Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:Jeo u Four seasonsu u Alti. Meni je OK bio biftek, prvi put cak odlican, ali drugi put totalna suprotnost, sto sam im i rekao. Kao odgovor je bio "drugi konobar", ok, slazem se sve, ali ne mozes mi donijeti skoro dva potpuno razlicita jela. Od serviranja do ukusa. Ipak za tu cijenu koju platis, ocekujes uvijek kvalitet.
konobar ga klao
ali meni je u tom four seasonsu najgora neljubaznost konobara. Hrana mi je bila ok, ne sjecam se tacno sta sam jeo, samo se sjecam da su konobari bili neljubazni i neprofesionalni do bola
Pa to je fol, nabili cijene, eto ko elitni restorani, a kada kazes da jelo ne valja, onda je odgovor jbg. Zato sam se ja i pozalio, treba takve blatiti za svaku sitnicu, jer ne moze se ponasati ko kabadahija a uzeo mi 25KM da jedem...
BHF_Manijak wrote:Jeo u Four seasonsu u Alti. Meni je OK bio biftek, prvi put cak odlican, ali drugi put totalna suprotnost, sto sam im i rekao. Kao odgovor je bio "drugi konobar", ok, slazem se sve, ali ne mozes mi donijeti skoro dva potpuno razlicita jela. Od serviranja do ukusa. Ipak za tu cijenu koju platis, ocekujes uvijek kvalitet.
konobar ga klao
ali meni je u tom four seasonsu najgora neljubaznost konobara. Hrana mi je bila ok, ne sjecam se tacno sta sam jeo, samo se sjecam da su konobari bili neljubazni i neprofesionalni do bola
Po meni --konobar je tu da donese i odnese hranu. I da ''ne smrca'' ako je moguce, sve ostalo od njega nije bitno.
Nije dobar--ne daj baksis.
prije par mjeseci sam ovdje pitao gdje da odvedem grupu stranaca posto nisam iz sarajeva. vecina se slozila da je ipak kibe najbolji za to.
mogu vam reci da su svi bili odusevljenji... jedan momak koji je godinama u ugostiteljstvu i drzi sushi restoran u njemackoj kaze da je sve bilo extra... arhitektura, klopa, ljubaznost osoblja a pogled na grad je fantazija... prvo su svi slikali jedno 10 minuta prije nego sto su sjeli.
jedina zamjerka sa moje strane je da im je nestalo janjetine na kraju...
parappa wrote:samo da se zahvalim na preporukama za kibeta.
prije par mjeseci sam ovdje pitao gdje da odvedem grupu stranaca posto nisam iz sarajeva. vecina se slozila da je ipak kibe najbolji za to.
mogu vam reci da su svi bili odusevljenji... jedan momak koji je godinama u ugostiteljstvu i drzi sushi restoran u njemackoj kaze da je sve bilo extra... arhitektura, klopa, ljubaznost osoblja a pogled na grad je fantazija... prvo su svi slikali jedno 10 minuta prije nego sto su sjeli.
jedina zamjerka sa moje strane je da im je nestalo janjetine na kraju...
Ma čovjek ima svoj fol, lokacija, usluga i par jela... to što radi, radi najbolje.
Sarajevo ima uglavnom stereotipne restorane, sa klasičnom ponudom hrane. Rijetko koji nudi kvalitetnu i raznovrsnu vegeterijansku kuhinju. Pa i onaj koji je ima na jelovniku opet je nudi u kombinaciji drugih jela. Izbor pića mnogo je bolji.
calculator wrote:Sarajevo ima uglavnom stereotipne restorane, sa klasičnom ponudom hrane. Rijetko koji nudi kvalitetnu i raznovrsnu vegeterijansku kuhinju. Pa i onaj koji je ima na jelovniku opet je nudi u kombinaciji drugih jela. Izbor pića mnogo je bolji.
Što se tiče hrane Sarajevo je jedna velika selendra. Podgorica i Ljubljana koji su poprilično manji gradovi imaju veći izbor internacionalnih i street food restorana. Kod nas se sve svodi na ćevap, pitu, pekare, bh nacionalna jela po aščinicama, janjetinu prema moru i donere. Svijetli primjeri, iako se neki moraju još dokazati, su sushi bar i snogu street wok.
calculator wrote:Sarajevo ima uglavnom stereotipne restorane, sa klasičnom ponudom hrane. Rijetko koji nudi kvalitetnu i raznovrsnu vegeterijansku kuhinju. Pa i onaj koji je ima na jelovniku opet je nudi u kombinaciji drugih jela. Izbor pića mnogo je bolji.
Što se tiče hrane Sarajevo je jedna velika selendra. Podgorica i Ljubljana koji su poprilično manji gradovi imaju veći izbor internacionalnih i street food restorana. Kod nas se sve svodi na ćevap, pitu, pekare, bh nacionalna jela po aščinicama, janjetinu prema moru i donere. Svijetli primjeri, iako se neki moraju još dokazati, su sushi bar i snogu street wok.
ne znam na koji misliš, al sushi bar u hajduk veljkovoj (sushi-san), davno je dokazan. darko je strašan majstor za sushi, čak su i japanci neki snimali film o njemu. uglavnom, onaj restoran u SCC mu nije ni do koljena.
ne znam na koji misliš, al sushi bar u hajduk veljkovoj (sushi-san), davno je dokazan. darko je strašan majstor za sushi, čak su i japanci neki snimali film o njemu. uglavnom, onaj restoran u SCC mu nije ni do koljena.
Za Sushi San znam da je extra, nisam ni mislila na Kimono...a dokazivanje se odnosi sa Snogu Stret Wok.
Gdje ćeš neizostavnu piletinu preskočit draga January, pa ona čini 80% jelovnika sarajevskih nazovi restorana.
Gdje ćeš neizostavnu piletinu preskočit draga January, pa ona čini 80% jelovnika sarajevskih nazovi restorana.
Da, da... my bad! Piletina na jedan te isti fazon. Može se i ta piletina napravit drugačije, ukusnije, zanimljivije pobogu.
pa ima poneki restoran da se razlikuje menu od ovog goreopisanog, al u skladu s tim, i cijena je nešto viša.
recimo, 4 sobe gdje safije, luka, superfood, sushi-san... znači, nema teorije da tu nađete išta od gore nabrojanog
Mislim da većina od tih tzv. restorana o kojima smo ja i January govorili, namirnice za svoju kuhinju nabavlja u vidu zaleđenog povrća, najjeftinije piletine, kante majoneze, senfa i začina iz neke obližnje prodavaonice, nisam ih jednom vidio kako kupuju sa onim kolicima
General_Jackson wrote:Mislim da većina od tih tzv. restorana o kojima smo ja i January govorili, namirnice za svoju kuhinju nabavlja u vidu zaleđenog povrća, najjeftinije piletine, kante majoneze, senfa i začina iz neke obližnje prodavaonice, nisam ih jednom vidio kako kupuju sa onim kolicima