Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
smoki_choko wrote:na kojem je principu radila ova elektrana, jel na ugalj ili sta vec ili je koristila hirdro potencijal miljacke
Pa na ćumur, bezbeli
Sjećam se kako su se u knjizi "Sarajevo u revoluciji" autori hvalili, kao ta elektrana je mogla proizvesti struje dovoljno da se osvijetli (tada nova) zgrada Energoinvesta. Biva, mi sada (početkom 80-ih) pravimo više struje nego elektrana koju je podigla Austro-Ugarska prije 100 godina, kada je najjači potrošač struje bila sijalica
corsa wrote:@MAN-lion's coach
Pa stvarno svaka ti cast! Ne znam odakle ih vadis, ali jos jednom SVAKA TI CAST!!!
Iz arhive GRAS-a
Šalim se, žena stvarno radi fascinantan i svake hvale vrijedan posao dijeljenjem ovih slika sa nama, na čemu sam joj već par puta na ovoj temi čestitao, što i ovaj put činim
MAN-lion's coach wrote:Evo par slika Lejlanda dok su još vozali po Sa.
Super slike... Ova prva je nekakav jubilej, jer ne mogu da povezem golfa i ove autobuse...
Svaka cast, slike su ...
Ja taman da kazem nemogu ova auta da idu sa ovim autobusom kad me ti postavi odgovor...
ja se sjecam ko dijete kad su poceli uvodit ove "nove " tramvaje.....meni bio merak cekat da naide ovaj dupli.....kasnije se to promjenilo pa sam vise volio ovaj u jednom komadu....
Doda37 wrote:Pa po meni se prije ne moze povezati skala na slici sa ovim autobusom nego golf 1, jer mislim da je skala(stojadin) novija godina od golfa 1
Doda37 wrote:Pa po meni se prije ne moze povezati skala na slici sa ovim autobusom nego golf 1, jer mislim da je skala(stojadin) novija godina od golfa 1
Jasta... Pogotivo skala... '88. godiste...
A i taj "Londonac" nije Leyland Titan PD1 koji je vozio u Sarajevu 50-tih i 60-tih nego Routemaster.
Gledaj samo kako policajci izgledaju profesionalno i dostojanstveno. Kada vidim ove kantonalne sa raskopčanom i masnom košuljom kako im gradski fakini pale taćeve ili kako pokušavaju iscjediti 20KM-ova od nekog gariba dođe mi da povratim.