Ceriću, je li te sramota ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Macak U Cizmama

#726 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Macak U Cizmama »

vratnik wrote: O cemu ti to, hocemo malo o drustvenim ustrojstvima, prednosti kapitalizma nad socijalizmom, ili sta? Tema je Mu Ce tung-
A kad cujem ovo komunisticki totalitarizam pomislim na amerikance, a to nije nista pozitivno.
A sad, ovo sto ti pricas o IZ i ciljevima iste, o tome ne znam puno (ali opet puno vise od tebe), i da ti objasnim nesto: cilj svih (ALI SVIH!) vjerskih zajednica (IZ, Vatikan, blabla, dawkins-church) je da skupe sto vise tih svojih, i da im uredjuju i odredjuju. Tako da to nista nije ni novo, ni revolucionarno. Znaci, vjerujem ti. Vjernici (koje ti ovdje nazivas muslimanima) su uvijek na ledini, a vodje im objasnjavaju zivot. (ili kako se svi ti obredi nazivaju, ne znam).
Jedina stvar koja meni u tvom citavom pisanju opasno smrdi i zasto se ponovo javljam na ovu temu, je da ti IZ stavljas u istu ravan s Mu CE (sto nije u redu), ili jeste kao kad bih ja rekao: mi (narod BiH) smo isti kao i nasa vlast. A nismo (bez obzira sad na isfucane citate koje ce neko postati) i ides dalje i poredis IZ sa fasizmom SANU. (tvoja uporedba sa rs-om) :|
To je sto bi Abacija rekao, salonstvo. A ti malo potrazi sta to znaci, i meni je dugo trebalo.

Nazalost ja Abaciju ne poznajem, niti zargone koje on upotrebljava, tako da mi "salonstvo" ne znaci nista. Ne razumije sta zelis reci?

Ja bih imao isti stav da se radi o bilo kojem politickom totalitarizmu,bilo da je to komunisticko, kapitalisticko ili da dolazi od bilo koje religije. Za nekakavu mrznju protiv Islama me nemozes prozivati. Moj stav je jasan. Bosnjaci kao narod ne mogu imati ni politickog ni vjerskog tutora ma ko to bio. Politika kod Bosnjaka je stvar vecine a vjera stvar svakog pojedinca. Politika koja omogucava svakom bosnjaku da zivi dostojno covjeka , da radi, da ima krov nad glavom, da nije gladan i bos i da je zasticen u svojoj domovini je dobra politika i za mene. Vjera koja svakom bosnjaku pojedinacno omogucava da ima duhovni mir je i za mene dobra vjera.
Last edited by dr.gog on 12/11/2009 21:13, edited 4 times in total.
Reason: nepravilno citiranje, opomena!
Fair Life

#727 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

oridjidji wrote:JBG, FAIR LIFE citam sve sto mi pod ruku padne, pa sam procitao i to. Iskreno da ti kazem volim Sefera, Kerima, Divjaka, Sibera i druge nase generale. Pa i omrazenog Muslimovica, Delalica i Hadzihasanovica i druge. Problem je drug u tome, sto ces ti traziti manu u necijem dobru i kad je nadjes nekoga ces ocrniti radi nje. Ipak ja necu, prema toj mani ocrniti cijelog covjeka. Tebi reis ne valja zato sto sljepo sljedis programsku semu nasih medija. Idi gledaj BN i RTRS oni su najvjerodostojniji mediji u BIH-a, posto vidim da vjerujes svima vjeruj i njima.
Image
Macak U Cizmama

#728 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Macak U Cizmama »

vratnik wrote:haj malo ne bilo ti zapovijedjeno poradi na ovom quotanju, posto ce neko pomisliti da ja pisem ove...
:roll:
:lol:

de mi kazi kako, pa cu prepraviti ? ... :?:
oridjidji

#729 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by oridjidji »

goibos wrote:
oridjidji wrote:
Fair Life wrote: Da li si ti cuo za Fikreta Muslimovica?
Ne bih da nabrajam sve one koji su nad Alijom imali monitoring mada su ostavljali dojam njegovih podrepnih muha..

Spisak je podugacak.
Sad pomeni i Alibabica, Delica, Hadzihasanovica i jos pojedine i dobicemo ovdje forumsku prepisku Seferove Drzavne Tajne.
A ti misliš da dokumenti iz Seferove "Državne tajne" nisu istiniti ???

ccc
To nisam rekao, samo je problem sto se iz tih dokumenata kreirala apsolutna Seferova istina kojoj se nista ne treba dodati ni oduzeti. Citao sam knjigu i ona govori o ratnom predsjednistvu, vojnom kadru, o mnogim losim odredbama tadasnjeg vojnog vrha i jednostavno receno propustima. Ceric se barem u toj knjizi nije uzimao u usta. Sefer je meni uvijek drag lik bio, kao i Kerim Lucarevic i smatram ih vrlo sposobnim ljudima, politicki oni su dovoljno neizpromovisani i za to su mali politicari, ali veliki ljudi u ocima naroda. Imaju moje postovanje.
oridjidji

#730 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by oridjidji »

Fair Life wrote:
oridjidji wrote:JBG, FAIR LIFE citam sve sto mi pod ruku padne, pa sam procitao i to. Iskreno da ti kazem volim Sefera, Kerima, Divjaka, Sibera i druge nase generale. Pa i omrazenog Muslimovica, Delalica i Hadzihasanovica i druge. Problem je drug u tome, sto ces ti traziti manu u necijem dobru i kad je nadjes nekoga ces ocrniti radi nje. Ipak ja necu, prema toj mani ocrniti cijelog covjeka. Tebi reis ne valja zato sto sljepo sljedis programsku semu nasih medija. Idi gledaj BN i RTRS oni su najvjerodostojniji mediji u BIH-a, posto vidim da vjerujes svima vjeruj i njima.
Image
Taj isti Munja je i Sefera spijuniro. Nema koga nije. Samo sto i majku svoju spijunirao nije, sve druge jeste.
oridjidji

#731 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by oridjidji »

popajic wrote:
@oridjidji
Medjutim IZ nema sredstava i moci da sve zbrine, jer ima i suvise puno kadra o kojem i sama mora da brine.
jadna majko svoja...predlazem da SA-X otvori racun da im se pomogne !A i koju marku nabaciti za izgradnju kucerka na Kovacima !
Mislim da svakako pretjerujemo kada od IZ trazimo da nam gradi fabrike i stvara pozitivnu privrednu klimu u BIH-a i bolji standard zivljenja... Ipak je ovo sekularna drzava i IZ ima takvu ulogu u BIH-a koja je odvaja od vlasti htijeli mi to ili ne.
:D
ma, ne odvoji ih vise niko od vlasti da 1000 dokumenata kaze da smo sekularna drzava !
Halke ( iliti sheme) vrte gdje burgija nece...sve 100% po zakonu :dance:
Postao/la zonbirile dana 11/11/2009 15:13
hajde recimo apsolvirali smo Čikago,ja bih pitao kako politički osuđenik,prijevremeno pušeten dobije pasoš za 2 dana.Kažu nema savršenog zločina,pa i cijele službe greše.
Znas kada ces cuti diskusuju o ovom...ili racionalan odgovor ? NEVER !(A i to je odgovor ! :D )
Moj Popajicu, eto svi su do rata i poslje rata u prokletoj nedođiji zvanoj Bosna bili muslimani. Svi oni koji su nosili ime Ahmed i Muhammed, a krstili su se i kumovali sa svojim narodom Bosanskim bez obzira na vjeru i etnitet kojim su se kitili. Svi su vikali uzvisene Islamske rijeci "Druze TITO mi ti se kunemo" i "psovali Boga", te harcili i zajebavali se ko nesvakidasnji Islamski svijet. U tom jatu muslimana tek se jedan udostojio da nesto kaze svim tim silnicima, pa je dobio cuze kao da je zadnja rupa na sviralu, samo zato sto je zelio da pored svih tih ubleha konacno vrati tim ljudima pravo da se izjasnjavaju kao muslimani. Zbog toga popi 10-tak godina robije kao neprijatelj sistema. Prodje haman 10 -tak ljeta od njegovog pustanja na slobodu i eto prahnu mu da se suprostavi nekoj Bogu miloj Jugoslaviji, koja je nametala autohtonu ravnogorsku demokratiju, pa se odcijepi kukala ti majka od Jugoslavije koja je toliko valjala da su je svi ostavili neko prije neko kasnije. Počeše sporazumi o podjeli Islamske Bosne, ali on odbaci sve ijedan jer se prevari misleći da narod ipak može živjeti skupa. Ali turobni Muslimani ostadose naivci, pa ih dojučerašnja brača po kumstvu, sistemu i piću pocese ubijati... Pucao je njima kurac sto su Ahmed i Muhammed cugali sa njima puno prije rata, sto su se s njima krstili pod lozama u avliji, Ahmed i Muhammed su prekonoci dobili zube pa od komunjara muslimana (a to nepostoji), postali povampireni muslimani kojima sto prije treba kamom prerezati vrat i napuniti jame jer inaće ako to uzme maha, kuku nam se naša vlahadija propade kao i svaka vjekovima čuvana ideja našeg ministra Garašanina i demokratija kreirana kamom ravnogorca.

Prođe par mjeseci, sporazumi se nižu zatvorenik iz naše priče vidi da je vrag odnio šalu, ali sada bahate demokrate ravnogorci odbijaju sve sporazume jer nisu jos napunili rupe filovanim mesom povampirenih Bošnjaka. Prođe i par godina, u Bosni se desiše Zvornik, Foča, Vlasenica, Bratunac ... povampireni muslimani bježe u iste one zemlje koje su podržali njihovo ubijanje i progon, mnogi ginu i u Bosni, dok treći nekako ostaju i preživljavaju istrebljenje... Raspucase se tako i neki utijecajni vampiri muslimani po svijetu, pa si mogao u dzamijama sirom arapskog svijeta medju svojom bracom vampirima da vidis Cerketa, Durakovica, Silajdzica, Cengica, negdje u Americi na trenutke i Zlaju, po Hrvatskoj i Sloveniji Šaju, Omerovica i druge kako skupljaju pare za pomoč svojoj povampirenoj i namučenoj brači i kako se bore da tim istim novcem kupe i mrvu oružja kako bi u Bosni opstali jer im prijeti istrijebljenje od demokrata ravnogoraca ... Neki su i koji dinar čvaknuli, a narod im je uzeo takvo što na zlo ... ajde razumije se valjda je to tako i trebalo. Dođe i dan kobni kad u jednom danu strada najmanje 8000 povampirenih muslimana u jednoj štičenoj enklavi zvanoj Srebrenica koju su stitili iste one zemlje koje su podržavale te čuvene demokrate sa kamom i šajkačom u istrebljenju povampirenih muslimana. Nakon poraza u toj bitci okrenu ploča u BIH-a i krenuse povampireni muslimani da nizu ratne uspjehe umjesto poraza... Prođe ljeto dva od Srebrenice, a već zakucaše na vrata Banja Luke... Ali tada demokrate ravnogorci izvukose svoga asa, zakukase kako rat gube svojoj braci Rusima tom divnom primjeru demokratije na obroncima istocne evrope i urala i ovi uz par starih provjerenih prijatelja demokrata ravnogoraca ne dozivjese egzodus u svojoj zemlji ciji su predznak lako zamjenili onim fasistickim ravnogorskim. Tad svijet stisnuse zatvorenika vampira sa pocetka nase price i on morade da prihvati sporazum koji je kroz cijeli zivot odbacivao. Zato sto u takvu Bosnu nije mogao da vjeruje. Tad ga iste one zemlje koji su htijele da ga zatru pocese podrzavati i velicati kao oca nacije kiteci ga mnogim ordenjem od istoka do zapada. Ali on dobi ugled negdje na istoku i zapadu, ali ga izgubi kod svoga naroda. Tako polako izgubise ugled i svi oni koji su se za opstanak svoj borili. Izađoše iz prikrajka sve vampiri kukavice i počeše svoje igre za vlast. Zatvorenik to više nije mogao da gleda i preseli u nadi da će mu na drugom svijetu biti ljepše. Međutim i tamo su ga stigle priće o razdoru među onima koje je iza sebe ostavio tj. njegovim vampirima, a za zivota, u svoj muci i nevolji uspjesno ih je jedinstvenim cuvao.

Danas ti isti vampiri ne cijene Zatvorenikov trud, pa počeše se između sebe ujedati, dok primarni cilj sređivanja bosanskog pitanja ostaviše Laktašenku, čuvenom demokrati ravnogorcu s palatom kakvu mal ko ima. Povampireni muslimani, eto vise nisu povampireni ali sada su teroristi i fundament koji se treba drzati pod kljucem i za sve sto im se desilo ispasce da su samo oni krivi. Odose davno demokrate sa U na kapi u Evropu, sad odose i Demokrate ravnogorci, a vampiri ostaju doma ko ih jebe i onako bolje nisu zasluzili. Za sve to ce između ostalog kriviti jedino sebe iako materijala za to nema. Krivi ce biti svi koji su iza Zatvorenika ostali. Valjda to tako treba da bude... E dok se mi zabavljamo kojem su vampiru zubi veci i ciji zubi prave vece ugrize, zato vrijeme neko nama okrade i ovo malo Bozije basce, koju punimo nasim povampirenim tijelima i tijelima onih demokrata sa u na kapi ili sa sajkacom svakih 50 godina. Ma bila to nasa volja ili ne ...

Za sve ce ovo navodno biti kriv, vampir sa naslova ove teme ... Eh kad je tako e nek ga je sramota, a nek je sramota i one koji ga za sve to i optuzuju bez i da imaju bilo kakav dokaz o tome, jer eto on je htio svoj povampireni komad Bosne i Hercegovine... Tako je kazu i zatvorenik htio ...

Gori ste demagozi od ovih demokrata sa U na kapi i onih sa sajkacom kad svakoj prici medijskoj vjerujete. Gori ste od onih koji su ubjeđeni da se Markale i Srebrenica nisu desile, haman pa isti rang ... Propaganda ubire svoje plodove, ali ipak vi to nevidite...Samo se priklanjate onome sto cujete ... Najbolje je da se mi vratimo nimečenju svoga brata kao kakvi hanibali i da ostrimo zube jedno od druge... Doce vrijeme kada vam ni zubi nece pomoci da odbranite ovo malo nase nedođije, a svemu tome ce biti uzrok sva ova glupa prica koja ide Laktasenku u korist, a ne vama samima ...

Haj zdravo ...

P.S.
POVAMPIRENI
Last edited by oridjidji on 12/11/2009 10:33, edited 2 times in total.
Fair Life

#732 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

oridjidji wrote:
Fair Life wrote:
Image
Taj isti Munja je i Sefera spijuniro. Nema koga nije. Samo sto i majku svoju spijunirao nije, sve druge jeste.
Profesionalac !! Kod nekog je nalazio KOS-ovske/neprijateljske/dousnicke aktivnosti a kod nekog ne. Neki su bili pritajeni spavaci... Danas osnivaju stranku. Sve ih je Dedo prigrlio... udomio.

PS. Zaboravio si napisati da je presretao telefonske razgovore Milosevica i Karadzica... i mnoge druge koji su nedvosmisleno bili jasan indikator da je rat u BiH ante portas. Zaboravio si napisati i da je upozoravao na vrijeme one za koje je mislio da treba. Rezultat njegovog upozorenja je bio KOS-ovski odgovor: "Mirno spavajte, rata nece biti... JNA nije agresor na Bosnu i Hercegovinu... Vjerujem Kadijevicu..."

Po svemu sudeci tebi je to beznacajno.
oridjidji

#733 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by oridjidji »

Fair Life wrote:
oridjidji wrote:
Fair Life wrote: Image
Profesionalac !! Kod nekog je nalazio KOS-ovske/neprijateljske/dousnicke aktivnosti a kod nekog ne. Neki su bili pritajeni spavaci... Danas osmivaju strnke. Sve ih je Dedo prigrlio...

PS. Zaboravio si napisati da je presretao telefonske razgovore Milosevica i Karadzica... i mnoge druge koji su nedvosmisleno bili jasan indikator da je rat u BiH ante portas. Zaboravio si napisati i da je upozoravao na vrijeme one za koje je mislio da treba. Rezultat njegovog upozorenja je bio KOS-ovski odgovor: "Mirno spavajte, rata nece biti... JNA nije agresor na Bosnu i Hercegovinu... Vjerujem Kadijevicu..."

Po svemu sudeci to tebi je to beznacajno.
Sad reci da nam je isti profesionalac i vojsku organizovao i ja cu ti biti najzahvalniji na tome izrecenom... Tom istome Alibabicu je i Sefer dao mane. Prema tome, o njegovoj mutnoj ulozi u ratu mislim da je malo ko kompetentan govoriti ...
Fair Life

#734 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

Nemas ti ni veze ni pojma...
zonbirile

#735 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

ljudi moji x tema,y razmišljanja,uvijek istih nikova.Ne znam kako više i šta da ih pitam,ali na sonu imamo 25% teritorija,katasrofično stanje u zemlji na svim poljima,zadnji u Evropi po svim pitanjima i ne znam o kakvim uspjesima garniture na vlasti od 1990g da pričamo.Osuđivati kritičare stanja i braniti trenutno beznađe može plačenik,ili budala,trećeg poriva nema.
oridjidji

#736 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by oridjidji »

zonbirile wrote:ljudi moji x tema,y razmišljanja,uvijek istih nikova.Ne znam kako više i šta da ih pitam,ali na sonu imamo 25% teritorija,katasrofično stanje u zemlji na svim poljima,zadnji u Evropi po svim pitanjima i ne znam o kakvim uspjesima garniture na vlasti od 1990g da pričamo.Osuđivati kritičare stanja i braniti trenutno beznađe može plačenik,ili budala,trećeg poriva nema.
Moj zobrille ne branim ih niti ih pretjerano kudim, sve prema zasluzi... samo me ubi mahalska prica kako nam niko ne valja, a sami smo krivi jer suvise puno stvari tolerisemo... Kada sebi dopustis da istoj garnituri das glas od 1990-2009 par puta, onda si ili lud ili glup ... Na prvim izborima na kojim sam mogao glasati svoj glas sam dao PBS. Drugi put BOSS. Treci put Nasoj stranci. JBG volim da glasam za male stranke, jer tako moj glas nije koban za ovaj sistem...

Po meni niko nije kriv dok mu sud ne kaze ono famozno KRIV SI. Ubija me svakodnevna prica o lopovlucima doticnih i ta prica o 25% teritorije, dajmo potporu pravim ljudima u institucijama i napokon ce i one proraditi onako kako trebaju, dajmo potporu bosni jer ona treba nasu potporu kako bi zivnula, a ne mahalanje po forumima. Suvise dugo cekamo da neko drugi rijesi nase probleme, a Boga mi to je tesko ocekivati, kad nisu uspjeli do sad sto to ove godine bio izuzetak. Bosnu osijecam cijelom iako ima more mana volim je i da me potraga za nafakom natjera da zivim u nekome gradu u RS-u, zivio bih, zivio bih i ovako samo da tamo nisam gradjanin drugog reda i da mi tamo garantuje moja ljudska prava.

Zonbrile, sve koje sam spomenuo ovdje ne branim, samo ipak ne mislim da su toliko crni CERKE i ostala klapa kako o njima mediji pisu. Znamo da je svaki od njih imao svoj doprinos u ocuvanju i ovakve Bosne i da ovakva Bosna je bila volja MZ, a nikako onih koji u Bosni zive. Ni Bosnje, ni Srbi, ni Hrvati niko nema neki opravdan razlog za cinjenicu da ovo smatraju uspjelim projektom. Bosnje zele jedinstvenu BIH i pojedini izuzetci medju Hrvatima i Srbima, drugi zele da je nema ili da je podijele na tri jedinke u kojim ce dominirati njihov etnitet i ideja. Ako su ukrali neki od politicara u ratu, to je zato sto su mogli... jbg anarhija vlada, tesko je kontrolisati velike svote novca... Mene boli cinjenica da ih narod nije sprijecio da kradu u miru. Taman jedne lopove svuces s fotelje, njegov klon se ponovo na nju popenje... Jos jedna cinjenica boli svi koji se danas po partijama dijele u ratu su bili zajedno... tada stranka nije igrala ulogu, bitno je bilo sacuvati ovo malo Bosne... Poslje rata si imao dvije opcije za glasanje Sda i SDP, sada je tu upao i zlaja sa SzBIH, dogodine upasce i Radoncic... mi se dijelimo kao i B. Hrvati, a Srbi furaju svoj Snsd ...

Sutra ako i propadnemo propascemo samo zato sto jednu Bosansku ideju nismo uspjeli odvojiti od privatnih interesa stranaka i politicara ... A reis je naglasavao hiljadu puta to da je potreba ovoga naroda da njihove najvece stranke grade kompromis skupa oko iste ideje, a to je ideja ocuvanja Bosne...

Za stanje u ovoj zemlji mozemo mi kriviti i sebe i druge. Istina ce biti u sredini. Bosnje su najvece zrtve rata, ali su i najveci cuvari ove Bosne i vjeruj mi previse se bavimo losim pricama, toliko da smo zaboravili i one dobre. A sigurno je da je bilo i takvih, a mi nismo imali prilike da cujemo o njima jer su nam uvijek lose vjesti skretale paznju sa njih. Bilo je i dobrih poteza politicara, ali oni nisu bili pravovremeno nagradjivani medijskom paznjom... Kada su posteni medju njima trebali dobiti podrsku nisu je dobili. Sjecam se slucaja Energopetrola i savjetovanje ministra Grabovca da se isti ne proda jer moze se obnoviti njegova uloga, ne mi neslusamo sta covjek govori... ajmo mi da prodamo to nije energopetrol bitan rece ljudska pohlepa. Prodade se najznacajnija firma u BIH-a, svaka drzava gradi svoju moc oko energetskog sektora mi taj isti slabimo i zelimo da privatizujemo to moze samo u BOSNI i nigdje vise ...

Cerke je samo proizvod ovoga drustvo, zar su ovako dobri muslimani zasluzili boljeg reisa od njega ... Vjeruj mi on je saren i dobro lici na narod koji predstavlja kao njegov vjerski vođa, ali je puno bolji od političara koji su nas vodili... Makar IZ bolje funkcionise nego nase drzavne institucije...

i to je surova istina...
popajic

#737 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by popajic »

Moj @oridjidji, napisa ti meni neki epski mit o Zatvoreniku, njegovim zaslugama ( :? ) za opstajanje i postojanje i BIH i muslimana...ali preskoci u tom nadahnucu vrlo bitne cinjenice.
Napr:

U proljece 1983. uhapsena je u Sarajevu takozvana "grupa muslimanskih nacionalista". Sudjenje je trajalo cijelo ljeto i kazne su bile drakonske. Medju optuzenima su bili Alija Izetbegovic, Omer Behmen, Hasan Cengic, Edhem Bicakcic, Dzemaludin Latic.
Niko tada nije obratio paznju na cinjenicu da je "Islamska deklaracija" Alije Izetbegovica izdata od Beogradskog izdavaca "Srpska rec", neskrivene cetnicke kuce i da je tada Seselj organizirao peticije da se puste "muslimanski intelektualci". Na Seseljevu inicijativu je i veoma uticajna grupa lijevo orijentisanih evropskih filozofa iz tzv. Korculanske skole stala u zastitu "islamskih intelektualaca".
Pa mi "zaboravi " objasniti ko je insistirao njegovo hapsenje , a ko se ko lav borio da Zatvorenik bude pusten???!!!
Haj da te podsjetim:
Pismo (naslovljeno "Predstavka") se sastoji od dvije stranice teksta u kojem Akademici SANU-a traze hitno pomilovanje (oslobadjanje iz zatvora) svih osudjenih na Sarajevskom procesu 1983. Koliko vaznu ulogu u projektu SANU-a ima Izetbegovic i njegova grupa najbolje se vidi iz cinjenice da je na prvom sastanku SANU-a poslije usvajanja "Memoranduma" stavljena na dnevni red "Predstavka" kojom se trazi pustanje iz zatvora Izetbegoviceve grupe.
U "Predstavci" SANU-a iz 1986. godine, izmedju ostalog se kaze:
"Ono sto je ucinjeno Sarajevskim procesom ne moze se povuci. Ali, dalje patnje i stradanja Dzemala Latica mogu se odmah prekinuti. Predlazemo vam da aktom o pomilovanju odmah obustavite dalje izdrzavanje kazne i pustite na slobodu Dzemala Latica.
Cinjenice koje smo naveli da bismo ilustrovali sudbinu Dzemala Latica bacaju neotklonjivu senku na citav Sarajevski proces i dovode u najozbiljniju sumnju opravdanost i zakonitost kaznjavanje SVIH OKRIVLJENIH. (naglasio autor) Zato vam predlazemo da pomilujete SVE OSUDJENE u Sarajevu i tako omogucite pustanje na slobodu onih koji se jos uvek nalaze na izdrzavanju kazne zatvora."
U Beogradu 6. juna 1986. godine
Odbor za obranu slobode misli i izrazavanja:
akademik Matija Beckovic
akademik prof. dr. Dimitrije Bogdanovic
dr. Kosta Cavoski
Dobrica Cosic
prof. dr. Andrija Gams
dr Ivan Jankovic
prof. dr. Neca Jovanov
akademik prof. dr. Mihajlo Markovic
akademik Dragoslav Mihajlovic
Borislav Mihajlovic - Mihiz
akademik prof. dr. Nikola Milosevic
Tanasije Mladenovic
akademik dr. Gojko Nikolis
akademik prof. dr. Predrag Palavestra
akademik Mica Popovic
akademik prof. dr. Radovan Samardzic
akademik Mladen Srbinovic
akademik prof. dr. Dragoslav Srejovic
akademik prof. dr. Ljubomir Tadic
U ime Odbora
Ljubomir Tadic
Kao sto vidis, za njegovo oslobadjanje su se najvise zalagali sve sami muslimani :-) i BIH "prijatelji" !
Govori li ti i ova izjava ista o Zatvoreniku "paceniku" ?
Karadziceva izjave pred izbore: "Ako bude izabran Durakovic, bice rat, a ako bude izabran Izetbegovic, dogovoricemo se.
Pa ovo:
Rezolucijom, 752 Srbija, CG i JNA su proglaseni agresorima, i 15. aprila 1992. godine je Bush, na osnovu te rezolucije, dao Cetncima ultimatum da "se u roku od 15 dana povuku iz BiH". Tada Izetbegovic hitno odlazi u Skopje na pregovore sa Genralima JNA. Time je Izetbegovic ODUSTAO od NORMATIVNOG rjesavanja Krize u BiH i PRESAO NA DOGOVORNI nacin.
Elem, cudan neki patriota bio ovaj epski Zatvorenik !
Pozdrav i tebi
senjor

#738 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by senjor »

Mahala je je cudo... :D
Bistra_boza

#739 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Bistra_boza »

Ako nije za mene, nije ni "Boshnjacka". A sjetio se nane Fate ali nikada nije otishao do nje?

"Prenjela FENA"
IZ: Što se SDA javlja kad nije bošnjačka stranka

Služba za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH (IZBIH) reagirala je danas u povodu priopćenja Stranke demokratske akcije (SDA) od 10. studenog u kojem se kaže da se „Predsjedništvo SDA ne slaže da je na sceni konačno rješenje bošnjačkog pitanja..., te da u cijelosti podržava stavove i izjave predsjednika SDA Sulejmana Tihića i drugih zvaničnika u vezi s radom OHR-a i Gregoriana“.

"IZ poštuje slobodu i uvažava pravo da svako treba jasno artikulirati svoje stavove i interese. U vezi s ponovljenim stavovima SDA, IZ ukazuje javnosti na to da može biti razumljiv politički oportunizam koji SDA već duže provodi, možda radi zaštite interesa određene grupe, ali nije razumljivo da SDA, koja u zadnje vrijeme kroz izjave njenih visokih partijskih dužnosnika tvrdi da SDA nije partija bošnjačkog naroda, sada se oglašava uime bošnjačkog naroda oko „konačnog rješenja bošnjačkog pitanja“, navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Rijaseta IZBiH, prenosi MINA.

U priopćenju se dalje navodi da svaki razumni Bošnjak, posebno nakon ratnih strahota, logora i genocida, svaka Bošnjakinja posebno koja je doživjela monstruozni zločin silovanje, imaju pravo i obavezu iskazivati brigu za svoju budućnost i uzimati lekcije iz njihove ili povijesti drugih naroda.

"Je li briga tih Bošnjaka i Bošnjakinja ili borba nane Fate Orlović za temeljno ljudsko pravo i dostojanstvo ne demantira Predsjedništvo SDA da na sceni nije svojevrsna zavjera koja podsjeća na „konačno rješenje bošnjačkog pitanja“, pitaju se u Službi za odnose s javnošću Rijaseta IZBiH.

Iz ove službe podsjećaju da su oduvijek ljudi od morala i pravde vjerovali da ako se jednom čovjeku čini nepravda isto je kao da se nepravda čini svim ljudima, te da u Kur anu Časnom stoji da: "Onaj koji ubije jednog nevinog čovjeka kao da je ubio cijelo čovječanstvo, a onaj koji oživi jednog čovjeka kao da je oživio cijelo čovječanstvo".

"Tako piše u Kur anu. U priopćenju Predsjedništva SDA piše da Predsjedništvo SDA u cijelosti podržava rad OHR-a i Gregoriana što znači da Predsjedništvo SDA podržava i shemu koja je napravljena u OHR-u uz znanje Gregoriana. Dobro je što se Predsjedništvo SDA, kojim predsjedava Sulejman Tihić, oglasilo i podržalo te sheme kojih se sada i sam OHR nastoji osloboditi", navodi se u priopćenju, uz opasku da takav stav SDA još jednom potvrđuje da se Bošnjaci moraju ozbiljno zapitati kako naći izlaz iz postojećeg stanja i kako naći bolji i sigurniji put za budućnost naroda i države, prenosi Fena.
    dr.gog
    Grijem se na: briketi kanabisa
    Horoskop: Vodolija

#740 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by dr.gog »

Macak U Cizmama wrote:
    vratnik wrote:haj malo ne bilo ti zapovijedjeno poradi na ovom quotanju, posto ce neko pomisliti da ja pisem ove...
    :roll:
    :lol:

de mi kazi kako, pa cu prepraviti ? ... :?:
    idući put provjeri post prije slanja,smatraj se opomenutim :wink:
    zonbirile

#741 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

ko je sinoć gledao novinara Mandala u Pošteno govoreći jasno mu je sve o Avazum i Tornjaku,a on sam nadareno blago retardiran.
    @popajiću
    zaboravio si da politički sužanj drugi dan dobi pasoš i puc kod Adila u Švicu.I tada je bila normala 10 dana čekanja za pasoš,a pačenik i više,ali eto i najbolje službe,prave greške.
    Fair Life

#742 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

Manje je tu greske nego naamjere.
    zonbirile

#743 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

ma normalno nije greška,nego prepotentnost,znali su oni da se Očevima nacija ne gleda u zube,ali eto promjenule se okolnosti,pa se puzzle slažu ko od šale.
    nosara

#744 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by nosara »

Dal' mi moze neko pojasnit...

Nekada je bila IVZ, a sada je IZ... Jel' to formalna preregistracija, ili preuzimanje nekih prerogativa drzave...? :?
    zonbirile

#745 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

čisto sumnjam,jer je učinjeno za Šabanova života,a danas svaki seoski hođica može tumačiti sve od Ustava do Dejtona kako mu prahne.
    slusam.ba

#746 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by slusam.ba »

zonbirile wrote: danas svaki seoski hođica može tumačiti sve od Ustava do Dejtona kako mu prahne.
    bas me interesuje razumiju li se u medicinu pa da nam malo protumace ovo svinjsku gripu?
    pure_love

#747 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pure_love »

Macak U Cizmama wrote:Nastranu Cericevu umjesanost u kriminal, to je stvar istraznih organa, ali sta cemo sa njegovom antibosanskom djelatnoscu, sa politikom koja vodi raspadu Bosne ? Da napomenem npr. jednu, njegovo lazno prestavljanje u javnosti da politicki zastupa Bosnjake mada nema nikakav mandat za to ? On je u Bosni stvorio svoju paralelnu drzavu muslimanskog tipa i Bosnjake trpa u isti kos sa arapima sa kojima mi nemamo ama bas nista zajednicko.

imamo islam...ali nesto ne vidim da nas trpa tamo gdje ti tvrdis
    zonbirile

#748 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

pure_love wrote:
    Macak U Cizmama wrote:Nastranu Cericevu umjesanost u kriminal, to je stvar istraznih organa, ali sta cemo sa njegovom antibosanskom djelatnoscu, sa politikom koja vodi raspadu Bosne ? Da napomenem npr. jednu, njegovo lazno prestavljanje u javnosti da politicki zastupa Bosnjake mada nema nikakav mandat za to ? On je u Bosni stvorio svoju paralelnu drzavu muslimanskog tipa i Bosnjake trpa u isti kos sa arapima sa kojima mi nemamo ama bas nista zajednicko.

imamo islam...ali nesto ne vidim da nas trpa tamo gdje ti tvrdis
    -------------------------------------------
    ma čovjek misli ako nam je Turska mati,ko je otac?
    popajic

#749 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by popajic »

@zonbirile
    @popajiću
    zaboravio si da politički sužanj drugi dan dobi pasoš i puc kod Adila u Švicu.I tada je bila normala 10 dana čekanja za pasoš,a pačenik i više,ali eto i najbolje službe,prave greške.
    "zaboravio" jos puno toga...velim, da ne bude previse ovoj ekipi sto i ne zeli da slozi puzzle.Izbjegavaju da ih slozena puzzla u svoj svojoj "gloriji" udari direktom...Mrak rules !
    udrch

#750 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by udrch »

Sami sa sobom raspravljaju.. :lol:
    Kao sinoć Avdić i onaj glupan iz San-a..
    Samo vam fali neki ublehaš iz Avaza da vam negira i bili bi super bratija..
    Kad se ispovraćate javite nam da se i mi malo uključimo u raspravu.. :D
    Locked