RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#726 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Entropio »

Entropio wrote:Meni zaista nije jasno zašto se Zele toliko veliča od strane nekih ljudi (i sebe samoga) kao gitarista. Može li mi neko od vas koji ga volite pokazati neki spektakularan solo koji je on odsvirao u karijeri? Nešto što bi ga odvojilo od ovih "običnih" gitarista? Govorimo o sviranju, ne o komponovanju. Naravno, ja mislim da su "Jedina moja", "Krivo je more" i druge balade odlične melodije koje je on komponovao, i kao kompozitor je dobar. Ali covjek zivi na staroj slavi... Nikad novi album, nove pjesme... nista.

Ono što mi je baš nevjerovatno je da je pjesmu kakva je "Zauvijek tvoj" ostavio bez valjane solaže. Pa ta pjesme "moli" za solažu, mogao je ubitačan solo odsvirati na njoj (svaki veliki gitarista bi to uradio), ali on to nije uradio.
Entropio wrote:
VerticalHairFactor wrote: Svi čekamo tebe da sa svojom grupom napraviš 10 studijskih albuma, te da pjevačima poput Tife napraviš muziku za njihove solo albume, pa da ti kažemo da si bezze i da nisi kreativan, jer ne sviraš kao mutant Malmsteena, Satriania i Vaia, i jer nemaš solažu kao ona iz Child in Time. :D
Jes' to ti, Zele?

Pročitaj ponovo moj prethodni post. Ja sam rekao da uopšte ne dovodim u pitanje njegove kompozitorske sposobnosti. "Jedina moja" je masterpiece. Ali kao gitarista je ništa posebno. Čekam da me neko ubjedi u suprotno.
Zele, hvala ti sto si podrzao moje misljenje sinoc. :lol:
ciacco

#727 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by ciacco »

Eoo za Zelu lekcija solaze
Last edited by ciacco on 08/12/2010 02:26, edited 1 time in total.
enisss

#728 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by enisss »

Svaka cast svim nasim gitaristima al jedan je Muris Varajic
Neelix

#729 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

autorska od EKG - meni super pjesma :)
Entropio

#730 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Entropio »

Neelix wrote:

autorska od EKG - meni super pjesma :)
Solidna pjesma... Podsjeća me na Mariju Šerifović. :lol:
Neelix

#731 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

e jebiga :lol: :skoljka:
DaysleepeR

#732 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

buraz meni je ovo bezveze, posebno glas od momka, a mimo toga klasicni prevazidjeni pop rock sa tekstom o nicemu...
Neelix

#733 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

jebiga, meni se svidja i melodija i glas, a na tekst priznajem da i nisam bas obracao paznju :D
Hendrix

#734 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Hendrix »

Ok momci dobro sviraju i sve to, ali ovo je samo još jedna pjesma u prosjeku nekom, već za 5 min zaboravite i da ste je čuli. Ono što se pamti i u uhu ostaje je ili nešto nevjerovatno vanserijski dobro ili je van šablona na koji smo svi navikli u rock muzici, nažalost kod nas veoma rijetko se neko usudi izletiti van toga.
Neelix

#735 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

pa dobro, nisam rekao da je svjetski megahit :D al mi se svidja :)
Hendrix

#736 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Hendrix »

Ma ne govorim o svjetskim hitovima, i da bi ih neko primjetio na našim prostorima moraju biti malo originalniji, ovo ih samo gura u prosječnu gomilu.
irvinx1

#737 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by irvinx1 »

Nije losa pjesma. Jest prosjek i to, al i meni se dopada...imaju i just a man....
Ako hocete originalno, e onda imate Pero Deformero, naravno uslovno receno originalno

Ko nije slusao...preporucio bih sljedece stvari srpskih bendova:
-Alogijin projekat pod nazivom Expedition Delta, gostuju poznati svijetski muzicari.
-Enjoy Sarma, trash metal koji vuce na Panteru
-Hexagram, imaju par super pjesmica
-Dargoron, odlican bend power orijentira
-Pero Deformerro, za njih su valjda svi culi
-Rain Delay
-Tornado, bend sa samo jednim albumom i demom, odlican heavy koji stoji rame uz rame sa najkvalitetnijom svj.ponudom. Ogromna preporuka za pjesme The Wall, I love Japan, Black Swan Rider... odlican vokal.

To mi zasad pada na pamet, volim s vremena na vrijeme poslusati ove stvari.

I naravno, evo recenzije FS sa jednog portala, cisto da potvrdim svoje razmisljanje o njihovom kvalietu :
Mlađani Kragujevčani Forever Storm dokopaše se i prvog zvaničnog izdanja. U pitanju je dugosvirajući album Soul Revolution, koji je krajem protekle godine objavljen za beogradski One Records.

Stefan, Miloš, Vladimir i Vuk realizovali su album kakav do sada nije snimljen na srpskim prostorima; heavy metal protkan power/prog/thrash elementima zvuči toliko zrelo i dosledno, da je veoma teško poverovati da im je ovo tek debi izdanje.

Da udarimo odmah u srž - detalj koji izdvaja Forever Storm od gomile sličnih, i generalno gledano mnogobrojnih muzičkih sastava današnjice, jeste onaj koji se tiče kvaliteta i idejne realizacije samih pesama - hit do hita imamo ovde. Gunslinger, Battle Cry, naslovna pesma, Storm, Once Again... nose u sebi duh kakav se retko sreće na domaćoj sceni, ali nažalost, sve ređe i na inostranoj. A hit kao hit, baš kao i bilo koji finalni proizvod, ne bi bio "to", ako i propratni elementi nisu adekvatno realizovani. A to bi naravno bili: 1. produkcija, i 2. dizajn omota. FS su superiorni na oba polja - produkcijski rad obavljen je u lokalnom studiju Metal Design (potpisani producent je Ivan Ilić, iz KG benda Darkshines), koji kvalitetom ozbiljno parira nekolicini do sada glavnih destinacija srpskih metal bendova (Chainroom, Draft, Paradox), dok je za dizajn omota, angažovan iskusni vuk Bane Kerac, koji je "ulovio" atmosferu i obavio pošteno dobar posao. Na sve to ako dodamo neobuzdani mladalački duh i energiju koja se ili oseti ili ne (a ovde se i te kako oseti), rezultat nije ni mogao biti drugačiji.

Forever Storm čine, kako upućeni već i znaju, mladi momci. Ali kvalitet prezentovane svirke govori nam nešto sasvim drugo - gitarska rešenja (rif/solo) su zrela i noseći deo albuma (a i treba tako, o metalu pričamo, jel), bubanj precizan i najprostije rečeno - baš kakav treba za ovakvu svirku, dok Stefan poseduje vanserijski vokal, i bez konkurencije je kod nas u žanru kojem FS pripada; posebno skrećemo pažnju na bonus numeru For You, gde je sa akustičnom gitarom i vokalom, ekipa skovala baladu na Kamelot/Evergrey nivou (plus i za odličan naglasak engleskog!). Muzički spektar kreće se i kroz Iron Maiden/Bruce Dickinson teritoriju, a zađe i u Iced Earth region, i ta kombinacija bi rečima najbliže dočarala o čemu je ovde reč. Iako, bar sam ličnog mišljenja - kada pesme kao pesme valjaju, svaka preciznija definicija i svrstavanje istih ovamo ili onamo, potpuno je izlišna.

Forever Stormu je "za dlaku" promakla titula pobednika prošlogodišnjeg exYU WOA Metal Battlea i time i nastup na Wackenu, ali nema brige - ovakav album morao bi pronaći put do svakog iskrenog i posvećenog metal fana, i sam po sebi, biće najbolja reklama za period koji je ispred njih.

Saberi, izvaži izrečeno, i presuda je sledeća - Soul Revolution je domaći metal album godine 2009. po izboru Srpskog Metal Portala!
kokaj

#738 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by kokaj »

Nikad cuo za ove, jedino znam Pero Deformero ali to uopce nije originalno, to je isto kao Nervozni postar

:bih:
DaysleepeR

#739 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

ako već pričamo o kvalitetnom i modernom metalu ne moramo ići dalje od Sarajeva

FS, EKG, Supernova svi sviraju neku davno prevaziđenu muziku
Damien

#740 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Damien »

DaysleepeR wrote:ako već pričamo o kvalitetnom i modernom metalu ne moramo ići dalje od Sarajeva

FS, EKG, Supernova svi sviraju neku davno prevaziđenu muziku

verovatno su zato ta 3 benda daleko najpopularniji bendovi koji su ove godine ucestvovali na ratu bendova,
verovatno je zato FS pobedio na metal battle i svirao na Wacken-u(gde je zauzeo 3. mesto od 28 bendova iz celog sveta)
mora da je to zato sto sviraju "davno prevazidjenu" muziku"
Neelix

#741 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

mah... DS je popio haman nedje :D
DaysleepeR

#742 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Damien wrote: verovatno su zato ta 3 benda daleko najpopularniji bendovi koji su ove godine ucestvovali na ratu bendova,
verovatno je zato FS pobedio na metal battle i svirao na Wacken-u(gde je zauzeo 3. mesto od 28 bendova iz celog sveta)
mora da je to zato sto sviraju "davno prevazidjenu" muziku"
prijatelju ovako

Rat Bendova je Turbo Folk rokenrola tako da ova prva recenica nema neki znacaj

FS je dobar bend i mozda je moja greska sto je stavljen u isti kos sa ova dva, ali realno oni sviraju nesto ciji zacetnici sada imaju oko 50 godina i listom najavljuju oprostajne turneje i albume...
Neelix

#743 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

govoris to kao da je to nesto lose :) prije cu slusat takvu muziku nego linkin parke, limp bizkite, i slicne neogluposti koje se prodaju pod metal.
DaysleepeR

#744 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Neelixe ti si nekad bio momak o sebi pri sebi, Metallica se slušala i to, ko govori o Limp Bizkitima, ja govorim o pravoj muzici (vidi početak rečenice) u odnosu na pederaste našminkane, natapirane, oblajhane, daaaaaavno izumrle sweetere

momak iz Forever Storma se našao pogođenim i ja sam rekao da sam možda pogriješio što sam njih uvrstio, mogao sam onu drugu djecu što su svirala Europe i Alice Coopera, mislim zaista...
Neelix

#745 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

Metallica se i sad slusa, gotovo iskljucivo :D

slazem se ja s tobom ako se tvoje tvrdnje odnose na tu djecu sto su svirala Poison (Sky Wings mescini), pa i Supernova, iako im je vokal fantastican, izbor pjesama je ocajan, i nisu nesto sto bih ja slusao.

EKG je varirao sa izborom pjesama, tako da jos ne mogu odrediti gdje ih strpati. Ova pjesma sto sam je postavio je premasila moja ocekivanja imajuci u vidu da do obn-a nisam nikad cuo za njih.

FS su vec druga prica :) jedino im ne mogu halalit sto su ONE odradili ocajno :D po svemu ostalom su mi bili najbolji bend na showu :) a i imaju autorskih koje mi drmaju u autu 8-)

EDIT:

pogresno sam te shvatio, kad si rekao "moderna" muzika, pretpostavio sam da mislis na LB LP i takve gluposti :)
DaysleepeR

#746 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Motley Crue, Poison, Cinderella, Firehouse, Tesla, Alice Cooper (album Poison i nakon njega), Bon Jovi, Scorpions, te plejada ostalih one hit wondera su totalno deplasirani u danasnje vrijeme svirati kao cover a kamoli takvu muziku praviti...
Entropio

#747 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Entropio »

DaysleepeR wrote:Motley Crue, Poison, Cinderella, Firehouse, Tesla, Alice Cooper (album Poison i nakon njega), Bon Jovi, Scorpions, te plejada ostalih one hit wondera su totalno deplasirani u danasnje vrijeme svirati kao cover a kamoli takvu muziku praviti...
Razumijem šta pričaš i znam da svirački navedeni bendovi nisu izazovni... ali zvati Bon Jovi i Scorpions one hit wonderima je u najmanju ruku smiješno. Previše ih blatiš. Hoćeš da kažeš da njihova muzika ne valja? Bend je loš ako pravi muziku kao oni? Ma daj...
DaysleepeR

#748 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Entropio wrote:
DaysleepeR wrote:Motley Crue, Poison, Cinderella, Firehouse, Tesla, Alice Cooper (album Poison i nakon njega), Bon Jovi, Scorpions, te plejada ostalih one hit wondera su totalno deplasirani u danasnje vrijeme svirati kao cover a kamoli takvu muziku praviti...
Razumijem šta pričaš i znam da svirački navedeni bendovi nisu izazovni... ali zvati Bon Jovi i Scorpions one hit wonderima je u najmanju ruku smiješno. Previše ih blatiš. Hoćeš da kažeš da njihova muzika ne valja? Bend je loš ako pravi muziku kao oni? Ma daj...
nisam ih nazvao, iako se to može zaključiti, nisam najbolje formulisao...

dakle Bon Jovi i Scorpions nisu one hit wonders ali su ciljano (Bon Jovi vise) pravili muziku koja je pitka na slusanje a ne potice na sviranje i skidanje... fini komercijalni proizvod

Scorpionsi su sviracki zanimljiviji ali su imali nesrecu da su nijemci, mozda bi bili jos popularniji
Entropio

#749 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Entropio »

DaysleepeR wrote:
Entropio wrote:
nisam ih nazvao, iako se to može zaključiti, nisam najbolje formulisao...

dakle Bon Jovi i Scorpions nisu one hit wonders ali su ciljano (Bon Jovi vise) pravili muziku koja je pitka na slusanje a ne potice na sviranje i skidanje... fini komercijalni proizvod

Scorpionsi su sviracki zanimljiviji ali su imali nesrecu da su nijemci, mozda bi bili jos popularniji
Sad se slažem. :)

Da Scorpionsi nisu njemci, sad bi bili bar duplo poznatiji i priznatiji.
DaysleepeR

#750 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

svejedno je vrijeme u kojem su bili i vladali prošlo a opet nisu bili toliko veliki da traju iako su danas kakav takav kultni bend, makar u Njemačkoj

Bon Jovi je vremenom mijenjao pravce, tako da je danas najslicniji nekom američkom country rocku a sve kako bi duže trajao, a ovo ostalo nije potrajalo ni 10 godina.

sad bi neko pitao što onda nije ofirno svirat Zeppelin i Purple, e pa oni traju i dan danas :D
Post Reply