MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
korumpiran

#726 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by korumpiran »

_Alcatraz_ wrote:Zanimljivo je da na spisku za inspektore u prosjeku svaki 4. je NEBOSNJAK ili je zensko. Moraju se zadovoljiti kriteriji multiČetničnosti, Sejdic i Finci i sl. kao i broj zena na tim funkcijama.

Naravno da je nastimano jer to nije bio ispit za prijem u NASA pa da od preko 1000 kandidata, samo njih 190 uradi tacno tj. od mogucih 60 dobije bar 36 poena ili vise. Ostali kandidati su izgleda ili glupi ili su krivi sto su bosnjaci pa ne ispunjavaju kriterije o popunjavanju radnih mjesta iz reda ostalih??!! :bih:

E onda se neko javi pa soli pamet i kaze da se na popisu izjasnis kao BOŠNJAK?????? Bolje se zvati Muhamed Islamovic, a izjasnit se kao NE-bosnjak jer su ti vece sanse za posao u drzavnim institucijama, a i bices zasticen kao bijeli medvjed i imas pravo zalbe u Strazburu na sve odluke. :mrgreen: :bih:

PRAVO ZALBE NA ODLUKE MUPa (sto se tice ovog konkursa) NEMA NIKO sto je jos jedna NEDEMOKRATSKA zahebancija! :mrgreen:
Po cemu si zakljucio da je neko bosnjak ?? Po tebi bi bio i da se Saban Saulic prijavio na konkurs bosnjak ?? Mora se traziti izjava o nacionalnoj pripadnosti svakog kandidata u suprotnom nebi se trebao nipopis raditi nego samo uzmu podatke sa CIPS-a i prebroje imena i odluce ko je ko ...
Hemera

#727 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

sto ne mogu ovih seksistickih i nacionalistickih nebuloza
nn1204

#728 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nn1204 »

elda wrote:Ma daj ba ljudi nemojte naglabati više!! Kakav crni komesarov sin, nidje veze ako mislite da ste imali za prolaza imate pravo uvida!! Cuj najbolji pravnik, kakve to ima veze sa ovim konkursom, dokazao je da nije najbolji!!!
Zar tebi nije čudno kad nađeš nekoliko ljudi čiji su bližnji na visokim pozicijama u policiji da su prošli a znaš za te ljude da su "poglupi" te da dvije rečenice ne znaju sastaviti kako treba a s druge strane imaš ljude koji znaju te zakone skoro pa napamet i otpali.... ima veze i to velike ;) Nemojmo biti naivni...nikad mi nećemo imati regularan konkurs do kraja pa da samo kvalitet prođe po zasluzi....
Cracked

#729 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Cracked »

elda wrote:Ja preprucujem i onima koji su polozili da sutra odu na uvid, da vide koliko su bodova osvojili!!! Mozda nisu objavili bodove iz razloga da neki kandidati nebi izgubili takmicarski duh, ovako ce svi dati svoj maksimum na fizičkom testu!! A onako bi neko ko je osvoji puno bodova mogao opusteno raditi, a neko ko je imao malo bodova mozda bi odustao iz razloga sto ne moze sustici ostali kandidate!!!
ahahhaha nasmijah se cuj da ne izgube takmicarki duh. Ti ko s neba pade ahahahahaahaha.

Ne budalestajte stele su dinamican proces do zadnjeg trenutka se ne zna koja stela ce najbolje upaliti.

Ne nadajte se onome: bar 1-2 mjesta za zasluzene, tih nema. Uglavnom kroz godine se sve vidjelo a da ce vecina njih do kraja tvrditi da su ucili i spremili u to ne sumljam. Od 190 ima dosta raje koja su kroz spremanje i srecu prosli ali to ne pije vode. Doduse vecina tih ljudi ima obecanu neku stelu pa se nadaju. Ko je nema taj nece ni dolaziti ili je budala friska sa fakulteta pa ne zna proces.
_Alcatraz_

#730 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by _Alcatraz_ »

adnansax wrote:
Pricas neistine.
Pravo zalbe je zakonski propisano i moguce je nakon zavrsetka konkursne procedure,a to o bosnjastvu i slicnom okaci macku o rep, niko ti nije kriv sto nisi ucio ma kako se zvao. Ako si nezadovoljan uradjenim ili mislis da si ostecen, idi pa vidi svoj rad, a ne mijesaj babe i zabe.
1. Na konkurs se nisam ni prijavio pa nisam mogao ni izaci na to testiranje, ali sam upoznat sa svime jer se pola komsiluka prijavilo na konkurs.
2. Procitaj zadnju recenicu na ovom linku pa prevedi i skontaj sve vezano za zalbu
http://mup.ks.gov.ba/node/9385

korumpiran wrote: Po cemu si zakljucio da je neko bosnjak ?? Po tebi bi bio i da se Saban Saulic prijavio na konkurs bosnjak ?? Mora se traziti izjava o nacionalnoj pripadnosti svakog kandidata u suprotnom nebi se trebao nipopis raditi nego samo uzmu podatke sa CIPS-a i prebroje imena i odluce ko je ko ...
Hoces da kazes da nisu provjeravali CIPS? Ne treba ti CIPS. Ime je dovoljno.
Za Sabana bi odma' znali da je u kategoriji "Sejdic i Finci" :D

Hajd objasnite kako je od HILJADU I KUSUR (1000+) kandidata, samo 190 proslo, a 60% je bio prag prolaznosti (ako vam kao policajcima nije jasan racun sa procentima to je 36 od max 60 bodova)???!! Da su CIA, MOSSAD, FSB ili FBI i NASA birali experte, a ne policajce ne bi u prvom krugu toliko kandidata otpalo. Pogledaj spisak pa recite kojom logikom svakih par kandidata su ili zensko ili s krscanskim imenom i sl.
adnansax

#731 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

_Alcatraz_ wrote:
adnansax wrote:
Pricas neistine.
Pravo zalbe je zakonski propisano i moguce je nakon zavrsetka konkursne procedure,a to o bosnjastvu i slicnom okaci macku o rep, niko ti nije kriv sto nisi ucio ma kako se zvao. Ako si nezadovoljan uradjenim ili mislis da si ostecen, idi pa vidi svoj rad, a ne mijesaj babe i zabe.
1. Na konkurs se nisam ni prijavio pa nisam mogao ni izaci na to testiranje, ali sam upoznat sa svime jer se pola komsiluka prijavilo na konkurs.
2. Procitaj zadnju recenicu na ovom linku pa prevedi i skontaj sve vezano za zalbu
http://mup.ks.gov.ba/node/9385

korumpiran wrote: Po cemu si zakljucio da je neko bosnjak ?? Po tebi bi bio i da se Saban Saulic prijavio na konkurs bosnjak ?? Mora se traziti izjava o nacionalnoj pripadnosti svakog kandidata u suprotnom nebi se trebao nipopis raditi nego samo uzmu podatke sa CIPS-a i prebroje imena i odluce ko je ko ...
Hoces da kazes da nisu provjeravali CIPS? Ne treba ti CIPS. Ime je dovoljno.
Za Sabana bi odma' znali da je u kategoriji "Sejdic i Finci" :D

Hajd objasnite kako je od HILJADU I KUSUR (1000+) kandidata, samo 190 proslo, a 60% je bio prag prolaznosti (ako vam kao policajcima nije jasan racun sa procentima to je 36 od max 60 bodova)???!! Da su CIA, MOSSAD, FSB ili FBI i NASA birali experte, a ne policajce ne bi u prvom krugu toliko kandidata otpalo. Pogledaj spisak pa recite kojom logikom svakih par kandidata su ili zensko ili s krscanskim imenom i sl.
Procitaj ti tu zadnju recenicu i procitaj moju, pa uporedi. Zalba se podnosi na kraju, ne znam sta ti tu nije jasno!!!
Govoris o necemu sto ne znas, sam kazes da se nisi prijavio, a ovdje pametujes i blatis nesto s cim nemas veze nikakve.
To sto mislis da je ime dovoljno, samo govori o tvojoj neinformisanosti,toliko o tome.
Za test isto tako, ne znas, nisi bio i nema daljnje price. Bezveze spamas i naglabas. Tema nije korupcija u policiji koju toliko "pokazujes" vec konkurs, tako da nemamo o cemu dalje pricati.
pozdrav
_Alcatraz_

#732 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by _Alcatraz_ »

adnansax wrote:
Procitaj ti tu zadnju recenicu i procitaj moju, pa uporedi. Zalba se podnosi na kraju, ne znam sta ti tu nije jasno!!!

A gdje to pise?

adnansax wrote: Govoris o necemu sto ne znas, sam kazes da se nisi prijavio, a ovdje pametujes i blatis nesto s cim nemas veze nikakve.
To sto mislis da je ime dovoljno, samo govori o tvojoj neinformisanosti,toliko o tome.
Za test isto tako, ne znas, nisi bio i nema daljnje price. Bezveze spamas i naglabas.
Vjeruj da ponesto :D znam i ja.
Koliko placas da ti pokazem sliku testa i A1 i A2 grupe? :-D
adnansax

#733 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

_Alcatraz_ wrote:
adnansax wrote:

A gdje to pise?

adnansax wrote: Govoris o necemu sto ne znas, sam kazes da se nisi prijavio, a ovdje pametujes i blatis nesto s cim nemas veze nikakve.
Za test isto tako, ne znas, nisi bio i nema daljnje price. Bezveze spamas i naglabas.
Vjeruj da ponesto :D znam i ja.
Koliko placas da ti pokazem sliku testa i A1 i A2 grupe? :-D
Jesam ti lijepo rekao da se ne mijesas u ono sto ne znas? Zalba se izjavljuje prema zakonu o policijskim sluzbenicima Kantona Sarajevo, clan 53. Eto nesto i da naucis, mada sumnjam da ce ti trebati :)
Ne kontam, sta ce mi test :lol: , danas svako dijete u osnovnoj skoli ima smartphone i moze snimiti sve zivo, a ne klosari koji nisu spremali test i nemaju pametnijeg posla na istom nego slikati i zahebavati se. i onda se neko cudi kako je palo 1000 ljudi, malo licemjerno zar ne...
Hemera

#734 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

_Alcatraz_ wrote:

kakve veze i logike imaju zene ili neka konfesija sa ovim baljezgarijama?
medicina je toliko uznapredovala,da mogu skenirati covjeka i naci mu svakakve bolesti,ali gluposti,mrznja nece zasigurno nikada detektovati
k1ks

#735 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by k1ks »

Sad par onih sto su prosli sa stelama pokusavaju da "pametuju" ostalima....ccc
Pa svaki konkurs u drzavnoj sluzbi je namjesten. Test koji je bio za inspektora je napravljen da ODBIJE suvisne kandita a na da ga normalni (citaj bez stele) poloze.,,,
adnansax

#736 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

k1ks wrote:Sad par onih sto su prosli sa stelama pokusavaju da "pametuju" ostalima....ccc
Pa svaki konkurs u drzavnoj sluzbi je namjesten. Test koji je bio za inspektora je napravljen da ODBIJE suvisne kandita a na da ga normalni (citaj bez stele) poloze.,,,
Kako si ti pametan jbt..
Pa zar mislis da neko ko ima stelu da sigurno prolazi, dolazio bi ovdje i raspravljao s gomilom pacenika koji nisu u stanju procitati 10 zakona a zale se kako je sve namjesteno.. :lol:
Samo neke zalopoljke, k'o babe..jbt..
Sretno svoj normalnoj raji u daljnoj proceduri, ovim placljivcima poruka da izvrse uvid u rad, ali sumnjam da ce i to, valja otici do mupa, jbt, mozda da se zalite sto vam niko nece donijeti na noge vas test..
Over i out s ove teme 4ever
pozdrav
dingosp0

#737 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

jbt pojedinim ovim ublehasima na ovom forumu svi su krivi osim oni sami...
znam momka koji je bez ikakve stele polozio test...
tako te suplje da ako nisi imao stelu nisi mogao ni proci dalje su nebuloze..
a zadata tema za pisani rad je teme iz oblasti kriminalistike, na koju si morao da znas odgoviriti a ne pisati neke kaubojske dozivljaje ... pretpostavljam da je 80% koji su pali, pali na pisanoj temi jer su pisali neke ublehe o pistoljima, fatanje kriminalaca itd itd.. i za vas koji budete polagali za policajca na zadanu temu nemojte glumiti neke kauboje, pisati razne gluposti o hvatanju kriminalaca, pistoljima, itd... vec o pozitivnim stvarima, sto manje o kriminalu, i scenama sa filmova..
dien

#738 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dien »

Odoh, vidjeh i okahrih se. Da javim onima koje interesuje stanje bodova. Imam 41 bod al sam saznala iz " nekih izvora" ( koliko je vjerovati ne znam) da preko 50 ljudi ima 50 i vise bodova..... e to su genijalci, nema sta, svaka im cast ( za nepovjerovati ). Sad sam u dilemi, ici il' ne ici na test fizičkih sposobnosti. pozzzzz
dingosp0

#739 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

izadji na test kad si vec polozila
a cinjenica je da ce biti stele... logika cista... cak se sigurno vec zna ko ce biti primljen..
al eto opet covjek se nada..
dien

#740 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dien »

Ne mogu da vjerujem da je neko mogao imati preko 50 bodova na ovakvom testu. Ispade bas navlacenje na eseju. vjerovatno su desetke legle. Bas da mi je vidjeti tu pismenost i zrazavanje.Spremam se za fizicko vec 3 mjeseca i u super sam kondiciji, ali kakva mi korist i da dobijem desetke kada ove sa preko 50 bodova ne mogu svakako stici.Al' eto mozda izaci i pokusati. Ipak ta NADA sto kazes uvijek postoji.
macmac

#741 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

dien pa nista te ne kosta da odes na fizicko, steta je da propustis tu priliku kad si vec polozila pismeni test... Mozda i ja sutra odem na uvid svog rada, a na fizicko svakako idem bez obzira na broj bodova na pismenom, pa nisam zabadava toliko ucila za pismeni pa da sad odustajem. Nemoj ni ti odustajat, moguce je da bude i intervju a i to se boduje, nikad ne znas kad se situacija moze okrenut u tvoju korist. Pozdrav i sretno :)
dingosp0

#742 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

proci test i ne izaci na fiz. spos. je meni najveca gluposti..
izadji radi sebe... a nikad ne znas gdje ti je nafaka...
Stole45

#743 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Stole45 »

Jedva cekam da zavrsi fizicki test, pa da nam se jave moralisti koji su prosli i pismeni i fizicki, a odjednom ih nema na spisku 20 primljenih. Nemojte molim vas tada govoriti stela. Kazete nas 800 il koliko vec, smo nepismeni, glupi debili, a ovih 190 su znali ucili se trudili.
Ja znam da sam odlicno uradio i test i esej, nisam na pisku 190 pametnih, a znam da nema fajde ici na provjeru testa. A ucio sam, znam dobro materiju iz vise razloga. Ja se spremao za fizicki test haha...
Kiki Riki

#744 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Kiki Riki »

Neke stvari mi nisu jasne, a pročitao sam da pišete:
1. Kažu nema žalbe, žalba je dozvoljena u roku od 8 dana, što je neko napisao, po članu 53 Zakona o policijskim službenicima, a u vezi sa članom 52
2. Žalba na OBAVIJEST na webu je nemoguća i ne znam kako neko može to licitirati
3. Uvid u rad je omogućen, neka svako vidi svoj rad i to je to, ako ima indicije tj. dokaze da je oštećen neka se argumentovano žali
4. 50 + bodova od mogućih 60 je itekako moguće i tu ne vidim problem ( svi smo išli na fax, znamo da postoje ljudi koji perfektno urade test i dobiju 10 na ispitu)
5. Test je po meni bio fantastično koncipiran, od 1200 ljudi i treba da ne položi većina i da ostanu samo najbolji, složit ćete se da je to prevelik broj prijavljenih,a testom su bile obuhvaćene sve UNAPRIJED određene oblasti
6. Suludo je pričati o žalbama, pritužbama, a da nisi položio ni test, ne vidim svrhu te žalbe, šta ćeš napisati u žalbi :lol:
7. MOGUĆE JE PROĆI BEZ ŠTELE I JA VJERUJEM U TO, JA IDEM DALJE I NE ODUSTAJEM
elda

#745 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

Kiki Riki wrote:Neke stvari mi nisu jasne, a pročitao sam da pišete:
1. Kažu nema žalbe, žalba je dozvoljena u roku od 8 dana, što je neko napisao, po članu 53 Zakona o policijskim službenicima, a u vezi sa članom 52
2. Žalba na OBAVIJEST na webu je nemoguća i ne znam kako neko može to licitirati
3. Uvid u rad je omogućen, neka svako vidi svoj rad i to je to, ako ima indicije tj. dokaze da je oštećen neka se argumentovano žali
4. 50 + bodova od mogućih 60 je itekako moguće i tu ne vidim problem ( svi smo išli na fax, znamo da postoje ljudi koji perfektno urade test i dobiju 10 na ispitu)
5. Test je po meni bio fantastično koncipiran, od 1200 ljudi i treba da ne položi većina i da ostanu samo najbolji, složit ćete se da je to prevelik broj prijavljenih,a testom su bile obuhvaćene sve UNAPRIJED određene oblasti
6. Suludo je pričati o žalbama, pritužbama, a da nisi položio ni test, ne vidim svrhu te žalbe, šta ćeš napisati u žalbi :lol:
Koliko si imao bodova ako nije tajna?
dien

#746 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dien »

U pravu ste, ne treba odustajati, ali kolike su nam sanse, o tome se radi. U svakom slucaju izaci cu pa sta bude. Macmac zelim ti srecu na testu fiz. sposobnosti .pozzzzzz
Kiki Riki

#747 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Kiki Riki »

elda wrote:
Kiki Riki wrote:Neke stvari mi nisu jasne, a pročitao sam da pišete:
Koliko si imao bodova ako nije tajna?
NIsam išao na uvid, i svakako ću otići ali razmišljam da li da idem sad ili na kraju testiranja ako omoguće, jer po mojoj procjeni nakon provjere po sjećanju imam najmanje 42 tačna plus iz eseja koliko sam dobio...e sad bojim se malo da mi ne opadne moral ako nisam blizu 50 bodova, a hoću da se što bolje pripremim za fizičko. Vjerovatno sutra odem na uvid pa šta bude :roll:
pikkaroherc

#748 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by pikkaroherc »

Dvadeset decertificiranih policajaca pripadnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo imat će mogućnost da se prijave na konkurs koji će ovo ministarstvo objaviti do kraja sedmice za prijem u radni odnos 170 policijskih službenika, a njima je deset godina bilo uskraćeno ustavno pravo na rad.

Predstavnik policajaca Haris Hrvo kazao je na današnjoj pres-konferenciji da im je sada, u skladu sa zakonskim propisima omogućeno da se prijave na konkurs za određene pozicije bilo da se radi o uniformiranoj policiji ili u administraciji. (Dnevna stampa) :D SRETNO SVIMA !!!!
forza_juve

#749 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by forza_juve »

Pozdrav raja evo da i ja dodam koju recenicu na sve ovo. Ja sam otreso na testu i ne zalim se niti imam namjeru a svi oni koji su otresli a smatraju da nisu trebali imaju prao zalbe i uvid na test. Sto se tice testa sam je bio tezak ali se imalo dovoljno vremena da se spremi sto ja licno nisam uradio kao i smatram da i ostali nisu ni pogledali bukvalno materiju. Dosta raje je mislilo da je to glupi test opceg znanja sto smo se uvjerili da nije. Mogu cestitati onima koji su polozili i zelim srece u nastavku a mi koji smo otpali jbg slijedi spremanje za iduci konkurs ili trazenje drugog radnog mjesta :-D :-D :-D :-D
dien

#750 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dien »

Da li neko zna ili je nacuo kada bi opet mogao biti konkurs u MUP-u KS?
Post Reply