BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
buzzer

#726 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by buzzer »

IsmetHoro wrote:Chamakh u Arsenal, Hernandez u Mancester, Villa u Barcelonu, nevalja nista kud ce Dzeko? Nece valjda otici u Juventus ili Looserpool. Jedino jos Chelsea i Bayern preostaju od klubova u samom vrhu.
ovdje pise da se sutra sastaje sa mourinhom da razgovara o prelasku u real.
http://www.newsclick.de/index.jsp/menui ... d/12272210
klixober

#727 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Pa ja ne kontam sto ej uopste Zec pozurio toliko sa transferom...jedino ako mu je klub dao ultimatum par dana da odgovori.Mislim...u slucaju da zabije go protiv Svedske ili Njemacke,prodace se direktno u ligu petice,isto kao Dzeko golom protiv Turske.
HarnagaHarnaga

#728 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

luckylaka wrote:Valjda ce neko shvatiti,,Baraz nije nikakav uspjeh samo produzetak kvalifikacija..Uspjeh je ako prodjes u barazu.I da ne bi crtao.Iznosim svoje misljenje.

"luckylaka"
Ok.U pravu si .Baraz je veliki uspjeh(iako nije nas najveci)
Eh, i ja sam naso da gubim vrijeme sa tobom...
HarnagaHarnaga

#729 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

Nemojmo precjenjivati ...Zec se ipak nije jos dokazao u evropskim okvirima. Neka ga, neka se malo finansijski obezbjedi, mlad je i imace jos vremena za afirmaciju.
nellington

#730 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by nellington »

HarnagaHarnaga wrote:Nemojmo precjenjivati ...Zec se ipak nije jos dokazao u evropskim okvirima. Neka ga, neka se malo finansijski obezbjedi, mlad je i imace jos vremena za afirmaciju.
Tačno, nije, ali nisu se ni pingvini poput Kalinića i Livaje imali priliku dokazivati u evropskim okvirima - pa odoše u velike klubove (a teško će se nešto posebno Zec dokazati u Gencerbirligiju ili gdje već ide).
HarnagaHarnaga

#731 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

nellington wrote:
HarnagaHarnaga wrote:Nemojmo precjenjivati ...Zec se ipak nije jos dokazao u evropskim okvirima. Neka ga, neka se malo finansijski obezbjedi, mlad je i imace jos vremena za afirmaciju.
Tačno, nije, ali nisu se ni pingvini poput Kalinića i Livaje imali priliku dokazivati u evropskim okvirima - pa odoše u velike klubove (a teško će se nešto posebno Zec dokazati u Gencerbirligiju ili gdje već ide).
Mislim da hrvatski timovi imaju drugi arsin kada su u pitanju igraci iz BiH od domacih. Hajduk i Sibenik npr. traze brda i doline za Ibricica i Zeca, sjecam se svojevremeno kako je Zagreb ucjenjivao Ibricica, pa i Spahica...I menadzeri su bitan faktor, tako da se tu svega nakupilo, uglavnom se slazem da je Zec bolji igrac od Kalinica koji eto igra u engleskoj ligi. Medjutim, ako nista, ovim transferom u Tursku obezbjedice se finansijski i skinuti brige sa vrata sta ce biti u slucaju da se npr. teze povrijedi (ne dao Bog). Kvalitetan igrac kakav je Zec, mora isplivati na povrsinu u bilo kojoj sredini...a ima tek 20 godina pa se nadam da cemo ga gledati i u vecim klubovima od tih turaka.
zecko_kupuz

#732 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Ispravka Harnaga - Zec se još uvijek NIJE prodao. Šibenik sada navodno traži veći procenat od transfera. :-) Ja samo kažem da je momak i prošle godine bio na izlaznim vratima, pa na kraju ostade. Te promjene planova nekada mogu i ubiti igrača u pojam.
A inače ga je pravo spopalo da pređe u Bundesligu. Samo neka dobro promućka glavom prije transfera.
IsmetHoro

#733 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by IsmetHoro »

Evo u cemu je problem:

\"U medijima ovih dana postoji mnogo informacija vezano za Džekin transfer, ali ništa od toga nije tačno. Za sada nismo imali konkretnih pregovora, ali od utorka, 25. maja, pa do 31. maja očekujem da će biti pakleno\", kazao je Irfan Redžepagić, menadžer bh. reprezentativnog napadača, za SportSport.ba.\"

\"Za sada nismo imali konkretnih pregovora, ali od utorka, 25. maja, pa do 31. maja očekujem da će biti pakleno\"
\"Za sada nismo imali konkretnih pregovora, ali od utorka, 25. maja, pa do 31. maja očekujem da će biti pakleno\"
Jos jednom:

Umjesto da je poceo pregovarati cim je Wolfsburg ispao iz Evropske lige on ceka, istina da ga vecina klubova trazi ali su zato, Arsenal, Barcelona i Mancester rijesili svoje sto se tice napadaca dok je Dzekin Redzo cekao paklenu atmosferu. Jos samo da Chelsea dovede Agurera, koji Dzeki nije ni do koljena i mogu se *ebat.

Stvarno sam mislio da je potpisao za Bayern kad su se pojavile slike iz Minhena ali sad kad vidim sta se sve radi Dzeki je Juventus, Liverpool ili City plafon. Jebiga kad su nam nesposobni menedjeri, nesta poput nasi politicara. Neznam zasto Dzeko nije uzeo njemca, nekoga profesionalnog sa iskustvom pa jeboga ti nemoRe biti isto potplacivati Tulica pa preprodavati kvazitalente u Rumuniju i sklopit ugovor vrijedan 70 miliona eura.

Kako mogu Eduardo, Ljajic, Tosic i Modric odmah iz balkanski sabanliga u Mancester, Arsenal a nesposobni Redzo nemoze ugurati Dzeku, 13. najbolji igrac na planeti, u Chelsea ili United, klubovi sto su u zescoj krizi sto se tice napadaca, ustvari bili.

Samo jos Bayern i Chelsea preostaje, mada ovi prvi i netrebaju napadaca. Sumnjam da ce u Real, imaju oni previse napadaca pogotovo sada kad Mourinho dojde i pocne igrati 6-4-0.
zecko_kupuz

#734 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Džekna se u principu malo zahebo potpisivanjem ugovora u kojem stoji odštetna klauzula u vrijednosti od 40 miliona eura. :-) Neki klubovi nude igrače+novac, ali Wolfsburgu to ne odgovara...i ćaos. Ne znam samo gdje Redžepagić najavljuje "paklene" pregovore u jeku priprema reprezentacije, iduće sedmice. :shock:
IsmetHoro

#735 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by IsmetHoro »

Ma nije do tog ugovora, ako se nevaram Dzeki istice ugovor sledece godine tako da ga oni moraju prodati. To sto oni kazu nista ispod 40 miliona eura je prazna prica, i Lyon je trazio milijardu (!) za Benzemu pa ode za tri stoje. Ovo je do menedjera, nista drugo, Dzeku je Wolfsburg davno pustio. Seta sa familijom po Minhenu, trenira u opremi Zeljeznicara i niko nista... Kakav bi skandal bio da na primjer Modric trenira u opremi Dinama na svom odmoru?
jeza u ledja

#736 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

zecko_kupuz wrote:Džekna se u principu malo zahebo potpisivanjem ugovora u kojem stoji odštetna klauzula u vrijednosti od 40 miliona eura. :-) Neki klubovi nude igrače+novac, ali Wolfsburgu to ne odgovara...i ćaos. Ne znam samo gdje Redžepagić najavljuje "paklene" pregovore u jeku priprema reprezentacije, iduće sedmice. :shock:
Mislim da mu stoji u klauzuli da 'mora' naci novi klub do kraja maja.
luckylaka

#737 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

HarnagaHarnaga wrote:
luckylaka wrote:Valjda ce neko shvatiti,,Baraz nije nikakav uspjeh samo produzetak kvalifikacija..Uspjeh je ako prodjes u barazu.I da ne bi crtao.Iznosim svoje misljenje.

"luckylaka"
Ok.U pravu si .Baraz je veliki uspjeh(iako nije nas najveci)
Eh, i ja sam naso da gubim vrijeme sa tobom...
Dozvolite da se obratim. :D
and

#739 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by and »

IsmetHoro wrote:Evo u cemu je problem:

\"U medijima ovih dana postoji mnogo informacija vezano za Džekin transfer, ali ništa od toga nije tačno. Za sada nismo imali konkretnih pregovora, ali od utorka, 25. maja, pa do 31. maja očekujem da će biti pakleno\", kazao je Irfan Redžepagić, menadžer bh. reprezentativnog napadača, za SportSport.ba.\"

Jos jednom:

Umjesto da je poceo pregovarati cim je Wolfsburg ispao iz Evropske lige on ceka, istina da ga vecina klubova trazi ali su zato, Arsenal, Barcelona i Mancester rijesili svoje sto se tice napadaca dok je Dzekin Redzo cekao paklenu atmosferu. Jos samo da Chelsea dovede Agurera, koji Dzeki nije ni do koljena i mogu se *ebat.

Stvarno sam mislio da je potpisao za Bayern kad su se pojavile slike iz Minhena ali sad kad vidim sta se sve radi Dzeki je Juventus, Liverpool ili City plafon. Jebiga kad su nam nesposobni menedjeri, nesta poput nasi politicara. Neznam zasto Dzeko nije uzeo njemca, nekoga profesionalnog sa iskustvom pa jeboga ti nemoRe biti isto potplacivati Tulica pa preprodavati kvazitalente u Rumuniju i sklopit ugovor vrijedan 70 miliona eura.

Kako mogu Eduardo, Ljajic, Tosic i Modric odmah iz balkanski sabanliga u Mancester, Arsenal a nesposobni Redzo nemoze ugurati Dzeku, 13. najbolji igrac na planeti, u Chelsea ili United, klubovi sto su u zescoj krizi sto se tice napadaca, ustvari bili.

Samo jos Bayern i Chelsea preostaje, mada ovi prvi i netrebaju napadaca. Sumnjam da ce u Real, imaju oni previse napadaca pogotovo sada kad Mourinho dojde i pocne igrati 6-4-0.
ne znam zašto misliš da je džekin menadžer nesposoban?
od trenutka kada ga je preuzeo džeko samo napreduje i fudbalski i finansijski.čak mi se dopada što poštuje edinove želje i prošle godine iako ga je city tražio i bio spreman platiti,nisu potpisali ugovor zato što to edin nije htio.
poboljšao mu je ugovor i 7xpodigao platu koja je sada 5 miliona godišnje.magat je otišao u šalke zato što mu nisu htjeli dati takvu platu.
40 miliona su stavili obeštećenje,jer su se želili osigurati da džeko ne ode na zimu.cijenu će vjerovatno sniziti,jer iduće godine ne igraju u evropi.puno im je da izgube 5 miliona + odšeta se mora smanjiti.
treba sve sačekati da se završi,pa možemo davati neku ocjenu.vjerovatno se dugo već puno toga dešava,van javnosti.
cyprus

#740 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Ja imam osjećaj da Džeko i naredne sezone ostaje u Wolfsburgu.
IlijaLadin

#741 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by IlijaLadin »

cyprus wrote:Ja imam osjećaj da Džeko i naredne sezone ostaje u Wolfsburgu.
Loše se osjećaš... Može pivo? :-D
Vernes_AMG

#742 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Vernes_AMG »

Po meni , jako dobro bi bilo kad bi zaigrao za Liverpool , mislim da bi se sansao u Engleskoj ligi 8-)
cyprus

#743 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

IlijaLadin wrote:
cyprus wrote:Ja imam osjećaj da Džeko i naredne sezone ostaje u Wolfsburgu.
Loše se osjećaš... Može pivo? :-D
Vazda :D
klixober

#744 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Fiorentina na turneji u Americi,protiv Montreala igrali 1-1...jedini gol za Fiorentinu dao seferovic.

http://it.violachannel.tv/dettaglio-new ... ntina.html
Meho Kodro

#745 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Meho Kodro »

Konačna ponuda Hajduka: 800.000 Šibeniku i 250.000 € Zecu po sezoni!
Genclerbirligi Zecu daje 500.000 eura, dok je Hajduk spreman na 250.000 po sezoni. Zato se Zec mora odlučiti u procjeni je li bolje uzeti novac ili napraviti napredak u karijeri

Ermin Zec ovog tjedna odlučuje između Hajduka i Genclerbirligija. Proteklih dana sastali su se Hajdukov šef struke Ivica Šurjak i sportski direktor Bijelih Ivica Kalinić s igračevim menadžerom Miralemom Kazićem, jer Bijeli ne odustaju od Zeca. Hajduk je u tom transferu spreman ponuditi odštetu od 800.000 eura, što je manje od Genclerbirligija koji nudi 2 milijuna eura odštete Šibeniku.

S obzirom da nema podjele odštete klub - igrač ukoliko se radi transfer u Hrvatskoj, onda je ponuda Hajduka za Šibenčane slična onome što nude Turci, jer prilikom odlaska Zeca inozemstvo odšteta se dijeli 50:50. Ali, Genclerbirligi Zecu daje 500.00 eura po sezoni, dok je Hajduk spreman na 250.000 eura po godini ugovora. Zato se Zec mora odlučiti u procjeni je li bolje uzeti novac odmah ili se opredijeliti za Hajduk i možda napraviti veći napredak u karijeri kroz igre na Poljudu.

Hajduk je zagrizao za Zeca, jer dovođenje kvalitetnog napadača prioritet je u stvaranju momčadi za sljedeću sezonu. Bacili su Splićani oko na Budana i tu opciju još drže živom, ali Budanova primanja u Palermu i činjenica da još ima tri godine ugovora, stavljaju Zeca ispred Budana na listi želja. Uz to, Zec je osam godina mlađi od Budana što Bijelima daje mogućnost daljnjeg transfera i mogućnost prave zarade ukoliko se 22-ogodišnji Bugojanac pokaže kao pravo pojačanje u bijelom dresu.
Šaner

#746 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Šaner »

eto ispade hajduk pozeljna destinacija za napredak evropskih talenata u karijeri :lol:
Obuca9

#747 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Pa zar taj njegov prelazak u Tursku nije bio već gotova stvar, otkud sad Hajduk u svemu tome?
A1fa

#748 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by A1fa »

Šaner wrote:eto ispade hajduk pozeljna destinacija za napredak evropskih talenata u karijeri :lol:
Pa vala i po mom shvatanju i rezonovanju, Hajduk je bolja opcija od bilo kog turskog kluba sem one velike trojke :roll:
Iz Hajduka i Dinama se vrlo lako moze u Bundesligu ili Seriu A, iz Gencera se moze kuda? U Besiktas, Galatu ili Fener vrlo tesko, kamo dalje gotovo nemoguce, a iskustva nasih dosadasnjih igraca koji su se vrzmali po turskoj su takva, da ce se potucati po Konyi, Bursi i ostalim ,,sporovima'' do kraja karijere 8)
Last edited by A1fa on 24/05/2010 13:43, edited 1 time in total.
samo malo

#749 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

A1fa wrote:
Šaner wrote:eto ispade hajduk pozeljna destinacija za napredak evropskih talenata u karijeri :lol:
Pa vala i po mom shvatanju i rezonovanju, Hajduk je bolja opcija od bilo kog turskog kluba sem one velike trojke :roll:
Iz Hajduka i Dinama se vrlo lako moze u Bundesligu ili Seriu A, iz Gencera se moze kuda? U Besiktas, Galatu ili Fener vrlo tesko, kamo dalje gotovo nemoguce, a iskustva nasih dosadasnjih igraca koji su se vrzmali po turskoj je takvo da ce se potucati po Konyi, Bursi i ostalim ,,sporovima'' do kraja karijere 8)
Ovo je istina, iz Hajduka ce bar moci racunati na transfer u Italiju ili Njemacku, cak i Englesku, ako se pokaze malo. Hajduk ce igrati UEFA ligu ili bar kvalifikacije, pa malo tu, malo reprezenetacija, i skace cijena i zanimanje vecih klubova. Ako Inter kupuje balavca od 17 godina starosti iz Hajduka, ili Chelsea golmana od 16 godina starosti iz Slaven Belupa mensicini, onda je sve jasno.

Turska nije takav izlog kao balkanske lige, unatoc tome sto je vjerovatno kvalitetnija liga od svih balkanskih. Tamo, u najvece klubove, ide se u suprotnom pravcu to jest kad zvijezda dodje u neke godine i predje zenit, a hoce jos malo zaraditi, ode u Fener ili Galatu. Osim Riberija, licno se ne sjecam nekog zvucnijeg transfera iz Turske u Evropu. Baljica necemo racunati :D
zecko_kupuz

#750 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Da, vidimo primjer najboljeg igrača Hajduka već dvije sezone, Ibričića. Čovjek može birati u koji klub iz liga petice da pređe. :P :zzzz:

Mislim da Hajduk ipak uveliko zaostaje za Dinamom po pitanju uspješnih transfera. Nemaju oni prefriganog Mamića.
Post Reply