ns je smijurija... Ovo za "presudne glasove"je pretjerivanje... U gradskom vijecu SDP ima 14 vijecnika, a svi ostali 14, tako da ne vidim "presudnu ulogu" strancice...-LIBERO- wrote:Izvini,a zasto bi NS podrzala projekat oko te TV stanice??
Samo zato sto je bila u koaliciji sa SDP-om??
Po meni u ispali puno principijelniji,i pokazali i dokazali da nisu slijepo za "kolac vlasti" (koliki god da je on) i da ce stati iza SVOJIH stavova otvoreno i transparentno bez obzira sto se ne slagali sa politickim vrhom stranke sa kojom su bili u koaliciji.
Po meni je mnogo vise neprincipijelan isapo u cijeloj toj prici SDP,jer je cim prije pozurio izbaciti koalicionog partnera jer se nisu slagali oko kupovine te TV stanice,jel' to pouzdan koalicioni partner??
Sutra na drzavnom,federalnom nivou,cim se nebude prihvatilo u potpunosti ono sto bi dirigovao i predlozio SDP mozes ocekivati da budes izbacen iz koalicije!!!!!
Hmmmm po svim normaknim funkcionisanjima koalicije ,koalicioni partner se ne izbacuje iz igre cim se ne slozis u prvoj stavci.
Pa koalicija nije da se neka manja stranka asimilira u potpunosti u vecu stranku,nego je koalicija saradnja stranaka ,kao individua,na nekoj politickoj platformi ili ideji,sto SDP ocito ne shvata kao takvim.
Sve u svemu ,drazi mi je 5% i princip i koezistencija u stavovima ,nego 20% i balansiranje od fotelje do fotelje.
A kada bi SDP bio korektan do karjnjih granica ,sto ocigledno nije,onda bi trebao i znao cijeniti ciji su glasovi u opstinskim vijecima bili presudni da se nadglasaju delegati SDA,SZAbih I bps-A. Da nije bilo presudnih klasova NS SDP nikada nebi vidio vlast u gradu Sarajevu,ali ok to vise gocvori o principijenosti "veceg" koalicionog partnera
Treba da se zna ko kosi, a ko vodu nosi... U svakom poslu, a pogotovo u politici...
ns je neozbiljan projekat...