Valentin Inzko ALL ABOUT

Post Reply

Valentin Inzko zvani:

Poll ended at 08/07/2009 14:16

Bros
0
No votes
stahor
1
4%
snicla
1
4%
dzekna
2
8%
Sahbaz
4
17%
Hepek
5
21%
EU_GEN PRINCIP
4
17%
Vazda gazda
0
No votes
HVucko
0
No votes
KVISKO
7
29%

Total votes: 24

nuernberg

#726 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by nuernberg »

Tomislav wrote:
zavrzlama wrote:
]Pa to Dodik i traži,bojkot.I onda može fino reći:"evo ja sam za evropu,pregovore,integracije,kurce,palce.. a oni neće ni da razgovaraju". Kako pri ovakvom ustavu i ovakvoj konstalaciji snaga promjeniti ustav? Bojkotom? Nije mi jasna ta strategija al hajde,vidjećemo šta će vrijeme donijeti samo mislim da je bojkot zadnja varijanta .A to za "isticanje vremena" sam mislio na eu integracije,ispunjavanje tih nesretnih uslova koje su nam dali a ne ni da vrijeme radi za ove ili one.O ratu i ne razmišljam,nek razmišljaju oni kojima je do rata iako se zna da nikom dobra nikad nije donio niti će.Možda mi budemo izuzetak u toj istoriji[/quote
ima jedna druga stvar u svemu tome...EU zeli cjelovitu BIH ali da na pola drzave vlada segregacija i aparthejd i da sama drzava BIH bude taoc velikosrpaske politike....a zeli cjelovitu BIH iz razloga sto se podjelom stvara nocna mora `bosnjacka drzava`koju nece nikad dozvoliti MZ....zasto bi normalni gradjani BIH a njih je jedno bar 65% BIH stanovnistva pristali da zive u takvom sistemu gdje se zlocin,genocid i fasizam nagradjuje i jos trpi dozivotno u rodjenoj drzavi...prestati pregovore sa rusiteljima BIH, a EU ako zeli podjelu BIH nek je dijeli jer ako se pristane na njihov ultimatum svakako pola drzave nije BIH nego fasistickom leglo..sto tom leglu davat legitimitet..ako je Alija morao mi danas ne moramo...the end..
Ti jedno ja drugo.Pusti sad to Ja te smo pitam u slučaju bojkota Dodika,sa kim razgovarati,pregovarati,mjenjati,ustave,usvajati zakone.... bar u ovom sazivu PSBiH
I još nešto,putujem često ovom državom ne bih se složio sa tobom u vezi tog procenta.Možda je to bilo 91,sad je nažalost obrnuto. Drugačije ljudi razmišljaju u Tomislavgradu,Čapljini,dijelu Mostara,Banja Luci,Doboju,Bijeljini,Trebinju.... nego li u Sarajevu Zenici,Tuzli.....Treba to pokušati mjenjati,normalnim komuniciranjem običnih ljudi to je osnovni problem ove nesretne države,oni su ti koji biraju Dodike,Tihiće,Lagumdžije..... :bih:
i koga izabrati..... ??????????????????????ßß
zavrzlama

#727 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Ti jedno ja drugo.Pusti sad to Ja te smo pitam u slučaju bojkota Dodika,sa kim razgovarati,pregovarati,mjenjati,ustave,usvajati zakone.... bar u ovom sazivu PSBiH
I još nešto,putujem često ovom državom ne bih se složio sa tobom u vezi tog procenta.Možda je to bilo 91,sad je nažalost obrnuto. Drugačije ljudi razmišljaju u Tomislavgradu,Čapljini,dijelu Mostara,Banja Luci,Doboju,Bijeljini,Trebinju.... nego li u Sarajevu Zenici,Tuzli.....Treba to pokušati mjenjati,normalnim komuniciranjem običnih ljudi to je osnovni problem ove nesretne države,oni su ti koji biraju Dodike,Tihiće,Lagumdžije..... :bih:
razgovarati sa MZ...jer ovo sto radi Dodik je isto kao da pregovras sa MZ-om...zasto ne ofirati MZ i ici na razgovore sa njima samim, jer su oni ti koji podrzavaju i progledavaju kroz prste Dodiku...nebi Dodik radiio ovo sto radi da ga ne podrzavaju dijelovi EU koji su antibosanski nastrojeni..Abacija je bas to fino objasnio ...

cim prestanes da razgovaras sa Dodikom EU mijenja plocu i razgovara na postenim osnovama sa probosanskim politicarima....dodik i velikosrbi su pobunjenici i secesionisti sa takvim se prestane razgovrati jer je to demokratski vid borbe protiv neustavnih radnji pobunjenika,jer ragovor sa istim na kraju samo moze rezultirati kompromisom da se prihvati pola negativnih stvari iz kompletnog zahtjeva koje trazi separatisti... gdje stavis Mz u poziciju da se odluce za jednu stranu i razdvoje dobro od zla i ustavno od neustavnog...politika razgovora sa neprijateljima BIH je i dovela nas u ovu situaciju poslije rata...jer su secesinoisti uvijek isli sa setom neustavnih i po BIH losih stvari a kompromis je zavrsavao sa prihvatanjemod polovice tih negativnigh stvari i sve tako redom dok nismo dosli u situaciju da oni ne zele BIH niti BIH ima instrumente da se suprostavi secesionizmu jer smo sami sebi vezali ruke truhlim kompromisima za otvorenim neprijateljima BIH..zato ima DOSTA VISE..
Last edited by zavrzlama on 16/06/2009 17:51, edited 1 time in total.
red01

#728 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by red01 »

Tomislav wrote:
zavrzlama wrote: ima jedna druga stvar u svemu tome...EU zeli cjelovitu BIH ali da na pola drzave vlada segregacija i aparthejd i da sama drzava BIH bude taoc velikosrpaske politike....a zeli cjelovitu BIH iz razloga sto se podjelom stvara nocna mora `bosnjacka drzava`koju nece nikad dozvoliti MZ....zasto bi normalni gradjani BIH a njih je jedno bar 65% BIH stanovnistva pristali da zive u takvom sistemu gdje se zlocin,genocid i fasizam nagradjuje i jos trpi dozivotno u rodjenoj drzavi...prestati pregovore sa rusiteljima BIH, a EU ako zeli podjelu BIH nek je dijeli jer ako se pristane na njihov ultimatum svakako pola drzave nije BIH nego fasistickom leglo..sto tom leglu davat legitimitet..ako je Alija morao mi danas ne moramo...the end..
Moj Tomo, mi nismo ni računali na ove podvučene, a oni ipak čine oko 35% stanovništva BiH. :-) :-) :roll:

Jasno je valjda i tebi da , u ovom momentu, Bošnjaka ima 55-60% u BiH, Srba oko 28-30%, Hrvata oko 10%, i nešto ostalih 1-2%.
ABG bit će nas i više za 10-tak godina, preko 60-65%, sa srazmernim padom rušitelja Bosne, oni se iseljavaju i bez traktorijade... :lol: :lol: :lol:
7cokanja

#729 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

zavrzlama wrote:
]Pa to Dodik i traži,bojkot.I onda može fino reći:"evo ja sam za evropu,pregovore,integracije,kurce,palce.. a oni neće ni da razgovaraju". Kako pri ovakvom ustavu i ovakvoj konstalaciji snaga promjeniti ustav? Bojkotom? Nije mi jasna ta strategija al hajde,vidjećemo šta će vrijeme donijeti samo mislim da je bojkot zadnja varijanta .A to za "isticanje vremena" sam mislio na eu integracije,ispunjavanje tih nesretnih uslova koje su nam dali a ne ni da vrijeme radi za ove ili one.O ratu i ne razmišljam,nek razmišljaju oni kojima je do rata iako se zna da nikom dobra nikad nije donio niti će.Možda mi budemo izuzetak u toj istoriji[/quote
ima jedna druga stvar u svemu tome...EU zeli cjelovitu BIH ali da na pola drzave vlada segregacija i aparthejd i da sama drzava BIH bude taoc velikosrpaske politike....a zeli cjelovitu BIH iz razloga sto se podjelom stvara nocna mora `bosnjacka drzava`koju nece nikad dozvoliti MZ....zasto bi normalni gradjani BIH a njih je jedno bar 65% BIH stanovnistva pristali da zive u takvom sistemu gdje se zlocin,genocid i fasizam nagradjuje i jos trpi dozivotno u rodjenoj drzavi...prestati pregovore sa rusiteljima BIH, a EU ako zeli podjelu BIH nek je dijeli jer ako se pristane na njihov ultimatum svakako pola drzave nije BIH nego fasistickom leglo..sto tom leglu davat legitimitet..ako je Alija morao mi danas ne moramo...the end..

..ho,ho, vid' "branilaca lika i dela"... pa cak mu i rahmetli, Safet Isovic, rece onomad "pa ako si mor'o, sto se nisi ubio"! ...
..ali, "kasike" ce sutra reci, "pa i suljica je mor'o, i hare je mor'o, i zlaja je mor'o !! " ... dok uistinu, svi imaju samo onaj pocetak zajednicki, gdje dodamo "N", pa dobijemo ispravan izraz, zajednicki za njih sve,- "moron" iliti po naski, levat, idiot, ..
..a i jaka zakljucka u nastavku, da sa "odmetnicima ne treba pregovarati".. huh.. neg, "samo si kasan" 17 godina, od legendarne "posete" onog gore, sto je "mor'o", gradu Skoplju ... al' eto, "vidjec'es ti, kako ce nam biti" ... huh... :-)
zavrzlama

#730 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Šef OHR-a Valentin Inzko suspendovaće zaključke Narodne Skupštine (NS) Republike Srpske (RS) kako bi spasio obraz OHR-a i smirio političke tenzije u BiH, jer će Dodik moći da kaže da nije popustio pred ucjenama OHR-a, a bošnjački političari da su "natjerali" Inzka da reaguje.
koje licemjerstvo...Inzko izjednacava zahtjev `bosnjacke strane`da se kazni neustavno djelovanje,sa Dodikovim ne popustanjem i cuvanjem srpskog obraza...
pa gos`n visoki predstavnice ti si taj koji sankcionise neustavno djelovanje bez da ista pitas,trazis i izjednacavas strane i cuvas bilo ciji obraz..u ovom slucaju mi imamo samo jednu stranu koja krsi Ustav i nije potrebno da uvlacis druge u tu igru...providno do bola :-)
Last edited by zavrzlama on 16/06/2009 18:24, edited 1 time in total.
trofej

#731 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by trofej »

... „ugledni predstavnici ustavnih sudova evropskih zemalja (Španija, Francuska, Njemačka, Italija i Belgija), u okviru Arbitražne (Badinterove) komisije, koja je kolokvijalno dobila ime po „čelniku“ ove komisije Roberu Badinteru, predsjedniku ustavnog suda Francuske“, ... „ističe se da je za državu karakteristično da se radi o zajednici koja sadržava teritoriju i populaciju pod organiziranom političkom vlašću, i u tom kontekstu oblik unutrašnje političke organizacije i ustavne odredbe su puke činjenice, premda ih je neophodno uzeti u razmatranje..“ (Kasim I. Begić)

Tek nakon daytonskog Ustava BiH, odnosno nakon formalno našminkanog i verificiranog ustavnog papira u Parlamentu BiH, po modelu disolucije jugoslovenske zajednice, bosnocidne politike mogu BiH dovesti u situaciju da entiteti (ili/i kantoni) nisu pod organiziranom političkom vlašću u smislu odgovornosti za teritorij u međunarodnim odnosima, zato im se i žuri sa njihovim ustavom i odlaskom OHR-a prije nego li BiH bude nepovratno u EU. U suprotnom, ne može se reći da BiH u međunarodnim odnosima nije pod organiziranom političkom vlašću, jer to mandat ne dozvoljava međunarodnim političkim subjektima u BiH - zato što je baš on i zasnovan na potrebi i obavezi uspostave političke stabilnosti u BiH, punopravnoj članici OUN.

Iz sasvim drugih razloga su USA i EU u procesu stvaranja „Velike Albanije“, što je de jure presedan, stoga je i oklijevanje OUN da bilateralna priznavanja Kosova ozvaniči i na nivou OUN a da to ne bude priznavanje akta nasilne separacije.

Poveže li se i slijedeća izjava: „Naravno, kao što sam poslije Daytona napisao predsjedniku Clintonu, nikakav vitalni interes Sjedinjenih Država nije direktno pogođen bilo da je Bosna jedna, dvije ili tri zemlje. Ne bismo se opirali dobrovoljnoj promjeni u međunarodnim granicama u Bosni i Hercegovini ili njenoj eventualnoj podjeli – da je to želja većine iz svake etničke grupe u neko buduće vrijeme“ (Richard Holbrooke); onda su očekivani pritisci da se iz problema izađe u paketu, traženjem najlabilnije karike formalno promovirane u volju etničke grupe i izvučenu na politički pristanak. U takvoj soluciji, Milorad Dodik je beogradska, i ne samo beogradska, ispostava na koju BiH ne smije pristati ni pod kakvim uvjetima.
7cokanja

#732 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

zavrzlama wrote:
Šef OHR-a Valentin Inzko suspendovaće zaključke Narodne Skupštine (NS) Republike Srpske (RS) kako bi spasio obraz OHR-a i smirio političke tenzije u BiH, jer će Dodik moći da kaže da nije popustio pred ucjenama OHR-a, a bošnjački političari da su "natjerali" Inzka da reaguje.
koje licemjerstvo...Inzko izjednacava zahtjev `bosnjacke strane`da se kazni neustavno djelovanje,sa Dodikovim ne popustanjem i cuvanjem srpskog obraza...
pa gos`n visoki predstavnice ti si taj koji sankcionise neustavno djelovanje bez da ista pitas,trazis i izjednacavas strane i cuvas bilo ciji obraz..u ovom slucaju mi mimamo samo jednu stranu koja krsi Ustav i nije potrebno da uvlacis druge u tu igru...providno do bola :-)

.."drugarice uciteljice, onaj me mali dira!" ..ho,ho,... jel' to taj sistem ?? .. bolan, pa nije Inzko doveo Doda na poziciju u kojoj je danas !!.. pa nije Inzko govorio "mogu ja s' njima".. pa nije Inzko krsio uslove venecijanske komisije, uslove eu o jedinstvenoj policiji, nije Inzko napisao clan 17 zakona o drzavljanstvu i istjerao milion bosanskih drzvljana, a istovremeno uveo odrednicu istog zakona, koja daje drzavljanstvo hrvatskim srbima u BiH,..nije Inzko..................................................... predugacka je lista da bi se nabrajalo, !! ...ukratko, nije Inzko ni "minder politika", koja "misli" da svi "moraju" doci na minder!..a sto Dodo demonstrira i "odlaskom u Brisel!" ..
... i sad kad se Dodo bori, a uz dugogodisnju, svesrdnu podrsku "levata sa mindera", uspjeva, teskim radom, u svojim nakanama "pranja obraza ukaljanog genocidom", oni, tj. "levati sa mindera" zovu uciteljicu upomoc !! .. huh.. :-)
7cokanja

#733 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

..uciteljice, uciteljice, nadjoh ovo na je'nom drugom mjestu, pa ne mogodoh da odolim" ! :D ..
Re: Visoki predstavnik Valentin Inzko
Postao/la makijaveli dana 16 jun 2009, 20:05

Ne znam dali da zaplacem k'o malo djete ili da se slatko nasmijem. Ko Tihicu pravi strategiju treba ga osuditi na dozivotnu robiju, pa sahrani covjeka. Sta rece, nece pricati sa Dodikom dok on decidno ne kaze da nece cjepati BiH. E mogao je dodati jos uslov da optrci oko zgrade vlade u Banja Luci tri puta govoreci "ja sam magarac, ja sam magarac...". Ja razumijem kad neko na forumu ne skonta sta je losa strategija ali kad predsjednik najjace Bosnjacke stranke to ne zna e onda je to zalosno. Ovim je opet Dodiku dao u sake argument da ne razgovara ni sa kim.

Sad Dodik ne mora ni "A" da progovori, samo mirno nastavi po svom i pusti Tihica da bojkotuje. Kako Tihic ne konta da je u zestokoj defanzivi i da vrijeme radi protiv njega. Njemu vise nego ikom trebaju pregovori i da se malo razumije u politiku otisao bih u BL nepozvan i ako treba na silu usao u Dodikov kabinet da razgovara i da preokrene situaciju. A on glumi princezu i ceka da ga neko zamoli da razgovara.

Koliko vidim Dodik nikad nece pasti sa vlasti. Nema sanse, sta god zabrlja nadje se neko da popravi. Od Tihica ne mozes skinuti Dodika dok si ziv. Sad mi krivo sto se i ja ne kandidovah za predsjednika. Kad onakav seljak moze biti predsjednik sto ja ne mogu
.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomislav

#734 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Tomislav »

red01 wrote:
Tomislav wrote:
zavrzlama wrote: ima jedna druga stvar u svemu tome...EU zeli cjelovitu BIH ali da na pola drzave vlada segregacija i aparthejd i da sama drzava BIH bude taoc velikosrpaske politike....a zeli cjelovitu BIH iz razloga sto se podjelom stvara nocna mora `bosnjacka drzava`koju nece nikad dozvoliti MZ....zasto bi normalni gradjani BIH a njih je jedno bar 65% BIH stanovnistva pristali da zive u takvom sistemu gdje se zlocin,genocid i fasizam nagradjuje i jos trpi dozivotno u rodjenoj drzavi...prestati pregovore sa rusiteljima BIH, a EU ako zeli podjelu BIH nek je dijeli jer ako se pristane na njihov ultimatum svakako pola drzave nije BIH nego fasistickom leglo..sto tom leglu davat legitimitet..ako je Alija morao mi danas ne moramo...the end..
Moj Tomo, mi nismo ni računali na ove podvučene, a oni ipak čine oko 35% stanovništva BiH. :-) :-) :roll:

Jasno je valjda i tebi da , u ovom momentu, Bošnjaka ima 55-60% u BiH, Srba oko 28-30%, Hrvata oko 10%, i nešto ostalih 1-2%.
ABG bit će nas i više za 10-tak godina, preko 60-65%, sa srazmernim padom rušitelja Bosne, oni se iseljavaju i bez traktorijade... :lol: :lol: :lol:
Ne bih rekao.Sačekajmo popis a i na osnovu glasačkih spiskova se može utvrditi da nisi baš u pravu.
hercegovac_pravi

#735 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Tomislav wrote: Ne bih rekao.Sačekajmo popis a i na osnovu glasačkih spiskova se može utvrditi da nisi baš u pravu.
Dzaba ste krecili .!!! Ne cekaj popis .... kada bude uradjen svakako nece nista znaciti vec ce biti cista formalnost zbog dogadjaja koji ce se desiti u skoroj buducnosti, Prijatno
Tomislav

#736 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Tomislav »

hercegovac_pravi wrote:
Tomislav wrote: Ne bih rekao.Sačekajmo popis a i na osnovu glasačkih spiskova se može utvrditi da nisi baš u pravu.
Dzaba ste krecili .!!! Ne cekaj popis .... kada bude uradjen svakako nece nista znaciti vec ce biti cista formalnost zbog dogadjaja koji ce se desiti u skoroj buducnosti, Prijatno
Mora da si dobro obavješten,de reci i nama da znamo.Hoće li biti mnogo zajebano? :run:
hercegovac_pravi

#737 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Tomislav wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Mora da si dobro obavješten,de reci i nama da znamo.Hoće li biti mnogo zajebano? :run:
Hebiga sad si me provalio. Zar bas moras da pitas ??? :thumbup: :thumbup: :run: Pozdrav
kiky

#738 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kiky »

valentije neče uradit ništa ...
to je sad barem jasno...
jedino ameri, ako hoče, mogu pomoč al nevjerujem ...
netreba prihvatiti nikakav evropski ured umjesto ohr-a ...
bih je član un-a, ne eu-a ...
7cokanja

#739 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

kiky wrote:valentije neče uradit ništa ...
to je sad barem jasno...
jedino ameri, ako hoče, mogu pomoč al nevjerujem ...
netreba prihvatiti nikakav evropski ured umjesto ohr-a ...
bih je član un-a, ne eu-a ...
..ispravan izraz je "REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA JE CLAN UN-a" , a sto je ovjereno sa 180 potpisa predsjednika zemalja clanica UN-a, i to je davalo pravni legitimitet za odbranu Republike BiH, sve dok takozvani "nasi" nisu zamijenili snagu prava bezvrijednim pregovorima, pocev od Alije Izetbegovica sa prvim pregovorima u Skoplju, sa Adzicem, pa do danasnjeg Ti'ica i njegovih sPrudova!! . Da su oni , tj. Izetbegovic, Silajdzic, Lagumdzija, Ti'ic, samo dio sistema koji je postavljen da unisti BiH kao drzavu, najprije kao Republiku, sto joj je ovjereno svim prethodnim vazecim Ustavima (Ustav SFRJ, Ustav RBiH) i Medjunarodnim pravilima i odrednicama (Badinterova Komisija, Referendum) vazilo je sve dok nasi nisu poceli takozvane "pregovore", i rad van institucija drzave i skupstine, tj. parlamenta, dok su istovremeno cetnici i u svojim najcrnjim, koljackim danima, nastojali svoje odluke sprovoditi po "ps"-u, tj. kroz institucije svojeg sistema, paljanskog, kasnije banjaluckog, koji nicime i ni od koga nije bio priznat i legitiman dok mu takozvani nasi nisu dali legitimitet svojim takozvanim pregovorima, a koji su samo ispunjavali njihove zahtjeve u svakom pogledu i na svakom mjestu !! Sjetimo se samo kako su cetnici ponistili Karadzicev potpis iz Atine (Wance- Ovenov plan) u svojoj tada itekako ilegalnoj skupstini, a takozvani nasi, kazu, nisu smjeli, niti mogli, niti mogu i danas, ponistiti negativni i izdajnicki potpis Alije Izetbegovica na Dayton !!
REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA je i danas jedino moguce i jedino ispravno rjkesenje, sve ostalo je samo legalizacija fashistickih ideja i ciljeva na svim nacionalistickim stranama !!
Abacija

#740 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Abacija »

7cokanja wrote:..uciteljice, uciteljice, nadjoh ovo na je'nom drugom mjestu, pa ne mogodoh da odolim" ! :D ..

Ne znam dali da zaplacem k'o malo djete ili da se slatko nasmijem. Ko Tihicu pravi strategiju treba ga osuditi na dozivotnu robiju, pa sahrani covjeka. Sta rece, nece pricati sa Dodikom dok on decidno ne kaze da nece cjepati BiH. E mogao je dodati jos uslov da optrci oko zgrade vlade u Banja Luci tri puta govoreci "ja sam magarac, ja sam magarac...". Ja razumijem kad neko na forumu ne skonta sta je losa strategija ali kad predsjednik najjace Bosnjacke stranke to ne zna e onda je to zalosno. Ovim je opet Dodiku dao u sake argument da ne razgovara ni sa kim.

Sad Dodik ne mora ni "A" da progovori, samo mirno nastavi po svom i pusti Tihica da bojkotuje. Kako Tihic ne konta da je u zestokoj defanzivi i da vrijeme radi protiv njega. Njemu vise nego ikom trebaju pregovori i da se malo razumije u politiku otisao bih u BL nepozvan i ako treba na silu usao u Dodikov kabinet da razgovara i da preokrene situaciju. A on glumi princezu i ceka da ga neko zamoli da razgovara.

Koliko vidim Dodik nikad nece pasti sa vlasti. Nema sanse, sta god zabrlja nadje se neko da popravi. Od Tihica ne mozes skinuti Dodika dok si ziv. Sad mi krivo sto se i ja ne kandidovah za predsjednika. Kad onakav seljak moze biti predsjednik sto ja ne mogu
.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kome ili cemu se smijes?
7cokanja

#741 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

Kome ili cemu se smijes?
..kasikama, zlatnim, a u stvari zahrdjalim, vec 17 godina ! ;-)
Abacija

#742 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Abacija »

Bolje bi ti bilo da se smijes ovom postu sa Havazovog foruma jer se autor posta bez'ze prosipa. :lol:

Evo da ponovim...

Prvo se Tihic tjera da ide Dodiku na noge i pregovara a onda se kuka kako Tihiceva saradnja sa Dodikom ovom samo pomaze da ostane na vlasti. I jos pogotovo kad se u prethodnoj recenici potvrdilo da se Dodik ne moze oboriti. :-)

Ja predlazem da se prvo vas dvojica dogovorite kako i sta prije nego sto ista napisete.
vee-jay

#743 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Inzko je u Kraljevoj Sutjesci kod Kaknja novinarima rekao da u Washingtonu, Moskvi, Ankari i Briselu još traju konsultacije o zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske (RS) o prenošenju nadležnosti sa RS na BiH, te da se odluka o tome još sprema.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@Abacija, jel ima nesto kreativnije? Ovo Sretno Valentinovo mi nekako predugacko. Treba mi jedna rijec, dovoljno jaka i opisujuca a da me ne banuju... :D
1gorstak

#744 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Inzko je u Kraljevoj Sutjesci kod Kaknja novinarima rekao da u Washingtonu, Moskvi, Ankari i Briselu još traju konsultacije o zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske (RS) o prenošenju nadležnosti sa RS na BiH, te da se odluka o tome još sprema.
Kada je Lajcak odlucio podviti rep i otici iz BiH, svoj je potez opravdavao govoreci da su politicki akteri u BiH nasli svoje advokate vani, sto je dovelo do klinča. Inzko i ne ceka kraj svog mandata da se sakrije iza toga.
trofej

#745 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by trofej »

U konkretnoj situaciji, Inzko kao figura je čak tercijalan. Primaran je odnos tzv. domaćih političkih centara moći prema Dodikovoj bosnocidnoj rukavici. Iz kvaliteta tog odnosa Inzkovi politički supervizori crpe i nameću mu rješenja. Najjednostavniji i, vjerovatno - najefikasniji model je: nema pogađanja s Dodikom u vezi BiH, čak i ako promijeni dlaku.
kiky

#746 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kiky »

jadan je valentije ...
jadan ohr ...
al barem znamo da tu nemamo prijatelja...
svaka škola se skupo plača ..
trofej

#747 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by trofej »

kiky,
da, ali uvijek je plaćamo mi a naplaćuju oni koji su protiv nas. To je srž problema, koji se mora racionalno, uvažavajući civilizirane standarde vlasti i vladanja, rješavati. Oni koji ne žele rješenja, masu hrane poluistinama - svakakve, samo ne dobrobitne bosanskohercegovačke naravi.
Vedoni

#748 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Vedoni »

trofej wrote:kiky,
da, ali uvijek je plaćamo mi a naplaćuju oni koji su protiv nas. To je srž problema, koji se mora racionalno, uvažavajući civilizirane standarde vlasti i vladanja, rješavati. Oni koji ne žele rješenja, masu hrane poluistinama - svakakve, samo ne dobrobitne bosanskohercegovačke naravi.
To je istina.
Pitanje je kako sad srusiti Dodikov uticaj. Dodik je stvorio mini diktaturu u RS-u i po staroj klasicnoj diktatorskoj formuli odasilje price o raznoraznim ekonomskim saradnjama, o uspjesnim ekonomskim projektima pa o vanjskoj prijetnji...od koje ih on cuva. Vidjeli smo ovu formu vladanja milion puta kroz istoriju pa i danas ih gledamo; Iran, sjeverna korea, Srbija pod Milosevicem i ostale izgubljene drzave.
Problem je sto se ne moze vise doprijeti do Srpskog naroda u RS-u. Mobilizirao ih je i sad svi stoje uz njega sto je i razlog zasto bonske ovlasti jos nisu iskoristene. Niko iz MZ-a nece da da adut Dodiku da napravi krizu i mobilizira masu zarad "slobode srpskog naroda". On to dobro zna, i svugdje leta na mitinge da prica Srbima ono sto zele cuti u kontekstu danasnje situacije. Srbi u RS-u su nazalost pretezno jos uvijek fasiziran narod, u strahu od Bosnjacke dominacije te dozivljava presude za genocid njihovih bivsih vladara u Hagu kao jos jednu izgubljenu utakmicu. Nacionalisticki sistem vrijednosti iz 90-ih nije unisten. A Dodik je oportunista coek, cisti biznismen ala Milosevic.
trofej

#749 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by trofej »

Vedoni,
čini mi se, nije u igri RS, svjesni su oni da je vrijeme njihovih ustanaka prošlo. BiH se imputira problem nerješenog Kosova, upravo sa nivoa dijela država koje su ga priznale a još nema kosovskog barjaka pred OUN. Milorad Dodik u ime Beograda maksimalno manipulira svesrpskim interesima i miloševićevski prijeti, ali - praznom puškom. Stoga bi najbolje bilo "ostatak" Balkana u komadu ugurati u EU, pod barem slične standarde ponašanja i djelovanja. Međutim, kamen spoticanja je Kosovo, u smislu konačnog definiranja njegovog statusa. I to će, vjerovatno, potrajati. U takvoj situaciji, BiH ne smije pristati na bilo kakve korelacije sa Kosovom, jer ih uistinu i nema. Znači, dodikovanje nije ni malo slučajno.
kiky

#750 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by kiky »

svi mi to znamo ...
ako ništa drugo dijagnoza je odavno poznata ...
treba lijek ...
Post Reply