Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

seln

#726 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

piupiu wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ponosna_manjina wrote:
I ja sam tada uzivao... a i sada uzivam kada razvale talibane u Afganistanu. Irak je druga prica, tamo su stvarno napravili sranje (i ne samo u Iraku nego i na jos dosta drugih mjesta i ne samo vojno).
Ne kontam sta su tebi na zao ucinili talibani? :? To je sine vec bolest, opsesija i patoloska mrznja. Meni je za talibane bilo svejedno, zao mi je opet bilo nevinih ljudi, ali za njihov nakaradni rezim mi je bilo jednostavno svjedno. Ali dok su ravnali Srbe, da ne kazem cetnike, to mi je bio poseban merak, gust i zadovoljstvo jer su naudili direktno meni i mome narodu. :zoka:
Totalni offtopic -- izvinjavam se moderatoru, ali moram da odreagujem.

Protiv fasizma se ustaje jasno i glasno, prije nego sto se naprave koncentracioni logori ili u trenutku dok se oni prave, a ne 1946.-e. U talibanskom maltretiranju svega oko sebe, rusenja spomenika kulture, zlostavljanju zena i svih ostalih koji se ne uklapaju u njihovo poimanje svijeta nema nista benigno zbog cega bi onaj koji na to ukazuje bio 'bolestan, opsesivan i patoloski mrzio'.

Kako bi se ti osjecao da ti neki Amerikanac ili Britanac ili Englez ili bilo ko kome cetnici nista nisu ucinili, kaze slicnu stvar? Fasizam nas ne tice SAMO kad se on nas licno dotice. Svaki covjek ima pravo i OBAVEZU da se digne protiv fasizma u bilo kom obliku i ne moze mu biti svejedno, kad zna sta je fasizam i kakve su mu posljedice. NEMA pravdanja po nacionalnoj, religijskoj ili bilo kojoj drugoj liniji.

Fasizam je stanje duha ljudi i opasna ideologija (nije stanje religije, vjerovanja, kulture ili genetski kod naroda), i protiv takvog treba dizati glas. Vjerujem da ti nije bilo svejedno dok je drugima bilo svejedno dok su nasa djeca ginula od snajpera, granata i metaka cetnickog fasizma, i ne treba ti biti svejedno ni kad tudja djeca, zene i ljudi stradaju zbog bilo kojeg ideoloskog pokreta koji funkcionise na slican nacin.

I jos da podsjetim da je originalni fasizam nastao iz krivljenja drugih za probleme svoje zajednice.

End offtopic. Moderacijo, hvala na razumijevanju.
Naklon do zemlje....
Air Ramiz

#727 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

melac wrote:
Air Ramiz wrote:
Fair Life wrote: Gore izreceno Alija nije rekao kao glasnogovornik IVZ vec kao predsjednik Predsjednistva Bosne i Hercegovine.

Dakle ??
Svaka mu cast! Necemo posegnuti za cenzurom! Uostalom Tito nije prezivio na teritoriji svojih generala, nego na teritoriji svog zatvorenika. Za mene je Alija Izetbegovic ljudina, moram priznat da nije bio ni upola velik u mojim ocima nakon rata, kao sto je sad. Procitao sam nekoliko knjiga stranih autora, iznenadilo me da italijani tako dobro poznaju AI za francuze me ne cudi jer je Bernard Levy veliki pobornik AI, ili Noel Malcom u Britaniji, bio je licnost godine i u Spaniji (el mundo) pogledao sam i nekoliko dokumentaraca gdje se AI pominje i svi oni imaju veoma pozitivno misljenje o AI. Mesic je imao o AI veoma pozitivno misljenje, bili su i prijatelji itd. Zasto bih ja bio izuzetak? Zbog mrznje pojedinaca, ili licnih frustracija? Ma jok, makar to bilo i najnepopularnije misljenje, ja podrzavam AI.
Za informaciju ni Tuđman nije dao u najgora vremena da se promijni ime trga u Zg. iz Trg Maršal Tita u neki drugi već je inzistirao na tom da se zove po Titi, isto tako i Milošević u Beogradu.
Što se tiće Alije Izetbegovića, čovijek nije više živ pa ne želim komentirati ništa vezano za njega.
Za tvoju informaciju za vrijeme Tudjmanovog rezima poruseno je, da budem precizniji, dignuto u zrak 2000 partizanskih spomenika, a i Tito je odletio u Kumrovcu. Takodjer na teritoriji HZ HB je poruseno sve znacanije vezano za partizane i Tita, a najpoznatiji primjer je stisnuta pesnica na Makljenu. O Srbiji necu ni da govorim, oni su zakonski izjednacili cetnike i partizane.
tueg

#728 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by tueg »

shuriken wrote:
tueg wrote:Sada kad je dokazano da Deda Mraz potice iz krscanstva, uzima se drugi pravac. Sada se je preslo na tvrdnju da je Deda Mraz prestao biti lik iz religije. To je mozda i tacno, ali pokazali smo da potice iZ krscanske religije. Ljutio se neko ili ne.
Preostaje da nas, koji ne zelimo da nasa djeca ucestvuju u obicaju koji potice iz krscanstva, nazovu ludjacima, mrziteljima, razdvajateljima... Nimalo neocekivano.
pokazali smo i da krscanstvo i islam poticu iz judaizma
any comments?
Dakle, vise niko ne trabunja da Deda Mraz nema apsolutno veze sa Djedom Bozicnjakom, i to smo napokon rijesili. Ali se ocekuje od muslimana da, posto Deda Mraz "vise nema veze sa Djedom Bozicnjakom jer je to sada jedan drugi lik", ipak svoju djecu salju da primaju paketice. I oni koji to ne zele, oni mora da su fundamentalisti, zlocinci, vehabije... Oni koji to misle nisu nista manje iskljucivi od navedenih. Vi izgleda mislite da ne postoji fundamentalizam nevjerskog karaktera? Mnogo takvih fundamentalista ima upravo na ovom forumu, to su ljudi koji iskazuju istu kolicinu mrznje kao sto rade neke vehabije na primjer. Mnogo je ljudi ovdje koji na mrznju odgovaraju mrznjom, i stavljaju sve u isti kos.

Shuriken, jasno mi je da ne mozes ponuditi argument da Deda Mraz nema korijene u krscanstvu, i pretpostavljam da je to razlog zasto bi sada ulazio u price o islamu, judaizmu, itd. Ali, ovo nije mjesto za to, a ako imas neki dokaz za tu tvrdnju, slobodno mi posalji na pp, pa cu ti rado ponudi argumente koji pokazuju da je to netacno. Ako si stvarno zainteresovan za tu pricu, bujrum, bice mi zadovoljstvo.
ponosna_manjina

#729 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by ponosna_manjina »

tueg wrote: Dakle, vise niko ne trabunja da Deda Mraz nema apsolutno veze sa Djedom Bozicnjakom, i to smo napokon rijesili.
Sta smo rijesili, ko je rijesio? To sto vise niko ne trabunja o tome prije ce biti znak da su se ljudi umorili objasnjavati onima koji ne zele da cuju nego da su prihvatili njihove argumente.
tueg wrote: Ali se ocekuje od muslimana da, posto Deda Mraz "vise nema veze sa Djedom Bozicnjakom jer je to sada jedan drugi lik", ipak svoju djecu salju da primaju paketice. I oni koji to ne zele, oni mora da su fundamentalisti, zlocinci, vehabije... .
Hoces li mi molim te ukazati na jedan jedini post na ovoj temi iz kojeg si izvadio ovu konstrukciju po kojoj neko ocekuju od muslimana da salju svoju djecu da primaju paketice iako to ne zele, te da su u suprotnom fundamentalisti, vehabije, zlocinci. Eto, citiraj mi samo jedan takav post i ja cu ti reci da si u pravu.
Drvosjeca iz Dejcica

#730 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

piupiu wrote:
ponosna_manjina wrote:
I ja sam tada uzivao... a i sada uzivam kada razvale talibane u Afganistanu. Irak je druga prica, tamo su stvarno napravili sranje (i ne samo u Iraku nego i na jos dosta drugih mjesta i ne samo vojno).
Ne kontam sta su tebi na zao ucinili talibani? :? To je sine vec bolest, opsesija i patoloska mrznja. Meni je za talibane bilo svejedno, zao mi je opet bilo nevinih ljudi, ali za njihov nakaradni rezim mi je bilo jednostavno svjedno. Ali dok su ravnali Srbe, da ne kazem cetnike, to mi je bio poseban merak, gust i zadovoljstvo jer su naudili direktno meni i mome narodu. :zoka:
Totalni offtopic -- izvinjavam se moderatoru, ali moram da odreagujem.

Protiv fasizma se ustaje jasno i glasno, prije nego sto se naprave koncentracioni logori ili u trenutku dok se oni prave, a ne 1946.-e. U talibanskom maltretiranju svega oko sebe, rusenja spomenika kulture, zlostavljanju zena i svih ostalih koji se ne uklapaju u njihovo poimanje svijeta nema nista benigno zbog cega bi onaj koji na to ukazuje bio 'bolestan, opsesivan i patoloski mrzio'.

Kako bi se ti osjecao da ti neki Amerikanac ili Britanac ili Englez ili bilo ko kome cetnici nista nisu ucinili, kaze slicnu stvar? Fasizam nas ne tice SAMO kad se on nas licno dotice. Svaki covjek ima pravo i OBAVEZU da se digne protiv fasizma u bilo kom obliku i ne moze mu biti svejedno, kad zna sta je fasizam i kakve su mu posljedice. NEMA pravdanja po nacionalnoj, religijskoj ili bilo kojoj drugoj liniji.

Fasizam je stanje duha ljudi i opasna ideologija (nije stanje religije, vjerovanja, kulture ili genetski kod naroda), i protiv takvog treba dizati glas. Vjerujem da ti nije bilo svejedno dok je drugima bilo svejedno dok su nasa djeca ginula od snajpera, granata i metaka cetnickog fasizma, i ne treba ti biti svejedno ni kad tudja djeca, zene i ljudi stradaju zbog bilo kojeg ideoloskog pokreta koji funkcionise na slican nacin.

I jos da podsjetim da je originalni fasizam nastao iz krivljenja drugih za probleme svoje zajednice.

End offtopic. Moderacijo, hvala na razumijevanju.
Samo kratko da odgovorim...

Malo si zakasnio sa tim svojim ustajanjem jer vec par koncentracionih logora postoje i to pod krinkom borbe protiv terorizma. Kako drugacije nazvati kazamate gdje se ljudi drze kao zivotinje bez suđenja i fer saslusanja. Da prostis, jadan je taj tvoj kvazi antifasizam kada je on samo u sluzbi modernog imperijalizma.

Sada se vratimo temi.
tueg

#731 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by tueg »

seka wrote:
mIRCerka wrote:Ali paketic za NG je paketic za NG...jesi li slusao i bio dobar ove godine?

svo ovo brojanje zrnaca je odurno ogavno i grozno da groznije ne moze bit....kad neko dijete posmatra ko malog muslimana ili katolika ili pravoslavca...a ne kao dijete...
tuga me uhvati...
i to bi bilo to. ne smiju djeca imati makar jednu zajednicku dodirnu tacku.

prsti prsti bijela staza
:dance: djeda mraza
Opet iskljucivost. Zajednickih tacaka ima mnogo i bice ih, pocev od cinjenice da djeca idu zajedno u vrtic, da njihovi roditelji posjecuju jedni druge sa djecom naravno, da se djeca uce da zajedno sa drugim dijele radost njihovih praznika... Sve ovo podrazumijeva da je covjek koji odgaja svoje dijete normalan, naravno.

Ne radi se o tome da neko posmatra djecu kao muslimane, katolike, itd. Radi se o tome da svako ima pravo da svoje dijete odgaja u duhu njegove vjere, i zasto bi bio problem ako neko smatra da odredjena tradicija ne pripada njegovom svjetonazoru i nema dodirnih tacaka sa njegovom tradicijom? Ne treba nikoga tjerati da radi nesto sto ne zeli i ne treba ga ubjedjivati da je nesto ispravno ili ne - i zbog toga ne treba u javnoj ustanovi nametati djeci bila sta, niti Deda Mraza niti vjeronauku.

shuriken:
Hoces li mi molim te ukazati na jedan jedini post na ovoj temi iz kojeg si izvadio ovu konstrukciju po kojoj neko ocekuju od muslimana da salju svoju djecu da primaju paketice iako to ne zele, te da su u suprotnom fundamentalisti, vehabije, zlocinci. Eto, citiraj mi samo jedan takav post i ja cu ti reci da si u pravu.
Pa sama cinjenica da se paketici dijele radnim danom podrazumijeva nametanje. Jer, ako neko ne zeli da mu dijete prima paketic od Deda Mraza, morao bi ostaviti dijete taj dan u kuci. Isti problem je i sta vjeronaukom.
arslanica

#732 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by arslanica »

ljudi dragi ..
stavite se u poziciju djeteta ...
zar je djetetu bitno odakle dolazi djeda mraz ... zar je djetetu bitno koje je ko religije iliti vjere ...
NE ... djetetu je bitno da bude sa svojom rajom .. i da se zajedno vesele ...

kad je vrijeme vjeronauka moje djete (koje je nemusliman) mora da sjedi u drugoj prostoriji, mirno, za stolom i nista mu ne daju da se igra .. zar to nije tuzno ...
seln

#733 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

tueg wrote:
Opet iskljucivost. Zajednickih tacaka ima mnogo i bice ih, pocev od cinjenice da djeca idu zajedno u vrtic, da njihovi roditelji posjecuju jedni druge sa djecom naravno, da se djeca uce da zajedno sa drugim dijele radost njihovih praznika... Sve ovo podrazumijeva da je covjek koji odgaja svoje dijete normalan, naravno. .
Naravno da ima zajednickih institucija za djecu...dvije skole pod jednim krovom, na primjer. A slavice se i zajednicki praznici...dan dvije skole pod jednim krovom.
Sve ovo sto vidite je najveci Karadzicev uspjeh: napravio je od Bosnjaka ksenofobe.
seln

#734 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

Samo kratko da odgovorim...

Malo si zakasnio sa tim svojim ustajanjem jer vec par koncentracionih logora postoje i to pod krinkom borbe protiv terorizma. Kako drugacije nazvati kazamate gdje se ljudi drze kao zivotinje bez suđenja i fer saslusanja. Da prostis, jadan je taj tvoj kvazi antifasizam kada je on samo u sluzbi modernog imperijalizma.

Sada se vratimo temi.
Da prostis, u samoj "imperiji zla" su hejbet prominentnih ljudi demonstrirali protiv logora i debila koji ih je osnovao.
Da prostis, koliko ih smije izaci na demonstracije u zemlji nula i sapuna?
nosara

#735 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by nosara »

Sto BiH bude vise pri Evropi, Deda Mraz ce bit sve cesce u vasim zivotima. Ne mozes se hebat da ti ne udje.
A ako neki vide BiH na nekom drugom putu prema negdje drugdje, pa posteno bi bilo rec'...
Sustina je u filozofiji spajanja i izjednacavanja naspram razdvajanja i isticanja razlicitosti.
Iz toga prije ili kasnije proviri mrznja i netolerancija.
Dakako, opet, krivi ste vi, koji dopustate da vam gori od vas namecu zlo segregacije. Cak im ovjerite ferman svake cetiri godine...Dakle, do vas je, dzaba su vam glave u pijesku!
seln

#736 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

Air Ramiz wrote:
melac wrote:
Air Ramiz wrote:
Svaka mu cast! Necemo posegnuti za cenzurom! Uostalom Tito nije prezivio na teritoriji svojih generala, nego na teritoriji svog zatvorenika. Za mene je Alija Izetbegovic ljudina, moram priznat da nije bio ni upola velik u mojim ocima nakon rata, kao sto je sad. Procitao sam nekoliko knjiga stranih autora, iznenadilo me da italijani tako dobro poznaju AI za francuze me ne cudi jer je Bernard Levy veliki pobornik AI, ili Noel Malcom u Britaniji, bio je licnost godine i u Spaniji (el mundo) pogledao sam i nekoliko dokumentaraca gdje se AI pominje i svi oni imaju veoma pozitivno misljenje o AI. Mesic je imao o AI veoma pozitivno misljenje, bili su i prijatelji itd. Zasto bih ja bio izuzetak? Zbog mrznje pojedinaca, ili licnih frustracija? Ma jok, makar to bilo i najnepopularnije misljenje, ja podrzavam AI.
Za informaciju ni Tuđman nije dao u najgora vremena da se promijni ime trga u Zg. iz Trg Maršal Tita u neki drugi već je inzistirao na tom da se zove po Titi, isto tako i Milošević u Beogradu.
Što se tiće Alije Izetbegovića, čovijek nije više živ pa ne želim komentirati ništa vezano za njega.
Za tvoju informaciju za vrijeme Tudjmanovog rezima poruseno je, da budem precizniji, dignuto u zrak 2000 partizanskih spomenika, a i Tito je odletio u Kumrovcu. Takodjer na teritoriji HZ HB je poruseno sve znacanije vezano za partizane i Tita, a najpoznatiji primjer je stisnuta pesnica na Makljenu. O Srbiji necu ni da govorim, oni su zakonski izjednacili cetnike i partizane.
Za tvoju informaciju, Tudjman je se mudro drzao pokriven a neoustase su radile to sto su radile. Za tvoju informaciju, mutevelijica koji je bio na celu nase drzave nije bio toliko mudar da ne govori gluposti u javnosti.
seln

#737 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

tueg wrote:Shuriken, jasno mi je da ne mozes ponuditi argument da Deda Mraz nema korijene u krscanstvu
Ti belkim ne znas da islam ima korijene u krscanstvu. Sta cemo sad?
ponosna_manjina

#738 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Malo si zakasnio sa tim svojim ustajanjem jer vec par koncentracionih logora postoje i to pod krinkom borbe protiv terorizma. Kako drugacije nazvati kazamate gdje se ljudi drze kao zivotinje bez suđenja i fer saslusanja. Da prostis, jadan je taj tvoj kvazi antifasizam kada je on samo u sluzbi modernog imperijalizma.
Ja nikako ne mogu da skontam kako na ovim temama vrvi od pretpostavki. Sve se nesto pretpostavlja, tumaci na svoj nacin, ubacuje drugima rijeci u usta... Procitaj ponovo post od piupiu i objasni mi molim te na osnovu cega si ti zakljucio da je njezin antifasizam u sluzbi modernog imperijalizma?
tueg

#739 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by tueg »

seln wrote:
tueg wrote:
Opet iskljucivost. Zajednickih tacaka ima mnogo i bice ih, pocev od cinjenice da djeca idu zajedno u vrtic, da njihovi roditelji posjecuju jedni druge sa djecom naravno, da se djeca uce da zajedno sa drugim dijele radost njihovih praznika... Sve ovo podrazumijeva da je covjek koji odgaja svoje dijete normalan, naravno. .
Naravno da ima zajednickih institucija za djecu...dvije skole pod jednim krovom, na primjer. A slavice se i zajednicki praznici...dan dvije skole pod jednim krovom.
Sve ovo sto vidite je najveci Karadzicev uspjeh: napravio je od Bosnjaka ksenofobe.
Ruzno je da me nazivas ksenofobom. Ruzno i da impliciras da ja podrzavam dvije skole pod jednim krovom. Zar je potrebno koristiti se takvim stvarima?
seln

#740 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

tueg wrote:
seln wrote:
tueg wrote:
Ruzno je da me nazivas ksenofobom. Ruzno i da impliciras da ja podrzavam dvije skole pod jednim krovom. Zar je potrebno koristiti se takvim stvarima?
Ruzno je da izmisljas. Gdje sam TEBE spomenuo?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#741 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

Da niste MALO skrenuli sa teme?
shuriken

#742 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by shuriken »

tueg wrote:
seka wrote:
mIRCerka wrote:Ali paketic za NG je paketic za NG...jesi li slusao i bio dobar ove godine?

svo ovo brojanje zrnaca je odurno ogavno i grozno da groznije ne moze bit....kad neko dijete posmatra ko malog muslimana ili katolika ili pravoslavca...a ne kao dijete...
tuga me uhvati...
i to bi bilo to. ne smiju djeca imati makar jednu zajednicku dodirnu tacku.

prsti prsti bijela staza
:dance: djeda mraza
Opet iskljucivost. Zajednickih tacaka ima mnogo i bice ih, pocev od cinjenice da djeca idu zajedno u vrtic, da njihovi roditelji posjecuju jedni druge sa djecom naravno, da se djeca uce da zajedno sa drugim dijele radost njihovih praznika... Sve ovo podrazumijeva da je covjek koji odgaja svoje dijete normalan, naravno.

Ne radi se o tome da neko posmatra djecu kao muslimane, katolike, itd. Radi se o tome da svako ima pravo da svoje dijete odgaja u duhu njegove vjere, i zasto bi bio problem ako neko smatra da odredjena tradicija ne pripada njegovom svjetonazoru i nema dodirnih tacaka sa njegovom tradicijom? Ne treba nikoga tjerati da radi nesto sto ne zeli i ne treba ga ubjedjivati da je nesto ispravno ili ne - i zbog toga ne treba u javnoj ustanovi nametati djeci bila sta, niti Deda Mraza niti vjeronauku.

shuriken:
Pa sama cinjenica da se paketici dijele radnim danom podrazumijeva nametanje. Jer, ako neko ne zeli da mu dijete prima paketic od Deda Mraza, morao bi ostaviti dijete taj dan u kuci. Isti problem je i sta vjeronaukom.
nije moj quote ali nema veze
pita covjek da pokazes post u kojem se to tvrdi

ako si digao glas protiv razdvajanja djece kroz cijelu godinu zbog vjeronauka
imas sva prava da dignes glas i protiv razdvajanja jedanput godisnje na sat vremena
i niko nema pravo da ti rijec rekne i prigovori
stay cool
tueg

#743 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by tueg »

seln wrote:
tueg wrote:Shuriken, jasno mi je da ne mozes ponuditi argument da Deda Mraz nema korijene u krscanstvu
Kao sto rekoh, ovo nije mjesto za tu pricu. Ali je indikativno kako se sada zeli pricati o tome da islam ima korijene u krscanstvu. A kakve to veze ima sa Deda Mrazom? Nema potrebe za ovakvim diverzijama - ako zelis dijalog na tu temu, a volim misliti da znam ponesto o tome, slobodno na pp.

@ seln:

Citiras moj post, i kazes kako su Bosnjaci ksenofobi. I onda se pitas zasto sam ja pomislio da se to odnosi na mene!? :-)

@ shuriken:
Nadam se da "dizanje glasa protiv vjeronauka" ne podrazumijeva samo pisanje o tome na ovom forumu.
Last edited by tueg on 02/12/2008 10:08, edited 1 time in total.
ponosna_manjina

#744 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

tueg wrote:
Argument ti je jako na klimavim nogama ali dobro, ako ti mislis tako onda o.k. Tom logikom ni muslimani ne bi trebali da dijele kurban ako Bajram pada na radni dan jer ako neko ne zeli da ga primi morao bi naprimjer ne znam, otici iz grada taj dan. To je ista vrsta nametanja.
I nisi mi odgovorio ko je na temi napisao da su muslimani fundamentalisti, vehabije i zlocinci ukoliko ne zeli da mu dijete ne prima novogodisnje paketice.
seln

#745 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

mIRCerka wrote:Da niste MALO skrenuli sa teme?
Samo MALO....torovska podjela i ksenofobija je i cilj i uzrok ovog smjestanja Djedu Mrazu.
seln

#746 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

tueg wrote:
seln wrote:
Kao sto rekoh, ovo nije mjesto za tu pricu. Ali je indikativno kako se sada zeli pricati o tome da islam ima korijene u krscanstvu. A kakve to veze ima sa Deda Mrazom? Nema potrebe za ovakvim diverzijama - ako zelis dijalog na tu temu, a volim misliti da znam ponesto o tome, slobodno na pp.

@ seln:

Citiras moj post, i kazes kako su Bosnjaci ksenofobi. I onda se pitas zasto sam ja pomislio da se to odnosi na mene!? :-)
Sorry, nisam znao da je zabranjeno citirati neciji post ako se autoru ne obracas direktno.
I nemam namjeru pricati SADA ili BILO KADA o korijenima islama....za to su potrebni sagovornici koji govore sa gledista sociologa a ne vjernika.
nosara

#747 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by nosara »

Cilj smjestanja Deda Mrazu je potiranje ma i najmanje poveznice sa vremenom od prije njiha.
port4l

#748 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by port4l »

Oni jos o djeda mrazu :-) :-) :-)

Nikako da skontam kako je to djeda mraz protjeran iz grada?

Kako to da se djeci uskracuju paketici?

Sto neki ovdje ne zele priznati da je sasvim normalno sto neko ne zeli djeda mraza u svojim obicajima?

Sto dizete HAJKU i pisete stvari za koje i samo znate da nisu takve?
seln

#749 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

ponosna_manjina wrote:
tueg wrote:
Argument ti je jako na klimavim nogama ali dobro, ako ti mislis tako onda o.k. Tom logikom ni muslimani ne bi trebali da dijele kurban ako Bajram pada na radni dan jer ako neko ne zeli da ga primi morao bi naprimjer ne znam, otici iz grada taj dan. To je ista vrsta nametanja.
I nisi mi odgovorio ko je na temi napisao da su muslimani fundamentalisti, vehabije i zlocinci ukoliko ne zeli da mu dijete ne prima novogodisnje paketice.
Gdje je tu problem? Neka dodje Djed Mraz, neka podijeli paketice kjaf.... sorry, krscanskoj i ateistickoj djeci, neka ne dijeli muslimanskoj i kapak.
Aaaaa...moze mali Irfan upitati babu "babo, babo...zasto Mate i Jovan dobiju paketic, a ja ne"...
pa ce babo svom trogodisnjem sinu morati objasniti da su mu najbolji jarani kjafiri.
seln

#750 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

port4l wrote:
Sto dizete HAJKU i pisete stvari za koje i samo znate da nisu takve?
Kako suptilno argumentiranje..... :D
Locked