ima da se pravdate, jer ste indirektno meni i ostalih 30.000 ljudi, vjerovatno uskratili pravo da gledamo derbi, koji je ove godine obećavao i trebao odlučivati o mnogo stvari...na kraju krajeva, i ne možete se opravadati za sranje koje ste napravili...a ti ako si navikao da oreš i lomiš, bujrum brate, tako nastavi...energIs wrote:tambura wrote:MOLIM SVE CLANOVE OVDJE KOJI NAVIJAJU ZA SARAJEVO ILI SEBE SMATRAJU HORDAMA DA NE PISU NISTA I DA SE NIKOM NI ZA STA NE OBJASNJAVAJU.
MI ZNAMO ZA STO SMO STA URADILI, NE TREBAMO SE NIKOM NI ZA STA NI IZVINJAVATI NI OBJASNJAVTI.
SVI OSTALI DUSEBRZINICI BORCI ZA LJUDSKA PRAVA I OSTALI HADALJI TIPA TM I NE ZNAM NI JA KOGA VEC NEK GLEDAJU SVOJA POSLA
Onom ko nece da shvati dzabe objasnjavati, onaj ko kleda kroz ruzicaste naocale sve mu je ruzicasto, tako da pobjasnjavajuci ovda kojekakvim debilima samo radite "sizifov pos'o"
Nekk o huliganima pricaju oni koji su o njima culi i koji su ih vidjeli samo na TVu, koji godisnje idu na stadion samo za derbi, a takvih je ovdje najvise.
Huliganstvo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- johntra
#726 Re: Huliganstvo
- winabike
#727 Re: Huliganstvo
Jarane, humor ti je vrhunski... jesi mi ga zavuk'o.ćiro wrote:Jel se i tebi trebamo izvinuti?
-
callmethebreeeze
#728 Re: Huliganstvo
koja pamet.energIs wrote:tambura wrote:MOLIM SVE CLANOVE OVDJE KOJI NAVIJAJU ZA SARAJEVO ILI SEBE SMATRAJU HORDAMA DA NE PISU NISTA I DA SE NIKOM NI ZA STA NE OBJASNJAVAJU.
MI ZNAMO ZA STO SMO STA URADILI, NE TREBAMO SE NIKOM NI ZA STA NI IZVINJAVATI NI OBJASNJAVTI.
SVI OSTALI DUSEBRZINICI BORCI ZA LJUDSKA PRAVA I OSTALI HADALJI TIPA TM I NE ZNAM NI JA KOGA VEC NEK GLEDAJU SVOJA POSLA
Onom ko nece da shvati dzabe objasnjavati, onaj ko kleda kroz ruzicaste naocale sve mu je ruzicasto, tako da pobjasnjavajuci ovda kojekakvim debilima samo radite "sizifov pos'o"
Nekk o huliganima pricaju oni koji su o njima culi i koji su ih vidjeli samo na TVu, koji godisnje idu na stadion samo za derbi, a takvih je ovdje najvise.
da bog da vas sve pohvatali i natjerali da stetu sanirate iz vlastitih dzepova i vlastitim radom. onda bih te pitao da li bi pisao to sto pises.
- respo
#729 Re: Huliganstvo
prvo ako procitas vidjet ces da sam napisao da nisam navijac ni sarajeva ni zelje nego ih simpatisem jer su iz grada sarajeva malo vise sarajevo valjda zbog boje sta lihrasno38 wrote:
He ja nigdje ne procitah da sam ovdje branio sistem, predsjednika, pisara ali jesam policajca i uvjek cu ga braniti kada su ovakve stvari u pitanju jer oni rade svoj posao. U beogradskom oktobru narod je skidao jedan fasisticki sistem a za takvo nesto je potrebno imati muda i krenuti na hiljade policajaca i u njihovom slucaju vojsku. E pa bezbroj puta se do sada pokazalo kako danasnja generacija mladih ljudi u BiH nema muda za to jer ovakve stvari vi niste napravili kada je bio adekvatan broj policajaca na utakmici nego kad ih je bilo par. Nije vam stadion kosevo krivo sto zivite u ovakvom sistemu i sto ste se do unazad nekoliko godina zaklinjali u jednog od najvecih krimosa u gradu Celu Bajramovica dok je kod momaka iz doline cupova zakletva Nisko karkelja. Vidima ja ti bi malo palio i zario po Sarajevu, poslo te. E pa zajebo si se, nece tako ici. Imas Oktobar, izbore pa ako mislis da te ova vlast jebe uzduz i poprijeko ti gledaj koga ces zaokruziti a posto si spomenuo "bolju buducnost" mozda je Fahro tvoja sansa. Ja sam se borio protiv jednih sto su palili ovaj grad i vjeruj mi da cu ako bude trebalo i protiv onih koji misle da ce im tako biti bolje.
kako ne branis sistem predsjednika pisara kad stitis policajca koji radi za njih iste
stiteci policajca direktno stitits njih indirektno u bosni se moze reci i direktno
ako ovi nasi na vlasti nisu u najmanju ruku fasisti ja sam al capone najveci mafijas svih vremena
opet pominjes da treba imati muda krenuti na policiju i na vojsku a kad se to desi u najmanjim mjerama onda te iste prozivas huliganima i branis policajca jer je obavljao duznost
pa i taj policajac u beogradu je obavljao duznost branio slobu kao sto ovi brane 1000 bh sloba
odgovorih nekome vec ovdje ne mozes uzimati pojednica za primjer
da znas moj stav o celi ne bi to pisao
uvijek ce biti onih koji se dive celi niski ili ne znam kome
a ko je kriv sto su im oni uzori nisu sigurno djecija tv nego opet vlast koja je tim celama niskama itd dozvolila da se ponasaju kako su se ponasali
e pa vidis ja bi palio jer sam nezadovoljan a ti sto si zadovoljan i sa ovim tvoj problem
ili si mozda sa druge strane pa ti pravo dobro pa se bojis da bi promjenom sistema ostao bez povlastica koje sada mozda imas
e vidis hrasno moci ce sve dok ne bude pravda zadovoljena za vecinu sto nije sada slucaj
ocito da si na strani sadasnje vlasti sto znaci da ces osjetiti posljedice tih zarenja i paljenja kad dodje za to vrijeme
bice mi drago da budem na suprotnoj strani od tebe kad budes na ulici branio vlast koja je sada na vlasti pa cemo se boriti
- respo
#730 Re: Huliganstvo
kad ces ti skontati da ja nemam nikakve veze sa fk sarajevom upravom sa navijacima sa igracima sa onim sa klupe itdwinabike wrote:1. Ovdje nema sirotinje i nezadovoljnih, jer da ima, ne bi nam ovi na vlasti bili već jubilarnih 20 godinarespo wrote:a sto ovdje nije sirotinja stala uz navijace pa krenuli dalje vlada parlamenti klinci palci
jok ovdje odmah jedva docekali da se nazovu huliganima da se opravdava postupak policije u cjelosti
2. Ono prekjučer JESU bili huligani. Vi to sad možete pravdati nemam pojma čim, upravom FKS, stanjem u državi, kriminalom, korupcijom, lošom policijom, nekvalitetnom klupom za rezervne igrače, zemoljtresom na Haitiju, vulkanskom prašinom, ali ONO ŠTO JE URAĐENO PREKJUČER NEMA NIKAKVOG, BAŠ NIKAKVOG OPRAVDANJA.
A pazi, ovo vam govore ljudi koji:
a) prate fudbal (sigurno, dok su ovdje na forumu)
b) i sami gledaju fudbalske utakmice
c) dobar dio njih su i simpatizeri FKS.
E sada, kad vam takav profil ljudi govori da ste usrali i šefa i stanicu, zamisli šta tek o vama misle obični Mujo, Jovo ili Ivo iz Sarajeva, i kako oni na ovo sve gledaju.
ono sto je uradjeno prekjucer treba ponoviti u vecim razmjerama i van stadiona uz narod
ali posto smo mi stoka koja izgleda voli mazohizam
to se nece desiti
-
Mascherano
#731 Re: Huliganstvo
oridjidji wrote:De mascherano ohladi glavu. Pa onda dodji razgovaraj. Da te neko na oci neko krade deset godina, a ti mu fino govorio i molio ne radi to, idi, dosta ti je vise, skloni se, a sve to ispratili mediji i narod, a tuzilastvo i policija suti, ne radi nista da istoga privedu pravdi sta bi uradio? Raspucao bi ga lopatom po glavi. Odsjeko bi mu ruku ili bi mu neki golem zulum napravio. E to su sve gledali navijaci godinama na Kosevu i ova im je utakmica bila kap koja je prelila casu jer su motivi da se ista dobije bili mnogo veci nego prije. Znali iko sta znaci navijacka solidarnost? Otkud to da su recimo kada je poginuo Vedran Puljic, njegovo ime isticali i na stadionima sirom Evrope? Otkud to da kad policajac ubije navijaca, da Evropa o tome bruji? Sto je Vincenzo Paparelli postao poznat sirom Evrope? Zato sto ga je ubio policajac, navijaci su ginuli od navijaca i to su uvijek bili rijetki slucajevi, izolirani, zbog kojih su se navijacke skupine znale da izaberu najbolji put dogovora da se takvo sto ponovo ne desi. Zato i postoje razni kodeksi navijanja, pa postoji i kodeks huliganstva, nacin obiljezavanja, oblacenja, da bi se prepoznali izmedju sebe, kako oni navijaci koji to nisu nebi dobili degenek. Navijaci mozda za tebe jesu samo rulja, za razliku od mnogih, oni su ti koji se uvijek bolje organizuju i koji imaju i pametnih glava na tribinama medju onima koje obicno smatrama besposlicarima, huliganima i problemima.Mascherano wrote:vruce pivo wrote:Zbog cega je bio mali broj policajaca ti dobro znas.
Ovaj batine bez razloga sigurno nije dobio,vjerovatno se kao i ostali pripadnici hordi zla čoporativno kurcio i trazio belaj ali nije racunao na to da ne zna brzo trcati.
Udarati i samo udarati!
Kad vec nema mjesta u zatvorima i kad vec tuzilastvo ne radi svoj posao kako treba onda treba dati veca ovlastenja policiji pa mozda i docekamo da jedna sedmica u Sarajevu prodje bez 2-3 mrtve glave!
http://www.youtube.com/watch?v=guznhxvW ... r_embedded
Sa ovavkvim likovima i ne treba drugacije!
![]()
Upravo tako.
Citam i ne mogu da vjerujem da nakon svega sto su napravili jos policiju optuzuju za nesto... Ma dobro ste prosli, kako cete se ubuduce provoditi... Herojcine! Istresli ste se na 10-orici momaka iz "Game", sta su vam oni krivi... A onaj sto je udario policajca motkom po glavi, e njega obradujte mustulukom da ce uskoro u Zenicu na duze vrijeme...
I samo me zanima koji je um dozvolio da se odigra utakmica na Kosevu nakon onih nereda pred Vladom FBiH...
Navijaci imaju petlju da se bore za stvari koje vole i zele da mjenjaju na jedan plemenit nacin, a kada izostane sredstvo borbe onda se bore za ono sto vole na jedan surov nacin. U njima tinja strast, sve dok ne ekspodira i obicno to bude proizvod nemoci, a ne proizvod mogucnosti i zdravog funkcionisanja naseg drustva.
Slicne motive su imali i borci, lopovima se treba stati u kraj, a ako tuzilastvo i policija nece, znajte da ce im narod kad tad stati u kraj. S borcima je krenulo, krenuce i sa narodom i narod ce pokazati da im je dosta onih koji 20 godina kradu, a vladaju nama samo iz vlastite potrebe, a ne da bi narodu ucinili zivot lagodnijim.
Ne budi ovca, malo razmisli glavom, vidjeces da sve ima svoje uzroke i posljedice, ono sto mozda ti nekada ne vidis recice ti i drugi. Pitaj.
Ti pricas o navijacima i slazem se u vezi njih, ali ono na Kosevu nisu bili navijaci, da li ti je to jasno?
Samo pogledaj dio kad tuku zastitare koji pokusavaju da pobjegnu... pa ono je dno dna! Ako ti ono opravdavas, isti si k'o i oni.
Nek su oni iskazali nezadovoljstvo rusenjem stadiona, to je izmedju kluba i "navijaca", ali zasto su onda nasrtali na zastitare i policajce koji su se na prste mogli prebrojati...
- aerosa
#732 Re: Huliganstvo
Bolan ne bio ko prati, ko je ovde od onih koji su redovni na forumu fudbal a koliko je onih koji su uhvatili priliku da palamude i prosipaju nekakvu svoju pamet koje je negdje zaostala u 90-im a na forumu sport se pojave samo u ovakvim situacijama....winabike wrote:1. Ovdje nema sirotinje i nezadovoljnih, jer da ima, ne bi nam ovi na vlasti bili već jubilarnih 20 godinarespo wrote:a sto ovdje nije sirotinja stala uz navijace pa krenuli dalje vlada parlamenti klinci palci
jok ovdje odmah jedva docekali da se nazovu huliganima da se opravdava postupak policije u cjelosti
2. Ono prekjučer JESU bili huligani. Vi to sad možete pravdati nemam pojma čim, upravom FKS, stanjem u državi, kriminalom, korupcijom, lošom policijom, nekvalitetnom klupom za rezervne igrače, zemoljtresom na Haitiju, vulkanskom prašinom, ali ONO ŠTO JE URAĐENO PREKJUČER NEMA NIKAKVOG, BAŠ NIKAKVOG OPRAVDANJA.
E sada, kad vam takav profil ljudi govori da ste usrali i šefa i stanicu, zamisli šta tek o vama misle obični Mujo, Jovo ili Ivo iz Sarajeva, i kako oni na ovo sve gledaju.
-
tcz
#733 Re: Huliganstvo
Kad se dokaze da su u upravi mafijasi i lopovi onda ce te govoriti da su navijaci bili u pravu.
A do tad vi samo pametujte i glumite filozofe, svi ste vi pametni nabijem vas na ****.
A do tad vi samo pametujte i glumite filozofe, svi ste vi pametni nabijem vas na ****.
-
vrhbosna
#734 Re: Huliganstvo
Pokušavaju obični ljudi da van skrenu pažnju i da ne navlačite na guzicu.Nije ni čudo što vam kad izađete iz sarjevskog kantona strada frnjoka.tambura wrote:MOLIM SVE CLANOVE OVDJE KOJI NAVIJAJU ZA SARAJEVO ILI SEBE SMATRAJU HORDAMA DA NE PISU NISTA I DA SE NIKOM NI ZA STA NE OBJASNJAVAJU.
Onom ko nece da shvati dzabe objasnjavati, onaj ko gleda kroz ruzicaste naocale sve mu je ruzicasto, tako da objasnjavajuci ovda kojekakvim debilima samo radite "sizifov pos'o"
- Baltazar_khan
#735 Re: Huliganstvo
aerosa wrote:
Bolan ne bio ko prati, ko je ovde od onih koji su redovni na forumu fudbal a koliko je onih koji su uhvatili priliku da palamude i prosipaju nekakvu svoju pamet koje je negdje zaostala u 90-im a na forumu sport se pojave samo u ovakvim situacijama....
Ovo boldirano mi je zapalo za oči. Prvi put na ovom podforumu vidim neke likove koji veze nemaju sa sportom i huliganizmom, pa pametuju nešto
- respo
#736 Re: Huliganstvo
ko je kriv sto je bilo tako malo policajaca ako se zna kakva je utakmica?Mascherano wrote:
Ti pricas o navijacima i slazem se u vezi njih, ali ono na Kosevu nisu bili navijaci, da li ti je to jasno?
Samo pogledaj dio kad tuku zastitare koji pokusavaju da pobjegnu... pa ono je dno dna! Ako ti ono opravdavas, isti si k'o i oni.
Nek su oni iskazali nezadovoljstvo rusenjem stadiona, to je izmedju kluba i "navijaca", ali zasto su onda nasrtali na zastitare i policajce koji su se na prste mogli prebrojati...
mislis nije bilo od zastitara ponasanje tipa
ja sam zastitar sta vi mozete
ja sam ovdje glavni
evo na snimci se tacno vidi da pola zastitara nije ni prstom taknuto koji se nisu kofrcili ili nesto
zatitar je tu valjda da pravi red u toku ulaza i eventualno neki manji izgredi za velike tu je policija sta se ima neko psotavljati ja sam ovdje zastitar i glavni sam
-
tcz
#737 Re: Huliganstvo
.[/quote]
Nek su oni iskazali nezadovoljstvo rusenjem stadiona, to je izmedju kluba i "navijaca", ali zasto su onda nasrtali na zastitare i policajce koji su se na prste mogli prebrojati...[/quote]
ono jeste dno dna ali je li dno dna ono prebijanje onog momka koji lezi u nesvjesti, ovi navijaci zavrsit ce u Ze. a gdje ce oni sto su onog momka prebili?
Nek su oni iskazali nezadovoljstvo rusenjem stadiona, to je izmedju kluba i "navijaca", ali zasto su onda nasrtali na zastitare i policajce koji su se na prste mogli prebrojati...[/quote]
ono jeste dno dna ali je li dno dna ono prebijanje onog momka koji lezi u nesvjesti, ovi navijaci zavrsit ce u Ze. a gdje ce oni sto su onog momka prebili?
- Meshtar
#738 Re: Huliganstvo
Ja vjerujem da ti tačno znaš ko je na utakmicama a ko nije...aerosa wrote:Bolan ne bio ko prati, ko je ovde od onih koji su redovni na forumu fudbal a koliko je onih koji su uhvatili priliku da palamude i prosipaju nekakvu svoju pamet koje je negdje zaostala u 90-im a na forumu sport se pojave samo u ovakvim situacijama....winabike wrote:1. Ovdje nema sirotinje i nezadovoljnih, jer da ima, ne bi nam ovi na vlasti bili već jubilarnih 20 godinarespo wrote:a sto ovdje nije sirotinja stala uz navijace pa krenuli dalje vlada parlamenti klinci palci
- winabike
#739 Re: Huliganstvo
Evo dobri moj aerosa, ja pratim. Koliko imam vremena za forum (a nemam na žalost puno), uglavnom sam ovdje, a ponekad na politici. Za sebe smatram da sam football-junkie, mada ne idem tako često na tekme jer nemam vremena, na žalost. I FKS mi uopće nije mrzak, dapače. I kažem ti da je ono prekjučer bila ordinarna glupost, da ste usrali, i da je protest (koji je bio potreban!) napravljen na potpuno pogrešan način.aerosa wrote:Bolan ne bio ko prati, ko je ovde od onih koji su redovni na forumu fudbal a koliko je onih koji su uhvatili priliku da palamude i prosipaju nekakvu svoju pamet koje je negdje zaostala u 90-im a na forumu sport se pojave samo u ovakvim situacijama....
Pa ti me shvati kako hoćeš.
- metar_drva
#740 Re: Huliganstvo
nek je ono na koševu imalo veze sa sportom. aj ne rise. uostalom, po čemu si ti ikvalifikovaniji da piše o ovom od bilo koga drugog? po broju postova? ti si istaknuti sportista? prvo vam je priča da ljudi ne kontaju šta se dešavalo, pa nije prošlo (jer je teze preglupa), sad bi vi određivali ko će šta pisat, jer inače ne piše na podforumu sport? mislim da trebate sjest i realno pogledat situaciju koju ste napravili svojim "sportskim" ponašanjem.Baltazar_khan wrote:aerosa wrote:
Bolan ne bio ko prati, ko je ovde od onih koji su redovni na forumu fudbal a koliko je onih koji su uhvatili priliku da palamude i prosipaju nekakvu svoju pamet koje je negdje zaostala u 90-im a na forumu sport se pojave samo u ovakvim situacijama....
Ovo boldirano mi je zapalo za oči. Prvi put na ovom podforumu vidim neke likove koji veze nemaju sa sportom i huliganizmom, pa pametuju nešto
-
Mascherano
#741 Re: Huliganstvo
hrasno38 wrote:Po prici ovdje nekih likova jos ce ispasti da su policajci napravili nerede a ne navijaci. Zasto nisu udarali borce ispred zgrade vlade???? Zato sto su bili borci a ne huligani koji od obijesti ne znaju sta ce od sebe pa hajmo devastirati i rusiti sta stignemo. Hajde nek mi lijepo objasni recimo @aerosa ako su bili kovni na igrace zasto su devastirali stadion na kojem dolaze da navijaju i na kraju krajeva koji je vlasnistvo kantona. Je li stadion kriv sto Sarajevo nije pobjedilo?????? Jesu li policajci, redari krivi sto Sarajevo nije dobilo???? Nisu, kriv je prije svega gostujici golman koji je branio i moguce i nemoguce ali dzaba ne postoji odbrana protiv isfrustrirane bagre osim dobrih batina. Ovo sto ste sinoc uradili ce i te kako dati na razmisljanje tko je kriv i za nerede u Sirokom bez obzira na sve okolnosti koje govore da niste. Gdje to pise da Sarajevo mora dobiti Siroki, pa niste Manchester. Ali kako u usijanim galavama koji kad krenu na utakmicu prvo razmisljaju s kim ce se pobiti a tek onda kako ce navijati dokazati da napad na policajca je vrlo vrlo zajeban akt zbog kojeg ce sigurno dobro najebati. Budite sigurni i oni momci iz Game nisu zaboravili face koje su ih udarale tako da valjat ce prosetati gradom. Ne znam ko vam je utuvio u glavu da ste vi zajebani pa da se mozete tuci sa organima reda i zastitarima. Imate srecu sto u danasnje vrijeme policija nema ovlasti kakve je imala prijeratna milicija pa bi vidjeli sta znaci gazanje. U svakom slucaju jedan forumas je lijepo napisao da je jadna majka onom sto je letvom spucao policajca atek mu je jadna majka kad predje kapiju Zenice. Pa dosta vas je vise i ne samo vas nego svih onih huliganskih skupina sto unistavaju ovaj grad radi usranih utakmica. Zar je vrijedna jedna utakmica da se devastira javno dobro? Jeste ali kod onih koji u glavi nemaju nista a u ocima samo krv!!!!!!
-
saabsa
#742 Re: Huliganstvo
Nisu navijaci dno dna , tvoje kolege su DNO DNA , Pogledaj dio gdje se izivljavaju na svezanom mladicu da Bog da ih ovako i njih i njihovu familiju tukli, da Bog da u najvecim mukama pomrli svi do jednogaMascherano
Sta mislis bili prezivio i jedan zastitar ili policajac da su navijaci onako postupili kao tvoje kolege
-
callmethebreeeze
#743 Re: Huliganstvo
zar treba biti prvotimac ili imati 20 godina navijackog staza da komentarises huliganizam u gradu u kojem zivis?Baltazar_khan wrote:aerosa wrote:
- aerosa
#744 Re: Huliganstvo
Evo ovako, ja sam tu na forumu sport mahom na temi posvećenoj mom klubu, za ostale stvari rijetko imam vremena jer moram voditi svoju firmu. Ipak me to ne sprečava da se nađem na svakoj utakmici mog kluba, da posjetim barem pola gostovanja, i to ne iz bilo kojeg interesa negi iz čiste ljubavi prema svom klubu.winabike wrote:Evo dobri moj aerosa, ja pratim. Koliko imam vremena za forum (a nemam na žalost puno), uglavnom sam ovdje, a ponekad na politici. Za sebe smatram da sam football-junkie, mada ne idem tako često na tekme jer nemam vremena, na žalost. I FKS mi uopće nije mrzak, dapače. I kažem ti da je ono prekjučer bila ordinarna glupost, da ste usrali, i da je protest (koji je bio potreban!) napravljen na potpuno pogrešan način.aerosa wrote:Bolan ne bio ko prati, ko je ovde od onih koji su redovni na forumu fudbal a koliko je onih koji su uhvatili priliku da palamude i prosipaju nekakvu svoju pamet koje je negdje zaostala u 90-im a na forumu sport se pojave samo u ovakvim situacijama....
Pa ti me shvati kako hoćeš.
Da se ni meni ne sviđaju neke stvari kako su se izdešavale u srijedu to stoji, ali me nerviraju dvostruki aršini kojima 90% onih koji seru po nama imaju.
Prvo i osnovno, navijače je najlakše okriviti za sve, jebo njih to su sve gamad, a da je bilo ko bio umjesto navijača u ovoj istoj situaciji mahom bi ih opravdavali i pljuvali po toj istoj policiji i tim istim zaštitarima.
Nije se trebalo desiti što se desilo, ali je li se trebalo desiti ono pred vladom a to NE OSUĐUJETE mada je šteta 20-50 puta veća, mada je povrijeđeno 3 puta više policajaca ?
Jebala vas ta logika posmatranja, mi se borimo protiv kriminalaca u klubu i to će na kraju biti i dokazano ali tad neće bit nikog od dežurnih pljuvača da kaže" jbg fakat su kriminalce tjerali....."
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#745 Re: Huliganstvo
Tako je onaj koji ima veze sa sportom on nema veze sa huliganizmom jer su sport i huliganstvo dvije nespojive stvari. U tome i jeste problem jer onaj ko ima veze sa sportom sigurno sinoc nije trcao i mlatio letvama po terenu koga je stigao. Te koji to rade obicno zovu ulicarima a gdje takvi na kraju zavrse to je opet pa poznato svakom onom ko je iole pri pameti.Baltazar_khan wrote:aerosa wrote:
- al_akhisari
#746 Re: Huliganstvo
...jedino gore od onoga sto su napravili na stadionu, jest cinjenica da se niti kaju, niti smatraju da su bilo sta lose napravili...tambura wrote:MOLIM SVE CLANOVE OVDJE KOJI NAVIJAJU ZA SARAJEVO ILI SEBE SMATRAJU HORDAMA DA NE PISU NISTA I DA SE NIKOM NI ZA STA NE OBJASNJAVAJU.
Onom ko nece da shvati dzabe objasnjavati, onaj ko gleda kroz ruzicaste naocale sve mu je ruzicasto, tako da objasnjavajuci ovda kojekakvim debilima samo radite "sizifov pos'o"
...poziv gore napisan je vrhunac...ovo debili, necu komentarisati...
- aerosa
#747 Re: Huliganstvo
Je li se trebaš razumjeti u balet da bi ga mogao komentarisati ili ćeš onako ofrlje i tu dati svoje mišljenje čisto da se nešto napiše....callmethebreeeze wrote:zar treba biti prvotimac ili imati 20 godina navijackog staza da komentarises huliganizam u gradu u kojem zivis?Baltazar_khan wrote:aerosa wrote:
Je li barem trebaš bit upućen u ono o čemu ovde pišeš ?
- winabike
#748 Re: Huliganstvo
Griješiš, ne krivim navijače za sve, jer sam i sam navijač. Pod tim mislim da volim svoj tim i da ga bodrim kad mogu. Izgleda ne tako često kao ti svoj, ali hebiga. Vidim da i slične dnevne djelatnosti imamo (vodimo firme), a i iz onih tvojih postova na koje sam ranije nailazio sam zaključio da nisi glup i neobrazovan čovjek.aerosa wrote:Prvo i osnovno, navijače je najlakše okriviti za sve, jebo njih to su sve gamad, a da je bilo ko bio umjesto navijača u ovoj istoj situaciji mahom bi ih opravdavali i pljuvali po toj istoj policiji i tim istim zaštitarima.
Nije se trebalo desiti što se desilo, ali je li se trebalo desiti ono pred vladom a to NE OSUĐUJETE mada je šteta 20-50 puta veća, mada je povrijeđeno 3 puta više policajaca ?
Jebala vas ta logika posmatranja, mi se borimo protiv kriminalaca u klubu i to će na kraju biti i dokazano ali tad neće bit nikog od dežurnih pljuvača da kaže" jbg fakat su kriminalce tjerali....."
One "borce" osuđujem itekako, idu mi na živce pravo, ali ovo nije tema za to. Samo kratko, kad već spominješ: I ja sam bio u ARBiH 3,5 godine pa nisam ne gađam kamenjem čeajući da mi neko nešto dadne, nego sam napravio budućnost i sebi, a Boga mi i za 12 drugih mladih i obrazovanih ljudi. Invalidima i palim borcima bih sve na svijetu dao što se može dati, one "borce" od prekjučer bi motkom rastjerao, jer oni direktno hoće da ih ti i ja hranimo. Zašto oni za promjenu ne bi malo hranili mene? Ali, neću više o tome.
Vjerujem ti da imate kriminal u klubu, kao što znam da je kriminal u skoro svakom. Ali ja i dalje ne mislim da je ONO način da se s tim borite. Da ste razlupali njihova privatna auta negdje, i shvatio bih, jer klub nije država pa da imaš redovne izbore svake 4 godine da ih možeš smijenuti, nego udruženje građana gdje se stvari drugačije odvijaju. Shvatam da morate napraviti pritisak. Sve je to ok. Ali način na koji ste ovo uradili, uništavanjem gradske imovine (šta je sa parolom jedan klub, jedan grad?), udaranjem onog drota, ono nigdje nema. Ono nema ni veze s mozgom.
Jebi ga.
- and
#749 Re: Huliganstvo
bojim se da će ponašanje nakon utakmice na koševu samo dati argumente protiv hz onima iz širokog na eventualnim suđenjima i u budućnosti da će dati argumente policiji na bilo kojem gostovanju da zloupotrijebe silu protiv hz.
-
Mascherano
#750 Re: Huliganstvo
Aerosa@ respo@ i slicni
Sa vama ocito ne vrijedi raspravljati, vi ste umislili da ste neka sila i pravda... Nemojte ovo shvatiti kao prijetnju, ali zbog onoga sto ste uradili 21.04. na Kosevu, ispastace mnogi...
I nije vase da razmisljate i da postavljate pitanja tipa zasto je bilo malo policajaca na stadionu...
Btw, u svim drzavama na svijetu kad dodje do nereda, strada dosta nevinih (sto ne bih rekao za onog momka sa klipa), to je jednostavno neminovnost. Ako vidis da je belaj, udalji se sto prije odatle i nece ti faliti dlaka s glave...
Sa vama ocito ne vrijedi raspravljati, vi ste umislili da ste neka sila i pravda... Nemojte ovo shvatiti kao prijetnju, ali zbog onoga sto ste uradili 21.04. na Kosevu, ispastace mnogi...
I nije vase da razmisljate i da postavljate pitanja tipa zasto je bilo malo policajaca na stadionu...
Btw, u svim drzavama na svijetu kad dodje do nereda, strada dosta nevinih (sto ne bih rekao za onog momka sa klipa), to je jednostavno neminovnost. Ako vidis da je belaj, udalji se sto prije odatle i nece ti faliti dlaka s glave...