U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#726 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

dobro je vas je vise sa vehabijama...

Pogledaste li vi clanak 24sata? Pogledaste li slike? Vidjeste li "navijace"? Molim vizu za Zimbabve! I kartu u jednom pravcu!
xeres

#727 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by xeres »

pomahnitali.trifun wrote:
Sarajevo nikada nije imalo historiju poput San Franciska, Amsterdama, Napulja i nikada nije imala tolerancije prema Homoseksualcima. Do rata u bivsoj nam drzavi homoseksualizam je bilo kaznjivo dijelo
A vehabije su dio nase tradicije?
svi su oni bili medj' nama, sad su samo isplivali na talasu '92-'95...
Stolac92

#728 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Stolac92 »

Cijelo vrijeme pratim dešavanja oko queer festivala i stalno se suzdržavam da reagujem, ali mi je jutros puko film...
Ne mogu da izdržim više da ne odgovorim na ove što pljuju po Sarajevu, prizivaju Sarajevo od prije rata, govore kako je ovo dokaz da je Sarajevo radikalna, fašistička, konzervativna, ksenofobna i rasistička sredina. Sram vas i stid bilo! Nisam iz Sarajeva, ali neka vas je sram i stidite se zbog ovakvih riječi... vi tupani bez mozga i razuma. Ne možete da vidite da je Sarajevo sinoć pokazalo svoju toleranciju, svoju širokogrudnost, svoju tradiciju i to prema nečemu što je potpuno nove u ovakvom vidu ispoljavanja. Sinoć ispred Akademije nije bilo 5 000, 10 000 ili 100 000 Sarajlija koji poste i klanjaju, koji se Bogu mole i milostinju udjeluju. Sinoć je ispred Akademije bila šačica jada i grupica navijačkih huligana. Da je policija imala naređenje da profesionalno obavlja svoj posao sinoć ne bi bilo ni najmanjeg incidenta, jer je bilo više policajaca nego Vahabija i huligana... Problem je opet u tome što je policija u službi politke, koja sinoć nije naredila da policija djeluje kao što su naredili ispred nogometnog saveza. Samo da upitam Gosta da li se on to sjeća Sarajeva od prije rata kad je homoseksualizam bio zakonom zabranjen, kad su grupice mlatile pedere po ulicama i policija im pomagala, kad se uletalo u stanove na sumnjive derneke? Pričaš o tolerantnom Sarajevu od prije rata... Ja lično nisam ni podržao ni napao festival... Smatram da prava queer populacije nisu ugrožena kao što su ugrožena prava Roma, rudara, djece, žena, invalida... i prilično se dobro bore za svoja prava. Što se tiče Sarajeva... Ja sam ponosan na Sarajevo... ona ovo Sarajevo po kojem Sarajlije pljuju, na ovo Sarajevo zbog kojeg su mnogi izginuli i na ovo Sarajevo koje je sinoć opet pokazalo toleranciju. Ako vam treba odgovorni krivac za ono što se sinoć desilo onda je to policija i njihovi naredbodavci Hilmo Selimović, Tajo, Mama i ostali pravi pederi, koji nas sve do gole kože izje.aše.

Što se tiče usporedbe sa pravima queer populacije malo progooglajte pa ćete vidjeti da se oni još uvijek bore za svoja prava i u takozvanim civilizovanim sredinama kao što je "napredna" Evropa... Sram vas bilo... Gadite mi se...

Molio bih moderatora da me banuje sa ovog foruma, jer mi se toliko ogadio da ne želim više post kvariti komentarišuću preseravanje ove bagre ovdje...
xeres

#729 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by xeres »

mIRCerka wrote:dobro je vas je vise sa vehabijama...

Pogledaste li vi clanak 24sata? Pogledaste li slike? Vidjeste li "navijace"? Molim vizu za Zimbabve! I kartu u jednom pravcu!
a ti bi da das podrsku robertu mugabeu....
shalaedin

#730 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shalaedin »

evo.mene wrote:
shalaedin wrote:
evo.mene wrote:ove vehabije treba sve protjerati i zabraniti njihovo postojanje
i džaba su postili ovih 25 dana, sve su to sinoć poništili svojim ponašanjem
WOW! Da ti nisi vidovita Hajrija? Sigurno znas ti kome se post prima a kome ne... :)
Vehabije treba otjerati a Homoseksualce ne treba :) Sutra necemo htijeti ni pedofile otjerati jer to ce biti IN u Evropi, a polako i kod nas.

Postoje uzroci i posljedice onoga sinoc...To ce i jednim i drugima dati poleta da se hvataju za vratove u ova 4 dana dok traje festival. Ovi nece da odustanu, dok ce drugi pokusati da istjeraju svoje po staroj sinocnjoj reziji. Obican svijet ce takve stvari prezirati ili sutke odobravati, ali to je sve nebitno... Mi nemamo ni o cemu generalno zajednicki stav pa ni o ovome... Suticemo i trpiti i da nam se otrov servira... tako da ovdje nije pitanje vise ni o Vehabijama ni o Homoseksualcima vec o tome ko smo mi? Sta smo? Sta zelimo a sta ne? Ko je su nase vrijednosti koje mi branimo? Sarajevo nikada nije imalo historiju poput San Franciska, Amsterdama, Napulja i nikada nije imala tolerancije prema Homoseksualcima. Do rata u bivsoj nam drzavi homoseksualizam je bilo kaznjivo dijelo. Svak ko je imao dugu kosu nazivao se "Pederom", osim onda kada je to bio opsti trend. A da negovorimo tek o feminiziranim muskarcima koji su bez obzira na sex. orijentaciju bili ismijavani. Tako da nije za ocekivati da ce im u buducnosti biti lakse.

Najgore je to sto oni koje mi cesto diskriminiramo bili oni Homoseksualci ili Vehabije imaju stav i imaju petlju da ga iznesu, dok ga mi kao narod generalno nemamo... a pojedinacno svi.
opet ista glupa priča, danas homoseksualci, sutra pedofili...
homoseksualci nikome ne štete... to je njihov problem ili ne-problem
ja ne znam da neka Qgrupa pravi probleme po državi a ima dosta vehabijskih grupa koje prave probleme... neće meni ovde niko šerijat nametati a niko mi ne nameće homoseksualizam

i pusti priču o starim zakonima i slično, ako pogledaš daleko u istoriju možeš vidjeti da su mnoge velike ličnosti bile biseksualci i da je to u to vrijeme bilo normalno

i zar misliš da među gej populacijom nema onih koji su i muslimani i katolici itd. bar se se oni osjećaju vjernicima, a ko si ti ili ja da im kažeš da to nisu
Vidi sve sto je lose ulazi na mala vrata... zaboravio si cinjenicu da do prije 100 godina nije se ni alkohol, ni droga ni pola ovih stvari spominjalo pa i u najvecim zemljama svijeta koje danas promovisu ovakvu slobodu.Ali danas se takve stvari promovisu. Svako vrijeme donosi neko nove probleme... ti tvrdis da je to normalno...ja ne, ali hocu da ti kazem da ce sutra nesto gore biti nas problem. Ozakonicemo njih poslje cemo ozakoniti i gore stvari na koje nismo navikli... pa svijet nikada nije gore duhovno nazadovao ali definitivno nikada nije materijalisticki uznapredovao... Da nam ustanu pradjedovi i vidi sta im praunucici rade umrli bi od sramote... Koliko se pravih vrijednosti izgubilo...
delightful

#731 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

stolac, i ti ga usra vala - licni komentar, ne mogoh odoliti.
nije problem u sacici vehabija i navijaca. problem je u nekoliko stotina hiljada ljudi koji mirno gledaju i dopustaju i odobravaju sta ta sacica radi. kao i sacica politicara, sacica religijskih zajednica, sacica po sacica.....
xeres

#732 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by xeres »

delightful wrote:stolac, i ti ga usra vala - licni komentar, ne mogoh odoliti.
nije problem u sacici vehabija i navijaca. problem je u nekoliko stotina hiljada ljudi koji mirno gledaju i dopustaju i odobravaju sta ta sacica radi. kao i sacica politicara, sacica religijskih zajednica, sacica po sacica.....
kazes problem u narodu, mogo bi se sloziti, i sta predlazes, kakvu kolektivnu terapiju primjeniti da se stanje promjeni....
Risto Kuglarić

#733 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Risto Kuglarić »

shalaedin wrote: Vidi sve sto je lose ulazi na mala vrata... zaboravio si cinjenicu da do prije 100 godina nije se ni alkohol, ni droga ni pola ovih stvari spominjalo pa i u najvecim zemljama svijeta koje danas promovisu ovakvu slobodu.Ali danas se takve stvari promovisu. Svako vrijeme donosi neko nove probleme... ti tvrdis da je to normalno...ja ne, ali hocu da ti kazem da ce sutra nesto gore biti nas problem. Ozakonicemo njih poslje cemo ozakoniti i gore stvari na koje nismo navikli... pa svijet nikada nije gore duhovno nazadovao ali definitivno nikada nije materijalisticki uznapredovao... Da nam ustanu pradjedovi i vidi sta im praunucici rade umrli bi od sramote... Koliko se pravih vrijednosti izgubilo...
taaako je, od zlatnog doba inkvizicije naovamo...
Stolac92

#734 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Stolac92 »

Problem je u nekoliko stotina hiljada ljudi koji mirno gledaju i dopuštaju i odobravaju da ih šačica lopova, ratnih profitera, mafijaša, izdajica, munafika, hodža, popova... već 13 godina dere, krade, laže, ubija, manipuliše... i šta se onda očekivalo sinoć... Činjenica da je sinoć bilo više ljudi na festivalu nego ispred Akademije govori sve... To što murija nije odradila svoj problem bi također trebalo da kaže sve... ali zar nisam u pravu da umjesto što pljujemo po Sarajevu i Sarajlijama prava adresa je policija, komesar, Tajo, Mama... i cijela lopovsko-mafijaška struktura.

i to sam rekla stolac. i to sam rekla.
The 51st State

#735 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by The 51st State »

a nije problem sto ne reaguju iako neodobravaju queer festival, mani se duplih standarda, za mene kao gradjana obije populacije su drustveno devijantne.
stolac majstore, pun pogodak.
Last edited by The 51st State on 25/09/2008 12:10, edited 1 time in total.
delightful

#736 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

The 51st State wrote:
a nije problem sto ne reaguju iako neodobravaju queer festival, mani se duplih standarda, za mene kao gradjana obije populacije su drustveno devijantne.
stolac majstore, pun pogodak.

sta hoces reci, da su trebali da se pridruze sinocnjim siledzijama u fizickim napadima?!
GianFranco

#737 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by GianFranco »

"Ramazan je najveci islamski praznik, praznik kada vjernici kroz svoj post se potpuno predaju bogu, praznik zbog kojeg su ratovi pravili pauze, praznik u kome se ljudi zblizavaju i oprastaju. "

A oni su u Ramazanskoj noći nasilni bili, čeka ih kazna najveća.
mojgrad

#738 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mojgrad »

hrasno38 wrote:Cemera i jada od Sarajeva grada, od njegove policije i od onih, koji se pod plastom islama i njegovih vrijednosti, nazivaju vjernicima. Ovo je jos jedan od razloga sto ne treba niti jednom vehabijskom sljedbeniku dozvoliti povratak iz Guantanama u Sarajevo pa makar imao i 100 djece i 10 zena. Ovo je isto tako dokaz kako jedan istup celnika IZ-a moze upaliti vatru i dokaz zasto je bivsi sistem vjerske zajednice drzao pod budnim okom i nije ima dozvoljavao da rade sta hoce. Takodje ovo je i dokaz da nama ne treba policija po evropskim principima nego po Rankovicevim principima koja prvo udara pa onda pita ko je kriv. Sacica jadnika i bjednika je dovela opet Sarajevo na naslovne stranice medija naravno u negativnom kontekstu i to po onom po cemu je upravo ovaj grad bio prepoznatljiv a to je postivanje razlicitosti. Naravno ovo ce Laktaski Vozd docekati kao keca iz rukava da kaze kako je ovo jos jedan od dokaza da je Sarajevo grad islamskih fundamentalista ili BH Teheran. Grad gdje se tuku novinari i grad gdje vehabije mogu da utjeruju pravdu.
Ramazan je najveci islamski praznik, praznik kada vjernici kroz svoj post se potpuno predaju bogu, praznik zbog kojeg su ratovi pravili pauze, praznik u kome se ljudi zblizavaju i oprastaju. I umjesto da IZ propagira takve vrijednosti za vrijeme ovog velikog praznika oni se bave Q festivalima indirektno govoreci ionako napaljenim balavcima i jos napaljenijim vehabijcama da to tako ne moze za vrijeme Ramazana. Znaci grad Sarajevo je upravo postao ono sto se odavno suska, jednonacionalni grad gdje se svi moraju ponasati onako kako se ponasa jedna, najveca nacionalna grupa, Bosnjaci. Gdje muderiz Halilovic prjijeratni Zepljak salje svoje horde iz Fahdove dzamije da prave red po gradu. Sve je ovo postalo jedno veliko FUJ!!!!
:thumbup:
Bas iz ovog a i mnogo drugih razloga Ja se ne namjeravam nikada vratiti u Sarajevo (koje nije vise kao sto je nekad bilo niti ce ikada biti). Vise volim zivjeti u zemlji gdje se ljudska prava postuju i cijeni ono sto jesi a ne gleda interes vecine ili manjine..Bas me briga ko sta radi u svom krevetu i s kime ga dijeli. Zar je to najveci problem covjecanstva? Bruka i sramota!
Sve u svemu tuzno je gledati kako jedan tako divan grad propada zbog sacice jada, huligana/kompleksasa..
shalaedin

#739 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shalaedin »

Sarajevo nikada nije imalo historiju poput San Franciska, Amsterdama, Napulja i nikada nije imala tolerancije prema Homoseksualcima. Do rata u bivsoj nam drzavi homoseksualizam je bilo kaznjivo dijelo
Feredza i brada su prije sto godina bile prisutne na nasim ulicama... Pogledaj stare slike sarajeva. Mozes vidjeti sve prisutne sarajlije... one koji su se poistovjetili sa Austrugorima, oni koji su gajili ljubav prema fesu, a nisu nosili bradu i njihove zene koje su pokrivale galvu a nisu pokrivale lice, isto tako si mogao vidjeti one koji su nosili bradu i cije su zene su pokrivale i glavu i lica... upoznaj se sa historijom svoga grada bolje. Samo tada Vehabije nisu imali ovo ime koji imaju danas i nisu bili diskriminirani... Ti koda nisi gledao Miris dunja, vidio stare razglednice, citao knjige o starome sarajevu... i u njemu je bilo sveprisutnih ljudi kao danas. Razlicitosti puno vise nego sada. Tada je u Sarajevu bilo Muslimana, Srba, Hrvata, Jevreja ... A festivala ovakve prirode sigurno nije... Mada mislim da je i ovako Sarajevo sa svim manama i vrlinama bolje nego da ga nema.
kockica_kockica

#740 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by kockica_kockica »

shalaedin wrote:
Feredza i brada su prije sto godina bile prisutne na nasim ulicama... Pogledaj stare slike sarajeva. Mozes vidjeti sve prisutne sarajlije... one koji su se poistovjetili sa Austrugorima, oni koji su gajili ljubav prema fesu, a nisu nosili bradu i njihove zene koje su pokrivale galvu a nisu pokrivale lice, isto tako si mogao vidjeti one koji su nosili bradu i cije su zene su pokrivale i glavu i lica... upoznaj se sa historijom svoga grada bolje. Samo tada Vehabije nisu imali ovo ime koji imaju danas i nisu bili diskriminirani... Ti koda nisi gledao Miris dunja, vidio stare razglednice, citao knjige o starome sarajevu... i u njemu je bilo sveprisutnih ljudi kao danas. Razlicitosti puno vise nego sada. Tada je u Sarajevu bilo Muslimana, Srba, Hrvata, Jevreja ... A festivala ovakve prirode sigurno nije... Mada mislim da je i ovako Sarajevo sa svim manama i vrlinama bolje nego da ga nema.

Ljudi koji su onda zivjeli muslimani nemaju nikakve veze sa Vehabijama... neuporedivo... totalno irelevantno... Ono sto vehabije prestavaljaju i misle da predstavljaju definitivno nije isto... dalje od svog fanatizma i ne vide.. :smajlikojipovraca:

na tom "festivalu" je bilo jako puno onih koji nisu gay... dosli iz radoznalosti jer se o tome digla tolika buka... sad leze kuci jer imaju potres mozga od batinanja onih koji su mislili da se sakama rjesavaju stvari... bljak

primitivizam je jedna od onih stvari koje ne podnosim... :twisted:
trinaesti

#741 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

preuvelicavate. ispade sarajevo najgori grad.

ponovicu recept koji ce sprijeciti huligane da se ponovo okupljaju povodom bilo cega:

ZESTOKA NOVCANA KAZNA svakog ko je sinoc uradio i najmanji oblik prekrsaja iz domena javnog reda i mira.

takva kazna ce ovakvima koji su sinoc bili na "protestu" biti daleko vaznija i od FK sarajva i od islama.
jer oni zapravo i ne znaju sta je to biti musliman ili navijac.

a ovi "branitelji" islama, mogli su ljepse provesti vrijeme netom nakon iftara. mogli su lijepo dzematile klanjati aksam, pa onda negdje na dobru kafu ili
topao caj, pa na teraviju. pa malo uzivati u ovim posljednjim danima mjeseca ramazana.
i pokusati naci malo mira za duse, koje ocito traze da budu priznate kao muslimanske. samo sto hudi, misle da se to dokazuje mrznjom prema drugome,
a ne ljubavlju prema Stvoritelju. uzvikivati Allahu Ekber dok u istoj toj grupi neko poziva na ubijanje, a vjerujem da se istovremeno i psovalo, nije mi bas nesto muslimanski.
trinaesti

#742 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

digital wrote:Ja predlazem da se pokrene inicijativa za zabranu vehabizma u BiH jer odstupaju od klasicnih muslimana ;)
onda nemoj da se iznenadis ako neko predlozi da se pokrene inicijativa za zabranu queer udruzenja jer propagira oblike seksualnosti koje odstupaju od klasicnih.
DobroJutroKolumbo

#743 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by DobroJutroKolumbo »

mIRCerka wrote:
shalaedin wrote:
Najgore je to sto oni koje mi cesto diskriminiramo bili oni Homoseksualci ili Vehabije imaju stav i imaju petlju da ga iznesu, dok ga mi kao narod generalno nemamo... a pojedinacno svi.
koja istina...
Kako bolna istina , istina koja je stala u jednu jedinu recenicu , istina koja je objasnila stanje drustva u BiH , ne treba nista vise reci , ovo je dovoljno , cak i previse!
dallton

#744 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by dallton »

digital wrote:Ja predlazem da se pokrene inicijativa za zabranu vehabizma u BiH jer odstupaju od klasicnih muslimana ;)
Ljudi bozji svaka zemlja ima mogucnost da uskrati pravo ispoljavanja vjerskih osjecaja grupama ili pojedincima koji to cine na nacin koji ugrozava javni mir, bezbjednost, poredak itd. brate dragi organizujte se pa napravite peticiju i trazite zabranu - vehabizam je nesto najgore sto se desilo u bih poslije cetnika, kamere svijeta su uperene na njih,
shalaedin

#745 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shalaedin »

Klasicni musliman treba da lici na profil nekog lokalnog kriminalca ili nekog hodze cije se ime spominje po novinama i sudskim sporovima... treba da bajrame doceka uz drogu i alkohol... treba da sljedi praksu za koju nema objasnjenje i o kojoj sam nema pojma. Kada ga pitas zasto klanja on kaze to mi je farz, allah je tako naredio, a kada ga pitas zasto tako klanjas kaze tako su me dede i nane naucile... Kad ka pitas zasto posti kaze pa i moji su postili... kada ga pitas zasto zekat daje i u kojoj kolicini on nema pojma nema objasnjenje. Svaka stvar u islamskoj praksi mora imati utemeljenje u Kur`anu i sunnetu i ako je musliman obavlja mora imati za to objasnjenje da ga nebi neko ko zeli da udje u Islam svojim pitanjima stavio u kusnju. Zato treba imati znanje prije svake prakse... a rijeci prije djela mada su djela od svega najbolji pokazatelj stanja samoga covjeka.

Znanje i samo znanje... da si ikada pitao i pricao o drugim muslimanima znao bih da medju muslimanima ima toliko razlika...toliko pouzdanih i nepouzdanih stvari koji ljude sljede misleci da je to od vjere... ljude koje mi vehabijama nazivamo su isti kao mi suprotni su tekfirijama koji kazu da je dozvoljeno ubiti svakoga ko ne vjeruje u Allaha, da je takvima dozvoljeno nepravdu ciniti, da svako ko glasa nije musliman... Te ahmedija, behanija i alijevica koji dozvoljavaju sve sto je Allah zabranio a zabranju halal stvari... a svojim vjerovanjem ruse sve postulate nase vjere...

Ja osudjujem postupke i jednih i drugih jer svemu postoji uzrok i posljedica... Mada sam mislim da se ovo sve napuhalo vise nego sto treba... najgori su mi komentari koje citam o nekom losem Sarajevu ili kako ga nema... kao da je sa sinocnjim desavanjem potonuo svijet. U Sarajevu su se desavale i gore stvari ali smo ih cini mi se zaboravili cim se izmedju sebe dijelimo i koljemo... Zalosno je sto se Sarajevo ujedinilo oko jednog Damira Mrnjavca, kada ih je u Sarajevu od rata na ovamo bilo na stotine... Zalosne su mnoge stvari... ali mi ih ocito nezelimo mjenjati jos je ovo podnosljivo, misleci da ne moze biti gore... Sutite i trpite, nek drugi protestuju... :)
Last edited by shalaedin on 25/09/2008 12:50, edited 1 time in total.
klixober

#746 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by klixober »

Nadao sam se da ce sve ostati na onom skupu par vehabijica i maloljetnih delikvenata,ali kasnije su se uzburkale strasti.Jos jednom se pokazalo da nema razlike izmedu bradonja koji su sinoc bili ispred ALU i bradonja koji su u Beogradu mlatili pedere.Ista fasisticka bagra.
Na drugoj strani,nikad necu shvatiti ljude koji jedva docekaju da kazu "stidim se Sarajeva".Pun k mi je fasista,ekstremnih vehabija,dzeparosa,krimosa,ali i vas koji svaki los dogadaj u Sarajevu docekate sa pljuvanjem po cijelom grradu i svim gradanima.Budite ponosni sto nas je ovoliko na sarajevskom portalu i ispred ALU osudilo fasizam i zanjte da nas je mnogo vise od fasista.
xeres

#747 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by xeres »

dallton wrote:
Ljudi bozji svaka zemlja ima mogucnost da uskrati pravo ispoljavanja vjerskih osjecaja grupama ili pojedincima koji to cine na nacin koji ugrozava javni mir, bezbjednost, poredak itd. brate dragi organizujte se pa napravite peticiju i trazite zabranu - vehabizam je nesto najgore sto se desilo u bih poslije cetnika, kamere svijeta su uperene na njih,
a vehabija nema u londonu, rimu, parizu... :-)
stickitout

#748 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by stickitout »

Topla voda wrote:
stickitout wrote:Prekrasna navlakusa je pala od strane vise svijetskih obavjestajnih sluzbi. Rulja je navucena u zonu fokusa 20-ak kamera (vidljivih). Koliko se jos skriveno snimalo tek ce se saznat. Prisutni demonstranti su otpraceni do svojih domova (oni veoma zanimljivi) putem stare dobre radio mreze koja je pokrivala tzv. check-points. Mnogima je dopunjen dosije a mnogima i otvoren. Fotografija metar, onih finih, prekrasno izostrenih. :D
a sta kontas?da je navlakusa poziv da se malo dopune dosijei prije deportacije?
Kakva ba deportacija? Pa nisu Engleski huligani dosli na festival da "mirno" protestuju! :-)

Ovo je bila idealna prilika da se napravi lista potencijalnih sumnjivaca za bilo koji potencijalni belaj ubuduce, koji je na istu ili slicnu temu. Terorizam je vec dugi niz godina GLOBALAN problem. Kao takav, globalno se i promatra :wink:

Ucesnici jucerasnjeg "protesta" su pijuncici koje gura necija ruka e upravo ta ruka se trazi radi amputacije. Metode velikog brata, globalnog posmatraca ili svemirske policije su puno sofisticiranije nego sto se misli. Zapravo ne obraca se paznja na postojanje novog svijetskog poretka.

U tom poretku, nazalost, mi smo samo talog u fildjanu :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#749 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ladyblue18 »

Nego da ja pitam hocel se kazniti na bilo koji nacin idioti koji su sinoc radili sta su radili.
Osim ove trojke u zatvoru.
Slike imaju, bujrum policijo draga identifikuj i kaznjavaj.
Il ce proci kao sto sve dosad prolazi?
delightful

#750 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

starcraft, ban.
Locked