GRAS - karte
-
fixer
#726 Re: GRAS - karte
U okruzenju studenti uzivaju puno vece privilegije, ali nemaju oni svoje @madnere. Covjek se svojski trudi da studij bude samo za bogate.
Ali sasvim je to normalno kad smo kao narod sebicni.
-
The Realist
#727 Re: GRAS - karte
Hmm, ali zato jesu političari. I moja mama je prosvjetni radnik, ali u ZE-DO kantonu i šta bi tek rekla za njihova primanja?Bloo wrote:u soku sam zasto kao prosvjetni radnik nisam osjetila sva davanja studenata iz drugih kantona na svojoj plati...
Tu je problem što oni koji primaju novac za stanarine ne plaćaju porez, a ako hoćeš ugovor i da se ovjeri, neće da izdaju stan. Tu nisu krivi studenti.
Ostali troškovi se odnose na obrt novca, veći obrt znači veću zaposlenost, a koga zapošljavaju, nego građane ovog kantona (ne zanima me ovdje korupcija, tu nisu studenti krivi), također nisu krivi studenti što mnogi ne plaćaju porez kako bi trebali, iako imaju povećane prihode.
Vi stvarno hoćete reći da nekoliko hiljada studenata iz drugih kantona, ne donese novac u ovaj kanton?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#728 Re: GRAS - karte
Drug Zlatko bi mu se osuo da ga čujefixer wrote:U okruzenju studenti uzivaju puno vece privilegije, ali nemaju oni svoje @madnere. Covjek se svojski trudi da studij bude samo za bogate.Ali sasvim je to normalno kad smo kao narod sebicni.
-
fixer
#729 Re: GRAS - karte
Jasta bi.Pera Trta wrote:Drug Zlatko bi mu se osuo da ga čujefixer wrote:U okruzenju studenti uzivaju puno vece privilegije, ali nemaju oni svoje @madnere. Covjek se svojski trudi da studij bude samo za bogate.Ali sasvim je to normalno kad smo kao narod sebicni.
- mrtva kokoš
#730 Re: GRAS - karte
@madneru pa nisu nas donijele rode, mora valjda neko i za nas placati poreze
joj koji si ti lik, sikiras se zbog neke sice koja ide na jadne studente
joj koji si ti lik, sikiras se zbog neke sice koja ide na jadne studente
- Bloo
- Globalna šefica
#731 Re: GRAS - karte
The Realist wrote:
Vi stvarno hoćete reći da nekoliko hiljada studenata iz drugih kantona, ne donese novac u ovaj kanton?
iz tvoje price sticem utisak da su Sarajlije ko Dalmoši, vi dolazite, trošite hrpu para mi nikaj ne radimo vec sve ubiremo od vas, eto i prosperiteta bi bilo da svi placaju poreze
i hrpa sarajlija PODstanara je u slicnoj situaciji, nema ugovora o podstanarstvu i sta sad
-
The Realist
#732 Re: GRAS - karte
Cifra koja se ostavi je velika u odnosu na ono koliko se dalo ovim kartama. Pa nije sav novac otišao na studente iz drugih kantona.madner wrote: Ali ta tvrdnja nije tacna, cifra nije velika ali tvoja plata je manja zbog ovog.
-
nesquik
#733 Re: GRAS - karte
madner je sto se tice fakulteta vjerovatno stigao do ulaznih vrata pa mu bilo tesko da ih otvori, ili je kao jedan od onih genija shvatio vrlo mlad da je to samo bezveze peglanje
- BHF_Manijak
#734 Re: GRAS - karte
Joj sto ne mogu na erende kora...Daj ba koji bi studenti ostali u svojm mjestima?? Ko te iste studente tjera da ovdje ostaju a ne idu svojim kucama kad pozavrsavaju fakultete, jok, nego hoce da ostane u sOraj'vu...The Realist wrote:
Gledaj, prosječan student, koji nije iz SA, ostavi barem 4-5 hiljada godišnje ovom kantonu (a mnogi ostave i više), a to je mizerno naspram onih 340KM (ili koliko već), koliko smo dobili sa ovim kartama.
Kao što rekoh, nema puno univerzitetskih centara i mi smo prisiljeni ovdje doći, apsolutno nemamo izbora, pogotovo za neke odsjeke (medicina, farmacija, stomatologija, elektrotehnika....), a da ima, vjeruj da bi mnogi ostali kući, ali i vjeruj da bi puno manje novca bilo u Sarajevu.
-
fixer
#735 Re: GRAS - karte
Madner je zavrsio Ekonomiju. Pa prebacio skelu na Pravo.nesquik wrote:madner je sto se tice fakulteta vjerovatno stigao do ulaznih vrata pa mu bilo tesko da ih otvori, ili je kao jedan od onih genija shvatio vrlo mlad da je to samo bezveze peglanje
-
The Realist
#736 Re: GRAS - karte
A neki se ponašaju kao da je studentima dato po 10000KM godišnje ovime, a ne 340. Gledaj u tim okvirima, jer se ne radi o prevelikom novcu.Bloo wrote:The Realist wrote:
iz tvoje price sticem utisak da su Sarajlije ko Dalmoši, vi dolazite, trošite hrpu para mi nikaj ne radimo vec sve ubiremo od vas, eto i prosperiteta bi bilo da svi placaju poreze
i hrpa sarajlija PODstanara je u slicnoj situaciji, nema ugovora o podstanarstvu i sta sad
I da trošimo hrpu para, barem za standarde ove države, ali ne vidim gdje sam ja rekao da ovdje niko ne radi? Zašto izmišljaš
Čuj, hrpa Sarajlija je u sličnoj situaciji!? Pa kakve to ima veze sa onim što sam ja napisao? Gdje sam ja rekao da nisu? Gdje sam čak rekao da je to loše za studente? Kanton dio novca uzima od poreza, ako ga ne plaćaju njegovi stanovnici, manje je novca tu, a to opet utiče na druge stvari. To sam pisao i bio sam i više nego jasan.
-
nesquik
#737 Re: GRAS - karte
jeste, Ekonomiju sigurnofixer wrote:Madner je zavrsio Ekonomiju. Pa prebacio skelu na Pravo.nesquik wrote:madner je sto se tice fakulteta vjerovatno stigao do ulaznih vrata pa mu bilo tesko da ih otvori, ili je kao jedan od onih genija shvatio vrlo mlad da je to samo bezveze peglanje
- madner
#738 Re: GRAS - karte
I to je buduca elita ove zemlje. Koja nema dovoljno integriteta da prizna da se radi o beneficiji koju su uspjeli izboriti u predizbornoj kampanji, pa povezuju sve sa tim. I onda se cudimo sto nam je zamlja onakva kakva jeste.
Od najmanje beneficije se napravi presudno pitanje za zivot i smrt, potezu se izopaceni argumenti i napada druga strana.
BSn je izuzetak, ovo ostalo nije vrijedno komentarisanja.
Od najmanje beneficije se napravi presudno pitanje za zivot i smrt, potezu se izopaceni argumenti i napada druga strana.
- Bloo
- Globalna šefica
#739 Re: GRAS - karte
fixer wrote:Madner je zavrsio Ekonomiju. Pa prebacio skelu na Pravo.nesquik wrote:madner je sto se tice fakulteta vjerovatno stigao do ulaznih vrata pa mu bilo tesko da ih otvori, ili je kao jedan od onih genija shvatio vrlo mlad da je to samo bezveze peglanje
veče trolanja, nema se za kafe?
- because_of_you
#740 Re: GRAS - karte
Državni problem no1 - prošlogodišnje subvencioniranje studentskih karata...
Pa ovo je onda extra država čim nema većih belaja
Pa ovo je onda extra država čim nema većih belaja
-
fixer
#741 Re: GRAS - karte
Jebo ti ovo- da mi se kako domaci Japana. Ovo im se desilo, a opet doniraju. Mora da njihovi poreski obveznici nisu ovako marljivi i posteni, pa se ne mogu buniti. Ili im ne predstavlja problem dati autobuse u kojima ce se tamo neke Sarajlije voziti.
- Bloo
- Globalna šefica
#742 Re: GRAS - karte
fixer wrote:Jebo ti ovo- da mi se kako domaci Japana. Ovo im se desilo, a opet doniraju. Mora da njihovi poreski obveznici nisu ovako marljivi i posteni, pa se ne mogu buniti. Ili im ne predstavlja problem dati autobuse u kojima ce se tamo neke Sarajlije voziti.
i studenti iz drugih gradova, molim te ne zaboravi i njih
-
fixer
#743 Re: GRAS - karte
Ne nadjosmo li se na istom?Bloo wrote:fixer wrote:Madner je zavrsio Ekonomiju. Pa prebacio skelu na Pravo.nesquik wrote:madner je sto se tice fakulteta vjerovatno stigao do ulaznih vrata pa mu bilo tesko da ih otvori, ili je kao jedan od onih genija shvatio vrlo mlad da je to samo bezveze peglanje
veče trolanja, nema se za kafe?
- Bloo
- Globalna šefica
#744 Re: GRAS - karte
koliko se borite za karte, gdje ste bili kad smo se borili za maršalku i bibliotečki fond i rok u septembru i smjenu profesora.............
karta je najbitnija dok se sve raspada
-
nesquik
#745 Re: GRAS - karte
Bloo ti ne radis slucajno u 5. gimnaziji?
- Bloo
- Globalna šefica
#746 Re: GRAS - karte
fixer wrote: Ne nadjosmo li se na istom?
pa ako se osvrnes, ja ne vrijedam nikoga na veoma prizeman nacin usput aludirajuci da je zavrsen fakultet vrhunac necijeg intelektualnog i zivotnog dometa
- Bloo
- Globalna šefica
#747 Re: GRAS - karte
nesquik wrote:Bloo ti ne radis slucajno u 5. gimnaziji?
imam osjecaj da slijedi neki smartass autoreply na ovo
ne, ne radim vise u prosvjeti
-
nesquik
#748 Re: GRAS - karte
ne slijedi, samo sam htio provjeritiBloo wrote:nesquik wrote:Bloo ti ne radis slucajno u 5. gimnaziji?
imam osjecaj da slijedi neki smartass autoreply na ovo
ne, ne radim vise u prosvjetipreniske plate
-
fixer
#749 Re: GRAS - karte
Pa niko ovdje ne pravi problem o "zivotu ili smrti", sem tebe koji kategoricki odbijas da sudjelujes u placanju jebene karte, haman kao da si ti jedini poreski obveznik. I prosetaj malo regijom i vidi u kakvim pogodnostima uzivaju studenti u Ljubljani npr. I neces umrijeti ako das koju markicu i pokazes socijalnu osjetljivost. Prilika ti je da implementiras jednu od pet politika.madner wrote:I to je buduca elita ove zemlje. Koja nema dovoljno integriteta da prizna da se radi o beneficiji koju su uspjeli izboriti u predizbornoj kampanji, pa povezuju sve sa tim. I onda se cudimo sto nam je zamlja onakva kakva jeste.
-
fixer
#750 Re: GRAS - karte
I ko si ti da sudis o ovome? O vama u prosvjeti radije ne bih.Bloo wrote:koliko se borite za karte, gdje ste bili kad smo se borili za maršalku i bibliotečki fond i rok u septembru i smjenu profesora.............![]()