stani malo da ti podebljam, ocito nevidisnemezis wrote: (7906/4885)^2 = 2.61929... a treba da bude 2.618... Dakle, fulio si opet.
7906/4885 = 1,618....
stani malo da ti podebljam, ocito nevidisnemezis wrote: (7906/4885)^2 = 2.61929... a treba da bude 2.618... Dakle, fulio si opet.
upisi matematiku i nauci aproximirati cifre pa cemo nastaviti diskusijunemezis wrote:Zagazio je matematički. 55.006 je zagazilo u 56. Ti nisi ucio matematiku?Smrcak15 wrote:kako je zagazio kad nije ni presao prvo slovo jer 0.6% nije ni jedno slovo od 29 slova totalno u ajetunemezis wrote:
Pa zato što matematicki, a ti se pozivas na matematiku, 55.006 ajet je u 56-om ajetu, pa makar za 0.006.
pocinjem se brinut za tebe, napisao odgovor i ti opet isto ppitanje postavljasnemezis wrote:@smrcak15, a sta bi sa kreditnim karticama?
Hajdi, ne glupiraj se, vidis da sam pitao ranije.Smrcak15 wrote:pocinjem se brinut za tebe, napisao odgovor i ti opet isto ppitanje postavljasnemezis wrote:@smrcak15, a sta bi sa kreditnim karticama?
Sta tebi ovdje znaci "aproksimacija"? 55.006 je matematicki u 56-om ajetu.Smrcak15 wrote:upisi matematiku i nauci aproximirati cifre pa cemo nastaviti diskusijunemezis wrote:Zagazio je matematički. 55.006 je zagazilo u 56. Ti nisi ucio matematiku?Smrcak15 wrote: kako je zagazio kad nije ni presao prvo slovo jer 0.6% nije ni jedno slovo od 29 slova totalno u ajetu
Broj koji pokazuje zlatni rez kada se kvadrira treba da da 2.618... A ovaj tvoj daje 2.619, znaci nije zlatni odnos. Ne ide ti nesto matematika? Prepisujes samo sa nekih stranica?Smrcak15 wrote:stani malo da ti podebljam, ocito nevidisnemezis wrote: (7906/4885)^2 = 2.61929... a treba da bude 2.618... Dakle, fulio si opet.
7906/4885 = 1,618....
zaokruzis na 55 eto stanemezis wrote:
Sta tebi ovdje znaci "aproksimacija"? 55.006 je matematicki u 56-om ajetu.
nemezis wrote:Broj koji pokazuje zlatni rez kada se kvadrira treba da da 2.618... A ovaj tvoj daje 2.619, znaci nije zlatni odnos. Ne ide ti nesto matematika? Prepisujes samo sa nekih stranica?Smrcak15 wrote:stani malo da ti podebljam, ocito nevidisnemezis wrote: (7906/4885)^2 = 2.61929... a treba da bude 2.618... Dakle, fulio si opet.
7906/4885 = 1,618....
Ja ne bih nista zaokruzivao. Ti si pikazao crtez gdje se vidi da je 70.457 u 71-om ajetu. Nacrtaj tako 55.006 i vidjeces da je to u 56-om ajetu. To nema veze sa zaokruživanjem. Rekao sam, prepisujes nesto sto ne razumijes.Smrcak15 wrote:zaokruzis na 55 eto stanemezis wrote:
de mi reci samo ovo, ako je zagazio u 56 a nije procentualno presao ni slovo , znas li sta znaci ni slovo prvo nije obuhvaceno procentualno. a ti bi da zakruzis u 56 sa 55.006
jeli ti covjce imalo poznajes matematiku, jeli me razumijes barem malo sta ti pricam, kazem tio nije preslo ni prvo slovo, znaci kad bi crticu povlazio gdje je 55.006 bilo bi prije prvog slova, znaci ni zagazilo nije u 56 ajet moze se reci.nemezis wrote:Ja ne bih nista zaokruzivao. Ti si pikazao crtez gdje se vidi da je 70.457 u 71-om ajetu. Nacrtaj tako 55.006 i vidjeces da je to u 56-om ajetu. To nema veze sa zaokruživanjem. Rekao sam, prepisujes nesto sto ne razumijes.Smrcak15 wrote:zaokruzis na 55 eto stanemezis wrote:
de mi reci samo ovo, ako je zagazio u 56 a nije procentualno presao ni slovo , znas li sta znaci ni slovo prvo nije obuhvaceno procentualno. a ti bi da zakruzis u 56 sa 55.006
samo dijelim letke:Smrcak15 wrote:jeli ti covjce imalo poznajes matematiku, jeli me razumijes barem malo sta ti pricam, kazem tio nije preslo ni prvo slovo, znaci kad bi crticu povlazio gdje je 55.006 bilo bi prije prvog slova, znaci ni zagazilo nije u 56 ajet moze se reci.nemezis wrote:Ja ne bih nista zaokruzivao. Ti si pikazao crtez gdje se vidi da je 70.457 u 71-om ajetu. Nacrtaj tako 55.006 i vidjeces da je to u 56-om ajetu. To nema veze sa zaokruživanjem. Rekao sam, prepisujes nesto sto ne razumijes.Smrcak15 wrote:
zaokruzis na 55 eto sta
Matematicki jeste.Smrcak15 wrote:jeli ti covjce imalo poznajes matematiku, jeli me razumijes barem malo sta ti pricam, kazem tio nije preslo ni prvo slovo, znaci kad bi crticu povlazio gdje je 55.006 bilo bi prije prvog slova, znaci ni zagazilo nije u 56 ajet moze se reci.nemezis wrote:Ja ne bih nista zaokruzivao. Ti si pikazao crtez gdje se vidi da je 70.457 u 71-om ajetu. Nacrtaj tako 55.006 i vidjeces da je to u 56-om ajetu. To nema veze sa zaokruživanjem. Rekao sam, prepisujes nesto sto ne razumijes.Smrcak15 wrote: zaokruzis na 55 eto sta
Kao sto stranica tvrdi da su kartice radjene po zlatnom rezunemezis wrote:Sta si rekao za kreditne kartice?
ostalo mi samo za telegram:Smrcak15 wrote:Kao sto stranica tvrdi da su kartice radjene po zlatnom rezunemezis wrote:Sta si rekao za kreditne kartice?
Jer zlatni rez sa jednom decimalom je 1.6, dovoljno da je ovako da spada u kategoriju zlatnog reza
poceo mi OCR prepoznavati slike i prevodi mi da je ovo iznad: "izmedju ostalog, ujedno i naučni dokaz i obrazloženje". jel ima neko da provjeri da li je ovo ok?HardcoreMX wrote:Hadis je.Poznato je da u Islamu posebno mjesto od životinja kao kućnih ljubimaca zauzimaju mačke,ne samo kao najdražesnije životinje,nego i iz razloga spomenutih u hadisima Poslanika s.a.w.s.,a izmedju ostalog,evo ujedno i naučnih dokaza i obrazloženja zašto je to tako.
Rekao sam, brojevi ne "spadaju" u zmatni rez nego je zlatni rez neki x tako da je 1+x = x^2Smrcak15 wrote:Kao sto stranica tvrdi da su kartice radjene po zlatnom rezunemezis wrote:Sta si rekao za kreditne kartice?
Jer zlatni rez sa jednom decimalom je 1.6, dovoljno da je ovako da spada u kategoriju zlatnog reza
A na straniciSmrcak15 wrote:recimo kreditne kartice se prave u zlatno rezu, od 1.59--->1.6
Credit Cards and Golden Ratio Proportions
http://www.goldennumber.net/credit-cards/
Dakle "less than a millimeter", sto ce reci nije zlatni rez, medjutim jos gore, na stranici neko postavi pitanjeStandard sized credit cards are 54mm by 86mm, creating a ratio of 0.628, less than a millimeter off from a perfect golden ratio
I dobije odgovorI was looking for the standard size of Credit card. Are you sure the size you have mentioned is correct!!
85.60/54.98=1.585772508Yes. See https://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_7810. The official US size is 53.98 x 85.60 mm
Jer, koliko ja znam matematiku, 1.585772508 je manje od 1.59 te ne ulazi u opseg 1.59-1.6.Smrcak15 wrote:recimo kreditne kartice se prave u zlatno rezu, od 1.59--->1.6
nemezis wrote:A sta bi odjednom sa kreditnim karticama? Povlacis tu izjavu, priznajes da si lupio, ili sta?
Dakle, iza cega ti to stojis tacno, obzirom da su ti izjave ocito neistinite?Smrcak15 wrote:nista ne povlacim nego stojim iza svega sto sam postirao
nemezis wrote:Dakle, napises ovoA na straniciSmrcak15 wrote:recimo kreditne kartice se prave u zlatno rezu, od 1.59--->1.6
Dakle "less than a millimeter", sto ce reci nije zlatni rez, medjutim jos gore, na stranici neko postavi pitanjeStandard sized credit cards are 54mm by 86mm, creating a ratio of 0.628, less than a millimeter off from a perfect golden ratioI dobije odgovorI was looking for the standard size of Credit card. Are you sure the size you have mentioned is correct!!85.60/54.98=1.585772508Yes. See https://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_7810. The official US size is 53.98 x 85.60 mm
Ima li potrebe napomenuti da ovo ne odgovara tvojoj izjaviJer, koliko ja znam matematiku, 1.585772508 je manje od 1.59 te ne ulazi u opseg 1.59-1.6.Smrcak15 wrote:recimo kreditne kartice se prave u zlatno rezu, od 1.59--->1.6
I ti na moje pitanjenemezis wrote:A sta bi odjednom sa kreditnim karticama? Povlacis tu izjavu, priznajes da si lupio, ili sta?
KazesDakle, iza cega ti to stojis tacno, obzirom da su ti izjave ocito neistinite?Smrcak15 wrote:nista ne povlacim nego stojim iza svega sto sam postirao
a pa neznas je sigurno ti to tvrdim, jer cim neznas zaokruzivati , neznas je, i nemoj se ljutiti, tako je kako je.Jer, koliko ja znam matematiku, 1.585772508 je manje od 1.59 te ne ulazi u opseg 1.59-1.6.

Drugim rijecima, ti koji si isao na matematiku kako treba, tvrdis da se i golden ratio moze zaokružiti i reći da je, na primjer, zastava BiH, koja je u omjeru 1:2, takodje radjena po zlatnom rezu jer se 1.618... moze zaokružiti na 2?Smrcak15 wrote:nemezis wrote:Dakle, napises ovoA na straniciSmrcak15 wrote:recimo kreditne kartice se prave u zlatno rezu, od 1.59--->1.6
Dakle "less than a millimeter", sto ce reci nije zlatni rez, medjutim jos gore, na stranici neko postavi pitanjeStandard sized credit cards are 54mm by 86mm, creating a ratio of 0.628, less than a millimeter off from a perfect golden ratioI dobije odgovorI was looking for the standard size of Credit card. Are you sure the size you have mentioned is correct!!Yes. See https://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_7810. The official US size is 53.98 x 85.60 mmSmrcak15 wrote:recimo kreditne kartice se prave u zlatno rezu, od 1.59--->1.6nemezis wrote:A sta bi odjednom sa kreditnim karticama? Povlacis tu izjavu, priznajes da si lupio, ili sta?Dakle, iza cega ti to stojis tacno, obzirom da su ti izjave ocito neistinite?Smrcak15 wrote:nista ne povlacim nego stojim iza svega sto sam postiraoa pa neznas je sigurno ti to tvrdim, jer cim neznas zaokruzivati , neznas je, i nemoj se ljutiti, tako je kako je.Jer, koliko ja znam matematiku, 1.585772508 je manje od 1.59 te ne ulazi u opseg 1.59-1.6.
da si isao matematiku kako treba, znao bi valjda da cim prelaze decimali polovicu recimo, 1.7 ili 1.8 ili 1.9 ---->zaokruzivaju se na 2
Napomena za ovo. Znas da bi rezultat bio blizi zlatnom rezu kada bi se jedan od ova dva broja uvećao ili smanjio za jedan? Sta cemo sada, gdje je tu savrsenstvo?Smrcak15 wrote:nemezis wrote:Broj koji pokazuje zlatni rez kada se kvadrira treba da da 2.618... A ovaj tvoj daje 2.619, znaci nije zlatni odnos. Ne ide ti nesto matematika? Prepisujes samo sa nekih stranica?Smrcak15 wrote: stani malo da ti podebljam, ocito nevidis
7906/4885 = 1,618....
stani malo da ti ponovo podebljam , ocito nevidis
7906/4885 = 1,618....
zlatni rez je iracionalan broj, nema mu kraja decimalima, i tezi se ovomenemezis wrote: Napomena za ovo. Znas da bi rezultat bio blizi zlatnom rezu kada bi se jedan od ova dva broja uvećao ili smanjio za jedan? Sta cemo sada, gdje je tu savrsenstvo?

Mozda jeste 1.618 ali kao sto rekoh, ako se jedan broj promijeni za 1, rezultat je blizi zlatnom rezu. Ne mislis li, ako se pozivas na matematicka cuda, da bi rezultat trebao biti maksimalnloguce blizu zlatnom rezu. Ako je to moguce napraviti promjenom jednog od ta dva broja za 1,onda to nije nikakvo cudo. Bog ne bi ostavio tako nesavrseno.Smrcak15 wrote:zlatni rez je iracionalan broj, nema mu kraja decimalima, i tezi se ovomenemezis wrote: Napomena za ovo. Znas da bi rezultat bio blizi zlatnom rezu kada bi se jedan od ova dva broja uvećao ili smanjio za jedan? Sta cemo sada, gdje je tu savrsenstvo?
1.618
izvini ali osporavati
ovo
7906/4885 = 1,618....
da nije zlatni rez iako su 3 decimala tacna u bocu, ispadas neiskren prema sebi kao covjek a da nepricam onda jesi li iskren prema drugima.
brojevi ne lazu, i svako moze to da vidi, a ti ma koliko god pokusaoavo da osporis, ono i dalje stoji 1.618....nebitno koji decimali dolaze poslije jer se i onako mijenjaju u zlatnom rezu