ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
agent_zero

#726 Re: ERONET

Post by agent_zero »

Halcyon wrote:Kodirani.
Hvala.

Inače, nadam se da će i kod nas u skorije vrijeme doći odredba da operaterski mobiteli koji nisu kupljeni pod ugovorom MORAJU biti sim free, za razliku od ugovornih paketa (pretplate). To uskoro u Hrvatskoj bi trebalo da stupi na snagu.
fortaleza

#727 Re: ERONET

Post by fortaleza »

agent_zero wrote:
Halcyon wrote:Kodirani.
Hvala.

Inače, nadam se da će i kod nas u skorije vrijeme doći odredba da operaterski mobiteli koji nisu kupljeni pod ugovorom MORAJU biti sim free, za razliku od ugovornih paketa (pretplate). To uskoro u Hrvatskoj bi trebalo da stupi na snagu.
Ta odredba je već stupila na snagu, HAKOM je odobrio... ;-)
agent_zero

#728 Re: ERONET

Post by agent_zero »

Ima li neko tijelo kod nas da natjera ova tri operatera da urade isto? Da se više stane ukraj za sva vremena opreraterskim bezobrazlucima, javašluku i krađi.

Ovi iz RAKa skoro pa ništa ne rade, a mlate masne pare.
Halcyon

#729 Re: ERONET

Post by Halcyon »

Nokia 808 PureView stigla u Eronet ponudu. Zna li ko cijene pošto na oficijelnoj Internet stranici nema vijesti, samo na Facebook-u?
febo_acm

#730 Re: ERONET

Post by febo_acm »

Halcyon wrote:Nokia 808 PureView stigla u Eronet ponudu. Zna li ko cijene pošto na oficijelnoj Internet stranici nema vijesti, samo na Facebook-u?
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... 8-pureview
Qler

#731 Re: ERONET

Post by Qler »

Da hoce doci na BHTelecom :)
Matteo Crncic

#732 Re: ERONET

Post by Matteo Crncic »

Moolim za poomoć kriminalci iz eroneta su mi poslali sljedeću poruku nemam pojma o cemu pricaju: '' Postovani, kako ne bi doslo do iskljucenja vaseg korisnickog broja molimo vas da podmirite svoje obveze prema ht eronet-u najkasnije do 10.7.2012.''
Dakle redovno plaćam njihov jebeni račun , imam tu tarifu ''15 plus'' pretpostavljam da sam nasjeo ko mali majmun na krađu tih kriminalaca. Nakon sto sam im odgovorio da ne znam o cemu pricaju , poslali su mi sljedece: ''Postovani, promet odreden tarifnom opcijom ''razgovori30'' je iskoristen za ovaj obracunski period te se od sad naplaćuje po vazecem cjeniku ht eronet-a''.

Nemam pojma sta hoce od mene , prilikom potpisivanja ugovora nista mi nisu rekli o tim nekakvim ''razgovorima30'' i ne znam sto je to , a sad to moram naknadno plaćati ili sto vec ...
Vec su mi toliko živaca pojeli lopovi iz eroneta da mi je sad jedino vazno saznati KAKO PREKINUTI JEBENI UGOVOR??
Pa vas molim ako mi netko moze pomoci , unaprijed zahvaljujem :)

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
The Realist

#733 Re: ERONET

Post by The Realist »

Matteo Crncic wrote:Moolim za poomoć kriminalci iz eroneta su mi poslali sljedeću poruku nemam pojma o cemu pricaju: '' Postovani, kako ne bi doslo do iskljucenja vaseg korisnickog broja molimo vas da podmirite svoje obveze prema ht eronet-u najkasnije do 10.7.2012.''
Dakle redovno plaćam njihov jebeni račun , imam tu tarifu ''15 plus'' pretpostavljam da sam nasjeo ko mali majmun na krađu tih kriminalaca. Nakon sto sam im odgovorio da ne znam o cemu pricaju , poslali su mi sljedece: ''Postovani, promet odreden tarifnom opcijom ''razgovori30'' je iskoristen za ovaj obracunski period te se od sad naplaćuje po vazecem cjeniku ht eronet-a''.

Nemam pojma sta hoce od mene , prilikom potpisivanja ugovora nista mi nisu rekli o tim nekakvim ''razgovorima30'' i ne znam sto je to , a sad to moram naknadno plaćati ili sto vec ...
Vec su mi toliko živaca pojeli lopovi iz eroneta da mi je sad jedino vazno saznati KAKO PREKINUTI JEBENI UGOVOR??
Pa vas molim ako mi netko moze pomoci , unaprijed zahvaljujem :)

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
To ti je besplatnih 30 minuta vikednom, prema Eronet mreži, te si to potrošio i od sada će ti naplaćivate te razgovore.

Koliko se sjećam to je to i stvarno ne vidim razlog da se toliko ovdje pjeni, a mrsko ti pogledati na njihovoj stranici o čemu se radi.

A ovo prvo znači da nisi platio dva računa, ili da onaj od pretprošlog mjeseca ti nisu još obračunali.
pocetnik033

#734 Re: ERONET

Post by pocetnik033 »

Mateo dragi, Realist ti je dobro napisao i za jedno i za drugo

Nisi se morao samo zbog ovoga registrovati na forum da nekog nazoveš kriminalcem zbog svog neznanja. Ljudi su stavili cijene poziva i zbog toga nije niko kriminalac. Ili uzmi ili ostavi. Niko te nije natjerao. Ja sam na obiteljskom paketu i plaćam pretplatu 80 KM, ali me niko nije tjerao na to. Uzeo papir i olovku, izračunao koliko trošim ja, koliko žena i na kraju sam skontao da mi je to najpovoljnija tarifa. Dođe mi račun 110-130 KM, ali nije niko kriminalac zbog toga. Dobijem ispis i sve vidim gdje sam i šta sam potrošio.

Prvu si poruku dobio zato što nisi platio račun za peti mjesec i zato ti je došla poruka. Ne vidim šta je tu čudno i zašto takav način pisanja ovdje. Ukoliko imaš uplatnicu, lijepo nazovi 063 3800 i traži korisničku službu da ti daju broj faxa na koji ćeš faksirati uplatnicu. Ili posjeti Eronet prodajno mjesto i oni mogu odmah zabilježiti tvoju uplatu i problem riješen. Ukoliko nemaš uplatnicu, onda vidiš da nije do njih nego do tebe.

Što se tiče druge poruke, dovoljno je bilo otići na
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... rifa-plus/

i vidio bi da
Tarifa 15 Plus uključuje 30 besplatnih vikend minuta

Prijatelju dragi. Za tebe izgleda nije ni Eronet, ni MTEL ni BH telecom.

Kod svih ćeš imati isti problem jer ne želiš da pročitaš šta dobijaš u kojoj tarifi, a onda nastupa i bezrazložno nezadovoljstvo. Kad već toliko pričaš vikendom prema Eronet korisnicima, onda je bolja za tebe tarifa 25plus jer su prema svim mobilnim mrežama pozivi jeftiniji za 4 pfeninga (umjesto 22 ide na 18), a prema svim fiksnim mrežama pozivi su jeftiniji za jedan pfening (umjesto 15 idu na 14 pfeninga), ali dobiješ zato vikendom 100 minuta besplatnih razgovora prema Eronetu.
Matteo Crncic

#735 Re: ERONET

Post by Matteo Crncic »

Hvala vam na tako detaljnom odgovoru . Ono sto ja nevolim jest to da dobijam opomene , a racuni su mi uredno plaćeni , i za 5. i za svaki prethodni mjesec. Za ''razgovore30'' nisam znao , oprostite mi na neznanju. A što se tiče mog mišljenja o eronetu ostaje isto, organizirani kriminal !
The Realist

#736 Re: ERONET

Post by The Realist »

pocetnik033 wrote: Prvu si poruku dobio zato što nisi platio račun za peti mjesec i zato ti je došla poruka. Ne vidim šta je tu čudno i zašto takav način pisanja ovdje. Ukoliko imaš uplatnicu, lijepo nazovi 063 3800 i traži korisničku službu da ti daju broj faxa na koji ćeš faksirati uplatnicu. Ili posjeti Eronet prodajno mjesto i oni mogu odmah zabilježiti tvoju uplatu i problem riješen. Ukoliko nemaš uplatnicu, onda vidiš da nije do njih nego do tebe.
Samo da napomenem da ako je platio, nema potrebe nositi račun, ili uplatnicu, jer proknjižit će to oni. Meni se to isto dešavalo, pogotovo kada sam u pošti plaćao, ne znam zašto, ali na kraju sve uredno proknjiže.
Vektorina

#737 Re: ERONET

Post by Vektorina »

Zdravo!

Trebala bih malu pomoć. Prije dva dana moja mama je potpisala ugovor o korisničkom paketu Optimum 15. Još uvijek broj nije aktiviran, vjerovatno imaju puno brojeva za aktivaciju.
Mene zanima, ako je neko upoznat, kako funkcioniše ovaj račun.
Koliko sam shvatila, imam 1 h besplatnog razgovora mjesečno (da li prema ostalim mrežema?), a onda kad to potrošim trošim onih 15 KM koje plaćam (tj. 17.5 uključujući PDV).
Koliko se može razgovarati i slati SMS-ova, u ovih 15 KM? I mogu li pratiti stanje na računu?

LP
The Realist

#738 Re: ERONET

Post by The Realist »

Vektorina wrote:Zdravo!

Trebala bih malu pomoć. Prije dva dana moja mama je potpisala ugovor o korisničkom paketu Optimum 15. Još uvijek broj nije aktiviran, vjerovatno imaju puno brojeva za aktivaciju.
Mene zanima, ako je neko upoznat, kako funkcioniše ovaj račun.
Koliko sam shvatila, imam 1 h besplatnog razgovora mjesečno (da li prema ostalim mrežema?), a onda kad to potrošim trošim onih 15 KM koje plaćam (tj. 17.5 uključujući PDV).
Koliko se može razgovarati i slati SMS-ova, u ovih 15 KM? I mogu li pratiti stanje na računu?

LP
Mislio sam da je u toj tarifi 30minuta i to vikendom prema Eronet mreži besplatno i to je to.

Ostalo se naplaćuje po važećem cjenovniku.

Registruj se ovdje: http://plusklub.hteronet.ba/Login?Retur ... bni-podaci , i moći ćeš sve kontrolisati (trenutnu potrošnju, listing, dug).
Vektorina

#739 Re: ERONET

Post by Vektorina »

Hmm, nije fiksna cijena 15 KM, pa da se svaki poziv računa plus na tih 15 KM...

Ovdje trošiš tih 15 KM....

Moja prijateljica ima račun od 9 KM, i normala, šalje i priča....i rijetko kad joj dođe preko 11 KM, jedino kad baš pretjera s pozivima, jer je to 9+PDV račun...
Halcyon

#740 Re: ERONET

Post by Halcyon »

Da, ali nakon što pređeš taj iznos onda ti se pozivi naplaćuju prema važećem cjenovniku. Ovdje možeš pročitati Uslove korištenja tarife Optimum 15.

Imaš 30 minuta prema Eronet mreži vikendom i praznicima, ali se plaća uspostava poziva (vjerovatno 6 ili 7 feninga).

Za sve ostale informacije posjeti neki od Eronet centara jer na njihovoj Internet stranici nema previše detalja o samoj tarifi (recimo cijena poziva i sl.).
Vektorina

#741 Re: ERONET

Post by Vektorina »

E pa to...

Meni je bitno da ja taj iznos mogu trošiti. A naravno, svako prekoračenje se naplaćuje.

Hvala
Platformas

#742 Re: ERONET

Post by Platformas »

Ovo sto reklamiraju na klixu, ovaj floater sto iskace.

512MB za cenera mjesecno, mogu li pripejd juzeri koristit?
Platformas

#743 Re: ERONET

Post by Platformas »

Curve

#744 Re: ERONET

Post by Curve »

uzeo sam !hej broj, i sad hocu da aktiviram onu opciju 1000 minuta, nece nikako da se aktivira, ako pratim glasovne upute ne mogu je naci tj nigdje ne spominju hej ti broj, a kad kucam preko tastature ono kodom, samo mi javi error na kraju.. jel nema vise te usluge ili.. ??
Halcyon

#745 Re: ERONET

Post by Halcyon »

Ima usluga ali vjerovatno nisi na tarifi !hej Zovimo koju moraš imat da bi koristio te minute. Provjeri na kojem si tarifnom modelu, pozovi 063456, opcija 3.
Curve

#746 Re: ERONET

Post by Curve »

Halcyon wrote:Ima usluga ali vjerovatno nisi na tarifi !hej Zovimo koju moraš imat da bi koristio te minute. Provjeri na kojem si tarifnom modelu, pozovi 063456, opcija 3.
u pravu si morao sam prvo aktivirati hej zovimo :thumbup:
Tiger 033

#747 Re: ERONET

Post by Tiger 033 »

KAMPANJA 'HALO, PLATI MANJE' - NOVI SKANDAL NA MARKETINŠKOM BH. TRŽIŠTU:
Gdje je nestalo 500.000 KM koje je Via Media uzela od HT Eroneta?!?

12.07.2012.

Kako izvještava "Slobodna Bosna", na bh. markeitng tržištu na pomolu je nova velika afera. Prema pisanju ovog medija, Via Media je naplatila oko 500.000 KM na ime realizacije ERONET-ove kampanje "Haloo - plati manje", ali taj novac nisu dobile brojne medijske kuće koje su emitirale reklame za ovu kampanju

Zato je danas u HT Eronetu zavladala panika, jer su uposlenici hercegovačkog mobilnog operatera iznenada bili zasuti pozivima iz brojnuh medija koji su kategorički tražili da se obustavi emitiranje spotova iz pomenute kampanje dok im klijent, tj. Eronet, ne izmiri račune za obavljenu uslugu.

Kako saznaje " :roll: ", Via Media je zakup medija dosad vršila putem agencije Direct Media, te je, zapravo, njoj ostala dužna ogromni iznos na ime plaćanja reklama u medijima, naročito elektronskim. Via Media sada pokušava da napravi direktne ugovore sa medijima, dok njen dug prema Direct Mediji ostaje neriješen.

U samom Eronetu su krenula medusobna optuživanja u vezi ovoga posla, te su na površinu isplivale dosad nepoznate činjenice o odnosima između vlasnice ove agenicije i ljudi iz uprave ovog operatera. Naime, suprotno dosadašnjim brojnim navodima u medijima kako je Stipe Prilić bio taj koji je odobravao marketinške ugovore za Eronet, ispostavilo se da je, zapravo, ključni čovjek za donošenje odluka u vezi marketinga Davor Daraboš, član uprave i direktor za nepokretnu mrežu.

Daraboš je povjerljivi čovjek T-Coma u BiH i osoba koji ima autonomiju u svim poslovima prodaje i marektinga HT Eroneta. Praktično, Prilić nema nikakvog utjecaja na ove poslove, te su nedavno odobreni tenderi za kreativu i marekting ovog telekom operatera išli isključivo preko Daraboša. Njega već duže vrijeme optužuju za bliskost sa direkoricom Via Medije Vesnom Beganović, koja trenutno vodi kompletnu kreativu ove kompanije ali i dio poslova medija zakupa, kakav je bio ovaj za kampanju "Haloo - plati manje".

S druge strane, Prlića, kao predstavnika većinskog kapitala, frustrira ova situacija, te odavno traži podršku Vlade Federacije BiH kako bi predstavnici većinskog kapitala imali i premoć u odlučivanju nad važnim odlukama.

Zasada mu to teško ide, pa o svim važnim pitanjima prodaje i marektinga hercegovačkog operatera i dalje odlučuju Daraboš i Zagreb.
Šizika

#748 Re: ERONET

Post by Šizika »

Ja sam aktivirala ovu neku tarifu, ne znam kako se zove da nije FULL.
Uplatiš bon od 20km, sve ti skinu s računa i onda imaš 500 sms-ova, 500 minuta razgovora
i 500 MB interneta. Meni ovo odgovara.
A ako uplatiš bon od 10KM onda je umjesto 500 sve 150.
fortaleza

#749 Re: ERONET

Post by fortaleza »

Naatasha wrote:Ja sam aktivirala ovu neku tarifu, ne znam kako se zove da nije FULL.
Uplatiš bon od 20km, sve ti skinu s računa i onda imaš 500 sms-ova, 500 minuta razgovora
i 500 MB interneta. Meni ovo odgovara.
A ako uplatiš bon od 10KM onda je umjesto 500 sve 150.
Ovo je odlična tarifa, napokon mogu puno razgovarati, jedino što valja od eroneta...
Janjicar

#750 Re: ERONET

Post by Janjicar »

Sad mi dodjose na vrata oni iz Eroneta za ugovore :D

Iznenadi se momak pravo kad mu rekoh da varaju ljude :-)
Post Reply