zlo zlo wrote:unesi unutra i lagano nek se odmrzne samo, nemoj u vruce gurat itd.
1001 Koristan Savjet
Moderator: anex
-
kakavdanakneiskustvu
#726 Re: 1001 Koristan Savjet
- swirl
#727 Re: 1001 Koristan Savjet
Ispala mi je solja puna kafe, i zidovi su puni fleka od te kafe. Ima li ikakav nacin da se skinu, probala mokrom krpom, nista.
- holowey
#728 Re: 1001 Koristan Savjet
okrecisswirl wrote:Ispala mi je solja puna kafe, i zidovi su puni fleka od te kafe. Ima li ikakav nacin da se skinu, probala mokrom krpom, nista.
salu na stranu, i mene ovo interesuje... otvarao sam u autu onu konzervu gotovog nes kapucina i pod pritiskom je prsnulo par kapi po "nebu" i sjeni, nikako da se ocisti
- graue_maus
#730 Re: 1001 Koristan Savjet
swirl wrote:Ispala mi je solja puna kafe, i zidovi su puni fleka od te kafe. Ima li ikakav nacin da se skinu, probala mokrom krpom, nista.

probaj sa ovim na vlaznu spuzvu i istrljaj fleku , meni je pomoglo kod fleka od cipela u hodniku .......
- swirl
#732 Re: 1001 Koristan Savjet
Hvala, juce mi je i kolegica rekla da probam varekinom. Njoj je to uspjelo skinuti fleke sa zida.graue_maus wrote:swirl wrote:Ispala mi je solja puna kafe, i zidovi su puni fleka od te kafe. Ima li ikakav nacin da se skinu, probala mokrom krpom, nista.
probaj sa ovim na vlaznu spuzvu i istrljaj fleku , meni je pomoglo kod fleka od cipela u hodniku .......
-
mp3problem
#733 Re: 1001 Koristan Savjet
Kako spasiti svijetli veš koji sam ofarbala (pale mi crne gaće
) i sad je siv?
-
zamzija
#734 Re: 1001 Koristan Savjet
Imaš U DM-U maramice za bijeljenje veša ( slična kutija kao kod onih za skupljanje boje)mp3problem wrote:Kako spasiti svijetli veš koji sam ofarbala (pale mi crne gaće) i sad je siv?
znači ubaciš maramice i veš ti postaje svjetliji
isto tako imaš sredstvo, detrdžent za bijeljenje veša - istreseš potopiš u vodi i onda opereš itd itd
dakle raznih sredstava
-
mp3problem
#735 Re: 1001 Koristan Savjet
Ok, hvala, pokušat ću.zamzija wrote:Imaš U DM-U maramice za bijeljenje veša ( slična kutija kao kod onih za skupljanje boje)mp3problem wrote:Kako spasiti svijetli veš koji sam ofarbala (pale mi crne gaće) i sad je siv?
znači ubaciš maramice i veš ti postaje svjetliji
isto tako imaš sredstvo, detrdžent za bijeljenje veša - istreseš potopiš u vodi i onda opereš itd itd
dakle raznih sredstava
- male_okice
#736 Re: 1001 Koristan Savjet
stavis sve u ves masinu ubacis varikine i pustis da se opere, ako je sve pamuk izbjelicemp3problem wrote:Kako spasiti svijetli veš koji sam ofarbala (pale mi crne gaće) i sad je siv?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#737 Re: 1001 Koristan Savjet
Hoce, i unistit joj ves.male_okice wrote:
stavis sve u ves masinu ubacis varikine i pustis da se opere, ako je sve pamuk izbjelice
mp3 maramice iz DM-a su super stvar
-
mp3problem
#738 Re: 1001 Koristan Savjet
Nije pamuk, u tome je problem.male_okice wrote:stavis sve u ves masinu ubacis varikine i pustis da se opere, ako je sve pamuk izbjelicemp3problem wrote:Kako spasiti svijetli veš koji sam ofarbala (pale mi crne gaće) i sad je siv?
Radi se o onim gaćicama koje se nose ispod providne odjeće, bez poruba, za spešl okejžns
Identične:
http://www.examiner.com/images/blog/rep ... erwear.jpg
EDIT: Ostalo mi nije toliko bitno, ali mi žao ovih gaćica jer su preskupe!
- male_okice
#739 Re: 1001 Koristan Savjet
nece, hiljadu puta sam tako dosad oprala puno bijelog vesa bez problema i sve bilo ok, samo ukljucim dugme za duplo ispiranje radi mirisa, cak sam znala majice na kojima ostane trag od dezodoransa ostaviti po nekoliko sati u vodi pomijesanom sa varikinom i sve bude ok, samo je bitno da je pamucno i da je barem prije bilo bijelo.ladyblue18 wrote:Hoce, i unistit joj ves.male_okice wrote:
stavis sve u ves masinu ubacis varikine i pustis da se opere, ako je sve pamuk izbjelice
mp3 maramice iz DM-a su super stvar
- rinna0304
#740 Re: 1001 Koristan Savjet
Nedavno sam od pantola pravila sorc i kako sam koristila izbjeljivac boja dugmadi je popustila i sad imam zute fleke na vise mjesta kao korozija il sta vec
jel postoji mogucnost nekako ukloniti te fleke?
- JanuaryJones
#741 Re: 1001 Koristan Savjet
Kako se pere i suši pernata jakna? (bez sušilice)
-
zamzija
#742 Re: 1001 Koristan Savjet
pernate jakne se peru u veš mašini na 30 stepeni ali obavezno ubaciš uz nju i onu platnenu tenisku lopticu.JanuaryJones wrote:Kako se pere i suši pernata jakna? (bez sušilice)
Da - platnena teniska loptica, možda zvuči nevjerovatno ali ona ustvari omogućuje da se perje prilikom pranja ne slijepi i jakna ne izgubi formu...
Negdje sam čitala da isto koristiš teniske loptice prilikom sušenja u sušilici, ja nemam tog iskustva, ja sam sušila pernatu jaknu u kući - na sobnoj temperaturi, okačim je mokru na vješalicu širokih stranica i stavim negdje gdje ne smeta, na ormar ili na ono sobno sušilo, jeste da se suši dva - tri dana ali meni ne smeta.....barem znam da se neće uništiti...
- JanuaryJones
#743 Re: 1001 Koristan Savjet
Superzamzija wrote:pernate jakne se peru u veš mašini na 30 stepeni ali obavezno ubaciš uz nju i onu platnenu tenisku lopticu.JanuaryJones wrote:Kako se pere i suši pernata jakna? (bez sušilice)
Da - platnena teniska loptica, možda zvuči nevjerovatno ali ona ustvari omogućuje da se perje prilikom pranja ne slijepi i jakna ne izgubi formu...
Negdje sam čitala da isto koristiš teniske loptice prilikom sušenja u sušilici, ja nemam tog iskustva, ja sam sušila pernatu jaknu u kući - na sobnoj temperaturi, okačim je mokru na vješalicu širokih stranica i stavim negdje gdje ne smeta, na ormar ili na ono sobno sušilo, jeste da se suši dva - tri dana ali meni ne smeta.....barem znam da se neće uništiti...
-
obala
#744 Re: 1001 Koristan Savjet
Pomoc...!!
Kako da otklonim fleu od masne farbe sa mont jakne??? Ne znam ni cime da pokusavam, strah me da je jos vise ne razmazem....svaki savjet je dobrodosao.
Kako da otklonim fleu od masne farbe sa mont jakne??? Ne znam ni cime da pokusavam, strah me da je jos vise ne razmazem....svaki savjet je dobrodosao.
-
Suzie Q
#745 Re: 1001 Koristan Savjet
sapun "kabaš" (onaj starinski žuti, ima ga svuda kupiti) je odličan za masne fleke i druge razne tvrdokorne fleke
probaj s tim istrljati mrlju ili jednostavnije odnesi na kemijsko
probaj s tim istrljati mrlju ili jednostavnije odnesi na kemijsko
- aribes
#746 Re: 1001 Koristan Savjet
Kako i čime očistiti peglu za kosu?

- Nisrin
#747 Re: 1001 Koristan Savjet
aribes wrote:Kako i čime očistiti peglu za kosu?![]()
+ cime ocistiti peglu za peglanje vesa?
Cistila sam sa solju, ali nisam uspjela...cistila sa nekom pastom - nisam uspjela---ostale mi nekakve fleke po pegli
- aribes
#748 Re: 1001 Koristan Savjet
Dax onaj Konzum-ov mirakulNisrin wrote:aribes wrote:Kako i čime očistiti peglu za kosu?![]()
Cistila sam sa solju, ali nisam uspjela...cistila sa nekom pastom - nisam uspjela---ostale mi nekakve fleke po pegli
A kamenac u pegli ako imas, ja uzmem onaj DM-ov prasak za kamenac (ima nacrtan onaj bokal za grijanje vode) odlicna stvar
p.s. ovo sam probala i sa peglom za kosu nije uspjelo
- Nisrin
#749 Re: 1001 Koristan Savjet
aribes wrote:Dax onaj Konzum-ov mirakulNisrin wrote:aribes wrote:Kako i čime očistiti peglu za kosu?![]()
Cistila sam sa solju, ali nisam uspjela...cistila sa nekom pastom - nisam uspjela---ostale mi nekakve fleke po peglislucajno probala i uspjelo mi, prije toga zaboravila da smanjim temperaturu pegle i nesto je bilo sa naljepnicom i sve ostalo na pegli... ukljucis peglu da se malo zagrije, iskljucis je iz struje, naspricaj dax i istrljaj krpom ili spuzvicom kad se malo hladne pegla
A kamenac u pegli ako imas, ja uzmem onaj DM-ov prasak za kamenac (ima nacrtan onaj bokal za grijanje vode) odlicna stvar
p.s. ovo sam probala i sa peglom za kosu nije uspjelo
Hvala, probam danas
- aribes
#750 Re: 1001 Koristan Savjet
P.S. Najbolje ti je istrljati sa nekom frotirnom krpom, pripazi sa spuzvom za sudja moze se zalijepiti onaj zeleni dio (bolje je izbjegavaj) eto... gud lak