Vjernik: Vjerujem da ima Boga, da on jest. Vjerujem i u duhovni svijet, u dan Suda, i...
Nevjernik: Haj' dokaži!
V.: Pa rekoh da VJERUJEM. Kontaš? Kada bih ti nešto empirijski dokazao onda to ne bi bila
vjera nego
čisto znanje...
N.: Ono što ne mogu izmjeriti, ispitati, eksperimentom provjeriti - ja u to ne vjerujem, brale!
V.: Ok...i vjerujem da su uvjeti koje imamo na Zemlji baš onakvi kakvi nama, ljudima, a i svim ostalim organizmima trebaju za normalan život...Bog nas je počastio time...
N.:

jel to hoćeš reći da više nigdje, od triliona galaksija, nema života i da je sve to stvoreno SAMO zbog nas, da bi nam se Bog objavljivao!?
V.: Nisam to rekao...možda postoji još bezbroj bića koji uopće ne izgledaju poput nas, možda uopće nisu materijalni..i možda i kod njih postoje oni koji vjeruju i ne vjeruju...ali ja se držim ovog u šta vjerujem..
N.:

jes, jes..
V.: Zato sam i pitao da li još negdje, osim na našoj planeti, ima uvjeta za život čovjeka? Da li još negdje može da se normalno napijemo vode kao i ovdje? Jer ja to smatram blagodati Božijom...
N.: Ima vode u ledu, pari...postoji na nekim satelitima Jupitera, Saturna...
V.: Ne, pitao sam imali negdje vode kao na Zemlji?
N.: Sigurno da ima, samo još nismo došli do materijalnih dokaza...kada budemo imali dovoljno jake teleskope i još bolju i jaču tehnologiju za dublja svemirska istraživanja, sigurno da ćemo naći i vodu i još svašta nešto...
ali imamo pretpostavke, hipoteze koji još nisu ni opovrgnute
V.: Dokaži!
N.: Ne mogu ti to dokazat jer još nismo spremni za takvo nešto...ali ćemo to otkriti, razvojem tehnologije, u doglednoj budućnosti, APSOLUTNO SAM UVJEREN U TO I ČVRSTO VJERUJEM!
V.: I ja vjerujem u život nakon smrti, ali još nemamo tehnologiju da ti dokažem...ali mislim da ćemo obojica prije saznati o tome nego što ćemo naći vodu u nekom dijelu svemira...i ja vjerum u to, čvrsto...