Naravno da smijete komentarisati, pa jel' demokratija ili nije...ma ja, neka je wrote:Sta, ovi koji nebi ni u snu glasali za Njihovu Stranku nemaju pravo komentarisati? Pa bas to sto ne zele da glasaju za Njihovu Stranku ima svoje razloge koji se i iznose. Niko ne glasa za njih zato sto je Pedja debeo (neznam te Pedja, uzimam kao primjer), Danis uspio u zivotu pa da mu napakosti, BB samo zato sto je Srbin pa ga treba odvaliti po glavi, Mustafic, ha nije mi platio kafu supak jedan, sada ce on da vidi,...i slicne gluposti. Bas su stvari koje se iznose od ove grupe ljudi najproduktivnije u diskusiji. Ticu se temeljnih stvari koje se prvo trebaju obezbijediti da bi se moglo pricati o ekonomiji. Zamisli Tita da je dozvolio da mu istok i zapad podijele drzavu a on se fokusirao na ekonomiju i horuk brigade? To je ono sto Njihova Stranka nudi, po mome zamazivanje ociju i okretanje od stvarnih problema, zato sam ih i nazvao da su igraci velikosrpstva.jeza u ledja wrote:Najvise pitanja ili negativnih komentara kojim ga zele popljuvati su mu postavili ili ljudi tek registrirani na forum (upravo s tim ciljem) ili ljudi koji ni u snu ne bi glasali za stranku kojoj nije prioritet 'zastita nacionalnih interesa'.detroit-mercy wrote:E moj Pedja sto ga ti najeba a nije ti trebalo sve ovo.......
Samo obrati paznju.
Samo moj je problem motivacije demokratisanja ovdje... smjera... tona... porijekla...
Vecinom cujem nekakva demoniziranja, napada na karakter... kao da je konkurentsko takmicenje pishanja u visinu... nista konstruktivno.
Onda ja koji STVARNO zelim da naucim neke stvari, moram pretrcavat preko ovih prepisavanja. Siguran sam da i Pedja i sto bi odgovorio, ne more razgrnut' smece... da vidi pitanje...
Evo ti si se racimo ukljucio u martu, 18-og... ne znam, mozda je koincidencija... Vicemo hoces li se gdje drugo javljat, i do kad... (mozda se navadis na SA-x ko i ja, a mozda odradis i cica mica gotova p...)
TITO...
Pa sta je po tebi bio prioritet Titu?
Naivan si dosta, ako mislis da (re)izgradnja infrastukture nije upravo ekonomija.
...Osim one frke sa Rusima krajem pedesetih, SVE je bilo ekonomija...
Rekao sam negdje, vec, mislim da je jedini nacin uraditi bilo sta, napraviti korak od 1 mm (naprijed) tako sto ce se ljudima dati motivacija da ze brinu o necemu drugo, a ne o boji trave u komsije mu i imena mu u nj'.
Bi li bilo sranja u nas da smo bili ko Svica? Bi li nam bilo bitno koliko clanova iz kojeg tora je izabrano u komitet?... u mjesnoj zajednici
Bi li nam bilo onako olako latiti se oruzja da smo imali svu tu ekonomsku i intelektualnu blagodet izgubiti u ime nataliteta, ugrozenosti...
Sto bi moja nana rekla, "treba gledat' o'ceg' se zivi"...
Pusti bolan maglu i dim. Eno tamo po RS-u plakati... se ljepe... nato... fear tactics... Treba ljudima dati druge stvari o kojima da razmisljaju... progres... sta bi moglo biti, industrija, edukacija... (ovo zadnje je glavni problem, odnosno blago zavisno s koje perspektive gledas puka ili vlasti).
Svak' voli lec' u spremljen krevet, ciste carsafe... ali imali smo masivnu menstruaciju, uflekani su nam krvlju koja se ne more oprat. Da nismo i mi imali aferima i kretena (disproporcija da, ali i ukaljano ime), ovi u entitetu ne bi imali ni najmanjeg argumenta da relativiziraju, ovako ti uvijek mogu rec' (ko u Makedoniji) hocemo da se priznaju svi zlocini.
Ne mogu se ovi carsafi oprat', gotovo je. Nije se imalo testisa nastavit' rat '95. radi svijeta i odobrenja macehe furde Evrope kojoj i sad trcimo ko izgubljeni puppy. Treba vidjet' more li se zaspat u ovakvom krevetu kakav jeste. Ako ima bilo kakve sanse, onda treba gledati naprijed... kriminalni zakon, iskorjenjavanje truhlovitosti sistema, mita, sukoba interesa... ekonomija, socijalna pitanja... etno-torovska se trebaju gurnuti na back burner, da vidimo mozemo li prvo sazrijeti dovoljno da ih raspravljamo...