Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Rizvan wrote: ↑07/04/2023 20:45
Umjesto da ostave tu sicu kasirkama koje se jadne lome svakodnevno sa stotinama racuna, i u tim guzvama se je vrlo lako zahebati s prometom, pa moraju onda iz vlastitog dzepa dodavati, i sve to sa dnevnicom od nekih 20-30 maraka.
Ne dobiju kasirke to osim ako postoji posuda za bakšiš. Dakle daješ vlasniku.
Sve sto ostavis na kasi dodatno od onog sto ti trazi racun, u prvom redu ide kasirki, stavila ona u dzep ili u kasu te pare ce joj pomoci u slucaju da ima manjak. A i u slucaju da ostvari visak pare ostaju u radnji. Pa moze pomoci njenoj kolegici ako je imala manjak taj dan. Jer svaka radnja je duzna poslati centrali ostvareni dnevni promet. Nijedna radnja nece poslati vise novca od onog koji trazi sistem.
E sad, postoje radnje u kojima su sefovi/sefice đubrad pa te viskove trose za svoje prohtjeve, a od kasirki traze i marku ako ima manjka. Ali ipak u vecini trgovina visak se ostavlja da pokrije manjak, ili da se prokuca ukradena roba.
Zoooka wrote: ↑07/04/2023 13:13
Nikome više od tih prosjaka ne dam, uplatim na pomozi ba kada sam to u mogućnosti, nazovem onaj broj za liječenje kad god vidim, ali ja tim prosjacima marke ne dam. Jednom se ponudio da kupim nekoj nani nešto da jede, kaze daj ti meni pare nisam ja gladna, a dere se cuje je citavo Sarajevo kako kmeči nana gladna. ma mrs u pm
Imao ovih dana goste izvana, pa hodao sa njima po ferhadiji i čaršiji, ljudi moji ono je VELIKA SRAMOTA OVOG GRADA, prosjaka mali milion, šta radi policija, ili ko je već nadležan, jebo ti džalalabad i kandahar....
Ekstreman broj prpsjaka danas na ilidzi
Svih profila i godista
Ulaze u mesaru i peglaju radnike i musterije...merkator...mala aleja... novi i stare face
Truba wrote: ↑30/04/2023 12:22
Ekstreman broj prpsjaka danas na ilidzi
Svih profila i godista
Ulaze u mesaru i peglaju radnike i musterije...merkator...mala aleja... novi i stare face
Sinoć jedan udario djevojčicu nogom u koljeno s leđa jer mu nije dala novac kad je izlazila iz kafića. Koljeno oteklo. Mogla je ostati invalid.Dolazila hitna pomoć. I onda se žale na povjesni odnos i mržnju prema njima.
McGradySA wrote: ↑09/04/2023 13:04
Ne dobiju kasirke to osim ako postoji posuda za bakšiš. Dakle daješ vlasniku.
Sve sto ostavis na kasi dodatno od onog sto ti trazi racun, u prvom redu ide kasirki, stavila ona u dzep ili u kasu te pare ce joj pomoci u slucaju da ima manjak. A i u slucaju da ostvari visak pare ostaju u radnji. Pa moze pomoci njenoj kolegici ako je imala manjak taj dan. Jer svaka radnja je duzna poslati centrali ostvareni dnevni promet. Nijedna radnja nece poslati vise novca od onog koji trazi sistem.
E sad, postoje radnje u kojima su sefovi/sefice đubrad pa te viskove trose za svoje prohtjeve, a od kasirki traze i marku ako ima manjka. Ali ipak u vecini trgovina visak se ostavlja da pokrije manjak, ili da se prokuca ukradena roba.
Druze moj, ne znam odakle ti ovo da ide kasirki, radio sam u vise trgovina i ne, ne ide. Jos ako ne dao Bog ima manjka, one hude nadodaju.
E cuj ti ministra kantice, pa nije mito moj MINIstre moj a je volja hocu li/ trebam li halaliti a ne ti da uredujes
Ako imas da dajes prosjacima, imas i da kantonalni budzet malo poguras, pa bujrum. Ako ti je to ipak previse za halaliti, onda doniraj Pomozi.ba ili narodnoj kuhinji.