Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
Ekvatorijal

#726 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ekvatorijal »

Prije nekoliko mjeseci sam u "Oslobodjenju" citao neki clanak upravo vezan za petu kolonu i svjetlosno signaliziranje. Radi se o slijedecem: U toku nekoliko dana, ljeta '92, bilo je puno poginulih civila u rejonu Marijin Dvora. Cudno je bilo to da su mjesta gdje su civili stradali bila zaklonjena da bi ih cetnici mogli vidjeti s brda i granatirati. Kasnije se otkrilo da je svjetlosne signale iz svog stana (iz zgrade odmah do Masinske Skole) davao neki stariji covjek, Srbin (mislim da je u clanku i imenovan, nisam siguran), koji je odmah uhapsen i ispitan. On je to priznao i opisao nacin na koji je to radio: mjesec-dva ranije je izasao iz stana da kupi malo mesa. Mrtav hladan je prosao mostom Bratstva i Jedinstva i otisao u mesaru "Majmunovic" kod raskrsca. Tu je sreo neke cudne tipove koji su ga poceli pitati ko je, odakle je, kako je dosao. Pitali su bi li radio za njih, on je pristao. Objasnili su mu sta treba da radi - u pravilnim vremenskim razmacima ce, po dogovoru, navoditi cetnicku artiljeriju s Trebevica.
JoeyTribbiani

#727 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by JoeyTribbiani »

nibergsund wrote:
samojaznam wrote:ovdje sve stručnjaci ... kakvo ba žmiganje i blicanje ...to je bio izgovor da se upadne nekom u stan , jeste li vi čuli za karte podzemnih instalacija , kao što su plin ,struja, kanalizacija , vodovod ? to svako ko pravi kuću recimo mora da izvadi da bi mogao početi gradnju . E tu vam sve lijepo imaju koordinate upisane sa mapama ulica gdje god ima npr krivina pod 90 stepeni vodovodne cijevi , šaht, bandera od rasvjete , ventil itd i što je najzanimljivije , te koordinate apsolutno odgovaraju artiljerijskim ...toliko o vašem žmiganju i dojavljivanju , mani šuplje...ko nevjeruje, eto još ima rupa od granata po Sarajevu po cesti , pogledaj ,gdje god je koja u blizini je ili šaht , ili slivnik , ili bandera od rasvjete itd uostalom pitajte nekog artiljerca kako se nišani jel optički dokle pogled pruža se ili po tablici s koordinatama ?
Evo,ovdje je sve lijepo objašnjeno,ali izgleda da je za neke to uzaludan poso....
Samo nastavi, nisi ofiran...isto ko i ovaj iznad tebe. Loše po tebe je što ovdje ima puno ljudi koji su bili na licu mjesta i vidjeli kako stvari stoje.

Što li me ne čudi pojavljivanje tipova koji će svaku činjenicu nastojati izvrnuti i pokušati ukopati Sarajevsku ratnu priču?
seshb85

#728 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by seshb85 »

JoeyTribbiani wrote:
nibergsund wrote:
samojaznam wrote:ovdje sve stručnjaci ... kakvo ba žmiganje i blicanje ...to je bio izgovor da se upadne nekom u stan , jeste li vi čuli za karte podzemnih instalacija , kao što su plin ,struja, kanalizacija , vodovod ? to svako ko pravi kuću recimo mora da izvadi da bi mogao početi gradnju . E tu vam sve lijepo imaju koordinate upisane sa mapama ulica gdje god ima npr krivina pod 90 stepeni vodovodne cijevi , šaht, bandera od rasvjete , ventil itd i što je najzanimljivije , te koordinate apsolutno odgovaraju artiljerijskim ...toliko o vašem žmiganju i dojavljivanju , mani šuplje...ko nevjeruje, eto još ima rupa od granata po Sarajevu po cesti , pogledaj ,gdje god je koja u blizini je ili šaht , ili slivnik , ili bandera od rasvjete itd uostalom pitajte nekog artiljerca kako se nišani jel optički dokle pogled pruža se ili po tablici s koordinatama ?
Evo,ovdje je sve lijepo objašnjeno,ali izgleda da je za neke to uzaludan poso....
Samo nastavi, nisi ofiran...isto ko i ovaj iznad tebe. Loše po tebe je što ovdje ima puno ljudi koji su bili na licu mjesta i vidjeli kako stvari stoje.

Što li me ne čudi pojavljivanje tipova koji će svaku činjenicu nastojati izvrnuti i pokušati ukopati Sarajevsku ratnu priču?
:thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
kv99

#729 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by kv99 »

JoeyTribbiani wrote:
nibergsund wrote:

Propagandno:

Nema dojavljivanja i snajperista => nema pete kolone i spijuna=> svaki ko je zbog toga uhapsen je nevin => nevini srpski civili su namjerno ugnjetavani i proganjani

Profesionalno :

Nema dojavljivanja i snajperista=> nema pete kolone I spijuna=> svaki ko je zbog toga uhapsen je nevin => nema potrebe da se kopa dalje po tome i ko je dojavljivao i bio direktno odgovoran za ubistva ljudi
+
neki od njih su i danas u Sarajevu i drugim mjestima odakle su dojavljivali i ubijali + nikada se ne zna zasto ta mreza moze da bude opet korisna ili se i danas koristi za druge ciljeve

P.S Za ove koje pokusavaju da izmisle svaki moguci nacin da negiraju dojavljivanje pa se pozivaju na prekid struje kao da je svjetlosna signalizacija jedino moguca ako se koristi rasvjeta u sobi ili citavom stanu. “Zaboravile “ lole da je za signalizaciju obicno dovoljno a i najpovoljnije da se koriste rucne lampe, fenjeri, svijece sto je mnogo lakse za koristiti , sakriti, usmjeriti u zeljenom pravcu. I ovo spominjanje kako nije moguce da se komunicira sa svjetlosnim signalima izgleda da nikada nisu culi za morseove signale ili neki drugi unaprijed dogovoreni sistem .
Last edited by kv99 on 23/03/2012 14:21, edited 1 time in total.
nibergsund

#730 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

JoeyTribbiani wrote:
nibergsund wrote:

Ja sam samo za istinu.Pogledaj šta je napisao ovaj Ekvatorijal.Veli da je čitao u novinama,kako je stari čiča pošo da kupi malo mesa i otišao preko Miljacke u mesaru i tamo sreo grupu četnika i ugovorio poso.Nemojmo se lagati ljudi,nismo djeca.
Što se tiče snajperskih dejstava,bilo ih je na obe strane,ginuli su civili na Grbavici svakodnevno,isto kao i na Marijin Dvoru,Dobrinji...Morate biti malo objektivniji da bi ovaj forum imao nekakvog smisla,a ne lupati gluposti,kao što to ovdje mnogi čine.
Dozer

#731 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Ajd', nibergsund, mojne njatike Tita ti... stipu se te tvoje realnosti, jer ocito ne znas sta pricas.

Jes', po Grbavici su civili ginuli od snajpera, slazem se. I po slobodnom dijelu grada takodjer, i to je tacno. Ali, ima jedna "sitna" razlika - po Grbavici nisu ginuli od snajpera sa Grbavice, za razliku od ostatka grada. Primjer: april i maj '92, pijaca Ciglane, ili - '92-pocetak '94, Brodska ulica (od Z.stanice prema Velesicima), ili - april-juni '92, Mejtas, itd. itd.
Ako znas kako grad izgleda, i ako znas kako su izgledale linije tokom rata, kao i ako imas imalo znanja o oruzjima koristenim tokom rata (snajperima), eto, budi ljubazan pa nam objasni kako su samo na ovim mjestima mogli biti ubijani ljudi s bilo koje linije.
JoeyTribbiani

#732 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by JoeyTribbiani »

nibergsund wrote: Ja sam samo za istinu.Pogledaj šta je napisao ovaj Ekvatorijal.Veli da je čitao u novinama,kako je stari čiča pošo da kupi malo mesa i otišao preko Miljacke u mesaru i tamo sreo grupu četnika i ugovorio poso.Nemojmo se lagati ljudi,nismo djeca.
Što se tiče snajperskih dejstava,bilo ih je na obe strane,ginuli su civili na Grbavici svakodnevno,isto kao i na Marijin Dvoru,Dobrinji...Morate biti malo objektivniji da bi ovaj forum imao nekakvog smisla,a ne lupati gluposti,kao što to ovdje mnogi čine.
Naravno. Sve je bilo jednako, isto je bila u ratu na Grbavici i Marijin Dvoru. Ko nas bre zavadi u pizdu materinu?

http://www.youtube.com/watch?v=tH_v6aL1D84

Ja se stidim svake nevine žrtve koja je stradala od ruke pripadnika Armije BiH. Ti i tebi slični ne pokazujete nikakav stid već na svaki argument odgovarate kontra pitanjem koje nikakve veze nema i izjednačavanjem. To što je Haški sud vrhunac karijere pripadnika vojske republike srpske nije važno, jer je svi su isto krivi. Kako vam ne dosadi majke vam mile?
Dupli_skalp

#733 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dupli_skalp »

JoeyTribbiani wrote:
nibergsund wrote: Ja sam samo za istinu.Pogledaj šta je napisao ovaj Ekvatorijal.Veli da je čitao u novinama,kako je stari čiča pošo da kupi malo mesa i otišao preko Miljacke u mesaru i tamo sreo grupu četnika i ugovorio poso.Nemojmo se lagati ljudi,nismo djeca.
Naravno. Sve je bilo jednako, isto je bila u ratu na Grbavici i Marijin Dvoru. Ko nas bre zavadi u pizdu materinu?

http://www.youtube.com/watch?v=tH_v6aL1D84

Ja se stidim svake nevine žrtve koja je stradala od ruke pripadnika Armije BiH. Ti i tebi slični ne pokazujete nikakav stid već na svaki argument odgovarate kontra pitanjem koje nikakve veze nema i izjednačavanjem. To što je Haški sud vrhunac karijere pripadnika vojske republike srpske nije važno, jer je svi su isto krivi. Kako vam ne dosadi majke vam mile?
:thumbup:
Nekako s proljeća

#734 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Nekako s proljeća »

Evo ih i po drugim temama seruckaju, uputite ih da malo više čitaju i nađu odgovore-dokaze koje smo davno iznijeli. Ili neka se jave bar pod starim nikovima, sa mrljama banovićkog ćumura.
milojicabrzi

#735 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by milojicabrzi »

Dozer wrote:Sto se tice svjetlosnih signalizacija, koje po tebi nisu postojale i nisu radjene, kako onda objasnjavas poznatu stvar da je ogromna vecina stanova koji su prijavljivani kao signalizatorski bila - srpska. Kao i da je u vecini nalazeno oruzje. Ne lovacko i licno kratko, nego vojno i automatsko.
Ta teorija ne stoji, naravno da su upravo stanovi u vlasnistvu Srba cesto tipovani kao petokolonaski, da bi se izvrsio pritisak na ljude, kao i se iselili ili pohapsili da bi neki raspupali komandant T.O. ili Z.Beretki, sebi osigurao stan koji mu se svidio...
Cini mi se cini da je u magazinu Sl.Bosna nedavno bio objavljan clanak koji se odnosi upravo na to da su uglavnom kao izdajnicki bili tipovani stanovi funcionera, pa je na taj nacin oteto vise stanova na luksuznim lokacijama u centru grada...

Istina je negdje na sredini... Da je bilo naoruzavanja srpskog stanovnistva, bilo je, ali je sigurno u manjoj mjeri bilo navodnog signaliziranja ili petokolonasenja, jer sumnjam da bi neko na tako ofiran nacin reskirao svoj zivot, narocito nakon maja '92. kad se vec znalo ko sta kontrolise....

Kao sto rece O'zone, istina je uvijek negdje u sivoj zoni....
nibergsund

#736 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

Dozer wrote:Ajd', nibergsund, mojne njatike Tita ti... stipu se te tvoje realnosti, jer ocito ne znas sta pricas.

Jes', po Grbavici su civili ginuli od snajpera, slazem se. I po slobodnom dijelu grada takodjer, i to je tacno. Ali, ima jedna "sitna" razlika - po Grbavici nisu ginuli od snajpera sa Grbavice, za razliku od ostatka grada. Primjer: april i maj '92, pijaca Ciglane, ili - '92-pocetak '94, Brodska ulica (od Z.stanice prema Velesicima), ili - april-juni '92, Mejtas, itd. itd.
Ako znas kako grad izgleda, i ako znas kako su izgledale linije tokom rata, kao i ako imas imalo znanja o oruzjima koristenim tokom rata (snajperima), eto, budi ljubazan pa nam objasni kako su samo na ovim mjestima mogli biti ubijani ljudi s bilo koje linije.
Ne njamke ja nego ti njaške ko kafo.
Ako ćemo se vrijeđati,nema problema,samo ne vidim čemu je svrha.Ne poznaješ me,a ni ja tebe.Ja samo iznosim mišljenje,nemaš razloga da budeš nervozan.
Dozer

#737 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Nisam imao namjeru vrijedjanja, ali upravo se i radi o tome - ti iznosis misljenje, a ja tebi iznosim cinjenice kao neko ko je bio prisutan u svemu tome i sve gledao svojim ocima.
Znaci, ne pricam ti pricu koju sam cuo negdje od nekoga, pa je sad prepricavam i iz nje izvlacim svoje misljenje, nego - cinjenice.

@milojicabrzi
Cini mi se cini da je u magazinu Sl.Bosna nedavno bio objavljan clanak koji se odnosi upravo na to da su uglavnom kao izdajnicki bili tipovani stanovi funcionera, pa je na taj nacin oteto vise stanova na luksuznim lokacijama u centru grada...
Ovo je tacno, ali djelimicno. Nisu ti stanovi "tipovani" kao izdajnicki, petokolonaski i sl. jer ti ljudi ionako vise nisu bili u njima, posto su vec ranije zbrisali, cak puno prije ijednog ispaljenog metka. Sto je i logicno jer su vrlo dobro znali sta se sprema posto su vec '91 pripremili artiljerijske polozaje oko Sarajeva. Nisu valjda bili toliko blesavi pa da cekaju na svoje granate da pocnu padati :)
Usput, svi ti stanovi su im kasnije i vraceni, a oni su ih uredno prodali (vecinom).
kv99

#738 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by kv99 »

nibergsund wrote:
Dozer wrote:Ajd', nibergsund, mojne njatike Tita ti... stipu se te tvoje realnosti, jer ocito ne znas sta pricas.

Jes', po Grbavici su civili ginuli od snajpera, slazem se. I po slobodnom dijelu grada takodjer, i to je tacno. Ali, ima jedna "sitna" razlika - po Grbavici nisu ginuli od snajpera sa Grbavice, za razliku od ostatka grada. Primjer: april i maj '92, pijaca Ciglane, ili - '92-pocetak '94, Brodska ulica (od Z.stanice prema Velesicima), ili - april-juni '92, Mejtas, itd. itd.Ako znas kako grad izgleda, i ako znas kako su izgledale linije tokom rata, kao i ako imas imalo znanja o oruzjima koristenim tokom rata (snajperima), eto, budi ljubazan pa nam objasni kako su samo na ovim mjestima mogli biti ubijani ljudi s bilo koje linije.
Ako ćemo se vrijeđati,nema problema,samo ne vidim čemu je svrha.Ne poznaješ me,a ni ja tebe.Ja samo iznosim mišljenje,nemaš razloga da budeš nervozan.
Ako mogu da primjetim nisi ni pokusao da odgovoris na postavljeno pitanje a tice se tvoje TVRDNJE a ne MISLJENJA da su u Sarajevu ljudi ubijani sa cetnickih linija a ne od pete kolone iz grada ? Ja mislim da vecina ovdje ne zna ni tebe a ni @dozera pa moze samo na osnovu iznesenih cinjenica da donese zakljucak ko njake a ko ne pa bujrum onda pokazi sta znas ako vec iznosis takve tvrdnje. Uvjeri nas da @dozer ili bilo ko drugi njake a ne ti argumentima ako to vec tvrdis.
smurf

#739 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by smurf »

Ma pustite ljudi nekakve bespotrebne rasprave i pravdanja, ascare da je nekome u interesu da isprovocira ljude koji znaju i otjeraju ih sa teme. Odosmo totalno van kolosijeka...
A to da ce neko od raje u huji izletiti pa ispricati/ispisati nesto sto ne treba mozete samo sanjati 8-)
Dozer

#740 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Ma nisu ovo pravdanja. Ne pada mi na pamet da bilo sta ili bilo koga pravdam nekome ko nema dovoljno godina da se licno sjeca i zna, nego svoje misljenje bazira na necemu sto je proslo kroz 4236 usta i poprimilo 397 varijantu ;).

Ali, ima i onih koji takodjer nemaju dovoljno godina da se sjecaju i znaju, ali citaju sve ovo i nisu tendenciozni, i koji zaista zele da svoje misljenje i stavove formiraju na osnovu cinjenica.
karamazov

#741 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by karamazov »

@smurf
Jel znas nesto o zeni snajperisti sa vase strane sa Dobrinje, bila sampion BIH u streljastvu, mislim da se zvala Nada Savic ili nesto slicno... trebala da ide na olimpijadu u Barsu...
seshb85

#742 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by seshb85 »

karamazov wrote:@smurf
Jel znas nesto o zeni snajperisti sa vase strane sa Dobrinje, bila sampion BIH u streljastvu, mislim da se zvala Nada Savic ili nesto slicno... trebala da ide na olimpijadu u Barsu...
Ona se nije zvala Nada a izasla je i SA pocetkom 1993 sa svojim bratom. 8)
Nekako s proljeća

#743 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Mislim da je imala i brata u tandemu, također vrsnog strijelca. Vi ste imali sa Dobrinje 1 i iz Nedzarića ljude od tog posla. Gađali su u području vrata glave ( manjak pancirne zastite) , a sa D1 su pogađali butinu-arteriju. Jedan ti prozviždi iznad glave i kada se sagneš...

Imena, nije fer to raditi ako se mi već nismo predstavili.
karamazov

#744 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by karamazov »

Ova se bas bila nameracila na Nedzarice, ne kriv je to joj je i bila struka...cuo sam navodno da su je tokom '92 dograbili Brnetovi...
Nekako s proljeća

#745 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Meni je to logično da se ''nameračila'' na Nedzariće, valjda da bi onemogućila vašeg ''merakliju'' da manje ubija po barikadi. A ne znam to za Kobiljaču je li? Ili dok je bio preko Miljacke.
smurf

#746 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by smurf »

Mozda si karamazov mislio na Nadu koju su prozivali iz Nedzarica, ali ona nije rukovala optikom.
Prvakinja u streljastvu? Taj podatak nisam znao da je vezan ni za jednu moju poznanicu koje su bile hladne i racionalno razmisljale, tj. nisu se samo folirale sa oruzjem. Moram to raskopati...
A vec smo spominjali Nedzarice, bili su u bas nezahvalnom polozaju okruzene visokim zgradama, a svakakvog belaja nam je doslo iz istih.
jedan_dobar_dan

#747 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by jedan_dobar_dan »

smurf wrote:Mozda si karamazov mislio na Nadu koju su prozivali iz Nedzarica, ali ona nije rukovala optikom.
Prvakinja u streljastvu? Taj podatak nisam znao da je vezan ni za jednu moju poznanicu koje su bile hladne i racionalno razmisljale, tj. nisu se samo folirale sa oruzjem. Moram to raskopati...
A vec smo spominjali Nedzarice, bili su u bas nezahvalnom polozaju okruzene visokim zgradama, a svakakvog belaja nam je doslo iz istih.
to je ona sto je poslije rata radila u ohr-u.
promjenila je ime, a valjda i prezime (ovo drugo udajom)
trazi je medju sevama. valjda ce ti biti dovoljno.

posto smo vec rekli da nema imena.
karamazov

#748 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by karamazov »

smurf wrote:Mozda si karamazov mislio na Nadu koju su prozivali iz Nedzarica, ali ona nije rukovala optikom.
Pricam o onome sto sam cuo iz druge ruke tako da nisam siguran, zato i pitam ostale...svojevremeno je neki Brnetov pisao po forumu kojeg vise nema, da su oni pocetkom rata dok su jos mogli upali u tu neku od prvih zgrada nasli joj snajper i odmah je likvidirali...?? mislio sam da vise nije ziva zato sam joj i spomenuo ime... a u Sevama su bili snajperisti brat i sestra , mozda je to ta...
Dozer

#749 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

O doticnoj sam vec ranije pisao, pa da se ne ponavljam. Ukratko, nije se zvala Nada, nije bila u Sevama (to su bila suplja pakovanja u pokusaju trazenja zrtvenog jarca, a ona bila najlaksa za to), trenirala je streljastvo - pistolj, i bila je dobra u tome. Ne sjecam se da li je bila prvakinja, mislim da nije, ali za repku nije pucala. Nakon malo tezeg ranjavanja u Otesu krajem '92 povukla se i vise nije "radila".
Ima brata koji ne da joj nije bio par, nego nikada nije ni pucao jer nema pojma o tome, a i bio je pretezak za taj posao. On je nekada '94 otisao u SAD gdje je i danas, a ona nikada nije nigdje isla i tu je i danas. Naravno, nisu ni njoj ni njemu uspjeli nista napakovati jer jednostavno su bili cisti. Nazalost, uspjeli su pustiti bubu ljudima u usi, radi cega ona jeste imala problema, ali je to rijeseno.
nibergsund

#750 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

kv99 wrote:
nibergsund wrote:

Jes', po Grbavici su civili ginuli od snajpera, slazem se. I po slobodnom dijelu grada takodjer, i to je tacno. Ali, ima jedna "sitna" razlika - po Grbavici nisu ginuli od snajpera sa Grbavice, za razliku od ostatka grada. Primjer: april i maj '92, pijaca Ciglane, ili - '92-pocetak '94, Brodska ulica (od Z.stanice prema Velesicima), ili - april-juni '92, Mejtas, itd. itd.Ako znas kako grad izgleda, i ako znas kako su izgledale linije tokom rata, kao i ako imas imalo znanja o oruzjima koristenim tokom rata (snajperima), eto, budi ljubazan pa nam objasni kako su samo na ovim mjestima mogli biti ubijani ljudi s bilo koje linije.
Ako mogu da primjetim nisi ni pokusao da odgovoris na postavljeno pitanje a tice se tvoje TVRDNJE a ne MISLJENJA da su u Sarajevu ljudi ubijani sa cetnickih linija a ne od pete kolone iz grada ? Ja mislim da vecina ovdje ne zna ni tebe a ni @dozera pa moze samo na osnovu iznesenih cinjenica da donese zakljucak ko njake a ko ne pa bujrum onda pokazi sta znas ako vec iznosis takve tvrdnje. Uvjeri nas da @dozer ili bilo ko drugi njake a ne ti argumentima ako to vec tvrdis.
Pa pucanja sa balkona je bilo koliko hoćeš u cijelom gradu,ali samo na početku rata,a poslije sve rijeđe i pred kraj rata nikako.Pucalo se sa balkona na balkon u aprilu 92.i po Ilidži,Ilijašu,Vogošći,pa i u Hadžićima...svugdje.
Po Alipašinu se u aprilu i maju 92.nije više ni znalo ko na koga puca.
Sad pitam one koji su živjeli u zgradi(nebitno koje naselje):Da li im se desilo da npr.u aprilu 92.da zapuca vani,prašti na sve strane,poviriš na balkon i nemožeš da skontaš ni ko puca,ni gdje?Meni se to dešavalo nekoliko puta.
U to vrijeme ljudi još nisu bili svjesni da počinje rat.Možda neko jeste,ali većina sigurno nije.Poslije su se svi bili navikli na to pucketanje,pa nisu ni obraćali pažnju,sve dok kasnije nije počeo pravi rat.
E sad da pojasnim:
Slažem se da je tada bilo pucanja sa balkona po gradu,po susjednim zgradama,a vjerovatno je bilo i snajperskih dejstava,ali da je toga bilo 93.94.ili 95.,e to se ne slažem.I ako je tad bilo,to su onda pojedinačni slučajevi ili neke budale.
Što se tiče noćnih svjetlosnih signala artiljeriji,to je tolika glupost da ne treba ni komentarisati.Zato sam samo i kratko prokomentarisao,ortodox glupost.Možda je neko i blicao,ali iz drugih razloga.
Post Reply