F.K. Olimpik Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
karanana

#726 Re: F.K. Olimpik

Post by karanana »

babuka zgembo wrote:
karanana wrote:....i da se u isto vrijeme malo vise karata kupi jer se dosta izgubilo na nedolasku hordi u utorak.

A zašto se sve gleda kroz prizmu novca???
Jel misliš da neće biti dobra utakmica i jel misliš da ova utakmica ne zaslužuje pažnju nekoga ko voli fudbal?
Jednostavno, mislim da je ovo dobra prilika da se stvarno pokaže da se ovdje normalno može navijati, a ako ti ne djelis moje mišljenje iznesi neki drugi argument, a ne novac. Ne znam to je samo moje neko skromno mišljenje, a ako misliš da nisam u pravu iznesi argumente pa ćemo diskutovati.
mislim da je ovo duel dva solidna tima iz premijer lige i mislim da bi se ova utakmica u fudbalskom smislu i za onoga ko voli fudbal mogla doci i pogledati, ali ne vidim razlog da bi horde i manijaci trebali da se dokazuju i pokazuju nekim tamo navijacima ko su i sta su, posebno kad ti navijaci koji dolaze vaze za desno orijentisane navijace koji cesto prave frku na nacionalistickom nivou. ti navijaci ni u kojem slucaju nisu stali uz njihovog ubijenog brata po hobiju. naprotiv. stoga, ne vidim razlog da se njima sta dokazuje i pokazuje ni na utakmicama sarajeva i zelje a ponajmanje na tekmi olimpika. igra olimpik-zrinjski, na tekmi treba da budu navijaci ili jednog ili drugog tima ili ljubitelji fubala koji dodju radi utakmice.
babuka zgembo

#727 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

karanana wrote:
babuka zgembo wrote:
karanana wrote:....i da se u isto vrijeme malo vise karata kupi jer se dosta izgubilo na nedolasku hordi u utorak.

A zašto se sve gleda kroz prizmu novca???
Jel misliš da neće biti dobra utakmica i jel misliš da ova utakmica ne zaslužuje pažnju nekoga ko voli fudbal?
Jednostavno, mislim da je ovo dobra prilika da se stvarno pokaže da se ovdje normalno može navijati, a ako ti ne djelis moje mišljenje iznesi neki drugi argument, a ne novac. Ne znam to je samo moje neko skromno mišljenje, a ako misliš da nisam u pravu iznesi argumente pa ćemo diskutovati.
mislim da je ovo duel dva solidna tima iz premijer lige i mislim da bi se ova utakmica u fudbalskom smislu i za onoga ko voli fudbal mogla doci i pogledati, ali ne vidim razlog da bi horde i manijaci trebali da se dokazuju i pokazuju nekim tamo navijacima ko su i sta su, posebno kad ti navijaci koji dolaze vaze za desno orijentisane navijace koji cesto prave frku na nacionalistickom nivou. ti navijaci ni u kojem slucaju nisu stali uz njihovog ubijenog brata po hobiju. naprotiv. stoga, ne vidim razlog da se njima sta dokazuje i pokazuje ni na utakmicama sarajeva i zelje a ponajmanje na tekmi olimpika. igra olimpik-zrinjski, na tekmi treba da budu navijaci ili jednog ili drugog tima ili ljubitelji fubala koji dodju radi utakmice.

Pošteno!!! To je tvoje mišljenje i ja ga poštujem, ali gledanje kroz prizmu novca mi nije bilo nikako jasno. Utakmica će biti dobra, u to sam siguran, a ujedno ovo je dobra prilika da se pokaže kako sarajevski klubovi mogu igrati sa klubovima sa hrvatskim predznakom bez incidenata. Živio ti meni.
slucajan

#728 Re: F.K. Olimpik

Post by slucajan »

Nijazovu prćiju mogu gledati samo ako na Grbavicu dovedu Barsu.
JThomas

#729 Re: F.K. Olimpik

Post by JThomas »

čekaj, zašto bi horde i manijaci kao grupe dolazile na tekmu olimpika? kakvog to smisla ima? kakva bi obilježja imali, šta bi pjevali? :lol:
karanana

#730 Re: F.K. Olimpik

Post by karanana »

babuka zgembo wrote:

Pošteno!!! To je tvoje mišljenje i ja ga poštujem, ali gledanje kroz prizmu novca mi nije bilo nikako jasno. Utakmica će biti dobra, u to sam siguran, a ujedno ovo je dobra prilika da se pokaže kako sarajevski klubovi mogu igrati sa klubovima sa hrvatskim predznakom bez incidenata. Živio ti meni.
ma prizmu novca sam spomenuo mozda i sarkasticno, konto nekih diskusija ovdje prije 3-4 dana da je olimpik ucinio par usluga za fks a da kao zahvalu dobija praznu tribinu hordi umjesto 30-40 hiljada maraka da su horde dosle.
babuka zgembo

#731 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

Glavaš: Možemo do pobjede nad Zrinjskim

Nakon ispcrpljujuće utakmice u zaostaloj utakmici IV kola Premijer lige protiv Sarajeva u utorak, Olimpik nastavlja prvenstvo utakmicom protiv aktuelnog prvaka države ekipom Zrinjskog. Sudeći prema trenutnoj formi oba premijerligaša utakmica će biti prava prvenstvena i puna dinamike.

- Sama činjenica da je Zrinjski aktuelni prvak naše države poziva na oprez. Gledao sam par njihovih utakmica i vidio sam da raspolažu kvalitetom te da zaslužuju svaki respekt. Ipak, mislim da i mi imamo kvalitet i da možemo do pobjede u ovom meču. Ovo će biti moja šesta utakmica kao šefa stručnog štaba Olimpika i vidljivo je da je i nama forma u uzlaznoj putanji. Sportski je da očekujemo pobjedu i nova tri boda u ovoj utakmici, rekao je Vlatko Glavaš, šef stručnog štaba Olimpika.

Zbog žutih kartona Glavaš neće moći računati na Spalevića i Kolarova.

- Njihovo neigranje će se svakako osjeteti, obojica su važan dio ekipe, ali raduje činjenica da ću u ogledu sa Zrinjskim ponovo moći računati na Jokića koji je pauzirao protiv Sarajeva zbog kartona, ali i na Subašića koji je u dresu mlade reprezentacije protiv Italije odigrao odlično i koji je pokazao da se radi o mladom igraču na kojeg se mora računati, rekao je Glavaš.

Glavaš je iskoristio i priliku da pozove navijače da u što većem broju dođu na Grbavicu kako bi pokazali da je glavni grad mjesto tolerancije i ljubitelja fudbala.

- Pozivam sve navijače, kako Olimpika, tako i Sarajeva i Želje da u što većem broju dođu na Grbavicu kako bi pokazali da klubovi iz Sarajeva i Hercegovine, odnosno tzv. klubovi sa hrvatskim predznakom mogu igrati mečeve bez problema, odnosno bez nacionalne netrpeljivosti. U naš klub je stigla informacija da će Zrinjski na Grbavici bodriti oko 200 njihovih navijača i meni je drago zbog toga, jer produbljivanje antagonizama između navijačkih grupa ne nudi ništa dobro ni fudbalu, ali ni državi u cjelini, Glavaševe su riječi.

Meč između FK Olimpik i NK Zrinjski se igra u nedjelju 18.10.2009. sa početkom u 15 sati na stadionu Grbavica.
krokodil

#732 Re: F.K. Olimpik

Post by krokodil »

Izvještaj sa utakmice, sastavi ekipa, tabela.....

http://www.olimpik.ba/cms/index.php?id=0,647,0,0,1,0
babuka zgembo

#733 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

Interview: Stefan Gavarić, prvotimac FK Olimpik

Lične ambicije vežem za ambicije Olimpika

U derbiju desetog kola Premijer lige koji je u nedjelju odigran na Grbavici, a u kojem je Olimpik savladao Zrinjski sa minimalnih 1:0 Stefan Gavarić je odigrao jednu od najboljih partija u dresu Vukova sa Otoke. Beskompromisno je ulazio u svaki duel, te je dao izuzetan doprinos u osvajanju nova tri boda Olimpika. Igrač koji je svoju karijeru počeo u omladinskoj školi Obilića prošao je mnoge klubove prije nego se skrasio u Premijerligašu sa Otoke. Igrao je za Zemun, Zvezdaru, Balkan, Teleoptik, Rudar iz Ugljevika, Zetu iz Golubovaca, Žilinu, Slaviju, Novi Pazar, da bi se na kraju ove sezone skrasio u Olimpiku, gdje se prema njegovim riječima dobro snašao.
- Sve je više nego korektno. Svi su me primili onako kako se samo poželjeti može. Od članova Uprave Kluba, pa do saigrača sa kojima se izuzetno dobro slažem. Momci su izuzetno dobri i kao ljudi i kao igrači i zasta je uživanje biti član Olimpika. Istaknuo bih Brunu Prlića sa kojim provodim najviše vremena, rekao nam je Gavarić.

Što se tiče meča sa Zrinjskim Gavarić želi zbog lošeg vremena i činjenice da meču nije prisustvovao veći broj gledalaca.

- Nama je izuzetno važno da smo osvojii tri boda. Bili smo bolji i zaslužili smo pobjedu i sa možda većom razlikom. Teren je bio takav kakav jeste i mi smo pružili maksimum za uslove kakve smo imali.

O Vlatku Glavašu, šefu stručnog štaba Olimpika Gavarić ima samo riječi pohvale.

- Od samog dolaska u klub Glavaš je pokazao da je dobar stručnjak, vidi se da ima zapadne metode rada što je i pokazao u svom dosadašnjem radu i dosadašnjim utakmicama. Mada bih ja iskoristio ovu priliku i da se zahvalim bivšem šefu stručnog štaba, Husrefu Musemiću, koji mi je pružio priliku i dao šansu da zaigram u Olimpiku, iskren je Gavarić.

U četvrtak Olimpik na Grbavici dočekuje Leotar u uzvratnom meču 1/8 finala Kupa BiH. U prvom meču u Trebinju Leotar je slavio sa 3:0.

- Leotar je u prvom meču stekao veliku prednost i činjenica je da će istu biti jako teško dostići. Leotar je dobar tim što pokazuju i svojom trenutnom pozicijom na prvenstvenoj tabeli. Nadam se da će utakmica u četvrtak biti dobra i da će publika koja dođe na stadion da pogleda meč biti zadovoljna, kaže Gavarić.

Što se tiče vlastitih ambicija Gavarić kaže da su one trenutno vezane za Olimpik.

- Imam ugovor sa Olimpikom i sve ću od sebe dati da klub ostvari što bolje rezultate. Moje je da igram, a nadam se da će ljudi u Klubu biti zadovoljni onim što pružam. Nadam se da bi moje eventualne dobre igre u nastavku prvenstva mogle biti dobra odskočna daska za neki eventualni angažman u inostranstvu, od čega bi koristi imao i ja ali i Olimpik kroz obeštećenje, rekao nam je za kraj razgovora Gavarić.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#734 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

Ako se uzme u obzir da je olimpik u 90% slucajeva kao domacin pobjedjivao poslije sviranog penala (vrlo cesto diskutabilnog),onda se da zakljuciti da im protiv Leotara trebaju tri penala...sto je malo previse i za Nijaza :D
babuka zgembo

#735 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

@libero
malo si neupucen, olimpiku su ove sezone svirana brojem i slovom 2 (dva) penala. Toliko o tvojoj upucenosti. Sad ces jos reci da onaj penal protiv sarajeva nije bio???
Cak je i Čala rekao nakon meča da je penal bio čist kao suza. nisi upucen i ne komentarisi nesto sto ne znas.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#736 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

Jel' to Glavas dao otkaz??
cico x

#737 Re: F.K. Olimpik

Post by cico x »

jos naslov legendarni vlatko dao otkaz,ccc.svako je danas legenda !?
EUROBIH

#738 Re: F.K. Olimpik

Post by EUROBIH »

Glavašmje odstupio iz porodičnih razloga......vraća se u njemačku...ne da nam se....ali ima proljeće.........doći će sve na svoje....imamo najbolje igrače samo više uigranosti.. :thumbup: :dance: :dance: :dance:
babuka zgembo

#739 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

Edin Prljača novi trener Olimpika
Edin Prljača je od danas novi šef stručnog štaba Olimpika. Nakon iznenadnog odlaska Vlatka Glavaša, Uprava Olimpika nije čekala puno da riješi pitanje šefa struke.
Tek nekoliko dana nakon povratka iz Kine gdje je bio trener u klubu koji se takmiči u tamošnjoj Super ligi, Prljača je preuzeo Olimpik. U svojoj karijeri već je vodio klubove koji su se takmičili u našoj Premijer ligi.

Vodio je fudbalski klub Sarajevo, Travnik te se okušao i kao šef stručnog štaba u Igmanu iz Konjica. Zadnje dvije godine je proveo kao trener u Guangzhou koji se takmiči u kineskoj Super ligi.

Nakon potpisa ugovora sa Olimpikom izjavio je kako je prilično upoznat sa dešavanjima u Premijer ligi BiH, kao i klubu kojeg je preuzeo.

Pratio sam dešavanja u BiH preko interneta, ali i satelitske televizije, tako da sam prilično upoznat sa dešavanjim u našem fudbalu. Preuzeo sam ekipu pred sam kraj polusezone, ali ću dati sve od sebe da u posljednja dva kola vratim Olimpik na poziciju na tabeli na kojoj je bio prije ove posljednje serije loših rezultata. Upoznat sam sa igračkim kadrom kojim raspolažem i mislim da imam dobru ekipu. Ne znam u kakvoj su formi, ali pauza u prvenstvu zbog nastupa reprezentacije će mi dobro doći da dobijem pravu sliku, rekao je Prljača nakon potpisivanja ugovora.

Kaže kako sa predsjednikom Olimpika, Nijazom Gracićem, sarađuje već izvjesno vrijeme i kako su se oko detalja ugovora brzo dogovorili.

Ja sam prije 3 godine već proveo jedno vrijeme u Olimpiku, gdje sam došao zajedno sa predsjednikom Gracićem, a radio sam kao direktor Kluba. Sa predsjednikom imam odličnu komunikaciju i mislim da zajedno možemo napraviti dosta toga, rekao je Prljača.

Edin Prljača je potpisao ugovor na dvije godine, a prvi trening sa igračima Olimpika će odraditi sutra na stadionu Grbavica u 12 sati i 30 minuta.
veljaca

#740 Re: F.K. Olimpik

Post by veljaca »

Sta se ovo desava u FK Olimpik ?????? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
EUROBIH

#741 Re: F.K. Olimpik

Post by EUROBIH »

pa kad se pročita text http://www.olimpik.ba sve je jasno...
daj im sve a oni ti tako vraćaju.......polako...nijaz će pokupovati ono što je ostalo dobrih igrača u našoj ligi i izvršiti selekciju..neće nijaz bacat pare za uspavane zvijezde :zzzz:
sačekajmo proljeće

dobro je rekao VEĆIH BULADA OD IGRAČA OLIMPIKA NISAM VIDIO!!! :lol: :lol: :lol:
krokodil

#742 Re: F.K. Olimpik

Post by krokodil »

[img][img=http://img27.imageshack.us/img27/2442/catstiw.jpg][/img]

Tekst iz Dnevnog Avaza o stadionu Otoka
krokodil

#743 Re: F.K. Olimpik

Post by krokodil »

Muhamed Mujić novi član F.K. "Olimpik"

http://www.olimpik.ba/cms/index.php?id=0,737,0,0,1,0
Eborg

#744 Re: F.K. Olimpik

Post by Eborg »

Mislim da je ovo odličan potez! O Mujiću sam dosta dobrog čuo! :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#745 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

Dosadasnje prinove:

Muhamed Mujić
Adis Ćulov, povratnik je u redove Olimpika čije je boje branio prošle sezone. Brzonogi napadač, jesenju polusezonu je proveo u ekipi azerbejdžanskog Mugana, ali je nezadovoljan uslovima u ekipi odlučio da se vrati u BiH.
Sabit Alimanović, lijevonogi bočni igrač, 1986. koji ponikao u ekipi Bosne iz Kalesije, nastupao još i za ekipe Orašja, Zvijezde (Gradačac) i Zadra,
Kapić Semir, napadač, rodjen 1986. godine koji u Olimpik dolazi iz ekipe Proletera iz Teslića gdje je i počeo karijeru.
Irfan Fejzić koji je prošao omladinsku školu FK Sarajevo, za koji je branio tri sezone, te jedno vrijeme proveo u Iranu.
Semir Bukvić, , U-17 I U-19 reprezentativac Bosne i Hercegovine rođen 1991. godine, koji je dosada branio za Bosnu iz Visokog i Čelik. Posljednju polusezonu je proveo u ekipi Bosne iz Visokog.
slucajan

#746 Re: F.K. Olimpik

Post by slucajan »

Igram sistem 4/6 na prinove, dakle, najmanje četvorica neće dočekati martovsku platu u Nijazovoj prćiji. ;-)
Charuga
Globalni moderator

#747 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

Image
krokodil

#748 Re: F.K. Olimpik

Post by krokodil »

http://olimpik.ba/cms/

Osvrt na igrački kadar Olimpika
Efedrin

#749 Re: F.K. Olimpik

Post by Efedrin »

Olimpik danas dobio Igman iz Konjica sa 3:1, bravo vukovi, s tobom i uz tebe!
karanana

#750 Re: F.K. Olimpik

Post by karanana »

cuj na kosevu ce sada igrati.
Post Reply