Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
samira183 wrote:Ja se ljudi samo nerviram... evo majka mi prica neki "rodjak" otisao ko njegovatelj tamo, i odma sa sobom poveo curu, vjencali se bukvalno 6 dana prije odlaska, i evo vec su oboje tamo 7 mjeseci, jednom dolazili na par dana... on imao ono sve sredjeno, dobio vizu, imao ugovor, a ona nije imala nista.. haman ko turista otisla il sta vec??.. na osnovu cega ti ljudi odu ? stvarno slusam takve price, i svjedok sam da odu odmah zajedno partneri i nekako izbjegnu ono klasicno spajanje porodice..da li oni zapravo urade neke malverzacije, zaobidju zakon ne znam... a mene to bas zanima jer stvarno ne bih ni ja voljela da se vjencam i odem odma, pa nakon pola godine da mi dragi dodje..
Osim tog odlaska turisticki na 3 mjeseca ja znam za slucajeve gdje oboje odu na radnu vizu neovisno jedno od drugog. A za sve malverzacije i izbjegavanje zakona mogli bi debelo platiti kad dodje vrijeme da dobiju trajnu dozvolu. Svakakvih ves prica cuti, ali ne znaci da je sve istina. Ja jos uvijek slusam kako se ne moze to, kako niko nista ne zna i opet ne moze se to i tako...
samira183 wrote:Ja se ljudi samo nerviram... evo majka mi prica neki "rodjak" otisao ko njegovatelj tamo, i odma sa sobom poveo curu, vjencali se bukvalno 6 dana prije odlaska, i evo vec su oboje tamo 7 mjeseci, jednom dolazili na par dana... on imao ono sve sredjeno, dobio vizu, imao ugovor, a ona nije imala nista.. haman ko turista otisla il sta vec??.. na osnovu cega ti ljudi odu ? stvarno slusam takve price, i svjedok sam da odu odmah zajedno partneri i nekako izbjegnu ono klasicno spajanje porodice..da li oni zapravo urade neke malverzacije, zaobidju zakon ne znam... a mene to bas zanima jer stvarno ne bih ni ja voljela da se vjencam i odem odma, pa nakon pola godine da mi dragi dodje..
Cula kazala.
Ona je tamo na crno ili on ima dovoljna primanja i uslove za izdrzavanje jedne osobe.
Sve drugo je na crno.
A ako mislis da nema nasih, koji se svercaju na crno varas se duboko. Ima ljudi koji pojma nemaju da se krecu na crno, jer misle da je sve po propisu, samo zato sto su vezani za nekoga ko ima papire.
Cula kazala.
Ona je tamo na crno ili on ima dovoljna primanja i uslove za izdrzavanje jedne osobe.
Sve drugo je na crno.
A ako mislis da nema nasih, koji se svercaju na crno varas se duboko. Ima ljudi koji pojma nemaju da se krecu na crno, jer misle da je sve po propisu, samo zato sto su vezani za nekoga ko ima papire.
Treba ovo na vrjeme zaustavit, doce, preplavice, samo belaj na vrat tebi i ostalim normalnim ljudima
Zaboli me neka stvar sto neko svjesno ili ne se krece odnosno boravi na crno u drugoj drzavi.
Prema rijecima jaranice koja tvrdi da ima neku vrstu uvida u brojke o protjeranim iz drzava EU. Kaze, kako samo unutar kantona Sarajevo zivi preko 4.000 ljudi koji imaju zabranu ulaza u Schengen zonu. Vecina zbog rada na crno u Sloveniji, Austriji, Njemackoj, Italiji i Svedskoj.
hrle1976 wrote:Zaboli me neka stvar sto neko svjesno ili ne se krece odnosno boravi na crno u drugoj drzavi.
Prema rijecima jaranice koja tvrdi da ima neku vrstu uvida u brojke o protjeranim iz drzava EU. Kaze, kako samo unutar kantona Sarajevo zivi preko 4.000 ljudi koji imaju zabranu ulaza u Schengen zonu. Vecina zbog rada na crno u Sloveniji, Austriji, Njemackoj, Italiji i Svedskoj.
Umjesto sto si svaki dan 18h dnevno na forumu, pomozi im ako mozes.
hrle1976 wrote:Zaboli me neka stvar sto neko svjesno ili ne se krece odnosno boravi na crno u drugoj drzavi.
Ti si 24h dnevno.
Sta im ja mogu kad idu kod tetki na svercanje, a tetke ko tetke zna nekog kod koga mogu iza u kuhinji da presu sudje, a kad bubne inspekcija ZOLL onda
Ti si 24h dnevno.
Sta im ja mogu kad idu kod tetki na svercanje, a tetke ko tetke zna nekog kod koga mogu iza u kuhinji da presu sudje, a kad bubne inspekcija ZOLL onda
Tema i nije rad na crno , nego viza za Njemacku. Kanite se mahalisanja , ko gdje sta radi , niti je to tema niti ovi ljudi ovdje na diskusiji idu raditi na crno.
Ti si 24h dnevno.
Pomozi ljudima da dodju do vize u Njemackoj, navodno si ti u Njemackoj, ako nisi u Danskoj, Japanu, Ceskoj, Norveskoj, Svicarskoj, gdje imas firme.
al fakat off totalni..... otvorite temu pa pricajte o tome a admina molim da ovo pometla....gube se informacije ...niko nije tetki otisao i trazio da bude putzfrau jer mu je merak pa tako hrle odvadi i ti vise malo sa tim savjetima
Last edited by vjesticanametli on 17/06/2016 12:12, edited 1 time in total.
vjesticanametli wrote:al fakat off totalni..... otvorite temu pa pricajte o tome a admina molim da ovo pometla....gube se informacije ...niko nije tetki otisao i trazio da bude putzfrau jer mu je merak pa tako hrle odvadi i ti vise malo sa tim savjetima
I onda ce ljaga na tebe. Ne pita Svabo, Englez, Danac jesi li u Siemensovom menadmentu ili cistis zahode, bice im svi isti
vjesticanametli wrote:al fakat off totalni..... otvorite temu pa pricajte o tome a admina molim da ovo pometla....gube se informacije ...niko nije tetki otisao i trazio da bude putzfrau jer mu je merak pa tako hrle odvadi i ti vise malo sa tim savjetima
Pa ima pet godina zviz svaku temu preusmjeri u ovome smjeru ti se sad admina sjetila
pa sta cu mu ja..... samo kazem da bezze naglabaju jel neko cisti il pere kod tetke u HH ili neĐŽe drugo a zviz dobro zna da nema rada na crno kao 90-ih i da je zoll za petama svima.... niko nije glup dobro hmm skoro niko
a ovi nasi borite se sami za sebe nece vam ni famAlija ni frendovi pomagati ...vecina ce odmagati pa kad uspijes kazu eeeeeeeee moj ti pa kako hahahahha u se i u svoje kljuse
vjesticanametli wrote:pa sta cu mu ja..... samo kazem da bezze naglabaju jel neko cisti il pere kod tetke u HH ili neĐŽe drugo a zviz dobro zna da nema rada na crno kao 90-ih i da je zoll za petama svima.... niko nije glup dobro hmm skoro niko
a ovi nasi borite se sami za sebe nece vam ni famAlija ni frendovi pomagati ...vecina ce odmagati pa kad uspijes kazu eeeeeeeee moj ti pa kako hahahahha u se i u svoje kljuse
Hocu da kazem, ako ce se vec zvat administrator onda ga treba zvat da ga dozivotno banira. A za ostalo si u pravu
Ti si bio astronaut. Bato sto nisi vec u Njemackoj! Vidim znas sve i svakom dajes neku pametnu, pa reko kako vec jednom da sebi nisi istu dao pa razgulio. Ja sam samo rekao, da ima koji ljudi borave u Njemackoj na krace ili srednjo-duze periode bez svjesti da se zapravo svercaju. I ono sto je napisao forumas zvuci na svercanje nego neko pravilo koje moze da upali.
hrle1976 wrote:Decko gledaj svoja posla. Tebi ako je do klozeta u Njemackoj bujrum. Ako hoces mozes i moju halu da cistis.
jah eto tebe su primili na osnovu inzinjerskog znanja a ne zbog kurtonskog izbjeglickog statusa.....
tako je to uvijek bilo uvijek su veci katolici od pape onaj najveci ljudski sljam gamad i zgadija....
otkad je to ciscenje hala neposten posao pa ti se toliko gadi?.... kakav krmski rezon.... tvoju halu ne ocisti damper koliko mozes srat po cestitim ljudima - al nadam se da ces jednog dana past kurcu za usi toliko da se sjetis koliki si bio jad..... a lako se to desi prika - rak, ciroza, a onda te ceka ja l rupa ja l krematorij - tebi ipak krematorij - najiskrenije bi mi zao bilo crva - fuj.....
hrle1976 wrote:Decko gledaj svoja posla. Tebi ako je do klozeta u Njemackoj bujrum. Ako hoces mozes i moju halu da cistis.
jah eto tebe su primili na osnovu inzinjerskog znanja a ne zbog kurtonskog izbjeglickog statusa.....
tako je to uvijek bilo uvijek su veci katolici od pape onaj najveci ljudski sljam gamad i zgadija....
otkad je to ciscenje hala neposten posao pa ti se toliko gadi?.... kakav krmski rezon.... tvoju halu ne ocisti damper koliko mozes srat po cestitim ljudima - al nadam se da ces jednog dana past kurcu za usi toliko da se sjetis koliki si bio jad..... a lako se to desi prika - rak, ciroza, a onda te ceka ja l rupa ja l krematorij - tebi ipak krematorij - najiskrenije bi mi zao bilo crva - fuj.....
Ne seri. Nisam ja napustio SFRJ ili BiH tokom 90ih. Nisam rekao da je neposten posao. Niti sam gdje rekao da se kome treba gaditi, nego sam rekao covjeku bujrum ako mu je stalo do takvog posla. A te kletve sa tih prostora - dokazuje samo koliki si gad. Gledaj svoja posla. I ides na foe.
hrle1976 wrote:
Ne seri. Nisam ja napustio SFRJ ili BiH tokom 90ih. Nisam rekao da je neposten posao. Niti sam gdje rekao da se kome treba gaditi, nego sam rekao covjeku bujrum ako mu je stalo do takvog posla. A te kletve sa tih prostora - dokazuje samo koliki si gad. Gledaj svoja posla. I ides na foe.
napustio si ti isto ko i vecina ljudi - s kesom u ruci nisi prebacivo auto i imovinu u dansku nego si ko zadnji hadalj i goljo otiso tamo - kad god da si otiso.... vidis ja sam otiso vani jer me je trazila jaka kompanija zbog mog znanja i poslala mi papire sve legit 100% a ne zbog izbjeglickog statusa u sto vjerujem da si otiso na slican nacin.... ponovo tvrdim, cisto sumnjam da si otiso ko inzinjer - otiso si ko hadalj a 200% si i ti hamalio ili tvoji tamo za pocetak dok nisi dobio usrani danski pasos.... a o tom ko je gad a ko nije govore ljudi koji ti se obracaju ko najvecem hamelju - ni obraza ni casti da sebi dopustis kako kazes da si otiso prije 90ih da od sebe pravis sprdnju sa toliko godina u dupetu a tako malo mozga..... jebem mu ja mater ko je tebi dao boravišne papire sa toliko psihopatologije u glavi i duši da mu se toliko gadi maticni narod i drzava a prdi po vas cijeli dan na egzoteritorijalnom forumu - a da te nije poslo na psiho-pregled..... vjerovatno se nekom debilu sazalilo na takvog hadalja kad ti je potpiso nalog za trajni boravak.....
samo mi nije jasno - od toliko kurcenja parama, nakim milionima za kupovinu nekretnina - ti završiš na forumu u 2 sata navece u petak.... ja sam bolan u u svoje najjace finansijsko doba u 2 sata u noci u petak fato po 2 macke za sise ih kuci vodio u limuzini.... kurvo se uzivo koncertiro,... ti sa silnim parama u 2 ujutro baljezgas nekoj jadnoj boraniji o tome sta je je poso a sta nije....
ja samo mogu poruciti svakom ko god moze - bjezite iz bih koliko god mozete daleko pa makar prali dupeta u svabiji jer je i to bolje od lizanja dupeta privatniku koji preko radnickih ledja vozaju najnovija auta i uzivaju u basnoslovnom zivotu.... kad vas bude manje i njemu ce biti manje para u dzepu, manje ce biti za bakirov 200000KM audi ivanicev 2000000 i tako dalje i tako dalje..... i da - necete morati citati idiotluke ovog zviznutog budalaša jer cete se baviti skupljanjem keša da obezbijedite svojoj djeci bolju buducnost i bolje odrastanje sto dalje od slicnih pacenika .....
Nek si radio sta si to je tvoj zivot. I gledaj svoja posla. Pises gluposti i izmisljotine. Nemas pojma ko sam, gdje zivim itd., a pravis se kao da se znamo 20 godina. Gledaj svoja posla. Imas foe i ne moras citati moje postove. Ja cu pisati kad je meni cejf a ne kad se kome svidja. I drugo, meni je 40 i kusur godina. Imam zenu i djecu a ti i tovje avature su tvoja licna stvar i znas koliko me zanimaju k'o lanjski snjeg.
Kod mene ides na ignor listu pa pisi kome god hoces, ja tvoje postove ne mogu da vidim. Niti kad me citiras. Tako da ako zelis sebi da ustedis energije. Nemoj nista pisati. Jer nikakvu reakciju neces dobiti.
bio sam u njemackoj godinu dana, imao vizu, medicinar sam, prosao put kao i svi drugi,,u Sarajevu dobio ulaznu vizu za njemacku, u njemackoj produzio na godinu dana, al nisam imao sve papire da mi priznaju diplomu u njemackoj, morao sam se vratiti u Bosnu, evo nakon dva mjeseca sad zelim da se vratim u njemacku, imam poslodavca, vracam se u istu firmu gdje sam radio
jel ima neko iskustva, jel trebam ponovo ulaznu vizu za njemacku, dakle termin u ambasadi u sarajevu (sad sam vidio da je za iducih 14 sedmica sve zauzeto) il mogu jednostvano u njemackoj predati za novu vizu (u Landrasaamtu gdje sam dobio vizu na godinu dana)
dakle jel mi opet treba ulazna viza za njemacku il mogu sve to u njemackoj vec obaviti (imam ponudu za posao, imam stan)
bio sam u njemackoj godinu dana, imao vizu, medicinar sam, prosao put kao i svi drugi,,u Sarajevu dobio ulaznu vizu za njemacku, u njemackoj produzio na godinu dana, al nisam imao sve papire da mi priznaju diplomu u njemackoj, morao sam se vratiti u Bosnu, evo nakon dva mjeseca sad zelim da se vratim u njemacku, imam poslodavca, vracam se u istu firmu gdje sam radio
jel ima neko iskustva, jel trebam ponovo ulaznu vizu za njemacku, dakle termin u ambasadi u sarajevu (sad sam vidio da je za iducih 14 sedmica sve zauzeto) il mogu jednostvano u njemackoj predati za novu vizu (u Landrasaamtu gdje sam dobio vizu na godinu dana)
dakle jel mi opet treba ulazna viza za njemacku il mogu sve to u njemackoj vec obaviti (imam ponudu za posao, imam stan)
jel ima neko iskustva
De malo ovo "istaknuto" objasni, jer kako si uopste mogao dobiti radnu dozvolu, vizu i raditi godinu dana, ako diploma nije priznata?
Koliko sam ja informisan, radna dozvola se dobija za deficitarno radno mjesto samo ako poslodavac ima objavljen oglas na nivou regije i na isti se niko iz Njemacke i EU nije prijavio...sto je naravno moguce. Medjutim, ako si ispunio sve uslove (ujedno i prosao provjeru diplome) i dobio pravo na boravak od jedne godine, onda sumnjam da je diploma jedino bila uzrok tvog povratka...sorry ali mi to ne stima.