Nisam znao da ima u Banjoj Luci, svaka čast jeste Banja Luka je bližam ukoliko fakat nema sala za 3D filmove... to je bezze i opet se pokazalo da smo površni i skloni lošijim rješenjima na račun stvarnog ugođaja ... no ništa novo..kiki-miki wrote:uvjek dobar gost wrote:Slažem se no 3D je pravi ugođaj ovog filma, zato se toliko pravio i toliko koštao... a najbliži 3D je u Zagrebu mislim..kiki-miki wrote:Džaba nije isti ugođaj barem za neke filmove,a misli da je ovaj jedan od takvih.
Za ostalo se slažem !
Koliko znam BL je bliža.
Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Moderator: _BataZiv_0809
- uvjek dobar gost
#726 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#727 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Kao prvo jesi li ti vidio na šta kino u BL lici??To ti je isto kao da poredis meeting point sa Cinemacity.Lako je ubaciti 3d kad cijela investicija u Bl nije kostala milion maraka a cinema city je kostao preko 8 miliona..Ja kad sam bio u BL poceo sam se smijati na sta to licistatix wrote:Ne bili ispred nas kad su zjake prodavali dok su ovdje granate padale. Ispade mi sami krivi sto zaostajemo za svijetom?elSaik wrote:Nisam znam da BL ima.Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima...
Nakon rata startne pozicije nisu bile iste, jer Sarajevo je nanovo "krenulo od nule".
Last edited by MELBOURNE_SARAJEVO on 23/12/2009 10:30, edited 1 time in total.
- karanana
#728 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
na zapadu se 3d filmovi, pa i ovaj najnovij avatar, gledaju na standardnim ekranima koji sluze i za projekcije obicnih filmova. prema tome mislim da cinema city moze projecirati 3d avatar.
kina o kojima vi pricate, sa ovalnim ekranom koji se proteze kroz cijelu salu i sa strana i na plafonu, su poprilicno rijetka i nema ih u svakom multiplexu kao sto neki misle. ta kina se zovu imax theaters. znaci nije istina da ti treba posebna sala sa posebno uradjenim ekranom i ostatkom slae kako bi gledo 3d avatar. samo treba nabaviti tu vrstu snimka, papirne naocale i udri.
kina o kojima vi pricate, sa ovalnim ekranom koji se proteze kroz cijelu salu i sa strana i na plafonu, su poprilicno rijetka i nema ih u svakom multiplexu kao sto neki misle. ta kina se zovu imax theaters. znaci nije istina da ti treba posebna sala sa posebno uradjenim ekranom i ostatkom slae kako bi gledo 3d avatar. samo treba nabaviti tu vrstu snimka, papirne naocale i udri.
- statix
#729 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ma sve i da nije tako, post je pun sarkazma i potpuno neopravdan. Tipicno za nas da pljujemo po svemu sto je nase.MELBOURNE_SARAJEVO wrote:Kao prvo jesi li ti vidio na šta kino u BL lici??To ti je isto kao da poredis meeting point sa Cinemacity.Lako je ubaciti 3d kad cijela investicija u Bl nije kostala milion maraka a cinema city je kostao preko 8 miliona..Ja kad sam bio u BL poceo sam se smijati na sta to licistatix wrote:Ne bili ispred nas kad su zjake prodavali dok su ovdje granate padale. Ispade mi sami krivi sto zaostajemo za svijetom?elSaik wrote:Nisam znam da BL ima.Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima...
Nakon rata startne pozicije nisu bile iste, jer Sarajevo je nanovo "krenulo od nule".![]()
Cinemacity ne zaostaje ni po kvalitetu dvorana a ni po cjelokupnom komplexa za ostalim multiplexima sirom svijeta..Ali dobro kod nas ljudi puno pricaju a nisu prnuli dalje od pazarica
![]()
A sto se tice filma, Sarajevo je daleko ispred ne samo BL nego i ostalih gradova u regionu jer u njemu zivi masa dobrih glumaca i rezisera(oskarovaca), jer su snimljeni mnogi filmovi, jer se organizira SFF itd... ali eto ispade bitnije je imati 3d salu po danasnjoj omladini.
- Neelix
#730 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
mislim je to nastavak komedije "Wild hogs" od prije par godina.Daphna wrote:Kakva je ona komedija sa Travoltom?
http://www.imdb.com/title/tt0486946/
s obzirom da mi je Wild hogs bio fantastican, svakako planiram pogledati i Old dogs
- Daphna
#731 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Neelix wrote:mislim je to nastavak komedije "Wild hogs" od prije par godina.Daphna wrote:Kakva je ona komedija sa Travoltom?
http://www.imdb.com/title/tt0486946/
s obzirom da mi je Wild hogs bio fantastican, svakako planiram pogledati i Old dogs
E sad, obzirom da nisam gledala taj prvi, mogu bez problema odgledati Old dogs?
- Neelix
#732 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
zaboravio sam staviti "nastavak" pod navodnike, nije u pravom smislu nastavak, nego je slican koncept filma, a i travoltu dijele 
evo citam da je zbog neuspjeha ovog filma sto je sad u kinu, otkazan pravi nastavak wild hogsa
evo citam da je zbog neuspjeha ovog filma sto je sad u kinu, otkazan pravi nastavak wild hogsa
- karanana
#733 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
radi li ovo cudo danas? ne bih ni pitao nit bi sumnjao radi li ili ne ali me iznenadilo da sinoc nije radio pa me ne bi zacudilo ni da danas ne radi.
- metar_drva
#734 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
filmovi se pustaju s rolni, reklame sa dvd-a. licno sam bio prisutan kad se zapalila rolna filma, fino se vidjelo na platnu kako gori traka (neki crtani za djecu, ne sjecam se koji). taj dan odgodjeno, karte vazile za sutra
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#735 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
žao mi što pandorum neću gledati u kinu
gledah ga neki dan na kompu 
- karanana
#736 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
komi, imas li dobar link sa dobrim snimkom za pandorum? mislim da je na nekoj drugoj temi ima link ali neko rece da i nije najbolji jer se vecina filma desava u mraku pa se ne vidi dobro.
- Truba
#737 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
nemam jer se ne sjećam odakle ga skinuh

- karanana
#738 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
evo naso sam neki torrent, raja mu daje pozitivne komentare, pa cemo vidjeti.
a komi, da slucajno nisi cuo ili naletio negdje "the road"? veoma dobri komentari na imdb-u, solidan trailer, ali ne vidim da ce doci kod nas u kino a nisam nasao link za d-load pa reko da vidim da slucajno nemas.
a komi, da slucajno nisi cuo ili naletio negdje "the road"? veoma dobri komentari na imdb-u, solidan trailer, ali ne vidim da ce doci kod nas u kino a nisam nasao link za d-load pa reko da vidim da slucajno nemas.
- Truba
#739 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
e road cu gledati u kinu
čuo sam za njega
čuo sam za njega
-
Aldin_aba
#740 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
E jel neko zna da li se ulaznice mogu rezervisati telefonom ili na neki drugi nacin ?.. Inace namjeravam pogledat avatar i bilo bi glupo da dodjem iz hadzica a nebude ulaznice za neki termin koji mi odg.. 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#741 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Gledala Paranormal Activity....
Ono nije bas za ljude sa slabim srcem, ali svejedno poprilicno je smijesno....cijela sala se smijala vecinu filma i to bas ono smijala...
Ono nije bas za ljude sa slabim srcem, ali svejedno poprilicno je smijesno....cijela sala se smijala vecinu filma i to bas ono smijala...
- Irm@
#742 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
gledala sam sinoc It's complicated
fina komedija...preporuka: s momkom ili djevojkom pogledajte
a mozete i s prijateljicom

- van Basten
#743 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
nisam upratio jeli ko gledao novog Sherloka i kakvi su utisci? Da li se Guy vraća izvrsnoj predmadona eri ili ga je ona definitivno uništila?
- metar_drva
#744 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
film je totalno razocarenje. napravio je akcionog junaka od sherlocka, film nije intrigantan uopste (da, i to je moguce od tako dobre price o sherlocku), nema britkosti uma koja inace krasi ovog detektiva, itd. ukratko, veeeeeeliko razocarenje za menevan Basten wrote:nisam upratio jeli ko gledao novog Sherloka i kakvi su utisci? Da li se Guy vraća izvrsnoj predmadona eri ili ga je ona definitivno uništila?
-
caes
#745 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
not.film je totalno razocarenje.
- Babsy
#746 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Pričalo se da kao nabavljaju 3D opremu.. pa se spominjao početak 2010. godine.. a kad će oprema doći.. ko zna...Lud i ponosan wrote:Zna li neko planira li Cinema City iduce godine investirati u 3D kamere?
Mozda se i pricalo o ovome, ali da ne bih iscitavao i tragao za tim odgovorom k'o sumanut bilo bi lijepo da mi neko odgovori na to pitanje...![]()
Hvala!
- BiH-x
#747 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Slazem se u potpunosti. Film mi se nije nimalo dopao bas zbog toga..metar_drva wrote:film je totalno razocarenje. napravio je akcionog junaka od sherlocka, film nije intrigantan uopste (da, i to je moguce od tako dobre price o sherlocku), nema britkosti uma koja inace krasi ovog detektiva, itd. ukratko, veeeeeeliko razocarenje za menevan Basten wrote:nisam upratio jeli ko gledao novog Sherloka i kakvi su utisci? Da li se Guy vraća izvrsnoj predmadona eri ili ga je ona definitivno uništila?
- metar_drva
#748 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ako nisi nikad procitao ni jednu pricu o sherlocku, i ako ti je ovo prvi susret s njim, onda i nije razocarenjecaes wrote:not.film je totalno razocarenje.
- ultima_palabra
#749 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Dobar film, treba imati hrabrosti pa ovako pristupiti Sherlocku, ne upasti u stereotipe, a pogotovo kad si Englezmetar_drva wrote:film je totalno razocarenje. napravio je akcionog junaka od sherlocka, film nije intrigantan uopste (da, i to je moguce od tako dobre price o sherlocku), nema britkosti uma koja inace krasi ovog detektiva, itd. ukratko, veeeeeeliko razocarenje za menevan Basten wrote:nisam upratio jeli ko gledao novog Sherloka i kakvi su utisci? Da li se Guy vraća izvrsnoj predmadona eri ili ga je ona definitivno uništila?
- Skyfox
#750 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
pa dobro vrijedi li ga gledati ili ne??? Do kada igra?