Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sve je malo cudno, da neko testira novi model i da mu ispadne tokom derneka?!?!?!!
tu neshto dismr...
da ne govorimo o tome da su hteli da navuku geohota i ostale da izbace JB da bi mogli zakrpit rupe na os 4.0!!
Smrdilo ili ne ,oni su trazili da im prototip iphone-a vrate.Sad da li ce konacan proizvod biti identican ili ne, uopste nije vazno.meni je vaznije da ce imati kameru sprijeda,blic,i jacu bateriju.Usput ovaj dizajn mi se svidja.
cl4ym0r3 wrote:da ne govorimo o tome da su imali aparat citavu heftu i nisu nishta uspeli uraditi
jedine informacije su da se prijavi kao iphone kad ga prikace na usb!,
a i to je malo cudno da je navodno "zakljucan" od strane apple-a cim su skontali da je izgubljen!, to bi onda znacilo da oni jednim pritiskom na dugme mogu sjebati sve nashe
iphon-ove (bili oni legani ili otkljucani kao nashi) (ok ovo donekle i rade sa svakim novim firmware-om )
i da opet ponavljam JB za 3.1.3 postoji samo se ceka da izadje konacna verzija
fw4.0 poshto hakeri cuvaju nacin otkljucavanja (da se nebi posle mucili puno, a i da valjan JB izadje
odma po izlasku fw-a!!)
raspitaj se za MobileMe,pa ces naci da ja svoj iphone mogu zakljucati,izbrisati sve podatke a sve preko usluge find my iphone.
taxi_driver wrote:
Smrdilo ili ne ,oni su trazili da im prototip iphone-a vrate.
Na osnovu cega znamo to? Na osnovu onog pisma? Procitaj bolje sta sam maloprije napisao upravo o tome.
ne znam ja gdje si ti,ali ovdje gdje sam ja, sve su novine i vijesti objavile da apple trazi telefon nazad.izgleda da si samo ti skontao da je prevara a citav svijet pa i ovi ovdje gdje sam ja nisu. nadam se da ce do sutra i oni skontati
Objavili su vijest na osnovu pisma koje je blago receno smijesno, Apple da pismom trazi da im se uredjaj vrati?!!?
Kao i da im navedu gdje da pokupe urdjaj!?? HAHAH Ma daj! - to se ne radi tako @ all, bar po mom misljenju, Apple bi im odmah poslao advokate na vrata, sa nalogom da im uzmu zivote ako treba, a kamoli uredjaj, plus advokati bi imali obezbjedjenje... cuj pismom mole....
Drugo uredjaj je izrazito ruzan, dizajnerski bi to bio korak unazad, jer nikako se vizuelno ne uklapa u citav taj iPhone-Apple style koncept...
DYD666 wrote:Objavili su vijest na osnovu pisma koje je blago receno smijesno, Apple da pismom trazi da im se uredjaj vrati?!!?
Kao i da im navedu gdje da pokupe urdjaj!?? HAHAH Ma daj! - to se ne radi tako @ all, bar po mom misljenju, Apple bi im odmah poslao advokate na vrata, sa nalogom da im uzmu zivote ako treba, a kamoli uredjaj, plus advokati bi imali obezbjedjenje... cuj pismom mole....
Drugo uredjaj je izrazito ruzan, dizajnerski bi to bio korak unazad, jer nikako se vizuelno ne uklapa u citav taj iPhone-Apple style koncept...
a vidis, mogu poslati nailovu mater jedino jer kad neko nadje nesto sto si ti izgubio, ti apsolutno nemas nikakva prava da to trazis nazad, znaci cisto je njihova dobra volja sto su ga vratili nazad
dalje, uganjali su cak i developera koji ga je izgubio, lik je tu noc imao rodjendan i x jos drugih sitnica koje govore da je to njihov tel
Yamahalac wrote:
dalje, uganjali su cak i developera koji ga je izgubio, lik je tu noc imao rodjendan i x jos drugih sitnica koje govore da je to njihov tel
Prvo to nije potvrdjeno, drugo zar zaista mislis da njihovi developeri tek tako dobijaju prototipe da nosaju okolo ko svi sretni? Postoje mnogo veci rizici da onda stvar procuri nego li je neciji rodjendan
Yamahalac wrote:
Prvo to nije potvrdjeno, drugo zar zaista mislis da njihovi developeri tek tako dobijaju prototipe da nosaju okolo ko svi sretni? Postoje mnogo veci rizici da onda stvar procuri nego li je neciji rodjendan
pa potvrdjeno je preko iste stranice, a drugo mislim da ih nosaju, s obzirom da nemaju vanjskih beta testera hardwera sve se radi unutar firme
DYD666 wrote:Objavili su vijest na osnovu pisma koje je blago receno smijesno, Apple da pismom trazi da im se uredjaj vrati?!!?
a vidis, mogu poslati nailovu mater jedino jer kad neko nadje nesto sto si ti izgubio, ti apsolutno nemas nikakva prava da to trazis nazad, znaci cisto je njihova dobra volja sto su ga vratili nazad
Daj ba jarane, čuj nemaš pravo da to tražiš nazad. Itekako da imaš, s pravne strane ti si i dalje vlasnik a osoba koja to pronađe je samo posjednik. Ne bih da sad peglam oko savjesnih i nesavjesnih posjednika ali uglavnom to ti je to.
Uostalom, meni sve ovo djeluje kao fake. Kao prvo izgleda "preobično" a i reakcija Applea je premlaka.
dzemmo wrote:Lonely Planet offers free iPhone guides to stranded travelers
Typically priced at between $10 and $15 in the App Store, Lonely Planet’s temporarily free guides aim to offer at least a little solace to stranded travelers.
“Travelers stuck in unfamiliar places need access to practical information as well as suggestions on what to do while stranded,” said Tom Hall, Lonely Planet Travel Editor, in a press release.
The free guide cities are: Amsterdam, Barcelona, Berlin, Budapest, Copenhagen, Istanbul, London, Moscow, Munich, Paris, Rome, Stockholm, and Vienna.
The guides are free only until April 22, though, so get out your App Stores and get to downloading.
Kad smo kod toga, da li u inostranstvu postoje prepaid kartice sa data planovima? Dakle kupim recimo 20 EUR kredita na kartici na putovanju i surfam po nekim povoljnim cijenama? Isto kao naša Ultra samo da ima neke normalne cijene za data transfer i pozive.
Eborg wrote:Kad smo kod toga, da li u inostranstvu postoje prepaid kartice sa data planovima? Dakle kupim recimo 20 EUR kredita na kartici na putovanju i surfam po nekim povoljnim cijenama? Isto kao naša Ultra samo da ima neke normalne cijene za data transfer i pozive.
Ako govorimo o legalnom Iphone-u onda ne. Znaci ako hoces da imas legalan iphone u USA onda ga (po ugovoru) ne mozes otkljucati niti jailbrake-ovati. Znaci nema zamjene SIM-a i znaci nema posebnih kupovina/dodavanja data planova.
Mozes uzeti neki internacionalni plan koji je dosta jeftiniji ali opet je skuplji od lokalnoga.
Ali govorio sam generalno, za bilo koji telefon, jesu li takve kartice u ponudi? Pošto je iPhone u inostranstvu zbog cijena značajno osakaćen bez interneta, mora valjda biti nekakvo rješenje koje je povoljno a ne uključuje ganjanje Wi-Fija.
dinao wrote:
Na 3G, na Pc-u.. preko snowbreeze, blackrain, purplesnow..i nijedan ne moze.
Izgleda nista do juna
tako je..sve mogu instalirat..samo ne mogu telefonirat, znaci treba mi UNLOCK za OS 3.1.3 bootloader 05.09
Hayde probaj sa starim dobrim provjerenim PwnageTool (znaci skini fabricki firmware pa prozovi sa PwnageTool da ti kreira custom firmware i onda taj custom firmware prozovi sa iTunes) Nudice ti i PwnageTool neke opcije za bootloader, probaj prvi put ne dirati nista, ako ne proradi onda cacni malo, oko downgrade ili upgrade pa mozda i procepi.
Probao još par nacina..i ne mozeee a taj PwnageTool je za Mac, a ja imam PC..tako da ne mogu pokusati na taj nacin downgrade-ati bootloader. Ne znam vise..izgleda da mi je čekat da izadje OS 4.0 pa da GeoHot i ekipa iphone dev-teama objavi novi jailbreak i unlock...glupost! a bas sam se navikao na ovo čudo.
dinao wrote:
Probao još par nacina..i ne mozeee a taj PwnageTool je za Mac, a ja imam PC..
Mislim da se QuickPwn zove aplikacija za PC paralelna PwnageToolu na Macu. (izvini sto ne naglasih, da budem iskren nisam ni znao)
Skrolaj dole naci ces link...ostatak procedure je isti.
dinao wrote:
Probao još par nacina..i ne mozeee a taj PwnageTool je za Mac, a ja imam PC..
Mislim da se QuickPwn zove aplikacija za PC paralelna PwnageToolu na Macu. (izvini sto ne naglasih, da budem iskren nisam ni znao)
Skrolaj dole naci ces link...ostatak procedure je isti.
probaj redsnow.. ja sam svoj 3g jailbreakovala preko njega jer ni jedan drugi nije htio, a ovaj iz prve
Eborg wrote:Kad smo kod toga, da li u inostranstvu postoje prepaid kartice sa data planovima? Dakle kupim recimo 20 EUR kredita na kartici na putovanju i surfam po nekim povoljnim cijenama? Isto kao naša Ultra samo da ima neke normalne cijene za data transfer i pozive.
Ako govorimo o legalnom Iphone-u onda ne. Znaci ako hoces da imas legalan iphone u USA onda ga (po ugovoru) ne mozes otkljucati niti jailbrake-ovati. Znaci nema zamjene SIM-a i znaci nema posebnih kupovina/dodavanja data planova.
Mozes uzeti neki internacionalni plan koji je dosta jeftiniji ali opet je skuplji od lokalnoga.
Ili mozes otkljucati Iphone
kao prvo AT&T ima i prepaid i postpaid.. ja sam zakljucao svoj iphone na baseband 05.12.01 a nisam sa AT&T tako da ga ne mogu koristiti.. ali zato sam privremo kupio att karticu koji mogu nadopunjavati koliko god ja zelim.. naravno to je samo za pozivo nije 3g usluga u tome ali jbg..
u ostalim.. bilo gdje na svijetu imas i pretplatu i dopunu!
Ili mozes otkljucati Iphone
kao prvo AT&T ima i prepaid i postpaid.. ja sam zakljucao svoj iphone na baseband 05.12.01 a nisam sa AT&T tako da ga ne mogu koristiti.. ali zato sam privremo kupio att karticu koji mogu nadopunjavati koliko god ja zelim.. naravno to je samo za pozivo nije 3g usluga u tome ali jbg..
u ostalim.. bilo gdje na svijetu imas i pretplatu i dopunu!
Gdje si kupio AT&T? Može li malo više informacija.
Trazim iPhone 3GS 16 ili 32 po Sarajevu vec 15 dana i svi nesto obecavaju a niko ga nema za prodaju (necu kineske kopije ). Trebaju mi 2 komada, nova, za poklon, krekovana i sve to sto treba da bi radili na nasim mrezama a i neko da mi poslje ubacuje programe po potrebi (pouzdan support uz novcanu nadoknadu naravno )
Dakle pitanje: Gdje se to ima kupiti i posto i kad? Hvala