Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
HarnagaHarnaga
#726 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zar se mora prije svake diskusije reci da je FS BiH skup kalamunja, lopova i nacionalista koji su tu dosli po zadatku da ti neko ne bi prigovorio da si na liniji FS? Ako je tako je cu to stalno govoriti ili napisati kao signature. Medjutim, mi ne mozemo iz ove koze, ne mozemo navijati da u FS nema para za recimo organizaciju putovanja na utakmicu kvalifikacija za EP. Mozda donekle ima smisla da ce, ako se to dogodi, jedan broj njih dici sidro jer se nema sta hapati, ali ce sigurno oni kojima pare nisu primarna stvar da razvale FS vec drugi motivi, ostati i dalje i u opstem rasuli naici na jos bolje tlo za svoju prljavu rabotu. Oni koji odu bice zamjenjeni drugim i mozemo bacati grah kakvi ce oni biti, ali po dosadasnjem iskustvu (otiso Pusina - dosao Suljo, otisao Jelic - dosao Ceko, otisao Pasalic - na njegovo mjesto dosao Usljanovic.....) i ustavu tj. nacinu kako se vrsi izbor i popuna FS, mala je nada da ce bolji doci. Sta onda da radimo, opet sve Jovo nanovo, dok Pjanic, Salihovic, Dzeko, Misimovic, Spahic... ne dignu ruku od svega? Mi smo navijaci, mi ne mozemo uticati na stvari koje se ticu ustava FS BiH, a Boga mi niti ustava same BiH. Eventualno bi mogli nesto napraviti IZBORIMA kada dodju, ali na cijeloj teritoriji BiH, medjutim bojim se da ce to biti "ne livsi magarce do zelene trave", jer perspektiva da se tim, legalnim sredstvima, nesto promijeni i nije bas ruzicasta. Neko rece da se oni nece usuditi da dirnu Papeta, greska vjeruj mi, Kodro je bio i mozda popularniji kao selektor od njega pa ga nogirase. Yebi ih, stiti ih zakon. Ne znam da li se oni ne trude da dobiju nekog protivnika iz Evrope - licno ne mislim to, jer ne bi onda ni Njemacku imali. Sve i da je tako, da oni ne zeli evropljane pa makar bili i Spanci, Holandjani, Englezi...ne moze se to prebacivati Papetu, kako pojedinci cine (kako ih onda nazvati ako ne provokatorima ili....) da je on na istoj liniji, pa zar nije jasno rekao da mu ne odgovara da se putje na drugi kontinent, da bi radije u Evropi nasao utakmicu, a isao bi tamo u tu SA samo u krajnjoj nuzdi (citaj - ako mu narede da mora) i to sa kombinovanim sastavom. Hajmo ba malo optimizma, pa Pape je tek startovao, zar cemo ga odma sasjeci da bi zadovoljili svoju bolesnu sujetu? Hajmo biti samo navijaci reprezentacije BiH (PAPETA i FUDBALERA). Kritikovati cemo i prebacivati kada dodju rezultati i na daj Boze kada pocnemo gubiti od reprezentacija koje su slabije rangirane od nas, kada pocnemo nazadovati na listima i grupama za izvlacenje.
- FAP mashina
#727 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
HarnagaHarnaga wrote:Zar se mora prije svake diskusije reci da je FS BiH skup kalamunja, lopova i nacionalista koji su tu dosli po zadatku da ti neko ne bi prigovorio da si na liniji FS? Ako je tako je cu to stalno govoriti ili napisati kao signature. Medjutim, mi ne mozemo iz ove koze, ne mozemo navijati da u FS nema para za recimo organizaciju putovanja na utakmicu kvalifikacija za EP. Mozda donekle ima smisla da ce, ako se to dogodi, jedan broj njih dici sidro jer se nema sta hapati, ali ce sigurno oni kojima pare nisu primarna stvar da razvale FS vec drugi motivi, ostati i dalje i u opstem rasuli naici na jos bolje tlo za svoju prljavu rabotu. Oni koji odu bice zamjenjeni drugim i mozemo bacati grah kakvi ce oni biti, ali po dosadasnjem iskustvu (otiso Pusina - dosao Suljo, otisao Jelic - dosao Ceko, otisao Pasalic - na njegovo mjesto dosao Usljanovic.....) i ustavu tj. nacinu kako se vrsi izbor i popuna FS, mala je nada da ce bolji doci. Sta onda da radimo, opet sve Jovo nanovo, dok Pjanic, Salihovic, Dzeko, Misimovic, Spahic... ne dignu ruku od svega? Mi smo navijaci, mi ne mozemo uticati na stvari koje se ticu ustava FS BiH, a Boga mi niti ustava same BiH. Eventualno bi mogli nesto napraviti IZBORIMA kada dodju, ali na cijeloj teritoriji BiH, medjutim bojim se da ce to biti "ne livsi magarce do zelene trave", jer perspektiva da se tim, legalnim sredstvima, nesto promijeni i nije bas ruzicasta. Neko rece da se oni nece usuditi da dirnu Papeta, greska vjeruj mi, Kodro je bio i mozda popularniji kao selektor od njega pa ga nogirase. Yebi ih, stiti ih zakon. Ne znam da li se oni ne trude da dobiju nekog protivnika iz Evrope - licno ne mislim to, jer ne bi onda ni Njemacku imali. Sve i da je tako, da oni ne zeli evropljane pa makar bili i Spanci, Holandjani, Englezi...ne moze se to prebacivati Papetu, kako pojedinci cine (kako ih onda nazvati ako ne provokatorima ili....) da je on na istoj liniji, pa zar nije jasno rekao da mu ne odgovara da se putje na drugi kontinent, da bi radije u Evropi nasao utakmicu, a isao bi tamo u tu SA samo u krajnjoj nuzdi (citaj - ako mu narede da mora) i to sa kombinovanim sastavom. Hajmo ba malo optimizma, pa Pape je tek startovao, zar cemo ga odma sasjeci da bi zadovoljili svoju bolesnu sujetu? Hajmo biti samo navijaci reprezentacije BiH (PAPETA i FUDBALERA). Kritikovati cemo i prebacivati kada dodju rezultati i na daj Boze kada pocnemo gubiti od reprezentacija koje su slabije rangirane od nas, kada pocnemo nazadovati na listima i grupama za izvlacenje.

-
HarnagaHarnaga
#728 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I sada bi ja ko trebao da se naljutim ili posramimFAP mashina wrote:HarnagaHarnaga wrote:Zar se mora prije svake diskusije reci da je FS BiH skup kalamunja, lopova i nacionalista koji su tu dosli po zadatku da ti neko ne bi prigovorio da si na liniji FS? Ako je tako je cu to stalno govoriti ili napisati kao signature. Medjutim, mi ne mozemo iz ove koze, ne mozemo navijati da u FS nema para za recimo organizaciju putovanja na utakmicu kvalifikacija za EP. Mozda donekle ima smisla da ce, ako se to dogodi, jedan broj njih dici sidro jer se nema sta hapati, ali ce sigurno oni kojima pare nisu primarna stvar da razvale FS vec drugi motivi, ostati i dalje i u opstem rasuli naici na jos bolje tlo za svoju prljavu rabotu. Oni koji odu bice zamjenjeni drugim i mozemo bacati grah kakvi ce oni biti, ali po dosadasnjem iskustvu (otiso Pusina - dosao Suljo, otisao Jelic - dosao Ceko, otisao Pasalic - na njegovo mjesto dosao Usljanovic.....) i ustavu tj. nacinu kako se vrsi izbor i popuna FS, mala je nada da ce bolji doci. Sta onda da radimo, opet sve Jovo nanovo, dok Pjanic, Salihovic, Dzeko, Misimovic, Spahic... ne dignu ruku od svega? Mi smo navijaci, mi ne mozemo uticati na stvari koje se ticu ustava FS BiH, a Boga mi niti ustava same BiH. Eventualno bi mogli nesto napraviti IZBORIMA kada dodju, ali na cijeloj teritoriji BiH, medjutim bojim se da ce to biti "ne livsi magarce do zelene trave", jer perspektiva da se tim, legalnim sredstvima, nesto promijeni i nije bas ruzicasta. Neko rece da se oni nece usuditi da dirnu Papeta, greska vjeruj mi, Kodro je bio i mozda popularniji kao selektor od njega pa ga nogirase. Yebi ih, stiti ih zakon. Ne znam da li se oni ne trude da dobiju nekog protivnika iz Evrope - licno ne mislim to, jer ne bi onda ni Njemacku imali. Sve i da je tako, da oni ne zeli evropljane pa makar bili i Spanci, Holandjani, Englezi...ne moze se to prebacivati Papetu, kako pojedinci cine (kako ih onda nazvati ako ne provokatorima ili....) da je on na istoj liniji, pa zar nije jasno rekao da mu ne odgovara da se putje na drugi kontinent, da bi radije u Evropi nasao utakmicu, a isao bi tamo u tu SA samo u krajnjoj nuzdi (citaj - ako mu narede da mora) i to sa kombinovanim sastavom. Hajmo ba malo optimizma, pa Pape je tek startovao, zar cemo ga odma sasjeci da bi zadovoljili svoju bolesnu sujetu? Hajmo biti samo navijaci reprezentacije BiH (PAPETA i FUDBALERA). Kritikovati cemo i prebacivati kada dodju rezultati i na daj Boze kada pocnemo gubiti od reprezentacija koje su slabije rangirane od nas, kada pocnemo nazadovati na listima i grupama za izvlacenje.
-
mikogoago
#729 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
"Sušić putuje u Glasgow kod Papca
Zbog ''opjevanih'' razloga branič Glasgow Rangersa Saša Papac još od 2006. godine ne nastupa za bh.selekciju i ne namjerava dok ista garnitura vlada Savezom…
Ipak novi izbornik Safet Sušić svjestan koliko bi mu Mostarac mogao doprinijeti u obrambenoj liniji, nakon telefonskog razgovora u kojem Papac nije decidirano odbacio mogućnost ponovnog nastupa za BiH, dogovorio je sastanak koji bi trebao biti održan u najvećem škotskom gradu."
Sta drugo reci nego svaka ti cast Pape!
Zbog ''opjevanih'' razloga branič Glasgow Rangersa Saša Papac još od 2006. godine ne nastupa za bh.selekciju i ne namjerava dok ista garnitura vlada Savezom…
Ipak novi izbornik Safet Sušić svjestan koliko bi mu Mostarac mogao doprinijeti u obrambenoj liniji, nakon telefonskog razgovora u kojem Papac nije decidirano odbacio mogućnost ponovnog nastupa za BiH, dogovorio je sastanak koji bi trebao biti održan u najvećem škotskom gradu."
- friendly
#730 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
HarnagaHarnaga wrote:Eto vidis koja smo mi bagra. Jos se ni mastilo na Papetovom potpisu nije osusilo a nadje se pametlija da jg oko bezveznih stvari. Sta treba da radi Susic? Mozda da postupi kao Meho Kodro? Smijes li ti svoga sefa otjerati u PM kad ti naredi da nesto uradis? Safet je jasno rekao da bi radije evropsku utakmicu, ali NEMA je, aloooo...nije nam niko odgovorio na ponude. Onda je dodao kako bi u slucaju da se ta evropska utakmica ne uspije obezbjediti otisao sa kombinovanim timom u S. Arabiju, da se nesto para zaradi. Da li si cuo da je ijedan fudbaler izjavio da ce na pripreme doci o svome trosku? Nesto slicno kao Susic? Ne - niti jedan iako su im ugovori veci nego sto je Susic ikada imao. Kako mislis da im se plate troskovi dolaska, baravka (treninga, hrane, pica, hotela.....)? Zasto se sve gleda unapred negativno? Zasto ne pustite covjeka da radi vi "pametnjakovici", glupi i zlonamjerni.A1fa wrote:Sad barem svima treba da bude jasno zasto su ,,jednoglasno'' izabrali Susica, neki Bahtijoroglu ili kako se vec zove treba da bude spas nase zadnje linije, a uz to ce sad jos uz dobre pare Munib, Suljo a Boga mi i Iljo da dobiju titulu Hadzija!friendly wrote:vidi se susicu vec guraju menadzeri igrace pred nos jer ga savjetuju da dovede nekog desetog a imamo nasih po europi koje samo treba pobrat pocevsi od jasmina Sudica koji ima 19 godinaNadam se samo da ce se neko sjetiti u Saudiji da Munibu umjesto onih 5 godina zatvora koje je dobio kod nas, presudi za kradju po serijatskom pravu za sve one silne milione!
Jos eto ko biva , merhametli Pape suosjeca sa savezom, jer u finansijskim su problemima, od jedne utakmice sa djecom bogatih Sejha nikoga nece glava boljeti!
Ne znam kako neki ljudi komentarisu kad ne razumiju kontekst. Nisam ni pomislio niti bih stavio bilo sta na Susicevu neregularnost u poslovanju. Ono sto sam napisao je to da Susicu guraju neke desete igrace a ne da ih on licno ubacije. Sjetio se ovog turcina nakon sto mu je Hisnija Arapovic savjetovao pa onda skontaj sta sam htio reci. Da pojasnim ovog turcina ne gura Susic neko Akrapovic!
-
DZONPI
#731 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape hajde ba smiluj se pozovi kojeg igraca Sarajeva u repku,mozda dodje vise pitara na tekmu.Skoru i Torlaka mozes uvrstit u siri spisak nekosta te nista.
-
Akibh
#732 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sasa Papac, kapa dole.mikogoago wrote:"Sušić putuje u Glasgow kod Papca
Za mene najveci borac, najistrajniji ratnik, legenda!
-
Šaner
#733 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
da da a spahic,hasagic,bajramovic i ostali su izdajice...papac ne treba vise repku da bi se prodao i kako izgleda nema vise namjeru da igra za BiH..no to nije razlog da se pljuje po njemu nego se trebamo zahvalit za sve sto je ucinio za reprezentaciju BiH i ako bude imao namjeru da igra opet vrata su mu otvorena dok ne bude boljih od njega na lijevom beku.Akibh wrote:Sasa Papac, kapa dole.mikogoago wrote:"Sušić putuje u Glasgow kod Papca
-
HarnagaHarnaga
#734 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Iskreno receno ne sjecam se da je nesta ekstra ucinio. Igrao je nekoliko utakmica od kojih smo vecinu izgubili, prodao se i napustio reprezentaciju.Šaner wrote:da da a spahic,hasagic,bajramovic i ostali su izdajice...papac ne treba vise repku da bi se prodao i kako izgleda nema vise namjeru da igra za BiH..no to nije razlog da se pljuje po njemu nego se trebamo zahvalit za sve sto je ucinio za reprezentaciju BiH i ako bude imao namjeru da igra opet vrata su mu otvorena dok ne bude boljih od njega na lijevom beku.Akibh wrote:Sasa Papac, kapa dole.mikogoago wrote:"Sušić putuje u Glasgow kod Papca
Sigurno je da ima mjesta u nasoj odbrani i slazem se da bi ga trebalo pozvati mada vjerujem da nema ni promil sanse.
Nego nesto drugo sam htio da pitam. Kako to da se Susic usudjuje da ide Papcu koji na sva usta optuzuje i psuje savez? Zar neki ne rekose da je Susic na liniji saveza i da je isti kao i oni?
- luckylaka
#735 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa,,Harnaga,,oni koji misle da je Pape isti kao oni mafijasi u savezu sigurno ne misle dobro ovoj repki.Pape za sada svoj posao radi odlicno(obilazi,razgovara sa igracima ,trazi protivnike)bez ikakvog uplitanja mafijasa.A Turcin,pa jbg.ako se pokaze neka igra .I pustite vec jednom Papeta da radi svoj posao.Dosao je da nas odvede na Europsko prevenstvo i to ce uraditi a onda ce mnogi da se pokriju usima.Sa Papetom na Europsko ko u ovo sumnja nisu mu sve koze na broju
- jeza u ledja
#736 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mitsko bice!!Akibh wrote: Sasa Papac, kapa dole.
- Murat Sabanovic
#737 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
SAFETE NECEMO TURCINA ,HOCEMO SEFEROVICA !!!
-
mikogoago
#738 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo iz Starta jednog teksta osvrta Marjanovog,jako ljepo napisano i sve kazano:
Gost komentator: Marjan Mijajlović
Ne osvrći se, Pape!
On je staložen, miran, ozbiljan. Sušta suprotnost Ćiri koji nije mogao bez svetla pozornice. A zna da ima dragulje u rukama
Biti selektor nacionalne fudbalske reprezentacije od kad se kotrlja lopta prestižna je stvar. Ako izuzmemo recimo SAD gde to nije najpopularnija igra, preko Južne Amerike do Evrope biti selektor znači imati punu medijsku i navijačku pažnju, a to naravno uz one dobre ima i loše strane jer pritisak je enorman, pogotovo tamo gde je ovaj magični sport svetinja. Shodno tome, samo se laik mogao iznenaditi euforiji koja je pratila izbor novog vođe našeg tima posle odlaska Miroslava Ćire Blaževića. Mnogo imena bilo je u opticaju. Od Saveza preko novinara do raje, svako je imao svoj pik. Kuglica na ruletu se na kraju zaustavila na imenu velikog i neponovljivog Safeta Sušića.
A moglo je gospodski
Pre nego što se osvrnemo na Papeta, neke stvari bi trebalo da su kristalno jasne. Na kraju svakog kvalifikacionog ciklusa, selektori podnose račune. Uspeh je samo odlazak na EP ili SP, sve ostalo nije. Svaka bar malo ozbiljna federacija posle neuspeha je reagovala, pa nove selektore imaju Škotska, Ukrajina, Norveška, Švedska, Poljska, Češka, Turska, Belgija (još tokom kvalifikacija). Jedini izuzetak predstavljaju Slaven Bilić u Hrvatskoj i Gus Hidink u Rusiji koji su preživeli zbog starih zasluga i to je znači to. Gledajući kroz tu prizmu, onda smo i mi kao ozbiljna reprezentacija trebali da menjamo.
Opet, i nismo morali. Prvi put smo došli do baraža, ostavili iza sebe polufinalistu EP, imali drugog najboljeg strelca u kvalifikacijama. Evidentan uspeh uz dizanje atmosfere zahvaljujući Ćiri na svim poljima, ne samo na terenu. Onda je došao Portugal i završni račun. Pojavile su kritike i milionska ponuda iz Kine, pa je travnički vitez odlepršao uz ne baš sjajne tonove, sa, bogami, dosta repova i nekim poremećim odnosima. Samo to nije bilo potrebno. Kad je sve već bilo tako lepo, trebalo je sve ostati gospodski do kraja. Ćiri niko nije uzimao zasluge, ali je morao i da zna da po svim teorijama poraz ne izaziva zadovoljstvo i da je to naravno apsurd. Trebalo je samo da odlazak kao i nekih drugih, Larsa Lagerbaka naprimer, bude jednostavno normalan, bez cirkusa i svega ostalog.
Po starom balkanskom običaju, bez cirkusa se kod nas nije moglo i Ćiro nam je otišao. Hvala mu od srca na svemu, ali pošto su Zmajevi večni okrenuli smo se budućnosti i sad je komandant Pape, legenda BiH, Sarajeva i Pariza.
Na Istok iz trećeg šešira
Na nešto više od mesec dana pre žreba kvalifikacija za EP 2012. u Ukrajini i Poljskoj, uz golemo interesovanje javnosti, počeo je mandat čoveka sa kultnim statusom. Čoveka koji je o deceniju vojevao bitke u dresu Sarajeva i PSŽ, kao i ondašnje Jugoslavije. Trenerski opus od Kana preko Al Hilala do nekoliko turskih timova sad je na najvažnijoj stranici.
Pape je staložen, miran, ozbiljan. Sušta suprotnost Ćiri koji nije mogao bez svetla pozornice. Zna Safet da ima dragulje u rukama. Njihova imena nije potrebno isticati, a isto tako ne treba ni napominjati kolika je glad naše države za odlaskom na veliko takmičenje. Ta naša glad se već može meriti sa fanatizmom, svakako onim pozitivnim. Zato mu neće biti lako. Kad smo već preležali neke dečije bolesti od pre i pokazali da možemo do samog kraja, sad više nema povratka. Mi ćemo biti u trećem šeširu pa smo i tu napredovali i zato ne treba bežati od ambicija. One moraju biti okrenute odlasku na Istok. Žreb će biti važan, ali bez obzira na njega je cilj jasan. Papeta treba pustiti da u miru radi. Imamo vremena za minimum pet prijateljskih utakmica, analizu protivnika, proveru novih igrača. I to će proći, pa će doći jesen i start. Tek tada i pogotovo kako se kvalifikacije budu odvijale moći će se govoriti o tome kakvi su Zmajevi pod Papetom. Broj pobeda i bodova će biti jedino merilo i tako treba da bude. To je jedino na osnovu čega će se suditi o kvalitetu rada Safeta Sušića. Uz nadu da će svega toga biti u izobilju, šta reći nego: Sretno Pape, radi svoj posao i ne osvrći se.

Ne osvrći se, Pape!
On je staložen, miran, ozbiljan. Sušta suprotnost Ćiri koji nije mogao bez svetla pozornice. A zna da ima dragulje u rukama
Biti selektor nacionalne fudbalske reprezentacije od kad se kotrlja lopta prestižna je stvar. Ako izuzmemo recimo SAD gde to nije najpopularnija igra, preko Južne Amerike do Evrope biti selektor znači imati punu medijsku i navijačku pažnju, a to naravno uz one dobre ima i loše strane jer pritisak je enorman, pogotovo tamo gde je ovaj magični sport svetinja. Shodno tome, samo se laik mogao iznenaditi euforiji koja je pratila izbor novog vođe našeg tima posle odlaska Miroslava Ćire Blaževića. Mnogo imena bilo je u opticaju. Od Saveza preko novinara do raje, svako je imao svoj pik. Kuglica na ruletu se na kraju zaustavila na imenu velikog i neponovljivog Safeta Sušića.
A moglo je gospodski
Pre nego što se osvrnemo na Papeta, neke stvari bi trebalo da su kristalno jasne. Na kraju svakog kvalifikacionog ciklusa, selektori podnose račune. Uspeh je samo odlazak na EP ili SP, sve ostalo nije. Svaka bar malo ozbiljna federacija posle neuspeha je reagovala, pa nove selektore imaju Škotska, Ukrajina, Norveška, Švedska, Poljska, Češka, Turska, Belgija (još tokom kvalifikacija). Jedini izuzetak predstavljaju Slaven Bilić u Hrvatskoj i Gus Hidink u Rusiji koji su preživeli zbog starih zasluga i to je znači to. Gledajući kroz tu prizmu, onda smo i mi kao ozbiljna reprezentacija trebali da menjamo.
Opet, i nismo morali. Prvi put smo došli do baraža, ostavili iza sebe polufinalistu EP, imali drugog najboljeg strelca u kvalifikacijama. Evidentan uspeh uz dizanje atmosfere zahvaljujući Ćiri na svim poljima, ne samo na terenu. Onda je došao Portugal i završni račun. Pojavile su kritike i milionska ponuda iz Kine, pa je travnički vitez odlepršao uz ne baš sjajne tonove, sa, bogami, dosta repova i nekim poremećim odnosima. Samo to nije bilo potrebno. Kad je sve već bilo tako lepo, trebalo je sve ostati gospodski do kraja. Ćiri niko nije uzimao zasluge, ali je morao i da zna da po svim teorijama poraz ne izaziva zadovoljstvo i da je to naravno apsurd. Trebalo je samo da odlazak kao i nekih drugih, Larsa Lagerbaka naprimer, bude jednostavno normalan, bez cirkusa i svega ostalog.
Po starom balkanskom običaju, bez cirkusa se kod nas nije moglo i Ćiro nam je otišao. Hvala mu od srca na svemu, ali pošto su Zmajevi večni okrenuli smo se budućnosti i sad je komandant Pape, legenda BiH, Sarajeva i Pariza.
Na Istok iz trećeg šešira
Na nešto više od mesec dana pre žreba kvalifikacija za EP 2012. u Ukrajini i Poljskoj, uz golemo interesovanje javnosti, počeo je mandat čoveka sa kultnim statusom. Čoveka koji je o deceniju vojevao bitke u dresu Sarajeva i PSŽ, kao i ondašnje Jugoslavije. Trenerski opus od Kana preko Al Hilala do nekoliko turskih timova sad je na najvažnijoj stranici.
Pape je staložen, miran, ozbiljan. Sušta suprotnost Ćiri koji nije mogao bez svetla pozornice. Zna Safet da ima dragulje u rukama. Njihova imena nije potrebno isticati, a isto tako ne treba ni napominjati kolika je glad naše države za odlaskom na veliko takmičenje. Ta naša glad se već može meriti sa fanatizmom, svakako onim pozitivnim. Zato mu neće biti lako. Kad smo već preležali neke dečije bolesti od pre i pokazali da možemo do samog kraja, sad više nema povratka. Mi ćemo biti u trećem šeširu pa smo i tu napredovali i zato ne treba bežati od ambicija. One moraju biti okrenute odlasku na Istok. Žreb će biti važan, ali bez obzira na njega je cilj jasan. Papeta treba pustiti da u miru radi. Imamo vremena za minimum pet prijateljskih utakmica, analizu protivnika, proveru novih igrača. I to će proći, pa će doći jesen i start. Tek tada i pogotovo kako se kvalifikacije budu odvijale moći će se govoriti o tome kakvi su Zmajevi pod Papetom. Broj pobeda i bodova će biti jedino merilo i tako treba da bude. To je jedino na osnovu čega će se suditi o kvalitetu rada Safeta Sušića. Uz nadu da će svega toga biti u izobilju, šta reći nego: Sretno Pape, radi svoj posao i ne osvrći se.
-
kotace
#739 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Marjane ,legendo

- zecko_kupuz
#740 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Marjaneee, oženi meeee, usvojićemo dijeteeee....

- Djokej
#741 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jes gotivno kad selektoru nije mrsko otić pogledat utakmice reprezentativaca, kad je spreman popričati o potencijalnim igračima, i što je najvažnije kad je upućen. Pape je u tom segmentu zasjenio prošle selektore. 
- friendly
#742 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape kaze da ce pratiti Harisa Seferovica...
Nije loshe sto je otisao u Fiorentinu da se dalje razvija jer nema jos ni 18 godina ( 22. Februara).
Vrijednost transfera £1,201,500.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/verei ... /alle.html
Nije loshe sto je otisao u Fiorentinu da se dalje razvija jer nema jos ni 18 godina ( 22. Februara).
Vrijednost transfera £1,201,500.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/verei ... /alle.html
- Meho Kodro
#743 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
bas takomikogoago wrote:E
Ne osvrći se, Pape! Broj pobeda i bodova će biti jedino merilo i tako treba da bude. To je jedino na osnovu čega će se suditi o kvalitetu rada Safeta Sušića. Uz nadu da će svega toga biti u izobilju, šta reći nego: Sretno Pape, radi svoj posao i ne osvrći se.
![]()
![]()
- cyprus
#744 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Meho Kodro wrote:bas takomikogoago wrote:E
Ne osvrći se, Pape! Broj pobeda i bodova će biti jedino merilo i tako treba da bude. To je jedino na osnovu čega će se suditi o kvalitetu rada Safeta Sušića. Uz nadu da će svega toga biti u izobilju, šta reći nego: Sretno Pape, radi svoj posao i ne osvrći se.
![]()
![]()
-
mikogoago
#745 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
E da su svi ovako skromni ko Pape gdje bi nam kraj bio:
PSG: Sušić najbolji igrač u istoriji kluba
Povodom proslave 40. rođendana PSG-a ugledni francuski magazin France football napravio je anketu u kojoj je biran najbolji igrač u istoriji kluba iz Pariza.
Pobjedu je odnio sadašnji selektor naše reprezentacije Safet Sušić, koji je za PSH igrao od 1982. do 1991. godine. Za tih devet godina odigrao je 287 utakmica i postigao 65 golova. Bio je ključni igrač u osvajanju Kupa Francuske 1983. godine i prve titule prvaka Francuske 1986. Proglašen je najboljim stranim igračem u Francuskoj 1983.
Lijepo je znati da te cijene ljudi koji su gledali utakmice i u tom vremenu i sada, pa mogu usporediti ondašnji nogomet i sadašnji. Obično se u ovakvim anketama desi da pobijede oni koji trenutno igraju. PSG je relativno mlad klub. Kada sam ja došao, nisu imali ni dvadesetak godina staža. Nekako se poklopilo da je sa mojim dolaskom krenuo i uspon kluba. Osvojili smo prvo Kup, pa Prvenstvo, i to ljudi i danas pamte, - rekao je Sušić za Dnevni avaz.
U PSG-u je stekao legendarni status koji je ovim izborom i ozvaničen. Međutim, Papetu pohvale kao da pomalo i smetaju.
Znao sam da su me uvijek smatrali za jednog od najboljih. Ne volim te titule najboljih igrača. Po meni, najbolji ne postoji. Kako izdvojiti nekog i reći on je najbolji? Kako između Pelea, Maradone i Zidana reći ko je bolji? Mada mi je zadovoljstvo, i drago mi je što me još uvijek cijene. Ali ne volim o sebi puno da pričam i mogu reći da mi smeta kada me neko hvali, dodaje Sušić.

PSG: Sušić najbolji igrač u istoriji kluba
Povodom proslave 40. rođendana PSG-a ugledni francuski magazin France football napravio je anketu u kojoj je biran najbolji igrač u istoriji kluba iz Pariza.
Pobjedu je odnio sadašnji selektor naše reprezentacije Safet Sušić, koji je za PSH igrao od 1982. do 1991. godine. Za tih devet godina odigrao je 287 utakmica i postigao 65 golova. Bio je ključni igrač u osvajanju Kupa Francuske 1983. godine i prve titule prvaka Francuske 1986. Proglašen je najboljim stranim igračem u Francuskoj 1983.
Lijepo je znati da te cijene ljudi koji su gledali utakmice i u tom vremenu i sada, pa mogu usporediti ondašnji nogomet i sadašnji. Obično se u ovakvim anketama desi da pobijede oni koji trenutno igraju. PSG je relativno mlad klub. Kada sam ja došao, nisu imali ni dvadesetak godina staža. Nekako se poklopilo da je sa mojim dolaskom krenuo i uspon kluba. Osvojili smo prvo Kup, pa Prvenstvo, i to ljudi i danas pamte, - rekao je Sušić za Dnevni avaz.
U PSG-u je stekao legendarni status koji je ovim izborom i ozvaničen. Međutim, Papetu pohvale kao da pomalo i smetaju.
Znao sam da su me uvijek smatrali za jednog od najboljih. Ne volim te titule najboljih igrača. Po meni, najbolji ne postoji. Kako izdvojiti nekog i reći on je najbolji? Kako između Pelea, Maradone i Zidana reći ko je bolji? Mada mi je zadovoljstvo, i drago mi je što me još uvijek cijene. Ali ne volim o sebi puno da pričam i mogu reći da mi smeta kada me neko hvali, dodaje Sušić.
- Edin H.
#746 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo i ovdje je 14-ti najbolji igrac PSG-a svih vremena
http://www.rankopedia.com/ZID=3/71/Best ... /18381.htm

- and
#747 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
čak 21 glasačEdin H. wrote:Evo i ovdje je 14-ti najbolji igrac PSG-a svih vremena
![]()
![]()
![]()
dobar ovaj bosanac na 22 mjestu
- fosil
#748 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa rodjen je u Sarajevu, kao i Zoranand wrote:čak 21 glasačEdin H. wrote:Evo i ovdje je 14-ti najbolji igrac PSG-a svih vremena
![]()
![]()
![]()
![]()
dobar ovaj bosanac na 22 mjestu
- Dammme
#749 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislim da zasada jedini ozbiljan komentar zaslužuju Papetove posjete najbitnijim igračima. Mislim da je to značajan napredak u odnosu na prethodne selektore. Mogao bi iz Varšave otići do Grčke da pogleda i Jahića i Muslimovića, pa možda i Cocalića. Možda tamo imamo još nekoga, a da i ne znamo. Takođe bi mogao na putu za Glazgov svratiti do Belgije. Imamo tamo par igrača, možda bi koji mogao zakrpiti odbranu. Što se tiče njegovih izjava meni godi ovaj njegov smireni stav i odnos prema novinarima. Možda je to posljedica cirkuzanja prethodnog selektora-cirkusanta, pa mi ovo dođe kao odmor od takvog načina vođenja reprezentacije.
- Edin H.
#750 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dammme wrote:Mislim da zasada jedini ozbiljan komentar zaslužuju Papetove posjete najbitnijim igračima. Mislim da je to značajan napredak u odnosu na prethodne selektore. Mogao bi iz Varšave otići do Grčke da pogleda i Jahića i Muslimovića, pa možda i Cocalića. Možda tamo imamo još nekoga, a da i ne znamo. Takođe bi mogao na putu za Glazgov svratiti do Belgije. Imamo tamo par igrača, možda bi koji mogao zakrpiti odbranu. Što se tiče njegovih izjava meni godi ovaj njegov smireni stav i odnos prema novinarima. Možda je to posljedica cirkuzanja prethodnog selektora-cirkusanta, pa mi ovo dođe kao odmor od takvog načina vođenja reprezentacije.
A dobro se i ispricao sa igracima
Odlicno organizovane posjete