Premier liga BiH 2008/2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baltazar_khan

#726 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Baltazar_khan »

1. Zrinjski 23 16 2 5 45:30 50
2. Slavija 23 12 6 5 28:19 42
3. Sloboda 23 12 4 7 25:18 40
4. Sarajevo 23 11 6 6 34:24 39
5. Borac 23 10 3 10 32:22 33
6. Široki 23 10 3 10 35:26 33
7. Laktaši 23 9 6 8 33:26 33
8. Zvijezda 23 8 9 6 30:25 33
9. Čelik 23 9 4 10 21:26 31
10. Željezničar 23 9 3 11 20:26 30
11. Leotar 23 9 3 11 23:33 30
12. Modriča 23 7 6 10 26:30 27
13. Travnik 23 7 4 12 23:42 25
14. Velež 23 7 3 13 27:33 24
15. Orašje 23 5 7 11 22:31 22
16. Posušje 23 5 7 11 28:41 22

:oops:
kijameta

#727 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by kijameta »

vjecnobordo wrote:Odgledavši večeras utakmicu, prvo ću istaći radost jer su komšije još jednom poražene :mrgreen: Iako mi Čelik nije puno draži, ali neka :D

Utakmica, više nego očajna. Neću srati i pljuvati po svemu, kao što će to možda većina koji nisu RZ ili TM uraditi.
Prvo, navijanje Robijaša OČAJNO. Mene bi uistinu bilo stid. U nekoliko navrata Manijaci ih nadglasaju, a pjesme su im :roll: :skoljka: Samo njima svojstveni plagijati. THE BEST OF TM, HZ, RA i drugi :D

Teren na Bilinom polju užasan. Tačnih pasova: oba. Broj prekršaja, veći nego li na jednoj rukometnoj tekmi. I Manijaci, aj ne znam jel vama ono uredu, ali onakvo valjanje :roll: Vidio do sada samo kod Tuzlaka i nikog više. Stanić pada 3 minute nakon što ga je čovjek udario, dok je skontao da imaju pozitivan rezultat.
Iako ne pratim Želju, pa su me iznenadila neka imena, za koja nikad ranije nisam čuo (Jeko onaj što je posljednji ušao? :? ), realno mislim da j ovo dno dna komšije. Prošle godine su bili tu Štilić, Dialiba, koji su Boga mi bili itekako opasni. Danas, jedini igrač koji može proći svojim znanjem je Bekrić. Sve drugo sramotno.
Čelik, nešto malo bolji. Purić i onaj garonja :D Ali *ebo ekipu kojoj je DUro organizator.

I na kraju, gledajući Ibrahima Šehića na turniru prije 2 godine, pomislih: Majku mu, odličan golman, biće zajebano zabit' Želji gol. Ali ovo večeras :run: Ja bih se stidio onakvih golova :D Prvi mi i sada nije jasno kako mu kroz ruke prođe lopta. Jest bio precizan, dobar šut, žabica, ali 30 metara, hejjj, pa možeš stići da uhvatiš. Drugi gol,m ko da visi na Koševu gledajući Alaima. Ko da mu je efendija uzor. Lopta na peterac, a on je prati, čeka da mu je čovjek udari, a onda ni Buffon ne bi branio, ni sa 18 refleksa.

U svakom slučaju, jedna od nekvalitetnijih utakmica što se tiče prenosa :)
Tvoj post je tuzan i jadan. Jedan Sarajlija i covjek nikad u usta ne uzima zeljeznicar,to je nesto o cemu se ne prica,sto se ne spominje.
Lijepo je bilo gledati kako juce Sarajevo trpa Travnika ali to samo pokazuje koliko nam je jadna liga,jer je jedan drugorazreni igrac poput Skore,skroz preporodio Sarajevo.Znaci da bi bilo dovoljno dovesti 3-4 igraca kalibra njemacke trece lige za osvajanje naslova.Zalosno sto je tako i jos zalosnije sto banda iz uprave Sarajeva to i ne uradi.
Da nisam juce bio na utakmici,ne bi vjerovao da postoji gori golman od Alaima-trbonje ali njegov kolega iz Travnika ga je nadmasio.
karanana

#728 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

Van Halen wrote:
karanana wrote:eh ja mislim da je sutra taj dan kada cemo uzeti prvi bod na strani i kada cemo, sa remijem u trebinju, zaploviti u mirnije vode opstanka u ligi te od iduce sezone krenuti u borbu za vrh a ne vako na dnu.
Što je babi milo...., bojim se da će vam iduće godine glavna preokupacija biti ne izgubiti od novog ambicioznog sarajevskog prvoligaša. Za europu se u ovom gradu ima ko boriti.
halo, rekoh li ja .....sa remijem u trebinju....? razumijem da naravno ne mora svako da zna na ovom forumu ko za koga navija, ali barem pogledaj raspored ako nisi siguran i pogledaj ko igra u trebinju prije nego saspes vatru. ovo je ipak tema za sve timove premijer lige a ne za dva.

ali, ne bitno, bitno je da mi uzesmo bod, mogla su i tri, ali ja zadovoljan i sa ovim nakom dva zadnja gostovanja gdje smo oba igrali iz 2 u 1.
Englez-66

#729 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Englez-66 »

U Zenici orilo gorilo na tribinama na terenu se nije imalo sta vidjeti.. Robija imala na pocetku neki koreo nije bio los koliko sam primjetio a navijanje im je slabo.

p.s. Izuzetno mi je drago kad hordezle pisu da je bilo lose navijanje, uzimajuci u vid njihov komplex uvjeren sam da smo grmili i preko TV-a necu da pricam kako je na stadionu bilo :o
Gandalf

#730 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Gandalf »

Utakmica slaba, jadna, dosadna - ova liga mora propasti u roku 2 godine radi dobrobiti sporta - s obzirom kakvi su "timovi" a tek "igrači" navijanje je još i dobro.
cikcanga

#731 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by cikcanga »

Ovo je sramotno.
Klub je porazen u neregularnim uslovima.
Onaj teren je sramotan.Pa ravnija je ledina meni ovdje pored zgrade.
Naravno to Cimburijadi nije zasmetalo jer su oni navikli da ne igraju nogomet,nego nesta nabijaju pa ,ako koja ofrlje
ude, usla i jest.
Epitop

#732 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Epitop »

cikcanga wrote:Ovo je sramotno.
Naravno to Cimburijadi nije zasmetalo jer su oni navikli da ne igraju nogomet,nego nesta nabijaju pa ,ako koja ofrlje
ude, usla i jest.
Nije to u pitanju nego ste se vi izgubili pod reflektorima. :lol:
Nemoj gluposti pisati, ja nikada nisam gledao lošijeg Želju na Bilinom Polju do sinoćnje utakmice. Nije ni Čelik bio dobar, al' Željo je bio dno.
cikcanga

#733 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by cikcanga »

Epitop wrote:
ude, usla i jest.
Nemoj gluposti pisati, ja nikada nisam gledao lošijeg Želju na Bilinom Polju do sinoćnje utakmice. Nije ni Čelik bio dobar, al' Željo je bio dno.
Kako ce igrati dobro u neregularnim uslovima.
Isto se desilo Argentini protiv Bolivije.
rado_vidjen

#734 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by rado_vidjen »

prebise ih čelikovci. sve krkan do krkana. taktika "povrijedi na vakat najboljeg igraca".

inace, radi se o toliko nesposobnim igracima, da cak ne umiju niti ispucat loptu. (naime prilkom ispucavanja u vise navrata lopta je isla par metara u stranu, odnosno prelazila igracu preko noge)
dakle, ja sam se odavno prestao cuditi kada se ne zna uputiti precizan i pravovremen pas, na daljine vece od magicnih 1m., ili kad bogalj ne zna ni ustopati loptu, ali mislim da su ona 22 bekana od sinoc zasluzila neko priznanje za promicanje nekvalitete i promociju antifudbala.

jedino cestitke za brojnost i podrku gostujucoj ekipi. ne znam koji kurac uopste idete, ali nek vam bude...trebali ste im napravit zasjedu i zoljom roknut autobus :wink:
Peppers

#735 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Peppers »

Epitop wrote:
ude, usla i jest.
Vidio bi ti da je bio ravan teren kako bi vas mi oderali :-) :lol: Ma odron i jedni i drugi, bas u skladu sa pozicijama na tabeli.
pOZz

#736 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by pOZz »

ude, usla i jest.
Jel' to Čelik imao regularne uslove, a željezničari nisu? To zaboravili kako je igrati na teškom terenu? :oops:
Mobile_Disco

#737 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Mobile_Disco »

ude, usla i jest.
Na tom terenu je BiH pobjedila Belgiju.. Ne znam, nisam znao da je na Grbavici trava ko u Engleskoj.. Al hajd nek si nas "prosvjetlio" :oops:

Inace "klub" ti je rupetina, nismo ni mi nista bolji, al vi ste katastrofa..
Peppers

#738 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Peppers »

Samo da se razumijemo, za ove iz Zenice koji govore da smo mi veca katastrofa od njih, prosle polusezone na Grbavici, pretpostavljam da niste gledali utakmicu, Celik na Grbavici nije kako treba presao centar. Mislim da su obje ekipe prelose, tu u par deka i samo je domaci teren prevaga koja odlucuje pobjednika.
ekvivalent

#739 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by ekvivalent »

Peppers wrote:Samo da se razumijemo, za ove iz Zenice koji govore da smo mi veca katastrofa od njih, prosle polusezone na Grbavici, pretpostavljam da niste gledali utakmicu, Celik na Grbavici nije kako treba presao centar. Mislim da su obje ekipe prelose, tu u par deka i samo je domaci teren prevaga koja odlucuje pobjednika.
al vi imate ovog cangu on je tu prevaga :dance: :dance:
Elvo

#740 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Elvo »

Neznam sto napadate Skoru,dusmani jedni-momak jednostavno dolazi sebi nakon bruku povreda u nasoj ligi.umjesto da nam bude drago ,da jedan takav igrac opet igra u nasoj ligi i zabija golove,ovi dusmani ga prozivaju i porede sa igracima trece njemacke lige.Ja koji sam 2 godine igrao u toj trecoj njemackoj ligi,mogu samo reci, da malo koji igrac iz te lige ima ono sto Skoro ima .Naravno da ima dobri igraca u trecoj ligi,ali i ti igraci igraju za 100.000 eura ili vise u toj ligi-koji to nas prvoligas moze platiti???-Potom ove budale sto to pisu,veze nemaju ili nikada nisu za pare igrali fudbal!!!

P.S. mozda je ovde samo nekom krivo,sto jedan invalid poput Beslije nemoze ni jedne pametne sastaviti ni u ovakvom losem Zelji!!!
elSaik

#741 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Elvo wrote:Neznam sto napadate Skoru,dusmani jedni-momak jednostavno dolazi sebi nakon bruku povreda u nasoj ligi.umjesto da nam bude drago ,da jedan takav igrac opet igra u nasoj ligi i zabija golove,ovi dusmani ga prozivaju i porede sa igracima trece njemacke lige.Ja koji sam 2 godine igrao u toj trecoj njemackoj ligi,mogu samo reci, da malo koji igrac iz te lige ima ono sto Skoro ima .Naravno da ima dobri igraca u trecoj ligi,ali i ti igraci igraju za 100.000 eura ili vise u toj ligi-koji to nas prvoligas moze platiti???-Potom ove budale sto to pisu,veze nemaju ili nikada nisu za pare igrali fudbal!!!

P.S. mozda je ovde samo nekom krivo,sto jedan invalid poput Beslije nemoze ni jedne pametne sastaviti ni u ovakvom losem Zelji!!!
:roll:
Peppers

#742 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Peppers »

Taj invalid Beslija je imao karijeru kakvu igracina Skoro ne moze ni sanjati ;-)
emigracija

#743 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by emigracija »

Peppers wrote:Taj invalid Beslija je imao karijeru kakvu igracina Skoro ne moze ni sanjati ;-)
:lol: :lol: legenda ''kluba''
_tulumba_

#744 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by _tulumba_ »

Samo nek' je Zeljo izgubio :mrgreen: . Jos mi kolega iz Sa maksuz dosao u goste na sjevernu, nadajuci se valjda pobjedi :lol:
E nek' je djaba dos'o :lol:
Sve u svemu, prosjecna tekma, ni jedna ni druga ekipa, nista posebno...Robijasi (nemoj da ko sta protiv njih (nas)) :D , ipak, u odnosu na ostale navijacke skupine, vrlo dobri :) Manijaci, respect! :thumbup:
Mislim da ce se uskoro mjenjati teren na Bilinom, a ljudi i kiša je padala prije utakmice, jbga loš, mora se priznati...
Ugl. 2-0, nije lose :wink:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#745 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by since1921 »

Skoro da je valjo nebi sjedio na klupi Rijeke
Mobile_Disco

#746 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Mobile_Disco »

rado_vidjen wrote:prebise ih čelikovci. sve krkan do krkana. taktika "povrijedi na vakat najboljeg igraca".

inace, radi se o toliko nesposobnim igracima, da cak ne umiju niti ispucat loptu. (naime prilkom ispucavanja u vise navrata lopta je isla par metara u stranu, odnosno prelazila igracu preko noge)
dakle, ja sam se odavno prestao cuditi kada se ne zna uputiti precizan i pravovremen pas, na daljine vece od magicnih 1m., ili kad bogalj ne zna ni ustopati loptu, ali mislim da su ona 22 bekana od sinoc zasluzila neko priznanje za promicanje nekvalitete i promociju antifudbala.

jedino cestitke za brojnost i podrku gostujucoj ekipi. ne znam koji kurac uopste idete, ali nek vam bude...trebali ste im napravit zasjedu i zoljom roknut autobus :wink:
Ako si gledao tekmu onda si i vidio kako se Redzepi povrijedio, cak nije bilo ni faula..
Elvo

#747 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Elvo »

since1921 wrote:Skoro da je valjo nebi sjedio na klupi Rijeke

E jebi ga,kod vas su jedan Dzeko i Rascici samo klocevi bili,ali u Sarajevu jednom Rascicu i Skori niko ravan nema u nasoj ligi-sad se ti pametnjakovicu pitaj zasto je to tako?!
Peppers

#748 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Peppers »

Mobile_Disco wrote:
rado_vidjen wrote:prebise ih čelikovci. sve krkan do krkana. taktika "povrijedi na vakat najboljeg igraca".

Ako si gledao tekmu onda si i vidio kako se Redzepi povrijedio, cak nije bilo ni faula..
Ako si gledao tekmu onda si vidio da Redzepi uopste nije igrao ;-)
Peppers

#749 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Peppers »

Elvo wrote:
since1921 wrote:Skoro da je valjo nebi sjedio na klupi Rijeke

E jebi ga,kod vas su jedan Dzeko i Rascici samo klocevi bili,ali u Sarajevu jednom Rascicu i Skori niko ravan nema u nasoj ligi-sad se ti pametnjakovicu pitaj zasto je to tako?!
Stavljati Dzeku i Rascica u istu recenicu je blago receno neukusno. Dzeko kod nas nikad nije bio kloc, termin kloc je izmisljen jer ni jedan drugi nije bio dovoljno adekvatan da opise drugu navedenu osobu.

Skoro je mahalski igrac koji nikad nije niti ce moci napraviti nesto u karijeri i uvijek ce biti igrac na nivou FK Sarajeva. Ali cak i kao takav je vas najveci talenat u posljednjih dvadesetak godina, sto ne govori dovoljno o njemu vec o vasoj skoli;)
M_e_m_o

#750 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by M_e_m_o »

Peppers wrote:Taj invalid Beslija je imao karijeru kakvu igracina Skoro ne moze ni sanjati ;-)
Po čemu to molim te? :-)

Što se prodao u Škotsku i odigrao za 3 godine ukupno 113 minuta? :-) Ne budi smiješan... ;-)

Ta vaša igračina se vratila i šta je pokazao do sada? Škoro u 5 utakmica zabio 5 golova, a on... ;-)
Locked