Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Neregistrirani

#728 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

It's good for business, kako 100% Haris rece:

1
2
3
4
Giordano

#729 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

Neregistrirani wrote:Image

:lol: :lol: :lol: :lol:
:roll:
A ljudi moji kad vidim ovaj sesir...........,tobe jarabi,tobe estakfirulah!!Ma nejma to ni u Holivudu!
Da je on bolan jarane,fesic nakrivio na glavu,pa hajde hajde,aferdosum,ja bih mu,more biti,i halalio taj piramidiotizam!
A ovako,bas ,prava pravcata ubleha!!
Haj ejsadile ti!
seljak_cojek

#730 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by seljak_cojek »

veseoko_kukulamovic wrote: Naravno da im nije lako, jer ovi foteljaši iz svojih kabineta ništa ne rade:

Image
Visočani, Bosanci i Hercegovci i ne slute kolika istorijska vrijednost se nalazi na vrhu brda Visočica, za koje Semir Osmanagić tvrdi da je „Piramida Sunca“. Ali to je sada nebitno, jučer smo boravili na Visočici nakon silnih turista i avanturista željnih senzacija. Ono što smo uslikali i što smo vidjeli je nešto sasvim suprotno od raznih teorija, vidjeli smo fakte i artefakte. Vidjeli smo zidove, vrata, osmatračnice, zatvor, tri nivao rezidencije bosanskih kraljeva, stari srebreni novac koji je kovan tako da se na jednoj strani nalazi grb bosanske države, a na drugoj je lik Svetog Grgura.... Vidjeli smo nepobitne dokaze srednjovjekovne bosanske države.
I Semketov citat iz pisma tim foteljašima s ovog portala prije dvije godine:
Podsjećanja radi, kraljevski grad Visoki je zapaljen prilikom turske najezde prije 550 godina do temelja. Nakon toga tu niko nije živio. Propadao je vjekovima da bi se proces ruiniranja ubrzano nastavio zadnjih 50 godina i pored arheoloških dušebrižnika. Danas tamo nema, bukvalno, kamena na kamenu.
Fakat bi gospodin Obmanagić trebao da dosta toga pojasni široj javnosti. :bih:
Slika od prije nekoliko mjeseci.
Image Image
Neregistrirani

#731 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

seljak_cojek wrote: Slika od prije nekoliko mjeseci.
Image Image

Nije tacno, te slike su godinama stare.

Odluka Komisije je iz 2004, a slike su slikane jos i ranije: http://www.aneks8komisija.com.ba/main.p ... =1&id=2409
Giordano

#732 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

veseoko_kukulamovic wrote:Šta je ovo, pukla tema Vol. 5? Šteta, a taman postalo zanimljivo! Ima li šta novo iz Fondacije, novih neobjašnjivih misterija, misterioznih simbola? Kopa li se šta? :zoka:

A gluho bilo,gluho bilo!Zar ima i toga,ko biva velis,neobjasnjivih misterija i misterioznih simbola!!
Ma sejtanska posla,jarane moj!Da bogda hin sejtan uzeo pod svoje!
Ama jarane moj,dje ce bolan kopati,kad ne znaju,ni sto ce kopati,dje ce kopati,sa cime ce kopati,protiv koga ce kopati i za koga ce kopati!!!
Da bogda,da se oni capaju motike,pa da kopaju krompjere i kukuruze,helem da tu pokazu svoje originalno znanje,a ne tamo njake Suncane i Mjeseceve piramide,gluho bilo!Hej kopati piramide pored krompijera i kukuruza!?
Ma dje to ima,pajdo moj!?Hej,kopati piramide a kukuruze,borovnice i krompijere jok!!
Svasta u bozijoj basti,ljudi moji!
Estakfirulah,estakfirulah!
Haj vozdra i ejsadile ti!
PS...Da bogda hin bog dao pameti,pa insala krompijere poceli kopati!!!

seljak_cojek

#733 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by seljak_cojek »

Neregistrirani wrote:

Odluka Komisije je iz 2004, a slike su slikane jos i ranije: http://www.aneks8komisija.com.ba/main.p ... =1&id=2409
Znam da su godinama stare. Znači da je i stanje starog grada godinama bilo kao na slikama koje sam postavio. Kad sam pretprošle godine bio na starom gradu, stanje je bilo i gore nego na slikama. Bilo je gotovo nemoguće popeti se do vrha zbog rastinja. Zar je trebalo da se dogodi "piramida" pa da se stari grad dovede u red.
Giordano

#734 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

seljak_cojek wrote:
Neregistrirani wrote:

Znam da su godinama stare. Znači da je i stanje starog grada godinama bilo kao na slikama koje sam postavio. Kad sam pretprošle godine bio na starom gradu, stanje je bilo i gore nego na slikama. Bilo je gotovo nemoguće popeti se do vrha zbog rastinja. Zar je trebalo da se dogodi "piramida" pa da se stari grad dovede u red.

Hej jarane"seljak_cojek",
valahi bilahi,meni se cini da ti ovde,ceras vodu na mlin od "Suncanih i Mjesecevih piramida" a more biti i Marsovih piramida!
Ko zna sto nam taj piramidiot more ovde ublehati!?
Haj ejdovale i ejsadile ti!
PS....Nemoj mi sto zamiriti!

Neregistrirani

#735 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

seljak_cojek wrote: Znam da su godinama stare. Znači da je i stanje starog grada godinama bilo kao na slikama koje sam postavio. Kad sam pretprošle godine bio na starom gradu, stanje je bilo i gore nego na slikama. Bilo je gotovo nemoguće popeti se do vrha zbog rastinja. Zar je trebalo da se dogodi "piramida" pa da se stari grad dovede u red.

E, to je ta prica koja sada krece iz Semirovog staba: "da nije mene, ne bi bilo ni Visokog". Moglo bi se sad godinama razglabati o tome kome je u doba prije rata odgovaralo da se istorija BiH, narocito srednjeg vijeka, drzi po strani. Ne znam koje si dobi, ali sjeti se samo koliko se ucilo o kraljevima preko Drine, a koliko se paznje posvecivalo BH. Ko je izucavao istoriju, naci ce podatke o istrazivanjima. Istrazivanja sigurno jeste bilo, ali nisu bila pretvorena u feljtone u novinama kako je Osmanagiceva Fondacija to ucinila koristeci krevetske i prijateljske veze. Manjak novca za kulturu uopste u godinama poslije rata svakako nije pomogao. No, izgleda stizu bolji dani. Sigurno ne zahvaljujuci Semiru, nego ljudima koji rade, pronalaze, ostvaruju sjajne rezultate i predstavljaju ovu zemlju na arheoloskim kongresima u svijetu, dok neki sami sebi organizuju konferencije.
uozo

#736 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

seljak_cojek wrote: Znam da su godinama stare. Znači da je i stanje starog grada godinama bilo kao na slikama koje sam postavio. Kad sam pretprošle godine bio na starom gradu, stanje je bilo i gore nego na slikama. Bilo je gotovo nemoguće popeti se do vrha zbog rastinja. Zar je trebalo da se dogodi "piramida" pa da se stari grad dovede u red.
Daleko od toga da ova ubleha i besmislena budalestina nije doprinijela afirmaciji pravih arheologa "foteljasa" .
I svakako je doprinjela tome da se ljudi zainteresuju za histpriju i arheologiju.
Medjutim to nikako ne mjenja cinjenicu da su Visocica i ostala brda, koje je Guru preimenovao u piramude (pardon) piramide, ipak samo brda. A mjenjac historije, nauke i temelja covjecanstva treba da se izvine svima, koje su on i njegovi pomocnici vrijedjali.
Giordano

#737 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

uozo wrote:
Daleko od toga da ova ubleha i besmislena budalestina nije doprinijela afirmaciji pravih arheologa "foteljasa" .
I svakako je doprinjela tome da se ljudi zainteresuju za histpriju i arheologiju.
Medjutim to nikako ne mjenja cinjenicu da su Visocica i ostala brda, koje je Guru preimenovao u piramude (pardon) piramide, ipak samo brda. A mjenjac historije, nauke i temelja covjecanstva treba da se izvine svima, koje su on i njegovi pomocnici vrijedjali.

Ma kakav Guru bolan ne bio,ma koji Guru pobogu!
Ama ubleha 100%,garant,ubleha jarane moj,koju treba svijecom traziti!
Haj vozdra!

kadaj

#738 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by kadaj »

Buraz, hajde pisi defaultnim fontom i velicinom, djeluje kao da se u spomenar upisujes.
Giordano

#739 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

kadaj wrote:Buraz, hajde pisi defaultnim fontom i velicinom, djeluje kao da se u spomenar upisujes.

Hej pajdo,pa ti brate zamisli da je defaultni font,i mirna Bosna! :bih:
Sta si tu zapeo defaultni te nedefaultni font,ko da je to vazno,bolan ne bio!?
Ovde se prica o piramidistima a ti stao pezmeciti o defaultnom fontu!Ma dje to ima!
Pisi bolan kako hoces i sta hoces,sto me briga!
Pa jel' vako?
Haj vozdra ti!

:roll: :roll:
tranquil

#740 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by tranquil »

seljak_cojek wrote:
Neregistrirani wrote:

Kakve veze ima piramida sa normalnim i legalnim iskopavanjima ? To će reći da ovi ljudi ne bi radili da nije Semira i ovog lopovluka ? Kako, po kojoj osnovi, kako to može imati veze ?

Ovo bi svejedno bilo i da nije ove afere. Jedina razlika je u tome što možda ovo iskopavanje bilo u manjem fokusu, i što bi za njega znali samo ljudi koji vole historiju. I možda bi istraživači raspolagali s većim sredstvima.
Neregistrirani

#741 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

tranquil wrote: Ovo bi svejedno bilo i da nije ove afere. Jedina razlika je u tome što možda ovo iskopavanje bilo u manjem fokusu, i što bi za njega znali samo ljudi koji vole historiju. I možda bi istraživači raspolagali s većim sredstvima.
U pravu si. Jedino sto se znacajno promijenilo je da su istrazivaci konacno uvidjeli snagu i vaznost medija, pa sada kontaktiraju novinare i plasiraju svoje nalaze i siroj javnosti. Naravno, ne smije se zaboraviti ni onih par novinara koji su ostali imuni na piramidomaniju, a koji su i sami trazili price o istrazivanjima i objavljivali ih, bas kako bi se vidjelo da nije Osmanagic jedini koji kopa u BiH.
uozo

#742 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

Ma to sa radovima na starom gradu, ce biti i super izgovor za one koji su bili uz "Gurua" samo radi neke licne koristi i koji ionako nisu nikad ni vjerovali u halucinacije. Ili za one koji su se "dobro za biznis" slikali na brdima.
Rece oni, ko da gledam,
"ma ja sam sve vrijeme znao da to nije piramida ali sam podrzavao Semira, jer sam znao da ce se time pomoci otkopavanju starog grada Visoki". A nije iskljuceno da i Guru i njegova uza klapa, igra na tu kartu ubuduce.
rajvosa1

#743 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by rajvosa1 »

To za Kraljevski grad sada je dobra vadiona za one oko Semira, ali on je potpuni fantast, on je apsolutno uvjeren da je to dolina piramida. Na izvjestan način on nije lažov, on projicira istinu kakvu želi da vidi. Zato je uklanjao sve ostatke na koje je naišao a da se ne uklapaju u njegovu viziju. On neće lako odustati. Pitanje je samo koliko će ga ljudi još trpiti. Vidim po onim blogovima da je već počela vadiona u Visokom - Hodović, Jašo, Čakić, čak i kreten Subotić pjevaju neku novu pjesmu. Ima li ko više informacija iz Visokog, dokle se stiglo sa prelaznim rokom?
veseoko_kukulamovic

#744 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

Ama patetično. Pare za Visoki su već bile izdvojene, a Familija Kosmički Foton su počeli da pišu projekte za istraživanje tek prošle godine, da bi uzeli te pare i pokušali opet bagerat po Visočici. Ovo sad je samo plač i lelek za budžetskom lovom. :D

Nego, šta to čitam? :D
Avdića sam, zapravo, upoznao sredinom osamdesetih, kratko smo skupa uređivali omladinski časopis "za kulturu i nauku", a koji se zvao Lica. Redakcija je bila i radni prostor Asima Metiljevića koji danas skupa s Avdićem uređuje Slobodnu Bosnu, a tada je bio izdavač nekih opskurnih knjiga koje niko nije čitao. Jedina posljedica njegovog izdavačkog poduhvata je doskorašnja komična potraga za piramidama u Bosni, jer je on otkrio Semira Osmanagića koji se u to vrijeme oblačio kao mladi njujorški advokat, a kod Metiljevića je objavio knjigu o kompjuterima s naslovom Meki val koju smo s prvim znacima bosanskog jezičkog osvještenja, u zajebanciji, zvali Mehki val.
:lol: 8-)
veseoko_kukulamovic

#745 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:Image

:lol: :lol: :lol: :lol:
Kako neko već reče, stvarno moraš biti bidon da te i Express ovako za]ebaje. :lol: :lol: :lol: :lol:
simonese

#746 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by simonese »

Treba Radovana namontirat na piramidu u Visokom i gadzat ga Fotonima. :D
Neregistrirani

#747 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

simonese wrote:Treba Radovana namontirat na piramidu u Visokom i gadzat ga Fotonima. :D
I djubre je preslo u alternativce.
Last edited by Neregistrirani on 22/07/2008 12:42, edited 1 time in total.
MECA

#748 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by MECA »

de kad zavrsi za izgradnjom pa cu doci pogledati
veseoko_kukulamovic

#749 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Joj ovih alternativaca, titami....

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/a ... ,127430.jl

Treb'o ga je Mišak pozvat da gostuje u emisiji Na rubu ludila skupa s Plečkom i Semketom....

Strašno.
veseoko_kukulamovic

#750 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

http://www.rtl.hr/vijesti/prikaz/15831/:
„Drago Plečko, s Karadžićem, diplomiranim psihijatrom, surađivao je sredinom osamdesetih. Kaže da nije bio nikakav alternativac nego da je u časopisu Arka pisao zbog političke podobnosti i imao najveći honorar, a zarađivao je i dajući lažne dijagnoze i gastarbajterima.“

U Bosnićevoj Arki????????? :shock: :shock: :shock: :shock:
Locked