Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

Distortion

#726 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Distortion »

Nepotrebno se stvorila ta neka priča na relaciji Sarajevo - Zenica zbog stadiona i repke. Ja sam prvi prozvao onog što je "špure" ostavio na onom lijepom travnjaku i mislim da ima ljudi koji nisu sposobni da održavaju taj teren.

Da sam ne detaljišem oko stadiona, naravno da mi je drago što se igra u Zenici, što je općina uložila velike napore (uz pomoć nas, poreskih obveznika) i odvojila sredstva iz budžeta za rekonstrukciju. Ljudi u savezu su to prepoznali, ukazali povjerenje Zenici i tekme se sad igraju na Bilinom polju. Kapacitet je takav kakav jest, ali Čeliku i više nego dovoljan (i previše kako igramo i kakva nam je liga).

Svi drugi koji žele da ugoste reprezentaciju, Sarajevo (Koševo, Grbavica) bujrum osposobite stadione i repka će igrat. Nek se u budžetu planiraju sredstva kao što je to Zenica uradila i neće biti problem igrat na tim stadionima. Isto važi i za Tuzlu, Mostar itd...
snaga_znanja

#727 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by snaga_znanja »

Distortion wrote:Nepotrebno se stvorila ta neka priča na relaciji Sarajevo - Zenica zbog stadiona i repke. Ja sam prvi prozvao onog što je "špure" ostavio na onom lijepom travnjaku i mislim da ima ljudi koji nisu sposobni da održavaju taj teren.

Da sam ne detaljišem oko stadiona, naravno da mi je drago što se igra u Zenici, što je općina uložila velike napore (uz pomoć nas, poreskih obveznika) i odvojila sredstva iz budžeta za rekonstrukciju. Ljudi u savezu su to prepoznali, ukazali povjerenje Zenici i tekme se sad igraju na Bilinom polju. Kapacitet je takav kakav jest, ali Čeliku i više nego dovoljan (i previše kako igramo i kakva nam je liga).

Svi drugi koji žele da ugoste reprezentaciju, Sarajevo (Koševo, Grbavica) bujrum osposobite stadione i repka će igrat. Nek se u budžetu planiraju sredstva kao što je to Zenica uradila i neće biti problem igrat na tim stadionima. Isto važi i za Tuzlu, Mostar itd...
Da je nekako da neko drugi napravi stadion u Sarajevu, pa da se klince uokolo.

Pa krenimo redom.
BP nije imalo stolice, ugradjene zbog reprezentacije u rekordnom roku.
Na BP ne valjaju stolice bez naslonjaca zamjenjene isto tako.
Na BP ne valjaju svlacionice - uredjeno u rekordnom roku.
Na BP ne valja krov. Zamjenjen i postavljen novi.
Na BP nisu dobre novinarske loze. Napravljeno preko 100 za novinare.
I jos milion takvih radova sve zbog reprezentacije i nikog drugog.
I na kraju ulozeno preko milion u novi teren.

Da ne govorim o zemljistu i radovima za reprezentativni kamp koje je opstina dala besplatno dok su sarajevske opstine licitirale koliko ce koja uzeti.

I sve je to uradjeno, a gospoda iz Sarajeva ko kilava baba svaki put kazu nije dovoljan kapacitet. Ok nije i ja se slazem. A sta ste vi gospodo u svom gradu napravili da reprezentacija moze igrati u njemu. Nista apsolutno! I sto je najgore po vas kapacitet BP ce se povecati za 10 000 minimalno. I opet kukanje i sl.

A ako bi sabrali ove troskove od ranije vidjeli bi da su sigurno presli 5 miliona KM! A gospoda tek stolice na zapadu zamjenila.
Charuga
Globalni moderator

#728 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Charuga »

Da ne bih opet brisao, ostanite na temi B. Polje, manite se drugih stadiona na ovoj temi!

Bilino Polje je trenutno najbolji stadion u BiH i fakat ne vidim potrebe za nekakvom diskusijom oko toga.
Logovan

#729 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Logovan »

snaga_znanja wrote: I sve je to uradjeno, a gospoda iz Sarajeva ko kilava baba svaki put kazu nije dovoljan kapacitet. Ok nije i ja se slazem. A sta ste vi gospodo u svom gradu napravili da reprezentacija moze igrati u njemu. Nista apsolutno! I sto je najgore po vas kapacitet BP ce se povecati za 10 000 minimalno. I opet kukanje i sl.
Šta je problem u tome što ja koji sam iz Sarajeva kažem da nije dovoljan kapacitet Bilinog Polja? :-) Šta je u tome loše? Pa neću ja graditi stadione po Sarajevu, nemoj sve nas stavljati u isti koš, sa ovim idiotima koji bi trebali konačno raditi nešto po pitanju stadiona u ovom gradu. I ne govore samo Sarajlije za kapacitet stadiona, sigurno govore i iz drugih gradova, plus i Zeničani. Jebo te svi se uhvatili Sarajlija.
Kažeš dalje, da je najgore po nama što se kapacitet stadiona povećati za minimalno 10 milja. Šta je tu loše po nama? Nije ti ovo nikakvo takmičenje najboljih stadiona u BiH. :roll: Nek' se kapacitet poveća i za 80 milja, radovat ću se, biću sretan.
phillie

#730 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Kapacitet jeste nedovoljan, ali tako je kako je. Samo zbog reprezentacije duplati kapacitet stadiona po meni je bacanje para, a Celik nece jos dugo trebati veci kapacitet od ovog. Ako nacelnik moze naci partnere i investitore za dogradnju, bujrum...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#731 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by JoseMujica »

phillie wrote:Kapacitet jeste nedovoljan, ali tako je kako je. Samo zbog reprezentacije duplati kapacitet stadiona po meni je bacanje para, a Celik nece jos dugo trebati veci kapacitet od ovog. Ako nacelnik moze naci partnere i investitore za dogradnju, bujrum...
:thumbup: potpisujem

imate na prethodnoj stranici podatke o posjećenosti stadiona...Bilino polje je na nekih cca malo ispod 4.000....što realno znači da Čelik neće ni današnji kapacitet stadiona napuniti jednom u desteljeću.

Za reprezentaciju vlada veliko interesovanje i bez problema bi se napunio stadion kapaciteta 25-30.000 mjesta. I tu dolazi dilema, odnosno raskorak između naših želja i mogućnosti.

1. Valja uložiti pare koje nemamo
2. Valja investirati puno u nešto što neće biti isplativo
3. Valja dugoročno izdržati uvećane troškove održavanja

Činjenica je da će stadion biti pun 2-3 puta godišnje, što je nedovoljno i čini priču ekonomskom fulom. Da se ne bi dalje prepucavali na relaciji Zenica-Sarajevo, ako pogledate rezultate posjećenosti premijerligaških utakmica na prethodnoj stranici, ništa bolja matematika ne bi bila da je Bilino polje u Sarajeve ili bilo kojem drugom gradu u BiH...tako da je bezzeze prepucavanje po tom pitanju. Rađe hajmo pričati o tome kako našu ligu učiniti boljom i sigurnijom pa da više ljudi dolazi na utakmice, klubovi više zarađuju, više ulažu i u igrače i infrastruktutu i time pokrenemo lančanu reakciju da nam i reprezentacija bude bolja.

Na osnovu svega ovoga ja ne podržavam proširenje Bilinog polja, već rađe investiranje da stadion bude još ljepši i funkcionalniji i da maksimalno ispunjava sve FIFA/UEFA standarde kako bi u BiH imali barem jedan stadion kojeg se nećemo stiditi.

A inače za do sada urađeno na Bilinom polju :thumbup:
mekaba

#732 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

JoseMujica wrote:
phillie wrote:Kapacitet jeste nedovoljan, ali tako je kako je. Samo zbog reprezentacije duplati kapacitet stadiona po meni je bacanje para, a Celik nece jos dugo trebati veci kapacitet od ovog. Ako nacelnik moze naci partnere i investitore za dogradnju, bujrum...
:thumbup: potpisujem

imate na prethodnoj stranici podatke o posjećenosti stadiona...Bilino polje je na nekih cca malo ispod 4.000....što realno znači da Čelik neće ni današnji kapacitet stadiona napuniti jednom u desteljeću.

Za reprezentaciju vlada veliko interesovanje i bez problema bi se napunio stadion kapaciteta 25-30.000 mjesta. I tu dolazi dilema, odnosno raskorak između naših želja i mogućnosti.

1. Valja uložiti pare koje nemamo
2. Valja investirati puno u nešto što neće biti isplativo
3. Valja dugoročno izdržati uvećane troškove održavanja

Činjenica je da će stadion biti pun 2-3 puta godišnje, što je nedovoljno i čini priču ekonomskom fulom. Da se ne bi dalje prepucavali na relaciji Zenica-Sarajevo, ako pogledate rezultate posjećenosti premijerligaških utakmica na prethodnoj stranici, ništa bolja matematika ne bi bila da je Bilino polje u Sarajeve ili bilo kojem drugom gradu u BiH...tako da je bezzeze prepucavanje po tom pitanju. Rađe hajmo pričati o tome kako našu ligu učiniti boljom i sigurnijom pa da više ljudi dolazi na utakmice, klubovi više zarađuju, više ulažu i u igrače i infrastruktutu i time pokrenemo lančanu reakciju da nam i reprezentacija bude bolja.

Na osnovu svega ovoga ja ne podržavam proširenje Bilinog polja, već rađe investiranje da stadion bude još ljepši i funkcionalniji i da maksimalno ispunjava sve FIFA/UEFA standarde kako bi u BiH imali barem jedan stadion kojeg se nećemo stiditi.

A inače za do sada urađeno na Bilinom polju :thumbup:

Ova prica o popunjenosti stadiona je :-) po toj logici bi samo desetak klubova u Evropi trebalo imati stadione jer imaju stalno pune tribine.Koliki je prosjek Vardara u Skoplju??? Par hiljada isto kao u Zenici ali su ipak napravili jedan stadion sa 35 000 mjesta.BiH mora imati jedan veliki stadion
Djubre_

#734 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Djubre_ »

JATA Srebrenik radi prvo sjevernu tribinu.. rusi se zgrada iza juga a onda se podize i jug.. za sada toliko ;)

Pocetak radova pocinje poslije grcke.

Zivjeli

PS tribine moraju biti zavrsene do slijedece kvalifikacijske utakmice..

Istok i zapad nista do daljnjeg...

Sent from my GT-i9001
Twinklminkelson

#735 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Twinklminkelson »

andr0id wrote:JATA Srebrenik radi prvo sjevernu tribinu.. rusi se zgrada iza juga a onda se podize i jug.. za sada toliko ;)

Zivjeli

Sent from my GT-i9001
bomba ili fakat ?
4xl

#736 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by 4xl »

Twinklminkelson wrote:
andr0id wrote:JATA Srebrenik radi prvo sjevernu tribinu.. rusi se zgrada iza juga a onda se podize i jug.. za sada toliko ;)

Zivjeli

Sent from my GT-i9001
bomba ili fakat ?
Nebi me iznenadilo , tako nekako je bilo i planirano prije par mjeseci , samo sto se u zadnje vrijeme nije puno spominjalo ... Ostaje da vidimo , BOMBA ili fakat :dance:
motorola01

#737 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by motorola01 »

Fakat bomba
Djubre_

#738 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Djubre_ »

Fakat!

Sent from my GT-i9001
mekaba

#739 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

Ako je suditi po ovoj prezentaciji i redosljedu radova onda bi moglo biti istine.
http://www.youtube.com/watch?v=asbCA5yAyTA
Djubre_

#740 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Djubre_ »

To jos ne znam pa tako da necu o tome. Znam da je JATA dobila posao za podizanje sjeverne i juzne tribine. Sta ce se dalje raditi, to ne znam. Prioritet je podici tribine do nastavka kval. I vjerujem da ce u roku tom se podici.. barem to nije problem.. podizanje brzo ide..

Sent from my GT-i9001
motorola01

#741 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by motorola01 »

Bolje bi im bilo da nista ne rade dok ne budu imali makar pola love, jer kad krene fazna gradnja onda se moze komotno potpisati da necemo za zivota docekati da ga zavrse, a ako ga slucajno i zavrse to nece liciti na ovaj stadion sa prezentacije. Oni nemaju para ni za kamion eksera, a kamoli za stadion ovakvog kvaliteta i izgleda. Nemaju bas ni prostora za izgradnju ovakvog stadiona itd itd.. Neka brate Sarajevo pravi ovakav stadion na kakvoj velikoj livadi gdje ima prostora, a ne da se pravi na skucenom prostoru u centru Zenice.
Ajatolah_

#742 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ajatolah_ »

Android, znaš li možda po kojem projektu? Na dva sprata ili jedan?
Šteta što je stadion lociran u centru grada, za veći kapacitet ipak je bolja periferija. Recimo za parking, da kapacitet bude 30.000 i da nagrnu ljudi iz čitave BiH na neku reprezentativnu utakmicu, to bi bio haos. Razlog više uz GGM da se počnu tražiti lokacije za pravljenje velikih garaža, svakako je haos u gradu po tom pitanju.
Last edited by Ajatolah_ on 10/03/2013 21:26, edited 2 times in total.
Djubre_

#743 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Djubre_ »

Hehe e jbg sad.. shvatam tvoju poruku.. da se pravi u sarajevu..

Zao mi je.. tema je Bilino Polje.. i pravi se u zenici.. nama je i trenutni vise nego dobar.. a bilo kakvi dodatni radovi, dobro ce doci.. sto vise crveni stolica, ljepse ce izgledati...

Sent from my GT-i9001
Ajatolah_

#744 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ajatolah_ »

A ne kontam kako je JATA mogla dobiti posao ako se nije raspisao javni tender?
Djubre_

#745 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Djubre_ »

Gdje to ti pratis tendere?

Sent from my GT-i9001
mekaba

#746 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

Drzava ima tako glupu strukturu da je gotovo nemoguce da cijela drzava uzme ucesca u ovako velikim projektima.Opstine su gotovo kao drzave.Imaju svoj budzet i to je to.Niko ne zeli da pomogne drugu opstinu :-) Tesko da neki grad pa i Sarajevo izgura ovako nesto. Sarajevo kao grad i prije rata nije mogao finansijski pratiti svoj razvoj te su se zbog toga raspisivani samodoprinosi (nekoliko puta) gdje su gradjani Sarajeva odvajali od svojih plata za izgradnju objekata bitnih za grad.Na takav nacin Sarajevo je dobilo niz kapitalnih objekata. Gradska zaobilaznica (cirinom prugom Bistrik..) ,bazeni Bentbasa,dom zdravlja Otoka,gradski vodovod za Novo Sarajevo i Novi Grad, porodiliste Zehra Muidovic,renovirana Likovna Akademija,bazen na DIF-u..... ne mogu da se sjetim svih objekata ali je to bilo svakako dobro rijesenje.Ja bih to i danas napravio pa ko zeli da pomogne BUJRUM. Jest da su danas uslovi daleko nepovoljniji jer je ocigledno da vlast krade momacki i da bi dio ovih sredstava bio mahnut u momentu.Tesko ce biti ici naprijed sa ovim nashim mentalitetom na zalost :(
Ajatolah_

#747 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ajatolah_ »

andr0id wrote:Gdje to ti pratis tendere?
Recimo eKapija.ba ih objavljuje. Ja i ne pratim redovno (mada sam evo sad pogledao zadnjih mjesec dana, i nema ovog), ali ima ko prati, recimo aktivnijim forumašima na skyscrapercity.com ili nekom pronicljivijem novinaru sigurno ne bi promakla takva stvar.
Djubre_

#748 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Djubre_ »

Ok strpi se bit ce na zenicablog i ostalim medijima ko je posao dobio.. nisam ni rekao da je tender izasao. Govorim o predinformacijama. Cekat cemo grke da prodju.

Sent from my GT-i9001
Ajatolah_

#749 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ajatolah_ »

Ma OK. Rekonstrukcija je svakako bila uvrštena u onom planu razvoja za ovu godinu što je objavila ZEDA, a dosad se to njihovo često pokazivalo tačnim, tako da je sve moguće. Nego, znaš li slučajno odgovor na ono moje pitanje sa prošle stranice, hoće li se raditi na jedan ili dva sprata?
Djubre_

#750 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Djubre_ »

Nisam siguran u to jer ne zna se po kojem projektu se ide. Ja mislim da ce ici na sprat, jer s tim ce tribina uzeti manje povrsine prema interu i ovamo hitnoj.. ma da mi sve nesto govori da ce na spram zapada se to sfuserit.. uskoro cemo znat, da ne tusim bezveze.

Sent from my GT-i9001
Post Reply