Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
addem

#726 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by addem »

Obavezno raditi na promjeni ustava i uvesti dozivotnu kaznu. Ova dvojica je ponajvise zasluzuju.
Neelix

#727 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Neelix »

otisli da vide mora, znaju da nece narednih 20 godina :lol:
skojotovski

#728 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by skojotovski »

cim ih deportuju u BiH raja se treba preseliti pred muriju, odnosno Sud! blokirat sve i ne popustat dok im ne rebnu kaznu! :x :x :x
ja sam iz Sarajeva

#729 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ja sam iz Sarajeva »

:thumbup:
valterbranisarajevo wrote:U Hrvatskoj nema EUPM-a i ostalih parazita koji su uništili našu policiju. Ako ništa, hrvatska će ih policija makar" olešiti kao volove u kupusu"
fixer

#730 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

Napokon. A sad tek igranka pocinje, do sljedece nevine zrtve koju ce ubiti neki idiot.
Panthera

#731 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Panthera »

BSn wrote:Premijer kantona sinoc supljira o tome kako se kasarne moraju preurediti, jer i zatvorenici moraju imati ugodan i lijep zivot - kao i oni su ljudi. Nesto kasnije, zove gledatelj i kaze premijeru: Pa to su kasarne. Znaci do skora je vojska bila tu. I nasi vojnici su ljudi. Je li to trebaju zatvorenici imati bolje uslove od vojske?

S ovim je sve receno. Supljiraju svaki put, jer oni nece da otvore zatvore, a zasto - skontajte sami!
evo vrlo jednostavno.
unajmimo rvatsku policiju i rvatske sudije na 2 g. oni tarabe kriminalce ja domace ja strane..hebi ga bar tako prenose mediji.. popunili bi sve kasarne..a isplativost..pa radne jedinice i cheraj da proizvode..
dlfo

#732 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by dlfo »

Neizmjerno mi je zao Amara... Rahmet mu dusi.
Vuk je dijete poginulog borca (sehida). Covjeka koji je bio dobar covjek, strasan sportista (karatista), a kasnije vojnik. On bi sigurno(da je ziv) taj visak energije svog sina okrenuo na sport..
Sta cete, tuga..
Drago mi je sto su ih uhapsili, jer svako mora da odgovara, ali mi je zao sto je taj prokleti rat, direktno ili indirektno, uticao na skoro sve.
stochar

#733 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by stochar »

Svemirco wrote:Da, sad su bile specijalne vijesti na FTV, uhapsili su obojicu a sada navodno tragaju za pomagačima.
zar nisu pomagaci uhapseni prije njih?
sisley

#734 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by sisley »

Osjećam neopisivu količinu bijesa i gorčine i osjećam se gore nego u ratu.
Gore i nesigurnije. Tad sam bar očekivala da se možda i neću vratiti kući živa, jer, rat je to.. granate, snajperi pm.
Međutim, sad mi je još gore, sad ne znam kad je uopšte "sigurno" hodati gradom, hoću li naletjeti na budalu kojoj će se
učiniti da sam je ružno pogledala i koja će me zbosti ili upucati, ili eto onako..što joj se može.
Što usrana država, usrani sistem sve to dopušta - život po život, nedužni momci gube glave od strane pizdopatnika,
maloumnika iz nesređenih familija prepuštenih ulicama, koji misle da su mnogo zajebani ako imaju dosije.
Ovo je postalo bolesno. Odavno je bolesno..

Ubijanje omladine na pravdi Boga. Hladnokrvne ubice su sada pune sebe, njima imponuje što su traženi, imponuje im
etiketa "ubice", oni sada svršavaju sami na sebe. Smatram da je prvi slučaj ubistvo Denisa Mrnjavca trebalo zaključiti doživotnom
robijom, ili smrtnom kaznom. Naravno.. za jedan mladi život koji je oduzet, kazna je 9 godina, koja će se ukinuti za koji mjesec ionako.

Vješala.. i to javno! Sada u ovom trenutku, dok ja ovo pišem.. neki novi vuk ili anel već zamišljaju u glavi kako će i oni napraviti nešto
takvo, da bi sebi osigurali status " znaš ti ko sam ja ba? "

Vlasti u ovom gradu ako i sad ne učine ništa, onda i zaslužujemo sve ovo! Što neko reče, treba sad galamu dići dok je festival.
Jebo ih crveni tepih i Tarik Filipović na njemu.. jedna strana grada plače za mladim životom, a na drugoj se sav džiberaj, lažni sjaj,
kvazi zvijezde i dijaspora okupili i niko ni da obrati pažnju šta se dešava..

Treba sad pokazati kakvu mi dušu imamo.. naš grad, hebala nas duša..patetika, drama i laži kojima se uvlačimo u šupak kome stignemo.

Ovaj grad nema dušu odavno, ima goli qrac.
bejzik

#735 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by bejzik »

dlfo wrote:Neizmjerno mi je zao Amara... Rahmet mu dusi.
Vuk je dijete poginulog borca (sehida). Covjeka koji je bio dobar covjek, strasan sportista (karatista), a kasnije vojnik. On bi sigurno(da je ziv) taj visak energije svog sina okrenuo na sport..
.
vukov otac je živ...odakle ti to ?
Svemirco

#736 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Svemirco »

stochar wrote:
Svemirco wrote:Da, sad su bile specijalne vijesti na FTV, uhapsili su obojicu a sada navodno tragaju za pomagačima.
zar nisu pomagaci uhapseni prije njih?
Jesu oni iz Sarajeva ali ne i ovi iz Hrvatske.
dlfo

#737 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by dlfo »

bejzik wrote:
.
Nebitno odakle, tako je kako sam rekao gore...
sisley

#738 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by sisley »

Sta cete, tuga..
Drago mi je sto su ih uhapsili, jer svako mora da odgovara, ali mi je zao sto je taj prokleti rat, direktno ili indirektno, uticao na skoro sve.

I sad to treba da bude neko opravdanje? Treba sad da se malo sažalimo, eto..šehidsko dijete..
Znaš li ti koliko je šehidske djece, ma koliko ih je i bez oba roditelja ostalo pa su postali neko i nešto u životu, nema kapi mržnje u njima..
ljudi za primjer.
Nemoj mi samo molim te ovog monstruma pokušati sažaliti, jer bi po toj logici svako svoje frustracije liječio ubijanjem ljudi poput zečeva.
Što mu nije naumpao otac šehid u momentu kad je prosvirao momku glavu? Što nije pomislio " Bože, šta bi mi otac rekao na ovo kako se ponašam? "..

Pusti molim te.. nego vješala i to javno, mamu im bolesnu.
sisley

#739 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by sisley »

Neelix wrote:otisli da vide mora, znaju da nece narednih 20 godina :lol:
Nula ti je u ovo "20" višak.. na žalost. Tako je to ovdje.
dlfo

#740 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by dlfo »

sisley wrote:
Sta cete, tuga..

I sad to treba da bude neko opravdanje? Treba sad da se malo sažalimo, eto..šehidsko dijete..
Znaš li ti koliko je šehidske djece, ma koliko ih je i bez oba roditelja ostalo pa su postali neko i nešto u životu, nema kapi mržnje u njima..
ljudi za primjer.
Nemoj mi samo molim te ovog monstruma pokušati sažaliti, jer bi po toj logici svako svoje frustracije liječio ubijanjem ljudi poput zečeva.
Što mu nije naumpao otac šehid u momentu kad je prosvirao momku glavu? Što nije pomislio " Bože, šta bi mi otac rekao na ovo kako se ponašam? "..

I ne pokusavam da opravdam. Ako si procitao moj post mogao si vidjeti da sam napisao da mi je drago sto su ih uhapsili.
I ne pokusavam ti nikoga sazaliti, to je tvoje pravo. Zamolicu te da ponovo procitash moj post, pa ces mozda shvatiti nesto sto nisi prvi put.
Ono sto je uradio je za svaku osudu i mora da odgovara.
Last edited by dlfo on 16/08/2009 13:36, edited 3 times in total.
medisa

#741 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by medisa »

Sad treba pred Tužilaštvo tražiti hitno mijenjanje Zakona-tražiti doživotnu robiju!!!
Bravo MUP RH!!!
fixer

#742 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

sisley wrote:
Neelix wrote:otisli da vide mora, znaju da nece narednih 20 godina :lol:
Nula ti je u ovo "20" višak.. na žalost. Tako je to ovdje.
O, da, bit ce oni itekako osudjeni. Samo zbog svih onih vjernih i dragih Amarevih prijatelja.
blue_sky

#743 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by blue_sky »

sisley wrote:
Sta cete, tuga..

ljudi za primjer.

Upravo to! sad bi ih kao trebalo zaliti..... da je on ista mislio ovo se ne bi desilo.Da ga zaboli za oca ili bilo koga ne bi postao takva zvijer,nego bi se kao sto je Amar to radio,borio za svoju porodicu.Ne smijem ni izgovoriti sta im ja zelim....
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#744 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by dr.gog »

Ovog momenta kreće kolona automobila sa čvile kroz grad.
Nakon toga,kako saznah,u kafiću Očo,će biti upis u knjigu žalosti..
Train to Bombay

#745 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Train to Bombay »

Train to Bombay wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Train to Bombay wrote:Sutra ih hapse. Ponedjeljka neće dočekati na slobodi.
Izvor informacije ili tvoja želja i indicija?

Meni se ionako čini predugo ovo što ih nisu uhapsili i imamo osjećaj da imaju dobru logistiku i lovu.
Prevashodno mislim da su već prešli svoje mogućnosti, skrivajući se i bježeći ovako dugo. Raja se digla, pa nije ni policiji u interesu da ne radi svoj posao. Mislim da im je sutra kraj, bez nekog snažnijeg osjećaja ili indicije.
Rekoh ti. :D
skojotovski

#746 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by skojotovski »

bojim se da nece dobiti nista duzu robiju od majmuna koji je ubio Denisa... jer da Vuk dobije 20, a onaj majmun 10...nema logike....krvnici obojica!
Rising

#747 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Rising »

maximalna kazna je 20 godina kako ja znam, ako grijesim neka me neko ispravi... nakon 10-tako godina vec izlazi na vikend, nakon 2/3 odlezane kazne velika je vjerovatnoca da izadju... zalosno!!!
Rauber

#748 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Rauber »

skojotovski wrote:bojim se da nece dobiti nista duzu robiju od majmuna koji je ubio Denisa... jer da Vuk dobije 20, a onaj majmun 10...nema logike....krvnici obojica!
Ima logike jer je taj majmun bio maloljetan i kao takav je dobio maximalnu kaznu od 10 godina,to je max kazna za maloljetne, vuk je punoljetan i mislim da je kod nas maximalna za ubistvo 40 god.
MmeDeLafayette

#749 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by MmeDeLafayette »

bejzik wrote:
.

I da je ziv i da je mrtav? Kakve to veze ima sa ovim svirepim kilerom koji je unishtio bit jedne porodice SVJESNO?
Fuj, gade mi se ovakvi komentari.
Elektricna stolica je za njih.. nikakva vjesanja ili dozivotne kazne. Neka se ugljenishu u paklu kako su to i zasluzili, jadovi beskrupulozni, a i vi sa njima!
produkt rata pih... produkt prezasicenosti i uskur*enosti eto sta je! Misli da je faca....
dlfo

#750 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by dlfo »

MmeDeLafayette wrote:
bejzik wrote:
.

I da je ziv i da je mrtav? Kakve to veze ima sa ovim svirepim kilerom koji je unishtio bit jedne porodice SVJESNO?
Fuj, gade mi se ovakvi komentari.
Elektricna stolica je za njih.. nikakva vjesanja ili dozivotne kazne. Neka se ugljenishu u paklu kako su to i zasluzili, jadovi beskrupulozni, a i vi sa njima!
produkt rata pih... produkt prezasicenosti i uskur*enosti eto sta je! Misli da je faca....
"..., jadovi besrupolozni, a i vi sa njima!"

Ako je ovo meni upuceno, odmah da ti kazem da lajes na pogresnog covjeka!
Ja sam samo naveo vise informacija o Vuku i ono sto znam. To sto ti koristish svoj bijes protiv mene to je tvoj problem i niciji vise! I ja sam bijesan zbog ovoga sto se desilo i ja proklinjem, ali tebi zelim sve najbolje iako zelish da se "ugljenisem u paklu".
Nadam se da ce ih osuditi i da ce dobiti kaznu koju zasluzuju. Amara nista ne moze vratiti, ali ce nadam se barem biti neke ovozemaljske kazne za zlocince.
Zlocince sve treba gledati isto.
Post Reply