Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Banksy

#726 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
bihpatriot wrote:
VjecitiStudent wrote: da, elektroprivreda ce graditi hidroelektrane, a fahro ce u medjuvremenu postati vlasnik elektroprivrede.
Libo me medjunozje sto ce Fahro postati vlasnik Elektroprivrede, samo nek bude struje vise neg' sad... :bih:

Jes nas narod zajedljiv :-) Pustite baa(!) co'eka nek pravi - pokaz'o da zna...
Jel ti to fali struje u zivotu?
:mrgreen:
bihpatriot

#727 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

VjecitiStudent wrote:
bihpatriot wrote:
VjecitiStudent wrote: da, elektroprivreda ce graditi hidroelektrane, a fahro ce u medjuvremenu postati vlasnik elektroprivrede.
Libo me medjunozje sto ce Fahro postati vlasnik Elektroprivrede, samo nek bude struje vise neg' sad... :bih:

Jes nas narod zajedljiv :-) Pustite baa(!) co'eka nek pravi - pokaz'o da zna...
Jel ti to fali struje u zivotu?
Ne fali, vec imam potok kraj kuce (neiskorisCeni)... :lol:
Patron of Formello

#728 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Patron of Formello »

bihpatriot wrote:
Patron of Formello wrote: Jes,jes fahra za preCjednika. :oops: :D :D
Fahro je novi Tiiiito... nema puno capri kod Fahra, nego naaaa se onaj plavi mantil iz ormara sto kupi prashinu vec duze vrijeme (i to onaj na kojem kod srca pise TAS...), i onda za strugove i plugove... :dance:

:D
Ma da.Scepo je stari udbas. :D A ima i iskustva u cuvanju ovaca a vjerovatno je i plug koristio ponekad. :D :D :D
ja progovorila

#729 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ja progovorila »

Jel ti to fali struje u zivotu?[/quote]

:mrgreen:[/quote]

Ili ti fali jedan Fahro?? :D :D
oridjidji

#730 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote: pogresno si ti menSamo zelim da Bosnjacka politika ima odrednice, svoje vrhove i svoj donji prag do kojeg moze ici. Ona to danas nema i samo tone. Meni je dosta razilazenje i volio bih kada bi se svi koji vole Bosnu ujedinili braneci stavove iste. Ali oni se jedino mogu ujediniti oko kriminala i boli njih neka stvar za Bosnu. Tihi zrtvuje ministarske pozicije za dobro mjesto u privatizaciji... Hrvati se povlace iz vlade jer im je nego zajebo rasprodaju imovine pored bivse trase koridora 5C... Srbi furaju svoje, grade puteve, sire infrastukturu i mastaju da se odcjepe ... a mi nemozemo da govorimo ni trasu koridora 5C...
...
A Fahro je postenjacina koja ce sve iz korijena da promijeni????? :shock:
De procitaj gdje je zavrsila druga blinda koju su Keljmendiji kupili.
http://www.cin.ba/Stories/AdHoc/?cid=929,2,1
To nije receno citaj unazad moje i tudje postove... Niko nije rekao da je on postenjacina... medjutim za druge je vjeruj mi cvjecka...
bihpatriot

#731 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

Patron of Formello wrote:
bihpatriot wrote:
Patron of Formello wrote: Jes,jes fahra za preCjednika. :oops: :D :D
Fahro je novi Tiiiito... nema puno capri kod Fahra, nego naaaa se onaj plavi mantil iz ormara sto kupi prashinu vec duze vrijeme (i to onaj na kojem kod srca pise TAS...), i onda za strugove i plugove... :dance:

:D
Ma da.Scepo je stari udbas. :D A ima i iskustva u cuvanju ovaca a vjerovatno je i plug koristio ponekad. :D :D :D
E e taki ti nama trebaju... :thumbup:

Posebice ako jos imaju kandziju da mlatnu ofcu koja nece da pase vec oce da pije mlijeko - superiska!
Last edited by bihpatriot on 25/09/2009 14:02, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#732 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote: A Fahro je postenjacina koja ce sve iz korijena da promijeni????? :shock:
De procitaj gdje je zavrsila druga blinda koju su Keljmendiji kupili.
http://www.cin.ba/Stories/AdHoc/?cid=929,2,1
To nije receno citaj unazad moje i tudje postove... Niko nije rekao da je on postenjacina... medjutim za druge je vjeruj mi cvjecka...[/quote]

Jel Imas neke konkretne pokazatelje ili samo 'vjerujes'?
respo

#733 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

odoh ja prisvojiti i onda "ukrasti" malu neku dvospratnicu pa cu biti cvjecka u odnosu na druge
ultima_palabra

#734 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

@Banksy
Sa ekonomskog aspekta slažem se, ali da gledamo sa društveno-političkog. Iza Hilme ostaju hiljade radnika koji su stvarali te firme i koji sad rade za crkavicu. Iza Fahre ostaju stotine hiljada ljudi "razvučene pameti" koji nas svake dvije godine guraju u novi krug beznađa i agonije.
U razvijenim zemljama postoje ljudi poput Hilme i oni završe na dugogodišnjoj robiji. Tamo Fahro ne bi ni dobio šansu da postoji :-D Ukratko, trebamo se prvo obračunati sa Fahrom da bi dobili državu koja se može obračunati sa Hilmom ;-)
Alfons Kauders

#735 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:@Banksy
Sa ekonomskog aspekta slažem se, ali da gledamo sa društveno-političkog. Iza Hilme ostaju hiljade radnika koji su stvarali te firme i koji sad rade za crkavicu. Iza Fahre ostaju stotine hiljada ljudi "razvučene pameti" koji nas svake dvije godine guraju u novi krug beznađa i agonije.
U razvijenim zemljama postoje ljudi poput Hilme i oni završe na dugogodišnjoj robiji. Tamo Fahro ne bi ni dobio šansu da postoji :-D Ukratko, trebamo se prvo obračunati sa Fahrom da bi dobili državu koja se može obračunati sa Hilmom ;-)
ili da damo drzavu fahri da se obracuna s hilmom, pa da se onda obracunamo s fahrom?

manje posla :D
Better Man

#736 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Better Man »

oridjidji wrote:
Better Man wrote:
oridjidji wrote:
Dodik je bio bogat covjek i prije rata. Naknadno se podebljao za vrijeme rata. Dodik kada je usao u politiku, nije bio sve ovo sto je danas tj. nacionalista. SNSD je tada bio jedina stranka u manjem entitetu koju je imao podrsku Amerike i bio je finansiran zbog svoje socijalisticko-demokratske politicke platforme od istih Amerikanaca. U FBIH-a, istu podrsku je uzivao SDP i danas uziva kao jedina stranka koju sponzoriraju Amerikanci. Kada sam rekao da mi trebamo svoga Dodika, to sam rekao u smislu da trebamo nekoga ko zagrizeno brani stavove i interese svoga naroda (svakako da Dodik brani RS, zato sto on ima i svoga interesa u svemu tome). On je snaga koja cuva RS i od RS-a ce sigurno, ako nije vec napraviti bolji dio BIH-a nego sto je FBIH jer on u RS-u ima politicki konsenzus i sa neistomisljenicima jer im je cilj da prioritetno sacuvaju RS, a vremenom ga ucine i boljim mjestom za zivot nego sto je FBIH-a. Gluho i daleko bilo, ali Fahru nikada u nekom drugom kontekstu nebi mogao da izjednacim sa Dodikom. O tome koliko je uspjesan Dodik moze da govori i njegovo predratno i ratno i posljeratno bogatstvo. Taj covjek je i prije rata bio bogat, u ratu se jos vise obogatio, a ovih godina na vlasti je bas odvalio. Dodik nije uspjesan biznismen kao Fahro jer Fahro i on su imali razlicite zivotne puteve i nacin na koji su stekli svoja bogatstva. Fahrin Avaz se gradio godinama. Prvo je selio sa Grbavice, na Alipasino, sa Alipasinog u Nedzarice i danas se preselio na Pofalice. Dodik je svoje bogatstvo gradio kroz politiku. A Fahro se sa izgradjenim bogatstvom latio politike sto nije isto. Kada sam rekao da mi trebamo svoga Dodika, onda sam rekao da trebamo nekoga ko ce zastiti na najbolji nacin interese FBIH-a i bosnjackog naroda koji je vecina u toj sredini, jer o cemu se sada najvise prica jeste o stvaranju treceg entiteta u BIH-a i mogucoj podijeli FBIH-a. Bojim se da bi mi i od ovoga sto imamo stalnim popustanjem u politici mogli napraviti veresiju.
Griješiš momak! Sve što je Radončić napravio, napravio je uz podršku i pomoć SDA. Svi znaju da je SDA idejni tvorac Avaza i da je Radončiću iskeširala para i para za taj projekat. O nelegalno građenju Fahre uz podršku bivišeg direktora zavoda za izgradnju KS Bakira Izetbegovića da ne govorim.
Sad cemo reci da su mu sve silne zgrade sagradjene iz budzeta gradjana ove zemlje. Pa on je svoj AVAZ selio po gradu, tamo vamo. Avaz nekada i sada su nebo i zemlja i normalno je da se isti gradio postepeno jer da je tako kako ti kazes Avaz bi imao 10 vlasnika i bio bi jedan od propalih projekata SDA stranke.
Imao bi naglu expanziju, potom bi se strovalio zajedno sa politikom koju navodno podrzava. O nelegalnom gradjenju Fahre nemam nista za reci jer o tome ne znam mnogo. Mozes mi ti vise reci o tome ako zelis. SDA je dala novac svim mogucim medijima 1995 godine, nekim za nastanak, nekim za opstanak. To sto su jedni od toga napravili veresiju, a drugi medijsko carstvo to govori samo o nesposobnosti nasih ljudi. I buraz od malog Fahre poznat kao Semsudin Seki Radoncic, cuda pravi u medijskom prostoru Crne Gore i mogu ti reci da je jedan od najistaknutijih i najsposobnijih osoba u novinarskom miljeu Crne Gore. Uz Andreja Nikolaidisa, on u "monitoru" casopisu za koji pise jedan od najistaknutijih novinara. Covjek koji nije strahovao od rezima i koji je pored pisanja za Monitor i pisao o zlocinu crnogorske vlasti prema Bosanskim izbjeglicama muslimanske vjeroispovjesti tj. o svim unesrecenim Bosnjacima u Crnoj Gori.
Gdje češ Šekija porediti sa bratom Fahrom. Šeki je skroz druga priča i on je gospodin za Fahru. Fahro je obična sirovina koja je uvezana sa kriminalcima svih vrsta i čiji je on zaštitnik sa stranica Avaza. Ne vozi se bezveze u blindiranom automobilu koji su mu nabavili uzoriti građani, odnosno porodica Keljmendi. A znamo ko su i šta su Keljmendiji.
bihpatriot

#737 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

Postajemo ljudi zapad: Fahro vs. Hilmo, demokrati vs. republikanci.

Krajnje je vrijeme bilo! :D
respo

#738 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

Better Man wrote: Gdje češ Šekija porediti sa bratom Fahrom. Šeki je skroz druga priča i on je gospodin za Fahru. Fahro je obična sirovina koja je uvezana sa kriminalcima svih vrsta i čiji je on zaštitnik sa stranica Avaza. Ne vozi se bezveze u blindiranom automobilu koji su mu nabavili uzoriti građani, odnosno porodica Keljmendi. A znamo ko su i šta su Keljmendiji.
malo offtopic al kad pomenu blindu jedna zanimljiva prica :D

dolazi fahro kod zubara i ja ispred zgrade na pauzi i sofer mu nije upalio svijetla i ja naglas to govorim vidi ovog kabadahije nije upalio svijetla moze mu se nece platiti kaznu
fahro gleda
sutra situacija opet ja na pauzi dolazi fahro kad neki 'rmpalija pored njega :D
ultima_palabra

#739 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
ili da damo drzavu fahri da se obracuna s hilmom, pa da se onda obracunamo s fahrom?

manje posla :D
I have a cunning plan :-D
Image
oridjidji

#740 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

respo wrote:odoh ja prisvojiti i onda "ukrasti" malu neku dvospratnicu pa cu biti cvjecka u odnosu na druge
Pa on prisvojio sebi, nemora ponovo ukrasti nesto sto je prisvojeno, nema smisla :)
Krali su i drugi gore nego on ... kupovali stanove za marku, kuce od par miliona za par hiljada , unistavali firme da bi ih kupili sebi, unistavali ih radi tudjih lobija kako bi se nasli u talu i td. E posto je kod nas zabijanje noza u ledja svome radi vlastite dobiti karakterna osobina 70% populacije... stanje nam i jeste takvo kakvo jeste...

Za mene je on manji lopov od ostalih, medjutim nisam rekao da kao takav ne podlaze odgovornosti za ono sto radi. On je sa mnogim bio u sukobima i iz svakoga sukoba on bi izasao kao pobjednik zbog svojih sposobnosti. Evo sad kad ulazi u politiku vidjecete koliko on neprijatelja zaista ima. Ima da izvire i glave iz pjeska i da se osile u napadanju istog. Nedo Bog da se docepa vlasti, od istog bi mediji napravili sotonu i kad bi on bio najzasluzniji za neki progres u nasem drustvu.
Better Man

#741 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Better Man »

konfučije wrote:
Iz tog razloga njega nikad ne mogu smatrati uspjesnim covjekom, jer nije uspjesan ko na kriminalu sagradi svoje bogatstvo. Nazalost u ovoj zemlji to jeste.
Problem nekih fukara, tj. mnogih, u ovoj zemlji je sto bogatstvo i sposobnost vole apriori kao kriminal pretstavljati, zašto? Zato jer su sami lijeni i nesposobni da nešto u životu naprave pa će se iz nekih lažnih moralnih načela kriti kako su im ista prepreka u tim navodno krimogenim poduhvatima sposobnih.

Evo još jedan lijep primjer onoga o čemu govorim:
Na njegovom mjestu nije tesko bit. Na taj put se mozes odluciti u svakom momentu. Put kriminala je uvijek na usluzi i uvijek je tu pri ruci. Znaci ako zelis postaviti pitanje da li bi zelili imati love kao on, to ce ti svako odgovoriti da bi, jer to je fakat, ali da li bi stekli lovu na nacin kako je on stekao - ja licno ne bi
.

Ta pakost je očita, uvijek su njegovi tornjevi ljudima u Sarajevu bili trn u oku, a ne znajući koliko je ne samo njemu već i čitavom gradu bitan takav jedan kompleks , pa šta bi ti kada ti menedžeri iz Hrvatske i Srbije dođu na pregovore neke ili seminare ovdje u Sarajevu, hoćeš li ih sa sobom u Morića Han povesti? Ili kod želje možda?

ostao/la nigdje.nikog dana 25/09/2009 09:22
Sretno vam sa ovim novim liderom, niste bolje ni zasluzili.

Pobjedice on, u to ne sumnjam, Reis ce izdati hutbu - za Fahru ko ne glaso, Allah ga ne spaso.

Ne možeš zaslužiti nešto što ne postoji.
Njegovi tornjevi su čist promašaj, jer nije uspio da uradi snjima što je zamislio. Prvi je pretvorio u Hotel, a šta će biti s drugim tek ćemo da vidimo obzirom da i dan danas zjapi prazan i da je tek Sipa tu uselila i još jedna institucija i naravno Avaz sa svojim izdanjima i taj kafe sa vidikovcem. Koja budala gradi toranj bez da se jasno z i precizno na šta će biti u njemu. Bila je jedna priča međunarodne zajednice o nekom projektu na Balkanu i Sarajevo je trebao biti centar tog projekta. Fahro je čuvši zato odmah poletio da gradi neboder sa savremenim kancelarijskim prostorom računajući da će tako mnešto trebati kad taj projekat krene, ali od projekta se odustalo i zato toranj zjapi prazan, a ogromni dugovi i kamate svaki dan pristižu na naplatu.
respo

#742 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

oridjidji wrote:
respo wrote:odoh ja prisvojiti i onda "ukrasti" malu neku dvospratnicu pa cu biti cvjecka u odnosu na druge
Pa on prisvojio sebi, nemora ponovo ukrasti nesto sto je prisvojeno, nema smisla :)
Krali su i drugi gore nego on ... kupovali stanove za marku, kuce od par miliona za par hiljada , unistavali firme da bi ih kupili sebi, unistavali ih radi tudjih lobija kako bi se nasli u talu i td. E posto je kod nas zabijanje noza u ledja svome radi vlastite dobiti karakterna osobina 70% populacije... stanje nam i jeste takvo kakvo jeste...

Za mene je on manji lopov od ostalih, medjutim nisam rekao da kao takav ne podlaze odgovornosti za ono sto radi. On je sa mnogim bio u sukobima i iz svakoga sukoba on bi izasao kao pobjednik zbog svojih sposobnosti. Evo sad kad ulazi u politiku vidjecete koliko on neprijatelja zaista ima. Ima da izvire i glave iz pjeska i da se osile u napadanju istog. Nedo Bog da se docepa vlasti, od istog bi mediji napravili sotonu i kad bi on bio najzasluzniji za neki progres u nasem drustvu.
pa sta je fahro uradio od oslobodjenja?
svjetske novine 92-e napravio ih je kao neke lokalne kojima je tiraz malo veci od vesele sveske
zasto? konkurencija
a sjetimo se tada nije hilmo posjedovao avaz
Real Khan

#743 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:hajmo jos selimovici da naprave stranku i da ide sve u kurac... a poslije izbora, prvi bi u koaliciju s fahrom i standardnim trabantima za koaliciono potkusurivanje...

samo kako bi nazvali koaliciju... PBO? pokrasmo boga oca?
Selimovici vec imaju i novinu i stranku, i upravljaju iz prikrajka.
Greška...naime, Selimovići imaju upliv u najmanje 4 političke stranke, plus 1 novine (zvanično), a iz "prikrajka" vladaju... hmm, ne baš da bukvalno vladaju, ali dobro kontroliraju čak i medijski prostor susjedne Hrvatske...Znate, informacija je "zlato" :D
Socijalista

#744 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by Socijalista »

Ovaj Toono kao da ga je moja nane poducavala :D
mostarac

#745 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by mostarac »

MFToonyo wrote:Slavno glasislo Dnevni avaz prenosi se sa ruke na ruku, sa generacije na generaciju, iz kahvane u kahvanu, iz medrese u medresu, iz kladionice u kladionicu... Poveliki je broj citalaca Dnevnoga avaza, mnogo veci nego tisuce prodatih primjeraka!

A Fahro ima karizmu da privuce i nas, gradjane i liberale. Fahro, hoces li nase glasove?
Halo Lagumdzija, ovaj fol da ogadis avaz i onima kojima se nije ogadio ti je odlican :D :thumbup: :thumbup:
Cholina_Lokica

#746 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by Cholina_Lokica »

sta ba glasat, ima da mu se namah uclanim u stranku :mrgreen:
konfučije

#747 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by konfučije »

. Koja budala gradi toranj bez da se jasno z i precizno na šta će biti u njemu.
A koja budala gradi stambene zgrade a da precizno ne zna prezimena i historijat porodica za koje vjeruje da bi ih njima mogao prodati?... Daj bolan, dok on zgrade pravi, naše firme zapošljava, naš budžet PDV-om puni, i vlastiti biznis proširuje za još koju stotinu novih zaposlenih, (a da ne govorim još o daljnim implikacijama po ekonomsko tržište ostalih korisnika tih nebodera,) ostali vikendice u dvorove pretvaraju.
... Bila je jedna priča međunarodne zajednice o nekom projektu na Balkanu i Sarajevo je trebao biti centar tog projekta. Fahro je čuvši zato odmah poletio da gradi neboder sa savremenim kancelarijskim prostorom računajući da će tako mnešto trebati kad taj projekat krene, ali od projekta se odustalo i zato toranj zjapi prazan, a ogromni dugovi i kamate svaki dan pristižu na naplatu...
rekla jednom Fatima koja je čula od hatidže a ona od svog djeda koji je jednom pored pijace prošao i tamo to negdje čuo od... da Fahro dovodi malu djecu u svoj Toranj i igra se doktora sa njima.

ultima_palabra je napisao/la:@Banksy
Iza Hilme ostaju hiljade radnika koji su stvarali te firme i koji sad rade za crkavicu. Iza Fahre ostaju stotine hiljada ljudi "razvučene pameti" koji nas svake dvije godine guraju u novi krug beznađa i agonije.

A ti hilmovi radnici su eto, ideološki gledano, naši prosvjetitelji, nažalost neshvaćeni od ovog nepismenog radončićevog društva, toliko su prosvijećeni da im na tom avangardnom zanosu i sami svezanjući bog zavidi.

Upravo, razvijene zemlje traže sposobne, čvrste i samouvjerene partnere poput Radončića a ne ove ublehe parazitske i hijene poput selimovića.
Cholina_Lokica

#748 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by Cholina_Lokica »

:lol: :lol: :lol: :lol: vazda bilo :D
VjecitiStudent

#749 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

konfučije wrote:
. Koja budala gradi toranj bez da se jasno z i precizno na šta će biti u njemu.
A koja budala gradi stambene zgrade a da precizno ne zna prezimena i historijat porodica za koje vjeruje da bi ih njima mogao prodati?... Daj bolan, dok on zgrade pravi, naše firme zapošljava, naš budžet PDV-om puni, i vlastiti biznis proširuje za još koju stotinu novih zaposlenih, (a da ne govorim još o daljnim implikacijama po ekonomsko tržište ostalih korisnika tih nebodera,) ostali vikendice u dvorove pretvaraju.
...
Mozes li u konkretne cifre prevesti Fahrin dosadasnji doprinos privredi BIH, kao npr.
- broj direktno zaposlenih,
- vrijednost investicija,
- broj indirektno zaposlenih i na koje vrijeme je to bilo ...

pa cemo to uporediti sa nekim drugim investicijama.
Pa ako se na kraju pokaze da je Mitall npr. bolji od Fahre, za predsjednika cemo izabrati nekoga iz MItalla.
Posteno?
:mrgreen:
VjecitiStudent

#750 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

Real Khan wrote:
VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:hajmo jos selimovici da naprave stranku i da ide sve u kurac... a poslije izbora, prvi bi u koaliciju s fahrom i standardnim trabantima za koaliciono potkusurivanje...

samo kako bi nazvali koaliciju... PBO? pokrasmo boga oca?
Selimovici vec imaju i novinu i stranku, i upravljaju iz prikrajka.
Greška...naime, Selimovići imaju upliv u najmanje 4 političke stranke, plus 1 novine (zvanično), a iz "prikrajka" vladaju... hmm, ne baš da bukvalno vladaju, ali dobro kontroliraju čak i medijski prostor susjedne Hrvatske...Znate, informacija je "zlato" :D
Za tri stranke (SBiH prije svega i onda nesto manje NS i SDP) mi je jasno, ko je cetvrti?
Ipak su dvije domace novine u pitanju, a ovo za Hrvatsku je malo pretjerano.
Post Reply