Windows 8

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Teufik

#726 Re: Windows 8

Post by Teufik »

stroga normala wrote: Kontam izaci iz ilegale i ova opcija za 39$ mi je super, ali si me zadever'o sa ovim gore komentarom, ima smisla.
Ne bi volio baciti 39$.
Evo...iz ilegale sam na ovo izasao.

Image
Fauja Singh

#727 Re: Windows 8

Post by Fauja Singh »

Ekstra, samo jos da pitam jel ovo sad neka akcija za 39$ ili ce stalno tako biti?
febo_acm

#728 Re: Windows 8

Post by febo_acm »

Do 31.01.13 je akcija.
Teufik

#729 Re: Windows 8

Post by Teufik »

stroga normala wrote:Ekstra, samo jos da pitam jel ovo sad neka akcija za 39$ ili ce stalno tako biti?

Mislim da ce ovo trajati do kraja januara 2013.god.Nisam 100% siguran.
shiljak

#730 Re: Windows 8

Post by shiljak »

Znaci trebalo bi da se pamti i windows 7 key preko kojeg je upgradovan na windows 8 negdje kod MS-a... U suprotnom mogao bi beskonacno puta svoj windows 7 upgradovati za windows 8 i tako dobiti vise windows 8 licenci :-D
Ako MS skonta da je windows 7 key warez, onda bi mogao da blokira w7 i w8 key.

Naravno, mozda su male sanse, ali eto da se zna da i rizikujes :-D
shiljak

#731 Re: Windows 8

Post by shiljak »

KvaziExpert wrote:Ja sam kupio nadogradnju, a bio je instaliran windows 8 customer preview. Na laptopu je licencirana sedmica, ali nije bila instalirana.

I da, imas opciju da nadogradis, ili da kreiras medij za clean install
E onda ti nista ne moze, potpuno legalno na taj nacin :-D
Teufik

#732 Re: Windows 8

Post by Teufik »

shiljak wrote: Ako MS skonta da je windows 7 key warez, onda bi mogao da blokira w7 i w8 key.

Ko ga hebe...moje je da probam.Mislim da im je u interesu da privuku dio onih koji koriste piratske verzije da mogu za malo para preci na legalan OS.
Naravno,jos ce mnogi koristiti piratske verzije.
febo_acm

#733 Re: Windows 8

Post by febo_acm »

Ma ljudi, uzmite malo papir i olovku. Pa evo na ovom forumu nas je 6-7 kupilo licencu od 40$. To je bio njima i cilj. Da je 160$ ne bi je niko kupio. Neće oni ništa blokirati, nisu ludi. Oni su to htjeli. Sad će sigurno izaći milioni iz ilegale zbog ovih 39.99$ :D
Halcyon

#734 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

Neće ništa blokirati, njima je i cilj da što više ljudi kupi licencu. Pa makar je prodavali i za 40 dolara jer je bolje i 40 dolara nego ništa.

A za skeptike, ako baš mislite da bi moglo biti frke, pričekajte malo. Akcija traje do kraja januara mjeseca i do tada imate vremena na pretek da se odlučite hoćete li kupovat ili ne.
Teufik

#735 Re: Windows 8

Post by Teufik »

voulevoupateavecmoi wrote:

Skino sam ovaj Upgrade Assistant - http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... -windows-8 , skeniro mi je pc i izbacio da neće moći, nešto oko boota i procesor nije kompatibilan:

I meni je prijavljivao taj secureboot pa je opet proslo kako treba.
E ne znam hoce li te zezati ovo u vezi procesora.
Ja bih probao da sam na tvom mjestu.
shiljak

#736 Re: Windows 8

Post by shiljak »

Teufik wrote:
shiljak wrote: Ako MS skonta da je windows 7 key warez, onda bi mogao da blokira w7 i w8 key.

Ko ga hebe...moje je da probam.Mislim da im je u interesu da privuku dio onih koji koriste piratske verzije da mogu za malo para preci na legalan OS.
Naravno,jos ce mnogi koristiti piratske verzije.
Naravno.. a evo ko hoce da bude 100% siguran, da ne bude imao problema kansije, moze instalirati preko w8 RC-a kao sto je neko rekao ovdje http://www.klix.ba/forum/windows-8-t704 ... 5#p7888488

Image
fatality

#737 Re: Windows 8

Post by fatality »

fatality wrote:Posto svi bruje o ovom novom win8 (posebno kako mi je djevojka pocela raditi na promociji istog), odlucih se da ga i ja nabacim na racunar i okusam se u tom novom svijetu ;)

Prije nego pocnem o problemu da spomenem da sam nekad davno nabacio win8 developer preview(ima nesto oko godina, mozda malo manje), no u toj verziji mnogo toga nije radilo (a niti sam je koristio), ona je samo bila da steknem utisak sta se mijenja i u kojem smjeru. Eh sad, problem. Juce sam pokusao da nabacim win8 professional (original) i kod bootanja mi zasteka. On krene da boota, pojavi mi se plavi windows logo, ali tu ceka ceka, i nakon nekog vremena mi se pojavi blue screen i restartuje se komp (naravno kada isprobam sa win7, normalno udje u boot menu).
E sad pitanje da li neko zna sta bi moglo bit? Cackao sam malo po internetu, i izgleda da se win8 64bit ne podnosi sa svim procesorima (kod mene je i7 quad). Evo ovdje http://social.technet.microsoft.com/For ... d34ff47122sam nasao nesto o tome, gdje ljudi izgleda imaju isti problem. Kao rjesenje su naveli da se instalira 32bitna verzija, ali to za mene nije rjesenje ( da sam to htio uzeo bih sebi racunar sa 2gb rama a ne sa 16gb)
Elem, ima li iko neku ideju sta bih mogao isprobati

pozz

niko nije imao ovaj problem :(
shape of despair

#738 Re: Windows 8

Post by shape of despair »

Ove su aplikacije promasena zamisao za desktope i laptope. Pored vremena i vijesti, maila i jos nekih 10-tak stvari, ostalo je sve bespotrebno i sve se moze obaviti preko desktopa
febo_acm

#739 Re: Windows 8

Post by febo_acm »

Ma sve zavisi. Nekako ja se navikavam, mada sam koristio i CP i RTM. Metro nije bio prijeka potreba, ali vidjet ćeš da će ga raja prihvatiti. Sve to lijepo izgleda i dosta brzo radi. Vjerujem da je ovaj Metro na tabletu perverzija teška, a to će mi svakako biti slijedeća investicija :D

@edit

Naravno cijena od 39.99$ će sve to da ubrza oko prelaska na Win 8 :D
febo_acm

#740 Re: Windows 8

Post by febo_acm »

Windows

Thank you for registering for our free Windows 8 Media Center Pack offer! **

Here’s your free Windows 8 Media Center Pack product key:

-------------------------------------------------

Follow these steps to add Windows 8 Media Center Pack to your PC running Windows 8 Pro:

1.Swipe in from the right edge of the screen, and then tap Search. (If you’re using a mouse, point to the upper-right corner of the screen, and then click Search).
2.Enter add features in the search box, and then tap or click Settings.
3.Tap or click Add features to Windows 8.
4.Then tap or click I already have a product key.
5.Enter the product key, and then click Next.
6.Read the license terms, select the check box to accept the license terms, and then click Add features.

Your PC will restart automatically and Windows Media Center will be available for use.
ZenicaAB

#741 Re: Windows 8

Post by ZenicaAB »

Vjerovali ili ne,tek sada zavrsio sa instalacijom,posto sam upgrade sa 7 na 8,nisam radio cistu instalaciju,trajalo je 2,sata,a kako sam do 8_ice dosao ;-) .Cini se zanimljiva,pa vidjeti ce mo kakva je po pitanju performansi u odnosu na win 7 ultimate 64 bit,nadam se da je brza! Kakva su vasa iskustva?
Teufik

#742 Re: Windows 8

Post by Teufik »

ZenicaAB wrote:Vjerovali ili ne,tek sada zavrsio sa instalacijom,posto sam upgrade sa 7 na 8,nisam radio cistu instalaciju,trajalo je 2,sata,a kako sam do 8_ice dosao ;-) .Cini se zanimljiva,pa vidjeti ce mo kakva je po pitanju performansi u odnosu na win 7 ultimate 64 bit,nadam se da je brza! Kakva su vasa iskustva?

Brzo,glatko,ispolirano.Djeluje jako stabilna.Doduse treba vremena za navikavanje al u par dana ce to sve da legne.
ZenicaAB

#743 Re: Windows 8

Post by ZenicaAB »

Ne razumijem samo zasto mi ne rade ,ne pokrecu se aplikacije kao sto su Bing,pictures,itd,a inace,ovo je sve ostalo ok.?
Zavatoni

#744 Re: Windows 8

Post by Zavatoni »

Windows 8 je touchscreen baziran operativni sistem, tako da ne vidim razlog za prelazak na 8-cu... osim ako niste vlasnik desktopa/laptopa koji voli da se pati sa radikalnim izmjenama koje je Microsoft napravio...

Ali s druge strane, možda vas natjera da uzmete ovakvu spravicu... :D

Teufik

#745 Re: Windows 8

Post by Teufik »

Zavatoni wrote:Windows 8 je touchscreen baziran operativni sistem, tako da ne vidim razlog za prelazak na 8-cu... osim ako niste vlasnik desktopa/laptopa koji voli da se pati sa radikalnim izmjenama koje je Microsoft napravio...
Tochscreen baziran jeste al s patnjom nema veze.
Zavatoni

#746 Re: Windows 8

Post by Zavatoni »

Prodaja operativnih sistema na korisničkim uređajima ne čini Microsoftu ni 25% profita...mislim da će Win8 dugoročno imati uspjeh i vratiti dosta korisnika i u ovom segmentu...ti korisnici će svakako u poslovnom okruženju nastaviti koristiti Microsoft proizvode...prognoze da Apple i Google izbacuju Microsoft iz igre su neutemeljene... kompanije (a oni su najveći generatori profita) će ostati na Microsoftu...

Microsoft sada treba da animira programere da prave aplikacije za Win8, jer su Apple i Google tu otišli baš daleko...

Image
Zavatoni

#747 Re: Windows 8

Post by Zavatoni »

shape of despair

#748 Re: Windows 8

Post by shape of despair »

Zavatoni,da osmica nije ovako ispolirana i da ne kosta 40 $ docekala bi je sudbina Viste.

Sve me ovo dobro podsjeca na trziste pametnih telefona.Tu je na hiljade aplikacija,vecina ih radi isti posao,slicne su ko jaje jajetu,samo njih 10 do 20 je stvarno korisno.
Ove silne stoperice mi jedino imaju smisla kod stopanja prolaznog vremena atleticarima i to na tabletu,da ne vucaram laptop ili desktop: TAP to start stopwatch :D
LeonardoAC

#749 Re: Windows 8

Post by LeonardoAC »

Kakva crna kupovina... jeste l' vi pametni :D
Punit' džepove inim kapitalistima i sipati vodu u okean. Uzmete tih 40$, okupite neko kvalitetno društvo željno dobre zaebancije, vas 3oje po 40$ i izroštiljate 3 OS-a u obliku ražnja :D,zatim dođeš kući i instaliraš pirat. Ionako nema razlike :D :D
shiljak

#750 Re: Windows 8

Post by shiljak »

ZenicaAB wrote:Ne razumijem samo zasto mi ne rade ,ne pokrecu se aplikacije kao sto su Bing,pictures,itd,a inace,ovo je sve ostalo ok.?
Zato sto si updatovao w7 na w8 :D
Post Reply