Svaka cast Miraleme
BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
-
bosnisk_boy
#727 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Prema pisanju hrvatskih medija nk sibenik je nasao zamjenu za zeca a to je mladi igrac iz banovica nermin haskic, zasto je ovo zanimljivo pa ovaj momak ce otici u sibenik za desetak hiljada eura pa ce sibenik dici milione za nekoliko godina a u kakvoj su sarajevo i zeljo financijskoj situaciji govori cinjenica da nisu ustanju da plate za ovog momka desetak hiljada eura zalosno i tuzno gdje bih fudbal dno dna......
- ljiljan-x
#728 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
neće Željo te jeftine igrače,kad dostigne te milione možda budu razmišljali o njemubosnisk_boy wrote:Prema pisanju hrvatskih medija nk sibenik je nasao zamjenu za zeca a to je mladi igrac iz banovica nermin haskic, zasto je ovo zanimljivo pa ovaj momak ce otici u sibenik za desetak hiljada eura pa ce sibenik dici milione za nekoliko godina a u kakvoj su sarajevo i zeljo financijskoj situaciji govori cinjenica da nisu ustanju da plate za ovog momka desetak hiljada eura zalosno i tuzno gdje bih fudbal dno dna......
-
HarnagaHarnaga
#729 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Treba dobro zapamtiti ime TARIK SALKICIC. Decko ima 15 godina a vec je igrao za americku reprezentaciju do 17 godina i to protiv Brazila i Portugala.
-
fini dečko
#730 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Bubamara mu donijela sreću: Mladi Admir Goloman prešao u Dinamo
Tekst: S.T.
Foto: Index
TRAVNIČANIN Admir Goloman rođen 1995., jedan od najtalentiranijih članova travničke škole nogometa "Bubamara", karijeru nastavlja u Dinamu. Igra na poziciji ofenzivnog veznog, a karakterizira ga odlična igra lijevom nogom i zabija mnogo golova.
"Nogomet sam počeo trenirati s pet godina, to mi je uvijek bio najdraži sport. Gledajući na TV-u upijao sam pokrete velikih zvijezda maštajući da jednom i ja igram za neki veliki klub, kao što je Real, Milan, Barcelona…", kaže Goloman.
Goloman je bio u jesenjoj otvorenoj selekciji u Dinamovoj Omladinskoj školi, zadovoljio je kriterije Dinamovih trenera i ostaje u Zagrebu.
"To mi je bilo veliko iskustvo. Igrali smo utakmice, mnogo radili i trenirali. Kad sam krenuo kući rekli su mi da dođem na sljedeće pripreme i da ću ostati živjeti i možda zaigrati jednom za Dinamov prvi tim ili otići negdje dalje. Žao mi je Travnika ali moj život ide dalje", trezveno razmišlja Goloman.
Iako je u Bubamari doživio lijepe trenutke nije bilo mnogo dvojbe oko odlaska u Zagreb.
"Bubamara nema uvjete kao Dinamo, ali ipak ima bolje uvjete od nekih klubova u Premijer ligi. Dinamo ima sve potrebno za daljnji razvoj i nakon Ajaxa su najbolja škola nogometa u Europi. Zahvalio bih se trenerima Bubamare Salihoviću, Naliću, Hodžiću koji su mnogo vremena potrošili kako bih svakodnevno napredovao", zaključio je Goloman.
Tekst: S.T.
Foto: Index
TRAVNIČANIN Admir Goloman rođen 1995., jedan od najtalentiranijih članova travničke škole nogometa "Bubamara", karijeru nastavlja u Dinamu. Igra na poziciji ofenzivnog veznog, a karakterizira ga odlična igra lijevom nogom i zabija mnogo golova.
"Nogomet sam počeo trenirati s pet godina, to mi je uvijek bio najdraži sport. Gledajući na TV-u upijao sam pokrete velikih zvijezda maštajući da jednom i ja igram za neki veliki klub, kao što je Real, Milan, Barcelona…", kaže Goloman.
Goloman je bio u jesenjoj otvorenoj selekciji u Dinamovoj Omladinskoj školi, zadovoljio je kriterije Dinamovih trenera i ostaje u Zagrebu.
"To mi je bilo veliko iskustvo. Igrali smo utakmice, mnogo radili i trenirali. Kad sam krenuo kući rekli su mi da dođem na sljedeće pripreme i da ću ostati živjeti i možda zaigrati jednom za Dinamov prvi tim ili otići negdje dalje. Žao mi je Travnika ali moj život ide dalje", trezveno razmišlja Goloman.
Iako je u Bubamari doživio lijepe trenutke nije bilo mnogo dvojbe oko odlaska u Zagreb.
"Bubamara nema uvjete kao Dinamo, ali ipak ima bolje uvjete od nekih klubova u Premijer ligi. Dinamo ima sve potrebno za daljnji razvoj i nakon Ajaxa su najbolja škola nogometa u Europi. Zahvalio bih se trenerima Bubamare Salihoviću, Naliću, Hodžiću koji su mnogo vremena potrošili kako bih svakodnevno napredovao", zaključio je Goloman.
-
spalato
#731 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ibro ostaje u HAJDUKU,osim ako ne dođe neka extra ponuda.Bit će jedan od bolje plaćenih igrača 200000-250000€.ORILO GORILO IBRO MI TE VOLIMO
- -danTe-
#732 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
to jel?spalato wrote:Ibro ostaje u HAJDUKU,osim ako ne dođe neka extra ponuda.Bit će jedan od bolje plaćenih igrača 200000-250000€.ORILO GORILO IBRO MI TE VOLIMO
-
klixober
#733 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Po imenu bih rekao da je mali porijeklom iz BiH.
http://www.index.hr/sport/clanak/real-d ... 71444.aspx
- shalla
#734 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Šta je sa ovim momkom? (btw opet napadač
, valjda roditelji ove naše bosanske djece čim djeca prohodaju počnu sa njima igrati lopte ali tako da dijete puca i zabija golove a tata brani ili eventualno ne da djetetu da ga predribla
)...
http://www.index.hr/sport/clanak/novi-d ... 71462.aspx
http://www.index.hr/sport/clanak/novi-d ... 71462.aspx
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#735 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
A tipra raja ovo

Real dobio svog Messija: U Madridu oduševljeni mladim Halilovićem iz Dinama
HRVATSKA bi nakon Ante Tomića uskoro mogla dobiti još jednog mladog sportaša koji seli u Real Madrid. Ovaj put se radi o nogometašu, 14-godišnjem Alenu Haliloviću iz Dinama.
Halilović je izdanak modre generacije igrača rođenih 1996. godine koja je poznata kao iznimno talentirana, a u njoj su sinovi poznatih očeva poput Zorana Mamića ili Marijana Vlaka.
Halilović je veznjak, bio je četiri dana u Realu i oduševio ljude u klubu. Skaut Reala je prepun lijepih riječi za mladog Dinamovca, a Halilovića je nahvalio i španjolski dnevnik Terra.
"Svi koji ga poznaju znaju da će u budućnosti biti senzacija. To je dječak koji će u veljači napuniti 14 godina, a već je jako pametan igrač sjajne tehnike i samopouzdanja", piše Terra.
I onda usporedba s - Messijem.
"Kad mladić vodi loptu, podsjeća na Lionela Messija. Nogomet je prepun iznenađenja. Ova priča počinje kao članak bez slike, a tko zna, možda jednog dana postane slika na naslovnici novina", zaključuje se u članku.
Ispada da Dinamo gomila brazilske "polovnjake" dok njegov Messi bježi u Real.

Real dobio svog Messija: U Madridu oduševljeni mladim Halilovićem iz Dinama
HRVATSKA bi nakon Ante Tomića uskoro mogla dobiti još jednog mladog sportaša koji seli u Real Madrid. Ovaj put se radi o nogometašu, 14-godišnjem Alenu Haliloviću iz Dinama.
Halilović je izdanak modre generacije igrača rođenih 1996. godine koja je poznata kao iznimno talentirana, a u njoj su sinovi poznatih očeva poput Zorana Mamića ili Marijana Vlaka.
Halilović je veznjak, bio je četiri dana u Realu i oduševio ljude u klubu. Skaut Reala je prepun lijepih riječi za mladog Dinamovca, a Halilovića je nahvalio i španjolski dnevnik Terra.
"Svi koji ga poznaju znaju da će u budućnosti biti senzacija. To je dječak koji će u veljači napuniti 14 godina, a već je jako pametan igrač sjajne tehnike i samopouzdanja", piše Terra.
I onda usporedba s - Messijem.
"Kad mladić vodi loptu, podsjeća na Lionela Messija. Nogomet je prepun iznenađenja. Ova priča počinje kao članak bez slike, a tko zna, možda jednog dana postane slika na naslovnici novina", zaključuje se u članku.
Ispada da Dinamo gomila brazilske "polovnjake" dok njegov Messi bježi u Real.
-
dr.dangerdoom
#736 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Dakle kao što već rekoh još na 11 stranicidr.dangerdoom wrote:Emir Kujović, momak kojeg sam već ranije spominjao bi mogao da postane novi Ibrahimović tj. da igra za Švedsku ili da postane novi Džeko tj. da igra za nas. Ovo kažem jer visinom i igrom podsjeća na Džeku, a građen je kao Zlatan i jednako dobro igra i sa lijevom i sa desnom nogom. Ako ovog momka izgubimo, to bi bila slijedeća katasrofa. Evo par klipova da se uvjerite o čemu pričamTrenutno igra za Halmstads BK, kao i njegov brat Ajsel. Emir ima samo 20 god.
Ovo su snimci dok je igrao za Falkenberg u 2. ligi.
I aktuelni (Halmstads BK)
http://www.blinkx.com/video/halmstad-re ... 79BbzA099Q
http://www.blinkx.com/video/ljungskile- ... CDMBfOPOVw
http://www.blinkx.com/video/halmstad-lj ... O4i83CBtrg![]()
http://www.blinkx.com/videos/kujovic/11 - sinoć izjednačio na 1-1(2-2) protiv novog švedskog prvaka Kalmar FF-a!
Njegov buraz Ajsel
http://www.blinkx.com/video/brommapojka ... hFtOCXpU0A
Hvala Bogu pa imamo skaute koji redovno prate naše mlade igrače
-
BaileyS
#737 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ovo je sin nekadasnjeg bh reprezentativca i igraca Dinama Halilovica.komeba wrote:Po imenu bih rekao da je mali porijeklom iz BiH.
Nadam se da otac i sin nece nastupati za razlicite reprezentacije, ako od malog bude nesto. Kod nas Bosanaca ni to ne bi bilo cudo jer vec smo imali slicnih slucajeva kao npr. braca Mujdza. Stariji igrao za nas a mladji za Hrvatsku.
- Murat Sabanovic
#738 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
HARIS SEFEROVIĆ U FIORENTINI
HARIS SEFEROVIĆ, još uvijek potencijalni nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, inače član U17 švicarske izabrane vrste, novi je napadač Fiorentine.
Mladić koji će u veljači napuniti 18 godina, proslavio se tijekom U17 Svjetskog prvenstva koje je završio kao najbolji strijelac sa pet pogodaka. Taj epitet je ponio zajedno s Borjom (Španjolska), Emmanuelom (Nigerija) i Gallegosom (Urugvaj). Bio je i jedini strijelac finalne utakmice u kojoj je pobjedom 1:0 protiv Nigerije Švicarska došla do naslova prvaka.
Seferović je u Fiorentinu stigao iz Grasshoppera kao odgovor talijanskog kluba na suspenziju svog rumunjskog napadača Adriana Mutua, koji je u razmaku od deset dana dva puta pao na doping-testu, zbog čega je suspendiran.
Transfer koji će biti realziran u ponedjeljak, nakon što Seferović prođe liječničke pretrage, na službenim je internetskim stranicama potvrdila Fiorentina.
http://www.index.hr/sport/clanak/video- ... 72943.aspx
HARIS SEFEROVIĆ, još uvijek potencijalni nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, inače član U17 švicarske izabrane vrste, novi je napadač Fiorentine.
Mladić koji će u veljači napuniti 18 godina, proslavio se tijekom U17 Svjetskog prvenstva koje je završio kao najbolji strijelac sa pet pogodaka. Taj epitet je ponio zajedno s Borjom (Španjolska), Emmanuelom (Nigerija) i Gallegosom (Urugvaj). Bio je i jedini strijelac finalne utakmice u kojoj je pobjedom 1:0 protiv Nigerije Švicarska došla do naslova prvaka.
Seferović je u Fiorentinu stigao iz Grasshoppera kao odgovor talijanskog kluba na suspenziju svog rumunjskog napadača Adriana Mutua, koji je u razmaku od deset dana dva puta pao na doping-testu, zbog čega je suspendiran.
Transfer koji će biti realziran u ponedjeljak, nakon što Seferović prođe liječničke pretrage, na službenim je internetskim stranicama potvrdila Fiorentina.
-
klixober
#739 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
http://de.netlog.com/HARIIIS/photo/phot ... 343#photosMurat Sabanovic wrote:HARIS SEFEROVIĆ U FIORENTINI
-
dr.dangerdoom
#740 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Da malo aktualiziramo, čisto da se ne zaboravi...
Nikola Šarić, Sarajevo, 1991.
Klub: FC Liverpool Reserves (uskoro u prvom timu)
Noga: lijeva
Visina: 1,83
Pozicija: Napadač
Do sada nastupao za sve mlade selekcije Danske. Čini mi se da je nekada izjavio da i on i roditelji žele da nastupa za Denmark. Ipak, vrijedi pokušati
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
Nikola Šarić, Sarajevo, 1991.
Klub: FC Liverpool Reserves (uskoro u prvom timu)
Noga: lijeva
Visina: 1,83
Pozicija: Napadač
Do sada nastupao za sve mlade selekcije Danske. Čini mi se da je nekada izjavio da i on i roditelji žele da nastupa za Denmark. Ipak, vrijedi pokušati
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
- Djokej
#741 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ovaj Nikola sigurno ne želi igrati za nas, al ko zna ni Medunjanin jedno vrijeme nije htio pa se onda sam počeo nuditi..
- campa_xxx
#742 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Dragan Paljić: Želja mi je igrati za BiH
Veznjak Njemačkog Kaiserslauterna, Dragan Paljić u ekskluzivnom razgovoru za --- SPAM --- kaže da je njegova želja obući dres reprezentacije BiH.
Paljić je rođen 8. aprlila 1983. godine u Njemačkom gradu Stranbergu dok su njegovi roditelji iz okoline Doboja. Prije dolaska u Kaiserslautern, Dragan je 5 godina sa dosta uspjeha nosio dres Hoffenheima u kojem je igrao zajedno sa našim reprezentativcima Ibiševićem i Salihovićem.
Kada smo došli do informacije da Paljić vuče korijene iz BiH i da postoji mogućnost da zaigra za našu reprezentaciji, odlučili smo kontaktirati ovog igrača koji nam je rekao da bi vrlo rado zaigrao za BiH.
Drago mi je što ste me se sjetili i hvala vam na tome, rekao je Paljić na početku razgovora za --- SPAM --- te nastavio:
Ja se zaista ne želim takoreći gurati preko medija u reprezentaciju niti mi je to cilj. Ranije me niko iz BiH nije kontaktirao i upitao za mogućnost mog nastupa za reprezentaciju, vjerovatno su mislili da ne vučem porijeklo iz BiH. Ja posjedujem bh pasoš i trenutno nema nikakvih prepreka da nastupim za BiH što bi ja iskreno i volio. U meni kuca bosansko srce i tu nema nikakve dileme. Svake godine sam u Bosni, brat mi živi u Bijeljini i lijepo se osjećam kad god dođem u BiH. Međutim, ne mogu ja odlučivati da li ću biti pozvan i ne, jedino što trenutno mogu reći je da sam na raspolaganju selektoru Sušiću i ako bi stigao poziv ja bi se vrlo rado odazvao.
Paljić smatra da je naša reprezentacija u proteklim kvalifikacijama pokazala veliki kvalitet i da u budućnosti može mnogo toga napraviti.
Pratio sam protekle kvalifikacija i navijao sam za BiH. Drugo mjesto u grupi je veliki uspjeh, nažalost nismo uspjeli protiv Portugala koji je ipak u ovom trenutku jača reprezentacije od BiH. Moram reći da BiH ima izuzetno kvalitetan tim koji je pokazao veliko snagu i vjerujem da u narednim kvalifikacijama može mnogo napraviti. Pratio sam sva dešavanja vezana za reprezentaciju i često sam u kontaktu sa prijateljima i bivšim saigračima iz Hoffenheima, Ibiševićem i Salihovićem.
Prema Draganovom mišljenju, najveća zvijezda reprezentacije u ovom trenutku je Edin Džeko ali kako kaže ni on nije sam.
Džeko je sigurno najbolji igrač bh reprezentacije trenutno, sjajan je napadač i mislim da će vrlo brzo završiti u nekom većem klubu. Ne treba zaboraviti ni ostale igrače koje BiH ima, tu je sjajni Misimović i kao što sam ranije spomenuo Ibišević i Salihović. Ti igrači su među najboljima u Bundes ligi, čuo sam i za mladog Miralema Pjanića pred kojim je blistava karijera. BiH bez sumnje ima odličan tim.
O imenovanju Safeta Sušića za novog selektora reprezentacije BiH, Paljić kaže:
Čuo sam da je Sušić bio jedan od najboljih igrača u bivšoj Jugoslaviji, ne znam kakav je trener ali se iskreno nadam da će pomoći reprezentaciji BiH i odvesti je na naredno Evropsko prvenstvo.
Kaiserslautern se trenutno nalazi na prvoj poziciji Zweite sa velikim šansama za ulazak u prvu Bundes ligu naredne sezone.
Igramo dobro ove sezone, imamo jak tim, dobrog trenera i sjajne navijače. Mislim da je konačno došao red da se Kaiserslautern vrati u Bundes ligu. To nam je prvenstveno i cilj i siguran sam da ćemo uspjeti u tome.
Kakav je vaš status u ekipi?
Ove sezone sam upisao 12 nastupa što i nije loše jer sam trenutno vrlo blizu prvih 11 i vjerujem da ću trudom i zalaganjem na treninzima to i izboriti.. Konkurencija u timu je velika, znate kako je, ne mjenja se tim kojem ide dobro. Reklo bi se da trener Kurz ne vjeruje previše igračima sa naših prostora ali vjerujem da ću vrlo brzo izboriti mjesto u početnom sastavu.
Na kojoj poziciji u timu se najbolje snalazite?
Igram na lijevoj strani veznog reda i rekao bih da se tu najbolje snalazim ali i kada trener odluči da me postavi na neku drugu poziciju ja dajem sve od sebe da odigram što bolje.
Dragan je veliki prijatelj sa našim Dariom Damjanovićem, osim njega donedavno je u Kaiserslauternu bio još jedan igrač bh korijena, Anel Džaka koji je otišao na posudbu u Koblenz.
Sa Dariom se često družim i dobri smo prijatelji i van terena, danas sam čuo i sa Anelom Džakom koji je eto otišao na posudbu u Koblenz. Prošle sezone tu je bio u Said Husejinović i lijepo je kada ima dosta igrača sa naših prostora, rekao je potencijalni bh reprezentativac na kraju razgovora za --- SPAM ---.
- Djokej
#743 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ja ovih novinara, sve nešto okolo-kole... De ba odmah ga pitaš, moreš li ti igrat lijevog beka, ako kaže mogu nastavi interviju, kaže ne mogu-ma bjaži, ma bjaži..
Očajan sam kad je lijevi bek u pitanju, bubreg bi dao da Saša pristane da se vrati...
Očajan sam kad je lijevi bek u pitanju, bubreg bi dao da Saša pristane da se vrati...
- seen
#744 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
HahahahahaDjokej wrote:Ja ovih novinara, sve nešto okolo-kole... De ba odmah ga pitaš, moreš li ti igrat lijevog beka, ako kaže mogu nastavi interviju, kaže ne mogu-ma bjaži, ma bjaži..![]()
![]()
fakat nemamo posebne RB,CB, i LB igrace... da su se Subotic, Lovren, i Corluka odlucili igrati za nas bilo bi super... Mogli bi igrati Spahic-Lovren-Subotic-Corluka...... Steta...
- jeza u ledja
#745 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Najbolje bi bilo organizovat godisnje kakav turnir u Skandinaviji, gdje ce se skupit svi potencijalni mladi talenti za nasu repku. Ostavit u Svedskoj, Danskoj i Norveskoj skaute koji ce pratiti iste.
Isto treba uraditi u Njemackoj, te za podrucje Austrije i Svice.
Svake godine bi tako mogli dobiti po nekog dobrog igraca.
Kad pogledam koliko je rodjenih Bosanaca u dresovima svedskih, danskih, austrijskih, svicarskih i njemackih mladih repki hoce mi nesto bit.
Isto treba uraditi u Njemackoj, te za podrucje Austrije i Svice.
Svake godine bi tako mogli dobiti po nekog dobrog igraca.
Kad pogledam koliko je rodjenih Bosanaca u dresovima svedskih, danskih, austrijskih, svicarskih i njemackih mladih repki hoce mi nesto bit.
-
radio_mocan
#746 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Bojim se da ce Bilbija preci igrati za Srbiju.
Nagovorit ce ga oni u Vojvodini, mada su i oni "separatisti".
-
bosnisk_boy
#747 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
On svakako igra za bih iz interesa takvi nam netrebaju slobodno nek zaigra za majku srbiju koliko vidim na facebooku je njihov clan.........radio_mocan wrote:Bojim se da ce Bilbija preci igrati za Srbiju.
- cyprus
#748 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
A ovi što izjavljuju da im je Švicarska majka nam trebaju?bosnisk_boy wrote:On svakako igra za bih iz interesa takvi nam netrebaju slobodno nek zaigra za majku srbiju koliko vidim na facebooku je njihov clan.........radio_mocan wrote:Bojim se da ce Bilbija preci igrati za Srbiju.
-
kriminale
#749 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
'ta ce Bilbija, dijabeticar...
-
klixober
#750 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nail Muskic dobio poziv za Svicarsku u-17 (aktuelni prvaci svijeta)
Srebreničan Nail Muskić želi igrati za domovinuOdbio Švajcarsku, čeka poziv iz BiHPiše: A. Jelić
Četvrtak, 11.02.10. 13:46.
Veliki broj mladih bh. igrača nastupa u gotovo svim evropskim ligama. Jedan od njih je i mladi Nail Muskić, koji svoju karijeru gradi u Švicarskoj. Ako je suditi po pisanju švicarskih medija, Muskić važi za jednog od najtalentovanijih igrača u toj zemlji.
Muskić je rođen 1993. godine u Srebrenici, odakle je u toku rata preselio u Švicarsku. U ovoj zemlji i počinje graditi svoju karijeru.
"Počeo sam trenirati fudbal od svoje pete godine. Moj prvi klub je bio FC Schindelleg. Nakon toga sam nastupao za Tuggen i Rapperswil-jona. Tada su me kontaktirali iz Wädenswila i postao sam njihov član. Oni se inače nalaze u najjačoj ligi Švicarske za juniore. Nakon što sam ovdje došao trebalo mi je vremena da se priviknem. Ovdje me najviše pamte jer sam na jednoj prvenstvenoj utakmici postigao deset golova", kaže Muskić za SportSport.ba.
Ovaj mladić je osvajao mnoge turnire sa svojim klubom i uvijek je bio među najboljim igračima.
"Na nekoliko turnira koje smo igrali prošle godine bio sam najbolji strijelac i igrač. Mnogo sam napredovao na ovim jakim turnirima, jer dolaze veoma snažne ekipe. Uvijek se trudim da dam sve od sebe i onda mi se taj trud i isplati. Drago mi je kada me u velikoj konkurenciji proglase najboljim igračem, to je dokaz da posjedujem kvalitet".
Nakon što je pružao kvalitetne partije u svom klubu, pa je i igrao za mlađe reprezentacije Švicarske. Sada je dobio poziv za U-17 reprezentaciju te države, ali ovaj momak ima svoje želje.
"Za najbolju mladu selekciju Švicarske (U-15) zaigrao sam u trinaestoj godini, a u toj generaciji sam bio najbolji igrač. Sada mi je došao poziv iz U-17 reprezentacije, ali sam ga odbio. Volio bih da igram za svoju državu za Bosnu i Hercegovinu. Velika mi je želja da me pozove selekotor našeg državnog tima. Vjerovatno niko i nije čuo za mene, pa i nisam mogao dobiti poziv. Nadam se da će neko od glavnih ljudi čitati ovo i možda me dođe neko pogledati. Ja samo želio da me pozovu na okupljanje i tada bih pokazao da posjedujem ogroman kvalitet", rekao je jedan od najtalentovanih igrača Švicarske Nail Muskić za SportSport.ba.