ZAHTJEVI GRAĐANA POVODOM PROTESTA U SUBOTU, 23. FEBRUARA, U 13,00h:
TRAŽIMO:
1. NEOPOZIVE OSTAVKE
a) Premijera Kantona Sarajevo Samira Silajdžića
- zbog neefikasnosti u radu i nesposobnosti da garantira sigurnost i slobodu rada i kretanja građana Kantona, na čijem se čelu nalazi kao premijer Vlade;
- zbog odnosa prema prethodnim protestima, zbog uvreda i ničim utemeljenih optužbi izesenih na račun građana Sarajeva koji su učestvovali na protestima. Ljudi koji su za vrijeme rata ostali u ovoj zemlji i gradu, braneći ih u najtežim trenucima, ljudi koji su izašli na ulicu kako bi sačuvali posljednji gram svog građanskog dostojanstva, nisu i ne mogu biti “rulja” - kako ih njihov Premijer nazva.
b) Gradonačelnice Grada Sarajeva Semihe Borovac
Tražimo da Semiha Borovac podnese neopozivu i hitnu ostavku zbog nedostatka integriteta, kredibiliteta i krajnje moralne neodgovornosti, koju je demonstrirala kada je napustila ovaj grad u trenucima u kojima je trebala pokazati solidarnost sa građanima i gradom koji zastupa, te zbog propusta u osiguravanju javnog reda i mira u gradu, što je dovelo do eskalacije nasilja na ulicama Sarajeva.
Tražimo da se ostavke podnesu i javnost o tome obavijesti najkasnije do četvrtka, 28. februara 2008. godine! U suprotnom, nastavljamo sa protestima!!
Kao građani, imamo pravo na:
2. SIGURNOST
Zato tražimo i
• hitno donošenje zakonskih mjera za sprovođenje usvojenih odluka od strane kantonalnih i federalnih vlasti, za poboljšanje sigurnosti života i rada za sve građane.
• oštrije sankcije za posjedovanje nelegalnog oružja
• ograničenje dozvole za nošenje oružja samo na službena lica (MUP, OS, Armija BiH, registriranaa lovačka udruženja)
• oštrije mjere prema prestupnicima i povećane zatvorske kazne osuđenim kriminalcima
• efikasniju naobrazbu i odgovornost tužilaca, koji često nisu dorasli svom poslu.
3. TRANSPARENTNOST I FUNKCIONALOST SISTEMA
Zato tražimo i
- više transparentnosti u radu gradske i kantonalnih vlada, uključujući i mogućnost da građani direktno kontaktiraju sa gradonačelnikom/gradonačelnicom.
- hitnu reviziju potrošnje budžetskih sredstava u Kantonu Sarajevo i detaljnu javnu prezentaciju troškova.
- hitno preduzimanje mjera protiv korupcije na svim nivoima vlasti.
- precizniju definiciju nadležnosti i raspodjele odgovornosti različitih nivoa vlasti zakonskim i ustavnim putem. Nepregledno trenutačno stanje zbunjuje građane i omogućuje prebacivanje krivice na tuđa leđa kao i izbjegavanje odgovornosti za nerad i neefikasnost, čega smo svjedoci zadnjih sedmica.
4. BUDUĆNOST
Zato tražimo i
- stvaranje uvjeta za otvaranje kulturnih i sportskih objekata, parkova i igrališta u kojima će naša djeca i omladina provoditi slobodno vrijeme.
- da se u okvirima postojećih školskih objekata povećaju sekcijske aktivnosti
- da vlast plaća sportske aktivnosti, a ne roditelji djece.
MI, GRADJANI, OD NADLEŽNIH ORGANA VLASTI I POLITIČKIH STRUKTURA TRAŽIMO DA SE NAJKASNIJE DO
6. APRILA 2008. god.
PREDUZMU SVI NEOPHODNI KORACI KA ISPUNJAVANJU OVIH ZAHTJEVA POD 2, 3 I 4; I DA SE DO TOG DATUMA O TOME OBAVIJESTI JAVNOST!
U SUPROTNOM, NASTAVLJAMO SA PROTESTIMA I GARANTIRAMO DA ONI NAKON TOGA NEĆE BITI OGRANIČENI NA GRAD SARAJEVO!!
PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
Jos jednom zahtjevi, oni pravi.
Last edited by Bea_Trix on 22/02/2008 13:20, edited 1 time in total.
-
nikad_izvini
Vidimo se u Subotu.Samo,Federalna/tal/IMT vlada bi trebala da bude stvarna meta.Doduše,mogu i ovi,za početak
Masa je čudo,oznojiš se kad je vidiš.Pa je nazoveš orkestrirano-ispolitiziranom ruljom.
Nego,ko vas plaća,a špijuni.Znam ja vas

Masa je čudo,oznojiš se kad je vidiš.Pa je nazoveš orkestrirano-ispolitiziranom ruljom.
Nego,ko vas plaća,a špijuni.Znam ja vas
-
Martian_Kyo
Koliko sam ja primjetio vecina dnevne stampe je bila fokusirana na porteste u beogradu, te su sutrasnji protesti bila zasjenjeni. Tako sad treba na ulici vuci ljude za rukava i govorit im da dodju sutra. Ako hodas sa nekim na ulici pricaj o protestu sutra, nek se cuje da se prica o tome.
- hadzinicasa
Jučer sam se vozila trolejbusom prema gradu. Ni na jednoj trolejbuskoj plakata. Prošetala Ferhadijom - ni jednog letka ni plakata. Vraćala se tramvajem - ni na jednoj tramvajskoj ni postera ni plakata.
Nije kritika, samo prijedlog.
(šta radite dok čekate tramvaj ili trolejbus i ko se najčešće vozi tramvajem i trolejbusom?)
Nije kritika, samo prijedlog.
(šta radite dok čekate tramvaj ili trolejbus i ko se najčešće vozi tramvajem i trolejbusom?)
- O'zone
- Globalni moderator
Evo da se i ja tuspasim i srdačno Vas pozdravim prijatelji (koliko Vas dugo čitam ja se sprijatelji sa Vama
) forumaši. Nakon dugo vremena praćenja foruma a bogami i isčitavanja silnih stranica rekoh da se i ja prijavim i možda kažem koju pametnu.
Želim da kažem da sam sretan što se napokon narod budi i u ovoj zemlji i ne ostaje samo nijemi posmatrač nego počinje shvatati da može nešto promijeniti i poslije izbora. Bio sam na sva tri protesta do sada i pravo mi je teško bilo kad sam vidio u prošlu Subotu da je veliki broj ljudi samo prošao kraj nas i nastavio dalje čak neki sa komentarima da se njih ovo ne tiče, a valjda imaju nekog u vladajučim strukturama pa im je dobro. Elem pozvao sam sve koje znam da dođu u Subotu ispred Katedrale i bit će nas, nadam se samo da će mi i staru majku poslužiti zdravlje da i ona bude sa nama tamo jer bila je na prva dva protesta ona je revelucionarka
a i smetaju joj silna poskupljenja te se posebno naoštrila poslije i onih najavljenih sinoć na "Vijestima u 7"
Još jednom pozdravim svima i nema predaje!
Želim da kažem da sam sretan što se napokon narod budi i u ovoj zemlji i ne ostaje samo nijemi posmatrač nego počinje shvatati da može nešto promijeniti i poslije izbora. Bio sam na sva tri protesta do sada i pravo mi je teško bilo kad sam vidio u prošlu Subotu da je veliki broj ljudi samo prošao kraj nas i nastavio dalje čak neki sa komentarima da se njih ovo ne tiče, a valjda imaju nekog u vladajučim strukturama pa im je dobro. Elem pozvao sam sve koje znam da dođu u Subotu ispred Katedrale i bit će nas, nadam se samo da će mi i staru majku poslužiti zdravlje da i ona bude sa nama tamo jer bila je na prva dva protesta ona je revelucionarka
Još jednom pozdravim svima i nema predaje!
- vjesticanametli
dans distribucija po cijelom sarajevu i okolini. narode idemoooooooooooooooo 
-
jasminasab
SMS-ovi, e-mailovi, MSN status, facebook status, mailing liste, ostali forumi...
Lijepljenje plakata, podjela letaka, "licno nagovaranje"...
Ima li nesto da nisam nabrojala? Cisto da vidim jesam li previdjela neku ideju...
Grlim vas sve redom!
Lijepljenje plakata, podjela letaka, "licno nagovaranje"...
Ima li nesto da nisam nabrojala? Cisto da vidim jesam li previdjela neku ideju...
Grlim vas sve redom!
- Robyn
Sinoc me je malo iznerviralo na vijestima da Pokret DOSTA odn Mahmutcehajic ne podrzava mjere zabrane boravka maloljetnih lica od 23 sata. Represivne mjere jesu ali kod nas je izgleda to sudjeno, ma ovdje bi se i Staljin uhvatio za glavu i rekao bi ovo je suvise i za njega.
Pitanje, ovo u Livanjskom kantonu eto kao fercera, eto ovi u KS to prepisali, e zasto to sada smeta ako ce nam to malo pomoc. Pa ako neki roditelj ne zna gdje mu je dijete, vjerovatno ce znati kad plati globu. U redu odgovornost Silajdzica I Semihice ali hoce li to biti Sjasi Kurta...?????
Juce u Danima citam hoce Fadil Sero-GROZD da bude u vrhu Danisove stranke, e da li ja sutra podrzavam gradjane Sarajeva u demokratskoj borbi ili Serinu politicku promociju. Mozda je on skonto nema nafake od NVO,nema vise para od donatora, bolje se fatat politike???????????
Borba gradjana -demokratsko pravo, pravo na misljenje, poziv na odgovornost ili zamjenite jedne ublehase drugima?????
PODRZAVAM SKUP ALI NE LICNU PROMOCIJU PREKO LEDJA UBIJENOG DENISA I ONE GOSPODJE.
Sta je sa cijenama koje stalno rastu, tko je za to kriv, struja, plin, gorivo, DERK, FERK i ostala sr...a???
Pozdrav svima i vidimo se sutra.
Pitanje, ovo u Livanjskom kantonu eto kao fercera, eto ovi u KS to prepisali, e zasto to sada smeta ako ce nam to malo pomoc. Pa ako neki roditelj ne zna gdje mu je dijete, vjerovatno ce znati kad plati globu. U redu odgovornost Silajdzica I Semihice ali hoce li to biti Sjasi Kurta...?????
Juce u Danima citam hoce Fadil Sero-GROZD da bude u vrhu Danisove stranke, e da li ja sutra podrzavam gradjane Sarajeva u demokratskoj borbi ili Serinu politicku promociju. Mozda je on skonto nema nafake od NVO,nema vise para od donatora, bolje se fatat politike???????????
Borba gradjana -demokratsko pravo, pravo na misljenje, poziv na odgovornost ili zamjenite jedne ublehase drugima?????
PODRZAVAM SKUP ALI NE LICNU PROMOCIJU PREKO LEDJA UBIJENOG DENISA I ONE GOSPODJE.
Sta je sa cijenama koje stalno rastu, tko je za to kriv, struja, plin, gorivo, DERK, FERK i ostala sr...a???
Pozdrav svima i vidimo se sutra.
-
Risto Kuglarić
Odličan tekst! Ovo treba pročitati kao govor. Uz male modifikacije.100_KA wrote:citat:
blogger.svijetlim
Nož, sitnica, Gradonačelnica!
- vjesticanametli
Robyn-e ovi se protesti ne ticu samo nasilja i delikvencije, vec i tih cijena i novih poskupljenja, dok oni gmazovi jedu snicle bez pdv-a. Pozvan si kao gradanin sarajeva i niko se ne promovise preko pokojnog Denisa. Bar niko od ovih s foruma. OVI PROTESTI NEMAJU VEZE SA TIM SEROM IZ GROZDA NITI SA POLITIKOM ILI BILO KOJOM POL. STRANKOM. OVO JE NAROD KOJEM PUN *URAC SVEGA. ETO PA BUJRUM AKO TI NIJE DOBRO, A AKO JESTE-ONDA NISTA.

-
scarlet_blue
Od mene imate (na zalost) samo moralnu podrsku jer sam iz Zenice i nisam bas u prilici svaki put doci (bila na prvom okupljanju) ali zelim da SVIMA iskazem DIVLJENJE na ustrajnosti. Hocu da vjerujem da u ovoj zemlji jos ima LJUDI koji razmisljaju na slican nacin i koji zele zivot dostojan covjeka. Nadam se da se vidimo u subotu... Zelim da se i MOJ grad probudi
-
spectra
Ne znam ko je ovo radio, ali je odlicno!
Najava protesta: VIDEO http://www.youtube.com/watch?v=SsAg2lZE2Ts

Najava protesta: VIDEO http://www.youtube.com/watch?v=SsAg2lZE2Ts
- vjesticanametli
jos jednom cisto da ne zaboravite. UZIVAJTEvjesticanametli wrote:ne dam ostavkuuuuuuuu
das dasi pitaces trebal jos
uzivajtehttp://youtube.com/watch?v=qiIcN-dyF04
ljudi NISU predmet instrumentalizacije samire![]()
grozd i dosta NE PODRIVAJU SISTEM samire
-
Martian_Kyo
inace je nepristojno samog sebe citirat, ali hajd u ovom slucaju je ok.
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
Da se i ja tuspasim...
Zadnjih par dana sam bio na tockovima pa nisam bio aktivan na forumu ali vidim da sve fercera kao podmazano.
Svaka Vam cast na organizaciji !
Naravno, vidimo se u subotu ispred Katedrale... 13:00h !
Zadnjih par dana sam bio na tockovima pa nisam bio aktivan na forumu ali vidim da sve fercera kao podmazano.
Svaka Vam cast na organizaciji !
Naravno, vidimo se u subotu ispred Katedrale... 13:00h !
- DaysleepeR
radio neko ko je fulio temu ociglednospectra wrote:Ne znam ko je ovo radio, ali je odlicno!
Najava protesta: VIDEO http://www.youtube.com/watch?v=SsAg2lZE2Ts![]()
previse komunisticke propagande
-
damirm
DNEVNI AVAZ
Safa i Pećanin pozvali na demonstracije!?
Kriminalni dvojac u lažnoj misiji protiv maloljetničke delinkvencije...
22.02.2008. 08:59
Najnoviji broj profesionalno i moralno uništenog magazina "Dani", čiji su vlasnici Senad Pećanin i Safet Oručević, na 3. i 4. stranici donosi "poziv na protest". "Saralije, pokažimo našoj gradonačelnici Semihi Borovac i premijeru Samiru Silajdžiću da nismo rulja, u subotu...", navodi se u pozivu.
Također, uz "Dane" su podijelili i jedan crveni karton i pištaljku koju bi, valjda, trebali koristiti sarajevski demonstranti. S obzirom na to da je Oručeviću propao "generacijski posao" s "poštenim Hećom", te da u Mostaru sve više ljudi ima hrabrosti da se suprotstavi njegovoj mafijaškoj upravi nad tim gradom, Oručević bi da svoje sposobnosti vježba na Sarajevu i Sarajlijama.
Inače, bivši KOS-ovac pod kodnim imenom "Pilot", koji je u ratu špijao porodicu Izetbegović, ima i provjerenog asistenta - svog suvlasnika Pećanina. Kao što je poznato, Pećanin je pred početak agresije na BiH bio sekretar Saveza studenata BiH u Sarajevu i glavni operativac četničkog rektora i Miloševićevog ideologa prof. dr. Nenada Kecmanovića.
Pećanin je tada neslavno završio s organiziranjem demonstracija, a u očima svoje generacije ostao je upamćen kao jadni Kecmanovićev doušnik i organizator studentskih skupova. Međutim, Pećanin je u lice rekao sarajevskom premijeru da će ga lično smijeniti. Razlog je, saznajemo, po običaju prozaičan - Pećanin traži pare poreznih obveznika za svoje i Safine propale novine.
Inače, kada je suzbijanje maloljetničke delinkvencije u pitanju, potpuno je jasno da se vlast mora neuporedivo više angažirati, kao što je jasno da proskribirani, kriminalni dvojac učestvuje u lažnoj misiji protiv delinkvencije.
Najnoviji broj profesionalno i moralno uništenog magazina "Dani", čiji su vlasnici Senad Pećanin i Safet Oručević, na 3. i 4. stranici donosi "poziv na protest". "Saralije, pokažimo našoj gradonačelnici Semihi Borovac i premijeru Samiru Silajdžiću da nismo rulja, u subotu...", navodi se u pozivu.
Također, uz "Dane" su podijelili i jedan crveni karton i pištaljku koju bi, valjda, trebali koristiti sarajevski demonstranti. S obzirom na to da je Oručeviću propao "generacijski posao" s "poštenim Hećom", te da u Mostaru sve više ljudi ima hrabrosti da se suprotstavi njegovoj mafijaškoj upravi nad tim gradom, Oručević bi da svoje sposobnosti vježba na Sarajevu i Sarajlijama.
Inače, bivši KOS-ovac pod kodnim imenom "Pilot", koji je u ratu špijao porodicu Izetbegović, ima i provjerenog asistenta - svog suvlasnika Pećanina. Kao što je poznato, Pećanin je pred početak agresije na BiH bio sekretar Saveza studenata BiH u Sarajevu i glavni operativac četničkog rektora i Miloševićevog ideologa prof. dr. Nenada Kecmanovića.
Pećanin je tada neslavno završio s organiziranjem demonstracija, a u očima svoje generacije ostao je upamćen kao jadni Kecmanovićev doušnik i organizator studentskih skupova. Međutim, Pećanin je u lice rekao sarajevskom premijeru da će ga lično smijeniti. Razlog je, saznajemo, po običaju prozaičan - Pećanin traži pare poreznih obveznika za svoje i Safine propale novine.
Inače, kada je suzbijanje maloljetničke delinkvencije u pitanju, potpuno je jasno da se vlast mora neuporedivo više angažirati, kao što je jasno da proskribirani, kriminalni dvojac učestvuje u lažnoj misiji protiv delinkvencije.
- DaysleepeR
uprlja nam temu sa citatom iz tog smeca
- vjesticanametli
molim brisanje clanka iz avazaDaysleepeR wrote:uprlja nam temu sa citatom iz tog smeca
prlja temu i ogavan je
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
damirm wrote:DNEVNI AVAZ
-
Lesli Eldridž
Ja kad vidim da neko na ulici nosi avaz, odmah znam da je "delegat" i papak.
-
Risto Kuglarić
Mah, dovoljno im je što su se protesti doveli u isti članak sa KOS-omkomi wrote:![]()
![]()
sva shreća da vhećina avizhovog čitatheljstva ne khonta ništha od ovhoga
P.S. A sve ne valja Crni Gruja?