Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
thekupus

#726 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by thekupus »

BHF_Manijak wrote:Jeo u Four seasonsu u Alti. Meni je OK bio biftek, prvi put cak odlican, ali drugi put totalna suprotnost, sto sam im i rekao. Kao odgovor je bio "drugi konobar", ok, slazem se sve, ali ne mozes mi donijeti skoro dva potpuno razlicita jela. Od serviranja do ukusa. Ipak za tu cijenu koju platis, ocekujes uvijek kvalitet.
konobar ga klao :lol:

ali meni je u tom four seasonsu najgora neljubaznost konobara. Hrana mi je bila ok, ne sjecam se tacno sta sam jeo, samo se sjecam da su konobari bili neljubazni i neprofesionalni do bola :run:
BHF_Manijak

#727 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

gnjev wrote:Kakve veze ima konobar sa jelom ?
Kuhar ba, halal'te! Fail, do mene je! :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
mobsterc

#728 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mobsterc »

Pa to je fol, nabili cijene, eto ko elitni restorani, a kada kazes da jelo ne valja, onda je odgovor jbg. Zato sam se ja i pozalio, treba takve blatiti za svaku sitnicu, jer ne moze se ponasati ko kabadahija a uzeo mi 25KM da jedem...
Ljakan

#729 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Ljakan »

gnjev wrote:Kakve veze ima konobar sa jelom ?
Mozda ga je i konobar ganjo po alti dok ga nisu zaklali :lol:
razonoda

#730 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by razonoda »

thekupus wrote:
BHF_Manijak wrote:Jeo u Four seasonsu u Alti. Meni je OK bio biftek, prvi put cak odlican, ali drugi put totalna suprotnost, sto sam im i rekao. Kao odgovor je bio "drugi konobar", ok, slazem se sve, ali ne mozes mi donijeti skoro dva potpuno razlicita jela. Od serviranja do ukusa. Ipak za tu cijenu koju platis, ocekujes uvijek kvalitet.
konobar ga klao :lol:

ali meni je u tom four seasonsu najgora neljubaznost konobara. Hrana mi je bila ok, ne sjecam se tacno sta sam jeo, samo se sjecam da su konobari bili neljubazni i neprofesionalni do bola :run:
Po meni --konobar je tu da donese i odnese hranu. I da ''ne smrca'' ako je moguce, sve ostalo od njega nije bitno.
Nije dobar--ne daj baksis.
BHF_Manijak

#731 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Dobro ba ljudi zajeb'o sam se ba u kucanju, nije konobar u pitanju, kuhar - logicno, pravi jelo. :mrgreen: :mrgreen:
mobsterc

#732 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mobsterc »

Nisi puno ni fulio kada je jelo bilo ko da ga je konobar pravio... :D
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#733 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by parappa »

samo da se zahvalim na preporukama za kibeta.

prije par mjeseci sam ovdje pitao gdje da odvedem grupu stranaca posto nisam iz sarajeva. vecina se slozila da je ipak kibe najbolji za to.
mogu vam reci da su svi bili odusevljenji... jedan momak koji je godinama u ugostiteljstvu i drzi sushi restoran u njemackoj kaze da je sve bilo extra... arhitektura, klopa, ljubaznost osoblja a pogled na grad je fantazija... prvo su svi slikali jedno 10 minuta prije nego sto su sjeli.

jedina zamjerka sa moje strane je da im je nestalo janjetine na kraju... :P
ultima_palabra

#734 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

parappa wrote:samo da se zahvalim na preporukama za kibeta.

prije par mjeseci sam ovdje pitao gdje da odvedem grupu stranaca posto nisam iz sarajeva. vecina se slozila da je ipak kibe najbolji za to.
mogu vam reci da su svi bili odusevljenji... jedan momak koji je godinama u ugostiteljstvu i drzi sushi restoran u njemackoj kaze da je sve bilo extra... arhitektura, klopa, ljubaznost osoblja a pogled na grad je fantazija... prvo su svi slikali jedno 10 minuta prije nego sto su sjeli.

jedina zamjerka sa moje strane je da im je nestalo janjetine na kraju... :P
Ma čovjek ima svoj fol, lokacija, usluga i par jela... to što radi, radi najbolje.
starii

#735 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by starii »

koji odron od muzike u restoranu dunja...uzas sta se pusta za bajram...
DaffyDuck

#736 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

starii wrote:koji odron od muzike u restoranu dunja...uzas sta se pusta za bajram...
Sta je bilo?
starii

#737 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by starii »

DaffyDuck wrote:
starii wrote:koji odron od muzike u restoranu dunja...uzas sta se pusta za bajram...
Sta je bilo?
sanja dordevic bez pratecih vokala, ta ne zna ni sta je e mol...koji odron od kafane i muzike i to jos u po centra sarajeva...
calculator

#738 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by calculator »

Sarajevo ima uglavnom stereotipne restorane, sa klasičnom ponudom hrane. Rijetko koji nudi kvalitetnu i raznovrsnu vegeterijansku kuhinju. Pa i onaj koji je ima na jelovniku opet je nudi u kombinaciji drugih jela. Izbor pića mnogo je bolji.
JanuaryJones

#739 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

calculator wrote:Sarajevo ima uglavnom stereotipne restorane, sa klasičnom ponudom hrane. Rijetko koji nudi kvalitetnu i raznovrsnu vegeterijansku kuhinju. Pa i onaj koji je ima na jelovniku opet je nudi u kombinaciji drugih jela. Izbor pića mnogo je bolji.
Što se tiče hrane Sarajevo je jedna velika selendra. Podgorica i Ljubljana koji su poprilično manji gradovi imaju veći izbor internacionalnih i street food restorana. Kod nas se sve svodi na ćevap, pitu, pekare, bh nacionalna jela po aščinicama, janjetinu prema moru i donere. Svijetli primjeri, iako se neki moraju još dokazati, su sushi bar i snogu street wok.
rumenige_brajtner

#740 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by rumenige_brajtner »

JanuaryJones wrote:
calculator wrote:Sarajevo ima uglavnom stereotipne restorane, sa klasičnom ponudom hrane. Rijetko koji nudi kvalitetnu i raznovrsnu vegeterijansku kuhinju. Pa i onaj koji je ima na jelovniku opet je nudi u kombinaciji drugih jela. Izbor pića mnogo je bolji.
Što se tiče hrane Sarajevo je jedna velika selendra. Podgorica i Ljubljana koji su poprilično manji gradovi imaju veći izbor internacionalnih i street food restorana. Kod nas se sve svodi na ćevap, pitu, pekare, bh nacionalna jela po aščinicama, janjetinu prema moru i donere. Svijetli primjeri, iako se neki moraju još dokazati, su sushi bar i snogu street wok.
ne znam na koji misliš, al sushi bar u hajduk veljkovoj (sushi-san), davno je dokazan. darko je strašan majstor za sushi, čak su i japanci neki snimali film o njemu. uglavnom, onaj restoran u SCC mu nije ni do koljena.
JanuaryJones

#741 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

rumenige_brajtner wrote:
JanuaryJones wrote:
ne znam na koji misliš, al sushi bar u hajduk veljkovoj (sushi-san), davno je dokazan. darko je strašan majstor za sushi, čak su i japanci neki snimali film o njemu. uglavnom, onaj restoran u SCC mu nije ni do koljena.
Za Sushi San znam da je extra, nisam ni mislila na Kimono...a dokazivanje se odnosi sa Snogu Stret Wok.
General_Jackson

#742 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by General_Jackson »

JanuaryJones wrote:
Gdje ćeš neizostavnu piletinu preskočit draga January, pa ona čini 80% jelovnika sarajevskih nazovi restorana.
JanuaryJones

#743 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

General_Jackson wrote:
JanuaryJones wrote:
Gdje ćeš neizostavnu piletinu preskočit draga January, pa ona čini 80% jelovnika sarajevskih nazovi restorana.
Da, da... my bad! Piletina na jedan te isti fazon. Može se i ta piletina napravit drugačije, ukusnije, zanimljivije pobogu.
rumenige_brajtner

#744 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by rumenige_brajtner »

pa ima poneki restoran da se razlikuje menu od ovog goreopisanog, al u skladu s tim, i cijena je nešto viša.
recimo, 4 sobe gdje safije, luka, superfood, sushi-san... znači, nema teorije da tu nađete išta od gore nabrojanog :)
General_Jackson

#745 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Mislim da većina od tih tzv. restorana o kojima smo ja i January govorili, namirnice za svoju kuhinju nabavlja u vidu zaleđenog povrća, najjeftinije piletine, kante majoneze, senfa i začina iz neke obližnje prodavaonice, nisam ih jednom vidio kako kupuju sa onim kolicima :-)
GaRGa

#746 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by GaRGa »

General_Jackson wrote:Mislim da većina od tih tzv. restorana o kojima smo ja i January govorili, namirnice za svoju kuhinju nabavlja u vidu zaleđenog povrća, najjeftinije piletine, kante majoneze, senfa i začina iz neke obližnje prodavaonice, nisam ih jednom vidio kako kupuju sa onim kolicima :-)

promjeni restorane, pod hitno :)
General_Jackson

#747 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Nemam šta promijeniti, ni ne idem u njih, pošto sam vidio kako ih većina funkcionira.
JanuaryJones

#748 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

General_Jackson wrote:Nemam šta promijeniti, ni ne idem u njih, pošto sam vidio kako ih većina funkcionira.
Nažalost :(
saim_adka

#749 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 18/01/2017 13:37, edited 1 time in total.
DaffyDuck

#750 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

starii wrote:
DaffyDuck wrote:
Sta je bilo?
sanja dordevic bez pratecih vokala, ta ne zna ni sta je e mol...koji odron od kafane i muzike i to jos u po centra sarajeva...
ko je ta :? Ja kontala oni furaju neki urbani fazon :-)
Post Reply