PEUGEOT servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#726 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

530i wrote:Nema šta garantovati rad, ako je ispravno postavljen remen i ostalo odmah se vidi, neće se s vremenom pomjeriti koji zub...
ma ne moze garantovati ni za dijelove ,nije ih on proizveo... to su neke trivijalne gluposti sto svi sad traze kao neke garancije...za sta ? za kinesko smece? :lol: :lol:
530i

#727 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by 530i »

Ma dobro, za dijelove neki daju i garanciju, godinu - dvije, ne više. Ali ovo za rad, nema se šta u radu pokvariti, ako je ispravno postavljeno.
bitanga_sa_otesa

#728 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

naravno da nema ,ako nije ispravno postavljeno nece ni upaliti :)
direstraits0078

#729 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by direstraits0078 »

Moze se desiti da se postavi pogresno, i da upali. Ali motor nema iste vucne karakteristike. Desava se da se profula zub, pomjeri remenica pumpe itd.
bitanga_sa_otesa

#730 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

to se ne bi smjelo desavati...bar nekima koji to rade svaki dan...pogotovo istu vrstu auta....
direstraits0078

#731 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Losa rakija, svadja sa zenom, nesretna ljubav... :D
bitanga_sa_otesa

#732 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

to kad se radi ,sve ostaje kod kuce ....
direstraits0078

#733 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Nisu svi disciplinovani. Ima ih raznih. :evil:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#734 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Pitar sa Kariba »

I ja sam imao loše iskustvo sa "206" servisom (sa Mafkom),doduše i sa BIHAMK-ovim serviserom. Stalo auto 307-ca, vergla neće da upali. Pozvao BIHAMK, stvarno stignu za 20 minuta digne haubu kao provjeri osigurače i konstatuje da nemam dotok goriva. Pošto me kod Dedovića nisu mogli primiti nazovem Mafka i odšlepam auto do njega (pohvala za BIHAMK-ovu šlep službu). Mafko prvo uradi dijagnostiku računarom, isprovjerava crijevo dotoka goriva i konstatuje da je otišla "potopna pumpa" te da ista ima u Bloku za oko 400KM plus ruke 100, helem jedno pet stoja. Najgore bilo ja krenuo na more, pun kuna već opet preračunavam u marke. Utom dolazi neki mali (jbg zaboravih mu ime) sav mastan do lakata i pita šta je. Mafko mu kao govori ma pumpa ne baca gorivo, treba zamjeniti bla bla. Ja i ne slušam već otkazao put, kontam koliko moram skratiti remo. Kad se ovaj momak zavuće pod haubu i zamjeni osigurač (valjda od pumpe), kaže pali i vozi. Tako i bi. Ne znam, ne idem više kod njih. Imam sad majstora na Pofalićima kod FDS-a, zadovoljan.
bitanga_sa_otesa

#735 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

100 maraka da zamijeni pumpu ??? masala al deru....2 crijeva otkopcat i odvrnut maticu... :run:
Pitar sa Kariba

#736 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

bitanga_sa_otesa wrote:100 maraka da zamijeni pumpu ??? masala al deru....2 crijeva otkopcat i odvrnut maticu... :run:
Jbg valjda je pročit`o na faci koliko "znam", još po preporuci otišao. :D
alcho

#737 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by alcho »

Pitar sa Kariba wrote:I ja sam imao loše iskustvo sa "206" servisom (sa Mafkom),doduše i sa BIHAMK-ovim serviserom. Stalo auto 307-ca, vergla neće da upali. Pozvao BIHAMK, stvarno stignu za 20 minuta digne haubu kao provjeri osigurače i konstatuje da nemam dotok goriva. Pošto me kod Dedovića nisu mogli primiti nazovem Mafka i odšlepam auto do njega (pohvala za BIHAMK-ovu šlep službu). Mafko prvo uradi dijagnostiku računarom, isprovjerava crijevo dotoka goriva i konstatuje da je otišla "potopna pumpa" te da ista ima u Bloku za oko 400KM plus ruke 100, helem jedno pet stoja. Najgore bilo ja krenuo na more, pun kuna već opet preračunavam u marke. Utom dolazi neki mali (jbg zaboravih mu ime) sav mastan do lakata i pita šta je. Mafko mu kao govori ma pumpa ne baca gorivo, treba zamjeniti bla bla. Ja i ne slušam već otkazao put, kontam koliko moram skratiti remo. Kad se ovaj momak zavuće pod haubu i zamjeni osigurač (valjda od pumpe), kaže pali i vozi. Tako i bi. Ne znam, ne idem više kod njih. Imam sad majstora na Pofalićima kod FDS-a, zadovoljan.
I meni se slicno desilo, samo što su meni rekli da uzmem u Bloku dio koji je koštao 150 KM. Na kraju se ispostavilo da je taj dio na autu bio ispravan i da se samo neko crijevo otkacilo(i to im je pokazao neki lik koji je tu dosao slucajno da mu nesto urade na autu).
I kad sam pitao glavnog "majstora" sta sad da radim sa tim dijelom na koji sam bezveze bacio pare, on kaže "pa šta cu ti ja jarane"
direstraits0078

#738 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Postenog majstora naci danas, to je tesko. Ali ipak moguce.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#739 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:jedino na dijelove ako oni prodaju svoje.....a garanciju na rad ne kontam bas....

Radim veliki servis,sve dijelove kod njih uzmem i dobijem racun za to. Majstor promasi jedan zub,kome da se obratim?
Ned071

#740 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ned071 »

konektovan wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:jedino na dijelove ako oni prodaju svoje.....a garanciju na rad ne kontam bas....

Radim veliki servis,sve dijelove kod njih uzmem i dobijem racun za to. Majstor promasi jedan zub,kome da se obratim?
Bičakčiću... :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#741 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

konektovan wrote:

pa neces meni doci vec tome ko je promasio :)
ne treba ti nikakva garancija za to ,to je on duzan da napravi kako treba...
konektovan

#742 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:

pa neces meni doci vec tome ko je promasio :)
ne treba ti nikakva garancija za to ,to je on duzan da napravi kako treba...
Pa naravno da cu njemu otici. Imas svakakvih ljudi danas. Prema meni su korektni,a imao sam vec situaciju kod njih,da su morali mjenjati zupcasti nakon par dana,a isti zamjenjen kod njih.Motor je radio totalno drugacije,tj.zvuk motora je bio cudan i ja sam im se pozalio na to,i oni odmah zamjenili drugim setom zupcastog. Hebiga,ovdje je bio problem do dijelova,jer remen i spaner su imali nekakvu gresku. Da su savršeni,nisu ,takvih majstora nema. :mrgreen:
_ado_

#743 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by _ado_ »

Pitar sa Kariba wrote:I ja sam imao loše iskustvo sa "206" servisom (sa Mafkom),doduše i sa BIHAMK-ovim serviserom. Stalo auto 307-ca, vergla neće da upali. Pozvao BIHAMK, stvarno stignu za 20 minuta digne haubu kao provjeri osigurače i konstatuje da nemam dotok goriva. Pošto me kod Dedovića nisu mogli primiti nazovem Mafka i odšlepam auto do njega (pohvala za BIHAMK-ovu šlep službu). Mafko prvo uradi dijagnostiku računarom, isprovjerava crijevo dotoka goriva i konstatuje da je otišla "potopna pumpa" te da ista ima u Bloku za oko 400KM plus ruke 100, helem jedno pet stoja. Najgore bilo ja krenuo na more, pun kuna već opet preračunavam u marke. Utom dolazi neki mali (jbg zaboravih mu ime) sav mastan do lakata i pita šta je. Mafko mu kao govori ma pumpa ne baca gorivo, treba zamjeniti bla bla. Ja i ne slušam već otkazao put, kontam koliko moram skratiti remo. Kad se ovaj momak zavuće pod haubu i zamjeni osigurač (valjda od pumpe), kaže pali i vozi. Tako i bi. Ne znam, ne idem više kod njih. Imam sad majstora na Pofalićima kod FDS-a, zadovoljan.
Da nije Mladjo?
AS_sa

#744 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by AS_sa »

Jel moguce da se zmigavac na vratima (Pezo 207) ne moze zamjeniti tj. ne moze se sijalica zamjeniti nego se komplet plastika kupuje i mijenja ??
konektovan

#745 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

AS_sa wrote:Jel moguce da se zmigavac na vratima (Pezo 207) ne moze zamjeniti tj. ne moze se sijalica zamjeniti nego se komplet plastika kupuje i mijenja ??
Samo sijalica se mijenja,kakva crna plastika. :wink:
Gandra_1

#746 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Gandra_1 »

Ja sam dosta stvari odradio u servisu 206 i u sustini sam zadovoljan, nikakvih problema nisam imao...

Mafko je gazda servisa, a Mladjo koji radi je po meni odlican majstor za PUG bar meni tako djeluje da se tamo najbolje razumije... Takodjer ima i jedan mladji momak, ali mislim da on samo radi lakse popravke...

Jedina stvar sa kojom nisam previse zadovoljan jer sto su mi sugerisali kad mi je otisao plivajuci zamajac, da ga zamjenim fiksnim... To jeste jeftinija popravka, ali mozda bih i dao vise para, da sam znao da ce auto biti bucnije i da ce se osjetiti razlika u voznji, mada nije to toliko strašna razlika, ali ja je ipak osjetim..
Pitar sa Kariba

#747 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

@ _ado_ @Gandra_1 :thumbup:
Jeste, Mladjo je bio , hvala mu. :D
EDIT: Ne tvrdim da su loši majstori, samo sam naveo svoje loše iskustvo sa njima (Mafkom).
_ado_

#748 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by _ado_ »

Mladjo je extra momak. Cesto sam vozio auto kod njih, momak ima normalan pristup, trudi se da popravi. Nije onaj tip hajd kupi nov dio i donesi da ja to zamjenim, Nadam se da ce nekad otvoriti svoj servis.
konektovan

#749 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

_ado_ wrote:Mladjo je extra momak. Cesto sam vozio auto kod njih, momak ima normalan pristup, trudi se da popravi. Nije onaj tip hajd kupi nov dio i donesi da ja to zamjenim, Nadam se da ce nekad otvoriti svoj servis.
Potpis k'o kuca. :thumbup: Momak ima potencijala,i jako je vrijedan,a to znam jer evo vec skoro desetak godina on mi odrzava auto na neki nacin. Ponekad tu ulete i oni mladji,al' on vecinu posla uradi. Mafko je gazda,nekad je i on bio u radnom odijelu,al' to je bilo davno,pa nesto ne mogu reci vise o njemu kao o majstoru,jer je do sad samo jedan stabilizator meni zamijenio. :mrgreen: A Mladen,je jako posvecen poslu,od najobicnije sitnice,do neceg veceg i ozbiljnijeg posla.
_ado_

#750 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by _ado_ »

To je to. Jednom sam bio prisutan kad Mladjo pokusava da rijesi neki kvar na staroj 205-ici a gazda ga opominje da ostavi to i predje na druga auta koja ga cekaju. Kao u smislu, dok ti popravis to ovamo mozes zaraditi 3x toliko. U sustini, shvatam ja i gazdu jer krajnji cilj i jeste zarada.
Al bas zbog tog entuzijazma bih volio da Mladjo otvori svoj servis.
Post Reply