Bazen na Otoci!
- hakazvaka
#726 Re: Bazen na Otoci!
gdje ima kupit te uske kupace i mozel se na bazen uci ikako sa obicnim kupacim sorcem ?
- dast
#727 Re: Bazen na Otoci!
Au, nisam vidio prije ovaj post...Daphna wrote:Reci vrijeme, mjesto već znamodast wrote:Nista, moracemo plivati zajedno i onda cu ti oprostiti![]()
![]()
Plivam tri puta sedmicno, iza 21h, nekih sat vremena, pa ako ti odgovara pronadji me...
- Lady Saray
#728 Re: Bazen na Otoci!
vidjela sam da tih "uskih gaca i bokserica" za kupanje ima u intersportu a sorcevi (oni siri) ne moguhakazvaka wrote:gdje ima kupit te uske kupace i mozel se na bazen uci ikako sa obicnim kupacim sorcem ?
- dast
#729 Re: Bazen na Otoci!
Ma ima u robotu na trecem spratu cini mi se u jednom butiku, 15 maraka koliko se sjecam da sam ja platio, nigdje drugo nisam nasao, pa ni u intersportu... Nisu lose, imaju i dzep sa straneLady Saray wrote:vidjela sam da tih "uskih gaca i bokserica" za kupanje ima u intersportu a sorcevi (oni siri) ne moguhakazvaka wrote:gdje ima kupit te uske kupace i mozel se na bazen uci ikako sa obicnim kupacim sorcem ?
- hakazvaka
#730 Re: Bazen na Otoci!
hajd faladast wrote:Ma ima u robotu na trecem spratu cini mi se u jednom butiku, 15 maraka koliko se sjecam da sam ja platio, nigdje drugo nisam nasao, pa ni u intersportu... Nisu lose, imaju i dzep sa straneLady Saray wrote:vidjela sam da tih "uskih gaca i bokserica" za kupanje ima u intersportu a sorcevi (oni siri) ne moguhakazvaka wrote:gdje ima kupit te uske kupace i mozel se na bazen uci ikako sa obicnim kupacim sorcem ?![]()
- Lady Saray
#731 Re: Bazen na Otoci!
ma imaju i u intersportu, sinoc ja gledala, stoje dole na dnu pored opreme za tenis imaju i muski i zenski kupaci al su garant i skuplje od ovih u robotudast wrote:Ma ima u robotu na trecem spratu cini mi se u jednom butiku, 15 maraka koliko se sjecam da sam ja platio, nigdje drugo nisam nasao, pa ni u intersportu... Nisu lose, imaju i dzep sa straneLady Saray wrote:vidjela sam da tih "uskih gaca i bokserica" za kupanje ima u intersportu a sorcevi (oni siri) ne moguhakazvaka wrote:gdje ima kupit te uske kupace i mozel se na bazen uci ikako sa obicnim kupacim sorcem ?![]()
- hakazvaka
#732 Re: Bazen na Otoci!
pa ovo je stvarno, nidje veze.. cuj ne daju u bazen u sorcu.. sta to moze biti bazenu ako udjem u sorcu ? 
-
dimu
#733 Re: Bazen na Otoci!
mrsko mi sad citat sve postove imam jedno pitanje za taj famozni bazen
je li istina da je kratak za 3cm od normi za olimpijski bazen tako da se ne moze ni koristiti u tu svrhu ? znaci dzaba napravljen...
to sam cuo neki dan pa reko da pitam, jer ako je istina onda je to stvarno nevjerovatno koji smo mi papci
je li istina da je kratak za 3cm od normi za olimpijski bazen tako da se ne moze ni koristiti u tu svrhu ? znaci dzaba napravljen...
to sam cuo neki dan pa reko da pitam, jer ako je istina onda je to stvarno nevjerovatno koji smo mi papci
- ProbuseniDolar
#734 Re: Bazen na Otoci!
garant su ovi nasi mjerili bazen bez polijepljenih plocica 
-
dimu
#735 Re: Bazen na Otoci!
nista me ne bi cudilo al eto da pitam da provjerim, da nije suplja...
- Topla voda
#736 Re: Bazen na Otoci!
jebes bazen dje nema janjetine 
- Daphna
#737 Re: Bazen na Otoci!
Dast, kako je stanje u tom terminu? Nisam baš ljubitelj gužvi, pa ako je veća posjećenost... Da se držim onog svog popodnevnog...dast wrote:Au, nisam vidio prije ovaj post...Daphna wrote:Reci vrijeme, mjesto već znamodast wrote:Nista, moracemo plivati zajedno i onda cu ti oprostiti![]()
![]()
![]()
Plivam tri puta sedmicno, iza 21h, nekih sat vremena, pa ako ti odgovara pronadji me...
-
ajde_vise
#738 Re: Bazen na Otoci!
drzi se svog popodnevnog
docemo da te vidimo
-
Dendrlix
#739 Re: Bazen na Otoci!
Nije nidje veze. Ono nije rekreativni bazen gdje se moze skakati, namakati, prskati, brboljati, imitirati gliser ili sta vec... Ne mogu da vjerujem da se neko moze ibretiti na to. Znas li sta je stidna dlaka?hakazvaka wrote:pa ovo je stvarno, nidje veze.. cuj ne daju u bazen u sorcu.. sta to moze biti bazenu ako udjem u sorcu ?
Prije rata ni na DIF-u se nisi mogao kupati u sorcu. A ako si trenirao plivanje ili dolazio u sklopu fakulteta/skole, gumena kapa je bila obavezna.
- scooter21ba
#740 Re: Bazen na Otoci!
ako je bazen "olimpijski" zasto su dopustili da ga koristi i "obican" narod koji ne trenira plivanje vaterpolo sinkronizovano plivanje i sta ja znam koje jos sportove na vodi i u vodiDendrlix wrote:Nije nidje veze. Ono nije rekreativni bazen gdje se moze skakati, namakati, prskati, brboljati, imitirati gliser ili sta vec... Ne mogu da vjerujem da se neko moze ibretiti na to. Znas li sta je stidna dlaka?hakazvaka wrote:pa ovo je stvarno, nidje veze.. cuj ne daju u bazen u sorcu.. sta to moze biti bazenu ako udjem u sorcu ?
Prije rata ni na DIF-u se nisi mogao kupati u sorcu. A ako si trenirao plivanje ili dolazio u sklopu fakulteta/skole, gumena kapa je bila obavezna.
-
Dendrlix
#741 Re: Bazen na Otoci!
Da bi narod mogao doci i otplivati 500 metara slobodnim stilom, kraulom delfinom.... Rekreacija, zdrav zivot, itd... A ne uzivanje i namakanje guzova, zabava, skakanje "bombe"... Nisam jednom bio istjeran sa DIF-a jer sam skakao u bazen.
- scooter21ba
#742 Re: Bazen na Otoci!
pa u tome je problem koliko ce njih doci da prepliva 500 slobodnim kraul delfinDendrlix wrote:Da bi narod mogao doci i otplivati 500 metara slobodnim stilom, kraulom delfinom.... Rekreacija, zdrav zivot, itd... A ne uzivanje i namakanje guzova, zabava, skakanje "bombe"... Nisam jednom bio istjeran sa DIF-a jer sam skakao u bazen.
pola njih sto dodje i ne zna sta je kraul sta je delfin a ti trazis da se ponasaju kao felps
pa eto i ti sam kazes nisam jednom bio istjeran znaci ti isti si to radio gore a ovdje kao zelis da uvedes red
eto ti naseg mentaliteta jebo ti nas
-
Dendrlix
#743 Re: Bazen na Otoci!
Pazi, ja sam to radio kao klinac od nekih desetak godina i u slobodnim terminima. Ali sam isto tada trenirao plivanje i nije mi na pamet padalo da skocim u bazen na treningu. Ja ne trazim da se oni ponasaju kao felps (sta je felps?), ali smatram da ovom gradu treba bazen koji ce iskljucivo sluziti za sport i rekreaciju a ne za zabavu. Nisam jos bio na Otoci, ali kad odem otici cu da plivam. Inace idem na Ilidzu jer hocu da se plazam niz tobogan, namacem guzove u jacuzzi-ju itd.
- scooter21ba
#744 Re: Bazen na Otoci!
bavis se plivanjem ne znas ne sta je nego ko je felps dovoljnoDendrlix wrote:Pazi, ja sam to radio kao klinac od nekih desetak godina i u slobodnim terminima. Ali sam isto tada trenirao plivanje i nije mi na pamet padalo da skocim u bazen na treningu. Ja ne trazim da se oni ponasaju kao felps (sta je felps?), ali smatram da ovom gradu treba bazen koji ce iskljucivo sluziti za sport i rekreaciju a ne za zabavu. Nisam jos bio na Otoci, ali kad odem otici cu da plivam. Inace idem na Ilidzu jer hocu da se plazam niz tobogan, namacem guzove u jacuzzi-ju itd.
pa i ovdje klinci dodju da skacu i vjerovatno u slobodnim terminima jer ko ce mene petog desetog pustiti za vrijeme nekog zakupljenog termina
treba ali koji su ga klinac onda otvarali za javnu upotrebu kao sto su i ostali bazeni u gradu
moras se pomiriti da ce doci mujo fata i da ce namakati guzove i na otoci jer im je blize jeftinije ili sta ja znam sto
-
Dendrlix
#745 Re: Bazen na Otoci!
Ti se bas nesto natakario na mene.
BaviO sam se plivanjem prije rata i to kratko. Rekoh ti vec da je bazen ima slobodne termine da bi gradjani mogli baviti PLIVANJEM rekreativno. Ako neko hoce da jednom-dvaput mjesecno otpliva 500m, jel' treba da se upise u neki plivacki klub da bi mu to bilo omoguceno? Vjerovatno ti je poznato da se preporucuje trudnicama da PLIVAJU. Jel' trebaju starhovat da im ja ne skocim za vrat niz tobogan ili da im slucajno ne zabijem petu u stomak dok se ganjam sa nekim? I ne mogu se pomiriti da ce doci Mujo i Fata i namakati guzove. Imaju Ilidzu i nek namacu guzove do mile volje kao sto i ja namacem.
BaviO sam se plivanjem prije rata i to kratko. Rekoh ti vec da je bazen ima slobodne termine da bi gradjani mogli baviti PLIVANJEM rekreativno. Ako neko hoce da jednom-dvaput mjesecno otpliva 500m, jel' treba da se upise u neki plivacki klub da bi mu to bilo omoguceno? Vjerovatno ti je poznato da se preporucuje trudnicama da PLIVAJU. Jel' trebaju starhovat da im ja ne skocim za vrat niz tobogan ili da im slucajno ne zabijem petu u stomak dok se ganjam sa nekim? I ne mogu se pomiriti da ce doci Mujo i Fata i namakati guzove. Imaju Ilidzu i nek namacu guzove do mile volje kao sto i ja namacem.
- dast
#746 Re: Bazen na Otoci!
Tad je najbolje, nema mnogo ljudi i imas sasvim dovoljno prostora za sebe... Inace do jedno 11h iz jutra i tamo poslije 21h je najmanja guzva i upravo zbog toga ja dolazim tada...Daphna wrote:Dast, kako je stanje u tom terminu? Nisam baš ljubitelj gužvi, pa ako je veća posjećenost... Da se držim onog svog popodnevnog...
Sto se tice ostalog, ovaj bazen nije za zajebanciju (da ne citiram dendrlixa koji je u pravu), vec postoji neki kodeks koji se treba postovati (konkretno mislim na kupace) i dolaze ljudi koji zele da budu u formi i koji vole pljivanje, dakle cisto rekreativno i radi svog zdravlja... Naravno ima mnogo raje palamudica koji dolaze da smekaju neke trebe i da se glupiraju, no to je sad posebna prica... Dakle ko nece da pliva ne treba ni da dolazi, za takve postoje Terme, a ovaj bazen za sada ima sasvim neki drugi karakter...
P.S. Skakanje je zabranjeno, a ako je slucajno u vasem terminu neki plivacki klub, pola bazena je za njih rezervisano i ako oni eventualno skacu to vama apsolutno nece predstavljati problem, jer imate svoju traku...
- Erzsebet
#747 Re: Bazen na Otoci!
Da, džaba je napravljen, nije bitno što će raja plivati, ići u teretanu i sl... Bitno je da se neće moći koristiti na nepostojećoj olimpijadidimu wrote:mrsko mi sad citat sve postove imam jedno pitanje za taj famozni bazen
-
dimu
#748 Re: Bazen na Otoci!
Erzsebet wrote:Da, džaba je napravljen, nije bitno što će raja plivati, ići u teretanu i sl... Bitno je da se neće moći koristiti na nepostojećoj olimpijadidimu wrote:mrsko mi sad citat sve postove imam jedno pitanje za taj famozni bazen
raja ne mora da pliva u olimpijskom bazenu, a sve se vrtilo oko tog "olimpijskog" bazena, olimpijsko ovo olimpijsko ono... mogli su i obicne bazene napravit (kao terme) pa da se raja kupa... sto ce nam olimpijski bazen koji je kraci od normi ? tako da jest dzaba napravljen... ne mora biti olimpijada, koliko znam i za "obicna" takmicenja bazeni moraju ispunjavati te neke norme...
- hakazvaka
#749 Re: Bazen na Otoci!
kasno mi ba 21..dast wrote:Tad je najbolje, nema mnogo ljudi i imas sasvim dovoljno prostora za sebe... Inace do jedno 11h iz jutra i tamo poslije 21h je najmanja guzva i upravo zbog toga ja dolazim tada...Daphna wrote:Dast, kako je stanje u tom terminu? Nisam baš ljubitelj gužvi, pa ako je veća posjećenost... Da se držim onog svog popodnevnog...
ja cu vidjet da idem svaki dan, il svaki drugi negdje oko 19, pa sat vremena
- dast
#750 Re: Bazen na Otoci!
Kraci je za par centimetara i to zbog greske izvodjaca radova, ali je to sve naknadno demantovano i navodno da sve odgovara olimpijskim normama...dimu wrote:Erzsebet wrote:Da, džaba je napravljen, nije bitno što će raja plivati, ići u teretanu i sl... Bitno je da se neće moći koristiti na nepostojećoj olimpijadidimu wrote:mrsko mi sad citat sve postove imam jedno pitanje za taj famozni bazen
raja ne mora da pliva u olimpijskom bazenu, a sve se vrtilo oko tog "olimpijskog" bazena, olimpijsko ovo olimpijsko ono... mogli su i obicne bazene napravit (kao terme) pa da se raja kupa... sto ce nam olimpijski bazen koji je kraci od normi ? tako da jest dzaba napravljen... ne mora biti olimpijada, koliko znam i za "obicna" takmicenja bazeni moraju ispunjavati te neke norme...
A Terme postoje, ne razumijem zasto bi se jos jedne pravile? Jedan bazen takvog tipa sasvim je dovoljan za potrebe ovog grada i jos jedan bi bio suvisan... OVo je trebalo Sarajevu i primjecujem brdo plivaca i nekih novopecenih vaterpolo klubova koji tu treniraju i mislim da to prije nisu mogli... Tako da sve pohvale za ovaj bazen i za one koji zele da plivaju i da na taj nacin odrzavaju kondiciju ovo je idealno mjesto... Sve pohvale za opstinu i nacelnika, ovo je jedna mnogo pozitivna stvar za ovaj grad