Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
uvjek dobar gost

#726 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by uvjek dobar gost »

kiki-miki wrote:
uvjek dobar gost wrote:
kiki-miki wrote:Džaba nije isti ugođaj barem za neke filmove,a misli da je ovaj jedan od takvih.
Slažem se no 3D je pravi ugođaj ovog filma, zato se toliko pravio i toliko koštao... a najbliži 3D je u Zagrebu mislim..

Za ostalo se slažem !

Koliko znam BL je bliža.
Nisam znao da ima u Banjoj Luci, svaka čast jeste Banja Luka je bližam ukoliko fakat nema sala za 3D filmove... to je bezze i opet se pokazalo da smo površni i skloni lošijim rješenjima na račun stvarnog ugođaja ... no ništa novo..
MELBOURNE_SARAJEVO

#727 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

statix wrote:
elSaik wrote:Nisam znam da BL ima. :o Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima... :-)
Ne bili ispred nas kad su zjake prodavali dok su ovdje granate padale. Ispade mi sami krivi sto zaostajemo za svijetom?
Nakon rata startne pozicije nisu bile iste, jer Sarajevo je nanovo "krenulo od nule".
Kao prvo jesi li ti vidio na šta kino u BL lici??To ti je isto kao da poredis meeting point sa Cinemacity.Lako je ubaciti 3d kad cijela investicija u Bl nije kostala milion maraka a cinema city je kostao preko 8 miliona..Ja kad sam bio u BL poceo sam se smijati na sta to lici :D :D Cinemacity ne zaostaje ni po kvalitetu dvorana a ni po cjelokupnom komplexu za ostalim multiplexima sirom svijeta..Ali dobro kod nas ljudi puno pricaju a nisu prnuli dalje od pazarica :D :D
Last edited by MELBOURNE_SARAJEVO on 23/12/2009 10:30, edited 1 time in total.
karanana

#728 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

na zapadu se 3d filmovi, pa i ovaj najnovij avatar, gledaju na standardnim ekranima koji sluze i za projekcije obicnih filmova. prema tome mislim da cinema city moze projecirati 3d avatar.
kina o kojima vi pricate, sa ovalnim ekranom koji se proteze kroz cijelu salu i sa strana i na plafonu, su poprilicno rijetka i nema ih u svakom multiplexu kao sto neki misle. ta kina se zovu imax theaters. znaci nije istina da ti treba posebna sala sa posebno uradjenim ekranom i ostatkom slae kako bi gledo 3d avatar. samo treba nabaviti tu vrstu snimka, papirne naocale i udri.
statix

#729 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by statix »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:
statix wrote:
elSaik wrote:Nisam znam da BL ima. :o Da su ispred nas što se mnogo čega tiče, to sam znao, ali i u ovome... Iako, baš i nije teško biti ispred SA u mnogim aspektima... :-)
Ne bili ispred nas kad su zjake prodavali dok su ovdje granate padale. Ispade mi sami krivi sto zaostajemo za svijetom?
Nakon rata startne pozicije nisu bile iste, jer Sarajevo je nanovo "krenulo od nule".
Kao prvo jesi li ti vidio na šta kino u BL lici??To ti je isto kao da poredis meeting point sa Cinemacity.Lako je ubaciti 3d kad cijela investicija u Bl nije kostala milion maraka a cinema city je kostao preko 8 miliona..Ja kad sam bio u BL poceo sam se smijati na sta to lici :D :D Cinemacity ne zaostaje ni po kvalitetu dvorana a ni po cjelokupnom komplexa za ostalim multiplexima sirom svijeta..Ali dobro kod nas ljudi puno pricaju a nisu prnuli dalje od pazarica :D :D
Ma sve i da nije tako, post je pun sarkazma i potpuno neopravdan. Tipicno za nas da pljujemo po svemu sto je nase.
A sto se tice filma, Sarajevo je daleko ispred ne samo BL nego i ostalih gradova u regionu jer u njemu zivi masa dobrih glumaca i rezisera(oskarovaca), jer su snimljeni mnogi filmovi, jer se organizira SFF itd... ali eto ispade bitnije je imati 3d salu po danasnjoj omladini.
Neelix

#730 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Neelix »

Daphna wrote:Kakva je ona komedija sa Travoltom?
mislim je to nastavak komedije "Wild hogs" od prije par godina.

http://www.imdb.com/title/tt0486946/

s obzirom da mi je Wild hogs bio fantastican, svakako planiram pogledati i Old dogs :D
Daphna

#731 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Daphna »

Neelix wrote:
Daphna wrote:Kakva je ona komedija sa Travoltom?
mislim je to nastavak komedije "Wild hogs" od prije par godina.

http://www.imdb.com/title/tt0486946/

s obzirom da mi je Wild hogs bio fantastican, svakako planiram pogledati i Old dogs :D
:thumbup: hvala...

E sad, obzirom da nisam gledala taj prvi, mogu bez problema odgledati Old dogs? :-D
Neelix

#732 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Neelix »

zaboravio sam staviti "nastavak" pod navodnike, nije u pravom smislu nastavak, nego je slican koncept filma, a i travoltu dijele :)

evo citam da je zbog neuspjeha ovog filma sto je sad u kinu, otkazan pravi nastavak wild hogsa :sad:
karanana

#733 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

radi li ovo cudo danas? ne bih ni pitao nit bi sumnjao radi li ili ne ali me iznenadilo da sinoc nije radio pa me ne bi zacudilo ni da danas ne radi.
metar_drva

#734 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by metar_drva »

filmovi se pustaju s rolni, reklame sa dvd-a. licno sam bio prisutan kad se zapalila rolna filma, fino se vidjelo na platnu kako gori traka (neki crtani za djecu, ne sjecam se koji). taj dan odgodjeno, karte vazile za sutra
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#735 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

žao mi što pandorum neću gledati u kinu :( :( :( gledah ga neki dan na kompu :cry:
karanana

#736 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

komi, imas li dobar link sa dobrim snimkom za pandorum? mislim da je na nekoj drugoj temi ima link ali neko rece da i nije najbolji jer se vecina filma desava u mraku pa se ne vidi dobro.
Truba

#737 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

nemam jer se ne sjećam odakle ga skinuh :? :cry:
karanana

#738 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

evo naso sam neki torrent, raja mu daje pozitivne komentare, pa cemo vidjeti.

a komi, da slucajno nisi cuo ili naletio negdje "the road"? veoma dobri komentari na imdb-u, solidan trailer, ali ne vidim da ce doci kod nas u kino a nisam nasao link za d-load pa reko da vidim da slucajno nemas.
Truba

#739 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

e road cu gledati u kinu
čuo sam za njega :mrgreen:
Aldin_aba

#740 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Aldin_aba »

E jel neko zna da li se ulaznice mogu rezervisati telefonom ili na neki drugi nacin ?.. Inace namjeravam pogledat avatar i bilo bi glupo da dodjem iz hadzica a nebude ulaznice za neki termin koji mi odg.. :-D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#741 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

Gledala Paranormal Activity.... :-)
Ono nije bas za ljude sa slabim srcem, ali svejedno poprilicno je smijesno....cijela sala se smijala vecinu filma i to bas ono smijala... :lol:
Irm@

#742 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Irm@ »

gledala sam sinoc It's complicated :-D :D fina komedija...preporuka: s momkom ili djevojkom pogledajte ;-) a mozete i s prijateljicom :-D :D
van Basten

#743 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by van Basten »

nisam upratio jeli ko gledao novog Sherloka i kakvi su utisci? Da li se Guy vraća izvrsnoj predmadona eri ili ga je ona definitivno uništila?
metar_drva

#744 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by metar_drva »

van Basten wrote:nisam upratio jeli ko gledao novog Sherloka i kakvi su utisci? Da li se Guy vraća izvrsnoj predmadona eri ili ga je ona definitivno uništila?
film je totalno razocarenje. napravio je akcionog junaka od sherlocka, film nije intrigantan uopste (da, i to je moguce od tako dobre price o sherlocku), nema britkosti uma koja inace krasi ovog detektiva, itd. ukratko, veeeeeeliko razocarenje za mene
caes

#745 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by caes »

film je totalno razocarenje.
not.
Babsy

#746 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Babsy »

Lud i ponosan wrote:Zna li neko planira li Cinema City iduce godine investirati u 3D kamere?
Mozda se i pricalo o ovome, ali da ne bih iscitavao i tragao za tim odgovorom k'o sumanut bilo bi lijepo da mi neko odgovori na to pitanje... :D

Hvala!
Pričalo se da kao nabavljaju 3D opremu.. pa se spominjao početak 2010. godine.. a kad će oprema doći.. ko zna...
BiH-x

#747 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by BiH-x »

metar_drva wrote:
van Basten wrote:nisam upratio jeli ko gledao novog Sherloka i kakvi su utisci? Da li se Guy vraća izvrsnoj predmadona eri ili ga je ona definitivno uništila?
film je totalno razocarenje. napravio je akcionog junaka od sherlocka, film nije intrigantan uopste (da, i to je moguce od tako dobre price o sherlocku), nema britkosti uma koja inace krasi ovog detektiva, itd. ukratko, veeeeeeliko razocarenje za mene
Slazem se u potpunosti. Film mi se nije nimalo dopao bas zbog toga..
metar_drva

#748 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by metar_drva »

caes wrote:
film je totalno razocarenje.
not.
ako nisi nikad procitao ni jednu pricu o sherlocku, i ako ti je ovo prvi susret s njim, onda i nije razocarenje
ultima_palabra

#749 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ultima_palabra »

metar_drva wrote:
Dobar film, treba imati hrabrosti pa ovako pristupiti Sherlocku, ne upasti u stereotipe, a pogotovo kad si Englez :-D U Doyleovim pričama se pominje da je Sherlock volio dobru šoru :lol: London 19.vijeka fantastično vizuelno prikazan, Downey i Law predobro odradili uloge. Glavni ženski lik malo nerazrađen, a negativac je mogao biti i uvjerljiviji. S obzirom kakvo smeće Hollywood izbacuje u zadnje vrijeme, ovo je jedan od jačih filmova godine.
Skyfox

#750 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Skyfox »

pa dobro vrijedi li ga gledati ili ne??? Do kada igra?
Post Reply