maher wrote: i ako od avaza i ne ocekujemo neke specijalne domete, glavna urednica oslobodjenja smatra da je vaznija teme adil kulenovic, behmen, tv99...samo lokalne teme...i mahalanje
Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Moderator: anex
- Banksy
#726 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
- TheOne
#727 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Ahvaz... Lijepa novina, daaaa, kad je vidim na stolu prilikom ulaska u kafic na prvu jutarnju protjerusu, ne da mi se smuci, nego mi enzimi i kiseline mahnito pocnu razgradjivat vlastitu djigericu. Nema druge nego dan poceti s mislju, ajde baci je, molim te ko Boga, baci je vec jednom, netko, bilo tko i zaravnaj nas tako da Hirosima, Nagasaki i Чорнобиль zajedno, budu hrckov prdez u poredjenju s onim sto nama treba!

Oooooooooo Smight me, You almighty smighter!!!

Oooooooooo Smight me, You almighty smighter!!!
- primitivac
#728 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
ja čitam ...
avaz
avaz
-
HomeArt
#729 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Kazu da se tokom ljeta u Malom Drveniku dnevno proda 400 Avaza, koliko tek u Velikom 
- Karabaja
#730 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Pa veliki je manji od malogsahan wrote:Kazu da se tokom ljeta u Malom Drveniku dnevno proda 400 Avaza, koliko tek u Velikom
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#731 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
primitivac wrote:ja čitam ...
avaz
- dzimi
#732 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Hajde da se vratimo na početni post, postavlja se pitanje o etici i principima na kojima djeluju Dnevni avaz i ostali masovni mediji u BiH. A sad se ja pitam na osnovu kojih principa na naslovnoj strani osvane polugo leš 30-godišnjeg mladića na pola strane (objavljeno prije 3-4 godine na naslovnoj strani Avaza fotografija 30-godišnjeg narkomana u gaćama već pomodrio u nekoj napuštenoj kući)? Je li se iko zapitao ko će sve vidjeti tu naslovnu stranu, hoće li neko poslati dijete ujutro po hljeb i novine, hoće li roditelji momka sa naslovnice vidjeti tu naslovnu stranu...
Ili kada je prije pet godina objevljen tekst o samoubistvu 21-godišnje djevojke, gdje navode da je imala probleme s drogom, pa je živjela s nekim momkom... Pa su se nešto posvađali, pa je on nju proganjao... I na kraju: "Saznali smo od prodavačice iz obližnje prodavnice". Koji DEBIL je mogao napisati takvo nešto i kakvi principi njega vode. Samo daj pare i što veću senzaciju, nema veze je li istina, bitno je da se proda. Na sav glas se hvale kako su najtiražniji, kako se prodaju i van granica BiH, a izvor informacija je prodavačica iz obližnje prodavnice.
O nepismenosti da ne govorim. Prisutna je u svim bh medijima.
Ili kada je prije pet godina objevljen tekst o samoubistvu 21-godišnje djevojke, gdje navode da je imala probleme s drogom, pa je živjela s nekim momkom... Pa su se nešto posvađali, pa je on nju proganjao... I na kraju: "Saznali smo od prodavačice iz obližnje prodavnice". Koji DEBIL je mogao napisati takvo nešto i kakvi principi njega vode. Samo daj pare i što veću senzaciju, nema veze je li istina, bitno je da se proda. Na sav glas se hvale kako su najtiražniji, kako se prodaju i van granica BiH, a izvor informacija je prodavačica iz obližnje prodavnice.
- dzimi
#733 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Da je više onih koji BiH smatraju svojom domovinom, bilo bi nam svima puno bolje, a ne da prstom pokazujemo na one druge (izjednačavajući tu i zločince i izmanipulisane debile i one koji kao ti sasvim trezveno razmišljaju), dok nas "naši" pod plaštom "vitalnog nacionalnog interesa" pljačkaju i bogate se na našim leđima. Znam da ovo nije tema emisije, ali morala sam ti odgovoriti. Moj tata je RVI, ali ne mogu izjednačiti tebe i zločinca koji je ispalio granatu. Svaka čast "glasrazuma"glasrazuma wrote:ŽAO MI JE!!!pemanapemani wrote:da li bi ste Vi nekoga koga ste vidjeli da Vam je ubio tatu nazvali nevinim dok mu se ne dokaze krivnja? jeste li nekad bar ovlas pogledali statistike o poginulim civilima na svakoj "strani"? da li Vi mislite da toliki broj postrojbi stranih drzava na teritoriji jedne nezavisne zemlje ne znace agresiju? gradjanski rat se vodi izmedju suprostavljenih grupa gradjana. sad, da je gradjanski rat ako se sa jednog podrucja zeli bukvalno istrijebiti odredjeni narod, a to rade fasisticke trupe drugih, isto tako, medjunarodno priznatih drzava. licno pitanje, da li bi Vi pruzili ruku pomirenja da Vam neko ubije citavu porodicu, nakon 14 godina pokusaja suzivota, iako ste zrtva koja je najebala, bili ravnodusni kada se , hipoteticki receno, vasa dvomjesecna beba koju su ubili,nalazi na istom zrtvenom spisku kao neki vojnik agresorske vojske koji iza sebe ima teku ispisanu "pogrdnim" imenima koje je smaknuo za cast tamo nekog kralja i fasisticke monarhije?
Iskreno mi je žao zbog svega što ste proživjeli i zbog vaših ličnih i porodičnih stradanja.
Al, opet kažem...
IZVINITE
Izvinte zbog zločina koji je moj narod počinio prema vama
Izvinite zbog bola i patnji koju vam je nanio moj narod
Izvinite zbog stradanja vas i vaše porodice od strane mog naroda.
IZVINITE.
Kao što vidite, ja imam snage da kažem izvini i pružim vam ruku da zajedno sa vama pokušam da od Bosne i Hercegovine stvorimo bolju i ljepšu državu za zajednički život. Razumijem da ste lično pogođeni ratom, ali ne možete zbog pojedinaca zlikovaca pa zvali se oni Karadžićima ili Mladićima, da čitav narod okarakterišete kao zlikovački ili zločinački. Ja nisam kriv i nikada niko me neće uvjeriti da sam zbog Mladića ili Karadžića i ja kriv što sam srbin. Nisam kriv.
Srbin sam i time se ponosim,ali sam isto tako i građanin i državljanin Bosne i Hercegovine, koju smatram svojom domovinom. I to mi niko i nikada neće moći oduzeti. Pa ni vi.
Ja lično i moji vršnjaci i na kraju apsolutna većina srba, nisu krivi za to što ste vi proživjeli. Krivi su pojedinci koji su naredili ili počinili te zločine. I njih zbog toga trebate osuđivati i kritikovati (u skladu sa zakonskom normativom) a ne mene, građanina Republike Srpske.
Nemojte dozvoliti da zbog pojedinaca ispašta čitav jedan narod i entitet.
Hajde da zajednički kažemo da je u BiH bio rat,da su počinjeni zločini na sve tri strane, da je na sve tri strane bilo žrtava ali i da kažemo da je vrijeme da stvari pokrenemo sa tačke nacionalizma i gradimo zajedničku budućnost Bosne i Hercegovine.
Bosna i Hercegovina je i moja, isto koliko i vaša, bez obzira što ste vi bošnjakinja/hrvatica a ja srbin jer je BiH i srpska. Stoga, nemojte generalizovati stvari i mrziti sve srbe zbog pojedinaca i pružite nam priliku da i mi volimo i gradimo svoju domovinu BOSNU I HERCEGOVINU.
- rado_vidjen
#734 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
jucer ABA3 copy-pastea sopstvene splacine iz expressa
mete vec poznate: smrdljivko, covjek-hulja, genetski predodredjen lopov; i dzenana karup, ljubavnica mafijasa gasija. samo su zaboravili napomenut malu sitnicu
, da je taj mafijas gasi - njihov kolega, tj urednik crne hronike
jucer su zaronili ispod same kanalizacije sopstvenih govana
nemaju mooda objavit u d. avazu, pa hajmo oplest preko svog najzuceg biltena koji objavaljuje vijesti tipa, sta je koja turbofolk narikaca pronjela u kesi iz granapa; krava galava prorice buducnost; izzoni se napio vode na bascarsiji/slika...
jucer su zaronili ispod same kanalizacije sopstvenih govana
nemaju mooda objavit u d. avazu, pa hajmo oplest preko svog najzuceg biltena koji objavaljuje vijesti tipa, sta je koja turbofolk narikaca pronjela u kesi iz granapa; krava galava prorice buducnost; izzoni se napio vode na bascarsiji/slika...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
#735 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Vjerovao ili ne baš neki dan čitam istu ocjenu jednog komentatora o njemačkom Bildu...a tamo nije 60000 njih koji čitaju već nekoliko miliona.A Bild piči li piči istim tempom, umjesto Reisa ikona je Angela Merkel, a mete su dosta šaroliko izabrane...dzimi wrote:Hajde da se vratimo na početni post, postavlja se pitanje o etici i principima na kojima djeluju Dnevni avaz i ostali masovni mediji u BiH. A sad se ja pitam na osnovu kojih principa na naslovnoj strani osvane polugo leš 30-godišnjeg mladića na pola strane (objavljeno prije 3-4 godine na naslovnoj strani Avaza fotografija 30-godišnjeg narkomana u gaćama već pomodrio u nekoj napuštenoj kući)? Je li se iko zapitao ko će sve vidjeti tu naslovnu stranu, hoće li neko poslati dijete ujutro po hljeb i novine, hoće li roditelji momka sa naslovnice vidjeti tu naslovnu stranu...
I tako to o Avazu
-
callmethebreeeze
#736 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
ali zato u njemackoj imas pun hurac ozbiljnih dnevniih novina, dok kod nas to nije slucaj.dr.gog wrote:Vjerovao ili ne baš neki dan čitam istu ocjenu jednog komentatora o njemačkom Bildu...a tamo nije 60000 njih koji čitaju već nekoliko miliona.A Bild piči li piči istim tempom, umjesto Reisa ikona je Angela Merkel, a mete su dosta šaroliko izabrane...dzimi wrote:Hajde da se vratimo na početni post, postavlja se pitanje o etici i principima na kojima djeluju Dnevni avaz i ostali masovni mediji u BiH. A sad se ja pitam na osnovu kojih principa na naslovnoj strani osvane polugo leš 30-godišnjeg mladića na pola strane (objavljeno prije 3-4 godine na naslovnoj strani Avaza fotografija 30-godišnjeg narkomana u gaćama već pomodrio u nekoj napuštenoj kući)? Je li se iko zapitao ko će sve vidjeti tu naslovnu stranu, hoće li neko poslati dijete ujutro po hljeb i novine, hoće li roditelji momka sa naslovnice vidjeti tu naslovnu stranu...
I tako to o Avazu
- jedna
#737 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
EXPRESOVSKI teks objavljen u HAVAZU. A pauite dobro upakovane reklamePremijera RS muče zdravstveni problemi
Na terapije dolazi skoro svakodnevno • Korisnici usluga u banjskom kompleksu tvrde da ga nisu vidjeli...
28.07.2009. 07:49
Premijer RS i lider SNSD-a Milorad Dodik sve više vremena provodi u banjskom kompleksu u Slatini kod Banje Luke. Razlog tome nisu puki bijeg od gradske vreve i vrućina, nego zdravstveni problemi.
Od sagovornika bliskih Dodiku "Avazu" je potvrđeno da su nagomilani kilogrami i nagli pad sportskih aktivnosti prouzrokovali išijas u kombinaciji s diskus hernijom, što premijeru RS stvara sve više muka.
Kada se svemu tome doda i poznata njegova boljka - migrene, postaje i više nego jasno što se Dodik u posljednje vrijeme rjeđe pojavljuje u javnosti i na sjednice Vlade RS dolazi direktno s medicinskih tretmana.
Naši izvori kažu da je on sve češći gost banjskog kompleksa u Slatini, u koji dolazi na terapije skoro svakodnevno.
Ovaj centar, smješten na putu između Banje Luke i Laktaša, renoviran je 2007. godine. Osim hidroterapije mineralnim vodama, kupanja u ljekovitim vodama, nudi i program limfne drenaže te primjenu akupunkture u rehabilitacijske svrhe. Izvan kruga postojećih hotelskih kapaciteta djeluje i "Wellness Exclusive" u kojem, kako saznajemo, neki za samo jedan dan izvoje čak 590 KM.
Termalne vode
Na licu mjesta jučer nam niko nije htio otkriti da li je Dodik boravio u ovom ekskluzivnom apartmanu. Dok su korisnici koje smo zatekli u krugu banjskog kompleksa tvrdili da Dodika nisu vidjeli tu, osoblje ovog centra nije bilo raspoloženo za razgovor s novinarima.
Slatina je stoljećima poznata i po termalnim vodama i peloidima koji pomažu u liječenju reumatizma.
Skeptični penzioner
Neki su jučer bili čak skeptični na to da bi se Dodik odlučio doći u Slatinu, s obzirom na to da u RS postoje i ekskluzivniji centri.
- Ovo jeste lijepa banja, ali baš i nije mjesto gdje bi mogao odsjedati jedan premijer, posebno Dodik. Znamo i vi i ja da on ima većih destinacija za sebe - rekao nam je penzioner iz Banje Luke, kojeg smo zatekli u Slatini.
-
HomeArt
#738 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Zavisi ta sta, ako imas problema sa probavom u narodu poznat kao zatvor onda se jeftino mozes rijesiti problema.kakavdanakneiskustvu wrote: neki bi rekli,najbolje novine u državi

- rado_vidjen
#739 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
nije to samo reklama nego i briga za svog Vozdajedna wrote:EXPRESOVSKI teks objavljen u HAVAZU. A pauite dobro upakovane reklamePremijera RS muče zdravstveni problemi
Na terapije dolazi skoro svakodnevno • Korisnici usluga u banjskom kompleksu tvrde da ga nisu vidjeli...
28.07.2009. 07:49
Premijer RS i lider SNSD-a Milorad Dodik sve više vremena provodi u banjskom kompleksu u Slatini kod Banje Luke. Razlog tome nisu puki bijeg od gradske vreve i vrućina, nego zdravstveni problemi.
Od sagovornika bliskih Dodiku "Avazu" je potvrđeno da su nagomilani kilogrami i nagli pad sportskih aktivnosti prouzrokovali išijas u kombinaciji s diskus hernijom, što premijeru RS stvara sve više muka.
Kada se svemu tome doda i poznata njegova boljka - migrene, postaje i više nego jasno što se Dodik u posljednje vrijeme rjeđe pojavljuje u javnosti i na sjednice Vlade RS dolazi direktno s medicinskih tretmana.
Naši izvori kažu da je on sve češći gost banjskog kompleksa u Slatini, u koji dolazi na terapije skoro svakodnevno.
Ovaj centar, smješten na putu između Banje Luke i Laktaša, renoviran je 2007. godine. Osim hidroterapije mineralnim vodama, kupanja u ljekovitim vodama, nudi i program limfne drenaže te primjenu akupunkture u rehabilitacijske svrhe. Izvan kruga postojećih hotelskih kapaciteta djeluje i "Wellness Exclusive" u kojem, kako saznajemo, neki za samo jedan dan izvoje čak 590 KM.
Termalne vode
Na licu mjesta jučer nam niko nije htio otkriti da li je Dodik boravio u ovom ekskluzivnom apartmanu. Dok su korisnici koje smo zatekli u krugu banjskog kompleksa tvrdili da Dodika nisu vidjeli tu, osoblje ovog centra nije bilo raspoloženo za razgovor s novinarima.
Slatina je stoljećima poznata i po termalnim vodama i peloidima koji pomažu u liječenju reumatizma.
Skeptični penzioner
Neki su jučer bili čak skeptični na to da bi se Dodik odlučio doći u Slatinu, s obzirom na to da u RS postoje i ekskluzivniji centri.
- Ovo jeste lijepa banja, ali baš i nije mjesto gdje bi mogao odsjedati jedan premijer, posebno Dodik. Znamo i vi i ja da on ima većih destinacija za sebe - rekao nam je penzioner iz Banje Luke, kojeg smo zatekli u Slatini.
zato pripazi i Lukasenko njega ponekad, npr. placenom reklamom stankovicevog Integral Inzinjeringa preko cijele stranice (tako se to prebija. osim cvaraka na micinom rancu
- Fair Life
- studeni76
#741 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Ovdje se nezna ko je gori.Od kada S.Avdic posta osoba kompetentna da daje ovakve komentare.sjecam se njegovih tekstova,nije ni on bio puno blazi prema osobama koje su mu smetale. mislim da je na jeziku gori samo "intelektualac" Vesovic.
- studeni76
#742 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Nisam spomenuo Oslobodjenje vec konkretno Avdica.za ovih 13-14 godina kolko citam SB,Senad je imao slicnih ispada bezbroj.tako da za mene nema neke velike razlike ako bljuvotine napise neskolovan novinar iz Avaza il skolovan novinar tipa Avdic.sto bi narod rekao "ha govno,ha kaka"(da izvinete)
- avicena
#743 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Jedna ....

...pa druga...Udruženje BH novinari o pisanju Avaza: Zloupotreba medijskog prostora za širenje mržnje
Udruženje/udruga BH novinari najoštrije osuđuje napade na novinare i urednike magazina Dani, Slobodne Bosne i Oslobođenja i pokušaje diskreditacije njihovih ličnih života i profesionalnog rada.
Način na koji su Dnevni avaz i Express pisali o Dženani Karup-Druško, Senadu Pećaninu, Vildani Selimbegović i Senadu Avdiću u suprotnosti je sa svim etičkim i profesionalnim novinarskim standardima te predstavlja najprimitivniji pokušaj obračuna sa neistomišljenicima.
Korištenjem nepristojnih i uvredljivih termina, kvalifikacija neprimjerenih čak i jeziku ulice, novinari Dnevnog avaza i Expressa su pogazili sva profesionalna pravila, kao i općeprihvaćene standarde pristojnosti i uljudnosti u javnoj komunikaciji.
Pokazali su kako njihova uređivačka politika ne počiva na izvještavanju o činjenicama, već na personalnim uvredama, insinuacijama, opasnim etiketiranjima i hajkama protiv novinara i urednika koji ne misle kao Avazov lobi.
Ovakav odnos prema kolegama novinarima iz drugih medija i „izrazi" koje su koristili novinari Avazovih izdanja uvreda su i za njihove čitatelje i za bh. javnost općenito, koji ne zaslužuju da se u medijima, koji se vole pohvaliti najvećim tiražom, koriste termini koji su ispod svakog ljudskog dostojanstva.
Dovodeći u vezu urednike Dana s kriminalnim krugovima u Sarajevu, te urednike Slobodne Bosne i Oslobođenja sa islamofobistima, Dnevni avaz i Express su svojim tekstovima doveli u opasnost naše koleginice i kolege, kao i njihove porodice, te ih izložili mogućim napadima različitih ekstremističkih grupa koje postoje u BiH. Neutemeljeno etiketiranje urednika Slobodne Bosne i Oslobođenja kao „mrzitelja islama" predstavlja zloupotrebu vlastitog medijskog prostora za širenje mržnje prema našim kolegama i direktan su poziv na njihov linč. Smatramo također veoma opasnim za cijelu medijsku zajednicu u Bosni i Hercegovini pokretanje „medijskog rata" u Sarajevu i otvaranje hajke od strane jednih medija protiv drugih.
Time se, na najdirektniji način, ruši kredibilitet novinarske profesije u ovoj zemlji te ostavlja prostor za sve druge pojedince i grupe, koji odavno atakuju na slobodu izražavanja i prava novinara, da iskoriste ove okolnosti za dodatne pritiske na pojedine medije i njihovu uređivačku politiku.
Udruženje/udruga BH novinari očekuje od relevantnih medijskih institucija u BiH da iskoriste svoje ovlasti i sankcioniraju neprofesionalno pisanje u Dnevnom avazu i Expressu, navodi se u reakciji Udruženja/udruge BH novinari.
A to stvarno traje od 2002. ...Avaz uzvraća „propalim novinarima“
SARAJEVO - Nakon što je Udruženje/Udruga "BH novinari" reagiralo na jezik kojim se u "Avazu" služe kad govore o pojedinim kolegama iz drugih medija, danas su reagirali i iz Dnevnog avaza.
- Vrlo je zanimljivo da ovo saopćenje nije potpisano od ovlaštenog i odgovornog lica Udruženja. Nije poznato ni koga ta šačica na tržištu propalih novinara uistinu zastupa. Na čelu tog udruženja je izvjesna Borka Rudić, koja je pokrala svoje kolege novinare ne uplaćujući im socijalno i penziono osiguranje za koje su oni uredno davali novac, navodi se u priopćenju.
- Usto, zanimljivo je da se ne demantira nijedan navod Expressa, već se paušalno brane dva Senada i jednako tako napadaju naši novinari. Očigledno je da iza ove dirigirane kampanje na tržištu propalih novina i novinara stoji ista političko-profiterska ekipa poput one u predizbornoj kampanji 2002. godine, stoji u priopćenju.
- "Dnevni avaz" neće se uzbuđivati zato što su prodati tiraži "Oslobođenja", "Slobodne Bosne" i "Dana" užasno pali i što ih je javnost odbacila kao loše proizvode. Ovakvo reagiranje pod pečatom Udruženja "BH novinari" još jednom pokazuje zašto njih ignoriraju ozbiljni izdavači i žurnalisti, navodi se u saopćenju koje potpisuje Adnan Mulalić, tajnik Redakcije "Dnevnog avaza".
Izgleda da je sve to zbog politickih tabora.DANI: Senade, sjećaš li se kada je, zapravo, počeo sukob između Avaza i Slobodne Bosne i zašto?
AVDIĆ: Prije svega, riječ je o sukobu principa istine i neistine, pravde i kriminala, i ti sukobi sa različitim povodima izbijaju na površinu. Mi smo se solidarisali sa Avazom u vrijeme Bičakčićeve hajke na tu kuću. Predstavnici pet redakcija su se tada usuglasili da porezna policija obustavi svoj angažman u Avazu do okončanja izbora 2000. godine. Smatrali smo da je tadašnja Vlada, oličena u Bičakčiću putem poreskih instrumenata, pokušavala spriječiti prelazak Avaza u drugi tabor, u tabor tadašnjeg SDP-a, kasnije Alijanse. Mi smo napisali zajedničko pismo pod patronatom tadašnjeg američkog ambasadora Thomasa Millera u kojem smo tražili da se inspektori povuku do okončanja izbora kako se ne bi petljali u uređivačku politiku Avaza, a da se inspekcija nastavi odmah nakon okončanja izbora. Međutim, sa dolaskom nove vlasti nije došlo do obnove tog procesa, dapače, tadašnja Vlada na čelu sa Alijom Behmenom je napravila nečuven pravni presedan: oni su poništili odluku Vrhovnog suda i odlučili vratiti Avazu milion maraka. Ja ću podsjetiti da je tada izvršen djelimični pregled poslovanja u 1997. pošto Radončić nije dopustio inspektorima da uđu u njegov objekat, i ustanovljeno je da je bilo više od milion i po maraka utaja i to u godini kad je tiraž Avaza bio mnogo manji, kad je marketinški prostor bio neuporedivo siromašniji nego kasnije. Avaz je od samog početka jedna kriminogena medijska činjenica, pokrenuta sumnjivim novcem.
http://www.bhdani.com/arhiva/281/t28102.shtml
-
samo malo
#744 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

SDPovskaneoustaskotudjmanovskobelosvetska zavera protiv IZ-e i Reisa Cerica

SDP je kriv za sve.
-
stecak
#745 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Pa ovi avazovci su skroz propucali...Avaz uzvraća „propalim novinarima“
SARAJEVO - Nakon što je Udruženje/Udruga "BH novinari" reagiralo na jezik kojim se u "Avazu" služe kad govore o pojedinim kolegama iz drugih medija, danas su reagirali i iz Dnevnog avaza.
- Vrlo je zanimljivo da ovo saopćenje nije potpisano od ovlaštenog i odgovornog lica Udruženja. Nije poznato ni koga ta šačica na tržištu propalih novinara uistinu zastupa. Na čelu tog udruženja je izvjesna Borka Rudić, koja je pokrala svoje kolege novinare ne uplaćujući im socijalno i penziono osiguranje za koje su oni uredno davali novac, navodi se u priopćenju.
- Usto, zanimljivo je da se ne demantira nijedan navod Expressa, već se paušalno brane dva Senada i jednako tako napadaju naši novinari. Očigledno je da iza ove dirigirane kampanje na tržištu propalih novina i novinara stoji ista političko-profiterska ekipa poput one u predizbornoj kampanji 2002. godine, stoji u priopćenju.
- "Dnevni avaz" neće se uzbuđivati zato što su prodati tiraži "Oslobođenja", "Slobodne Bosne" i "Dana" užasno pali i što ih je javnost odbacila kao loše proizvode. Ovakvo reagiranje pod pečatom Udruženja "BH novinari" još jednom pokazuje zašto njih ignoriraju ozbiljni izdavači i žurnalisti, navodi se u saopćenju koje potpisuje Adnan Mulalić, tajnik Redakcije "Dnevnog avaza".
Nije poznato ni koga ta šačica na tržištu propalih novinara uistinu zastupa.
Članovi udruženja BH novinara (izmdju ostalih):
Bisera Suljic-Boskailo Dnevni Avaz
Jasmin ( hasib) Hadžić "Avaz"-dopisnistvo Zenica
Mirza (Dinko) Hadžić Dnevni Avaz
Nikola Trogrlić Dnevni avaz
Omer Boskailo Dnevni Avaz
Raif (Rašid) Alimanović Dnevni avaz
Avaz uzvraća „propalim novinarima“
ustvari Avaz uzvraca sam sebi i svojim "propalim novinarima"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
#746 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
ljudi u avazu su izgubili kompas to je očito
ne pratim mnogo talasanja u bosanskom novinarstvu jer me ne zanimaju dnevnopolitičke borbe u stilu orvelijanske države danas prijatelj sutra neprijatelj dakle i jučer si bio neprijatelj brisanje povijesti nametanje budućnosti mijenjanje prošlosti
to što ne pratim avaz ne znači da ne mogu dati svoj sud na osnoivu naslova koje pročitam čekajući tramvaj ili na osnovu ovih izvadaka na forumu
što god radili treba biti čovjek... ne znam koliku platu imaju ovi što se potpisuju na vake bljuvotine...
ne mogu reći da su svi isti jer ne polaze sa istih startnih pozicija... uvijek će mi biti draži oni koji napadaju poziciju a ne da joj se ulizuju...
dakle avaz je čista fašistička novina... i to bošnjačka
fašistobošnjačka novina
dok dodo ruši bosnu oni se bave zlajinim prljavim gaćama... i to orkestrirano...
startne pozicije srba i hrvata su mnogo bolje u odnosu na bošnjačke... imam osjećaj da bošnjaci gube u miru ono što su obranili u ratu... a avaz svira li svira... kao da je bosna i hercegovina od vijećnice do avazovog penisolikog tornja
ne pratim mnogo talasanja u bosanskom novinarstvu jer me ne zanimaju dnevnopolitičke borbe u stilu orvelijanske države danas prijatelj sutra neprijatelj dakle i jučer si bio neprijatelj brisanje povijesti nametanje budućnosti mijenjanje prošlosti
to što ne pratim avaz ne znači da ne mogu dati svoj sud na osnoivu naslova koje pročitam čekajući tramvaj ili na osnovu ovih izvadaka na forumu
što god radili treba biti čovjek... ne znam koliku platu imaju ovi što se potpisuju na vake bljuvotine...
ne mogu reći da su svi isti jer ne polaze sa istih startnih pozicija... uvijek će mi biti draži oni koji napadaju poziciju a ne da joj se ulizuju...
dakle avaz je čista fašistička novina... i to bošnjačka
fašistobošnjačka novina
dok dodo ruši bosnu oni se bave zlajinim prljavim gaćama... i to orkestrirano...
startne pozicije srba i hrvata su mnogo bolje u odnosu na bošnjačke... imam osjećaj da bošnjaci gube u miru ono što su obranili u ratu... a avaz svira li svira... kao da je bosna i hercegovina od vijećnice do avazovog penisolikog tornja
-
Orbini
#747 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Tako smo govorili i prije vise godina kada je izasao clanak u Avazu kako Lagumdzija nema tjelohranitelja, nema cuvara ispred njegove zgrade, njegova puna adresa, i podvuceno kako ga niko ne cuva,.. sto je bio svojevrstan poziv na linc.ljudi u avazu su izgubili kompas to je očito,
Pa ovi avazovci su skroz propucali...
Ili kada je SB koristila istu stampariju kao i Avaz pa je Avaz dao komentar na pisanje SB i prije nego je izasao clanak.
Ili sve silne prozivke ko je sve izdajnik, antibosnjak, antimusliman,...
Proslo je vise godina od tada kada smo plujvali po Avazu, davali mu kratak rok, kada sam slusao od ljudi diljem BiH kako je Avaz dno novinarstva,... Od tada je Avaz izgradio par tornjeva, tiraz povecao i prosirio na vise zemalja, osnovao par casopisa,....
Nije problem pisanje Avaza, svake novine imaju prav opisati sta hoce. Problem je sto ga svi pljuju ali i dalje kupuju, kako to da se nametnuo kao glavni dnevni list. Kako to da bi i dalje bio vodeci taman otvoreno milovao secesioniste, fasiste,... i rusio sve iole stabilne firme po sarajevskom kantonu, da je stoput gori nego sto jest? Problem je u kritickoj svijesti Bosnjaka koji razmisljaju samo komercijalno. Kako god mnogi puknu autom u RS zbog par feninga jeftinijeg benzina, tako i mnogi kupe Avaz zbog par ekstra stranica.
-
samo malo
#748 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Ja mislim da ljudi Avaz kupuju zbog toga sto je to ipak zutilo, prepuno mahalskog ogovaranja, najprimitivnijeg podhebavanja neistomisljenika, prepuno je etiketiranja, a to je prosjecnom bosancu nekako najmilije citati.
Ko ce se zamajavati ozbiljnim temama, daj da vidimo kakav je nadimak Pecaninu.
Ne racunam one koji Avaz kupuju zato sto vjeruju u svaku rijec, po nalogu stranke.
Ko ce se zamajavati ozbiljnim temama, daj da vidimo kakav je nadimak Pecaninu.
Ne racunam one koji Avaz kupuju zato sto vjeruju u svaku rijec, po nalogu stranke.
- amrica
#749 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Necu komentirati "IZVJESNA" gdja B. Rudic.... klasicnna avazovstina primitivna. A pisu neke havazove novinarske gromade koje su Pulicera zasluzila (izvjesno)stecak wrote:Pa ovi avazovci su skroz propucali...Avaz uzvraća „propalim novinarima“
Nije poznato ni koga ta šačica na tržištu propalih novinara uistinu zastupa.
Članovi udruženja BH novinara (izmdju ostalih):
Bisera Suljic-Boskailo Dnevni Avaz
Jasmin ( hasib) Hadžić "Avaz"-dopisnistvo Zenica
Mirza (Dinko) Hadžić Dnevni Avaz
Nikola Trogrlić Dnevni avaz
Omer Boskailo Dnevni Avaz
Raif (Rašid) Alimanović Dnevni avaz
Avaz uzvraća „propalim novinarima“
ustvari Avaz uzvraca sam sebi i svojim "propalim novinarima"
Bitniji je drugi dio boldirane recenice, ta farsa oko kradje tih novaca se povlaci po sudovima vec godinama. Blagajnica, racunovodja ili sta vec, neka gospodja(zaboravila sam ime) koja je imala priliku je pokrala tu lovu. Cim je primjeceno, podnijet prijeva, optuznica.... bilo sudjenja (par?) i bas ta gdja "IZVJESNA" B.R. je bila gglavni svjedok optuzbe.
-
zonbirile
#750 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
u ovakvoj državi,sa stanovništvom polupismenim,ili po novim standardima savremene Evrope (obavezno srednje obrazovanje+informatika)nepismen 90%,Avaz je ,konopac za koji se svi drže,novina koja s ne prilagođava,nego se njoj ima prilagođavati,naša i otac i majka,a vlasnik-kao i tvorac navedenih umotvorina.