Zgodno, i tačno.amrica wrote:Ja ne znam ko od danas prisutnih radi, a ko ne, ali ja kao zaposlena osoba, NE MOGU izaci sa posla kad god mi padne na pamet. Imam normlane kolege, kad moram nesto obaviti, sto se mora uraditi u toku radnog vremena, nemam problema da izadjem, ali nemam pravo traziti da izadjem na proteste. To je moj licni stav, nije stav firme u kojoj radim (i koja mi daje platu), i koja ima svoj dnevne obaveze koje se moraju ispuniti. A ima i zaposlene raje koji bi odmah dobili otkaz kad bi spomenuli izlazak sa posla zbog "nekih" protesta.
Znaci nikakva ni sitna ni manje sitna lova me ne bi mogla natjerati da izadjem sa posla, kao ni vecinu zaposlenih. To sa lovom bi moglo proci kod onih koji svakako landaraju, pa svejdeno hoce li sjediti u kaficu ili stajati pred Kantonom ili Katedralom sat-dva i jos za to staviti pinkicu u dzep.
Oni koji rade i nemaju baš vremena da misle o svim nedaćama koje ih prate u životu.
Oni koji ne rade, sjede po baštama u Ferhadiji i seru kako Država ništa ne radi, koliko su svi "oni" bešćutni, zli, okrutni, lopovi ... ali se nisu pojavili ! Došli bi da smo djelili po kutiju Marlbora, a tek 100 maraka ... !