Recepti
Moderator: anex
- Ma.Le.Na
#727 Re: Recepti
vozač wrote:
majke mi, nisi humana, pa što ti ovo treba ... kod mene sve isto, samo bez bijelog luka i ja ga ne "cvrcnem" nego "pocvrkam"
uljepšala si mi dan s ovim receptom
a mjere nisu uopšte bitne, ko zna zna
cuj klepe bez bijelog luka
to nisu klepe
- Irm@
#728 Re: Recepti
izvoltonSani_25 wrote:kako se prave klepe????![]()
http://www.coolinarika.com/recept/klepe ... ecijalitet
- vozač
#729 Re: Recepti
a šta ću kad me žgaravica muči, isto ko i kad spucam banjalučkeMa.Le.Na wrote:vozač wrote:
majke mi, nisi humana, pa što ti ovo treba ... kod mene sve isto, samo bez bijelog luka i ja ga ne "cvrcnem" nego "pocvrkam"
uljepšala si mi dan s ovim receptom
a mjere nisu uopšte bitne, ko zna zna![]()
cuj klepe bez bijelog luka![]()
![]()
to nisu klepe![]()
![]()
- Ma.Le.Na
#730 Re: Recepti
ma ja bi Gastal radje kantama koristila nego se bijelog luka iz klepa i banjaluckih odreklavozač wrote:
a šta ću kad me žgaravica muči, isto ko i kad spucam banjalučke
sala mala
- swirl
#731 Re: Recepti
Za sve ljubitelje talijanske hrane http://www.aglioolioepeperoncino.com/
-
Sani_25
#732 Re: Recepti
Molim neka mi neko kaze kako se pravi cigara burek?
- minjonja
#733 Re: Recepti
gdje u sarajevu ima kupiti ovu tepsiju sa kopcom sa strane?

gledala u robotu, kontala oni imaju sto posto jer imaju velik izbor, al nema.

gledala u robotu, kontala oni imaju sto posto jer imaju velik izbor, al nema.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#734 Re: Recepti
To je kalup za torte.
Imas u interexu, obiju, merkuru (onom slovenackom)...
Imas u interexu, obiju, merkuru (onom slovenackom)...
- minjonja
#736 Re: Recepti
hvala vam
sta bih ja bez vas 
- Irm@
#737 Re: Recepti
ja sam svoj kupila u Coin in casa 
- Šizika
#738 Re: Recepti
ja kupila crnu, koji je materijal ne znam, al očito bezveze dok je 6,90km. ispekla par puta tortu i pošla neki dan da pečem kad iscuri pola iz nje
pu!
pu!
- chengaba
#739 Re: Recepti
Dajte mi ideju šta bih mogao sa pravo ljutim chili papričicama. Bil' se mogla kakva turšija skontat? 
- mirnisan
#740 Re: Recepti
dešava se.Naatasha wrote:ja kupila crnu, koji je materijal ne znam, al očito bezveze dok je 6,90km. ispekla par puta tortu i pošla neki dan da pečem kad iscuri pola iz nje
pu!
- neprilagodjena
#741 Re: Recepti
Naatasha wrote:ja kupila crnu, koji je materijal ne znam, al očito bezveze dok je 6,90km. ispekla par puta tortu i pošla neki dan da pečem kad iscuri pola iz nje
pu!
Imam i ja tu crnu i dobra je.
- minjonja
#742 Re: Recepti
moze li mi neko reci kako se pravi pita (tacnije burek od piletine) sa onim gotovim jufkama? jel se "fil" treba ispeci pa tek onda naslagati ili se zivo stavlja? i da li se stavi samo jedan sloj tog fila? ili ide sloj jufke, pa malo mesa, pa jufka, pa malo mesa?... pretrazih internet, ali slabo ima recepata sa gotovim jufkama, a i kad ima, sve neke fancy pite sa tunjevinom i gljivama.
- Felidae
#743 Re: Recepti
ja ga nisam nikad pravila, ali sam ga jela kod prijateljice, ona je meso sitno isjeckala, stoga ga je morala prvo preprziti, jer kad ide onaj pravi burek, meso je uglavnom isfarsirano...a kad su komadi treba ga preprziti.
a sto se tice same pite, ja pitu pravim samo sa gotovim jufkama, i burek mi ide inace: 2 jufke pa fil...i sve tako, jer su kupovne jufke tanje i prhke su.
valjda sam ti sta pomogla
a sto se tice same pite, ja pitu pravim samo sa gotovim jufkama, i burek mi ide inace: 2 jufke pa fil...i sve tako, jer su kupovne jufke tanje i prhke su.
- minjonja
#744 Re: Recepti
hvala ti, sutra cu pokusati pa cu vidjeti kako ce ispastiFelidae wrote:ja ga nisam nikad pravila, ali sam ga jela kod prijateljice, ona je meso sitno isjeckala, stoga ga je morala prvo preprziti, jer kad ide onaj pravi burek, meso je uglavnom isfarsirano...a kad su komadi treba ga preprziti.
-
MMM1977
#745 Re: Recepti
hadžinice valjda ceš procitati ovu poruku na vrijeme, pa da organizujem baklavu za Bajram. Naime imam razlog što prozvah tebe
. Neki dan pojedoh najukusniju baklavu u životu, sa puno tirita koji se naprosto topi. Ehhh baklava je Visočka
. Odmah priupitah za recept, ali...... baklava je kupovna, odnosno neka visočka pravi i prodaje. a ova koja je mene pocastila veli da žena ne otkriva recept
. Reko da slucajno ti ne znaš 
Naravno ako još ko ima iskustvo sa tiritom koji se topi u ustima nek napiše
Naravno ako još ko ima iskustvo sa tiritom koji se topi u ustima nek napiše
- Irm@
#746 Re: Recepti
ako hadzinica ne stigne iako vjerujem da hoce..evo ti recept jos jedne nase majstorice kuhinje
http://www.coolinarika.com/recept/733558
doduse ova je bez tirita
http://www.coolinarika.com/recept/733558
doduse ova je bez tirita
-
MMM1977
#747 Re: Recepti
prošli Bajram je bila ova od Indigo, i bila je odlicna
)
Al mi se ova tititna nešto posebno svidjela
ma moglo bi se i naruciti od ove visocke, pa onako jeduci pokušat skinut recept
nekako mi ona prava starinska , kad se jede ima okus na prave hurmašice, i na baklavu i na ružicu, bit ce da je caka da je tirit od biljnog masla
žene hvala i svaka cast na brzom javljanju
Al mi se ova tititna nešto posebno svidjela
ma moglo bi se i naruciti od ove visocke, pa onako jeduci pokušat skinut recept
nekako mi ona prava starinska , kad se jede ima okus na prave hurmašice, i na baklavu i na ružicu, bit ce da je caka da je tirit od biljnog masla
žene hvala i svaka cast na brzom javljanju
- Bambi_na_kofeinu
#748 Re: Recepti
MMM1977, evo jedan "visočki" recept za baklavu s tiritom pa ako pomogne biće mi drago
Tirit:
3-4 jaja
1 puter
Brašna otprilike
Džaba, koliko god tražila da mi se precizira koliko je to "otprilike" odgovor je da se to prosto osjeti među prstima.
Puter se istopi, doda se 3-4 jaja i rukom se umuti, dodaje se brašno dok se ne zaključi da je dovoljno i da se tijesto može "protrati" kroz dževdžir.
Te mrvice tirita prosušiti na sobnoj temperaturi dan prije spremanja baklave.
1 kg jufke.
U namašćenu tepsiju staviti 3 jufke (svaka se premaže puterom), preko treće se pospu mljeveni orasi. Pa opet tri jufke premazane puterom pa se treća pospe tiritom, tako naizmjenično dok se ne potroši tirit i orasi.
Preko cijele baklave 3-4 jufke. Izrezati baklavu, pa je preko preliti sa otopljenim puterom tako da zađe u pukotine i preko staviti jednu jufku koja se nakon pečenja baci. Peći.
Agda,
2 kg šećera
5 frtalja vode
1/2 limuna
Pratiti kad provri pa onda da kuha 15 minuta.
Preliti vruću agdu preko prohlađene baklave.
Eto, to je po sjećanju otprilike kako moja mama pravi, mogu je pitati za više detalja.
Tirit:
3-4 jaja
1 puter
Brašna otprilike
Džaba, koliko god tražila da mi se precizira koliko je to "otprilike" odgovor je da se to prosto osjeti među prstima.
Puter se istopi, doda se 3-4 jaja i rukom se umuti, dodaje se brašno dok se ne zaključi da je dovoljno i da se tijesto može "protrati" kroz dževdžir.
Te mrvice tirita prosušiti na sobnoj temperaturi dan prije spremanja baklave.
1 kg jufke.
U namašćenu tepsiju staviti 3 jufke (svaka se premaže puterom), preko treće se pospu mljeveni orasi. Pa opet tri jufke premazane puterom pa se treća pospe tiritom, tako naizmjenično dok se ne potroši tirit i orasi.
Preko cijele baklave 3-4 jufke. Izrezati baklavu, pa je preko preliti sa otopljenim puterom tako da zađe u pukotine i preko staviti jednu jufku koja se nakon pečenja baci. Peći.
Agda,
2 kg šećera
5 frtalja vode
1/2 limuna
Pratiti kad provri pa onda da kuha 15 minuta.
Preliti vruću agdu preko prohlađene baklave.
Eto, to je po sjećanju otprilike kako moja mama pravi, mogu je pitati za više detalja.
-
MMM1977
#749 Re: Recepti
lejla i bambi od srca hvala, divne ste, aBd javljam se poslije Bajrama sa slikama i utiscima.
Mislim da je to to
)
A ženu koja cuva recept, razumijem
, to joj je ipak biznis
Mislim da je to to
A ženu koja cuva recept, razumijem
- wewa
#750 Re: Recepti
ja pravim tirit od 1 jaja, 1 zumanca, frtalj putera i brasna koliko je dovoljno da se napravi mekana loptica koju je moguce rendati na sitni ribez - ali bas mekana.
inace pravim baklavu u mali pravougaoni pleh, s jednim paketom gotove jufke, sprind ili ledo i pola kg ljesnjaka... na tu mjeru ide agda od 1 kg secera i 8 dl vode.
inace pravim baklavu u mali pravougaoni pleh, s jednim paketom gotove jufke, sprind ili ledo i pola kg ljesnjaka... na tu mjeru ide agda od 1 kg secera i 8 dl vode.