Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
saibaba

#726 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

zanimljiv wrote:Definitivno nema dvorane?
http://www.sa-c.net/index.php/component ... 0/289.html

Bar nije Gološ, da i drugi dobiju priliku.

Ne sviđa mi se, ok da budu stanovi, ali zar nije planirano finansijski dio grada, dvorana klasične muzike... :sad:

Ma jasta upropastite taj marin dvor jedinu lokaciju kako treba u gradu ... Gdje to ima da se prave stambene sestospratnice u poslovnom dijelu grada ?
Je....b..m ti drzavu korumpiranu ...
shiljak

#727 Re: Sarajevo Construction

Post by shiljak »

Da li bi kupili stan u novim ili starim zgradama? Nove su naravno bolje, ali zato ispred zgrade imaš samo parking, nema livade, igrališta i slično :-D
Logovan

#728 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

U septembru otvaranje hotela "Marriott Residence Inn" u Sarajevu
http://www.klix.ba/biznis/u-septembru-o ... 40417065#1
BackSpace

#729 Re: Sarajevo Construction

Post by BackSpace »

zanimljiv wrote:Definitivno nema dvorane?
http://www.sa-c.net/index.php/component ... 0/289.html

Bar nije Gološ, da i drugi dobiju priliku.

Ne sviđa mi se, ok da budu stanovi, ali zar nije planirano finansijski dio grada, dvorana klasične muzike... :sad:
dvorane nikad nije ni bilo :D
OldMayor

#730 Re: Sarajevo Construction

Post by OldMayor »

Ljudi nije na zemljistu dvorane, smirite se. A i ta dvorana boga pitaj kad ce biti izgradjena. Sto neko napisa, bolje je neka ono sravne, zasade travu i nek stoji tako, pa nekad kad se bude htjelo nesto graditi, lako je raskopati.

Ovaj objekat ce biti preko puta dvorane prema istoku.

Ono sto ja prognoziram, a nije ni tesko predvidjeti je to da ce vecina ovih stanova opet biti pretvorena u poslovne prostore. Ekonomija je sada oslabila i postoji ogroman visak poslovnih prostora na trzistu. Zbog toga je elita skontala jebo poslovne, ajmo mi prodavat stanove dok mozemo.

Onog dana kad se ekonomija malo popravi, stanovi ce se pretvoriti u poslovne i imat cemo ruglo kakvo vec imamo na Marijin Dvoru, gdje su stanovi pretvoreni u poslovne prostore.

Odlican plan vladajuce elite! :thumbup: :run:
DaffyDuck wrote:Mislim da je to ova parcela na cosku pored koncertne dvorane? Sve "poslovni" objekti na Marijinom dvoru
Image
Upravo tako, desno od dvorane, a ispod SCC.

Uglavnom evo i slika ociscene lokacije za gradnju (sa SA-C stranice):
Image
johntra

#731 Re: Sarajevo Construction

Post by johntra »

što će ovi s druge strane imati pogled, zlata vrijedan...
Nikolini

#732 Re: Sarajevo Construction

Post by Nikolini »

Pa vala iskreno, ali bas iskreno, ceste u Sarajevu su lose odrzavane. Krpe se lose zakrpljene rupe od proslih godina.
lajkujMe

#733 Re: Sarajevo Construction

Post by lajkujMe »

Da mi je znati hoce li ikada zamjeniti sine i asfalt na dijelu od skretnice tramvajske koja ide na asfalt do marijin dvora. Kad se autom prelazi preko njih ne znas hoces li nestati u nekoj rupi.
karanana

#734 Re: Sarajevo Construction

Post by karanana »

da li je miljacka odnijela skele koje su bile ispod mosta na skenderiji ili su radovi sa tim skelama zavrseni pa su skele sklonjene?
johntra

#735 Re: Sarajevo Construction

Post by johntra »

Odnijela Milja, bilo danas u novinama...drvene skele, a kažu radnici, da bi Milja odnijela i čelične... :D
OldMayor

#736 Re: Sarajevo Construction

Post by OldMayor »

Haha...jbo majku koji su to likovi, imas miljacku koja je jedan obicni potok kad je poredis sa rijekama u drugim gradovima evrope, znaci potok jebeni i njima skele odnese....

Ono nije se znalo da ce nabujati, jbg nije padala kisa jebenih deset dana, ko je znao da ce narasti nivo rijeke... :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#737 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

hahahah a baš se čudim i pitam otkud drveni pulčevi i doka tregeri na čengić vili u miljacki novi novcati
Eborg

#738 Re: Sarajevo Construction

Post by Eborg »

Kakve su ove price da se Mercator na Socijalnom 1. juna zatvara na 3 mjeseca radi rekonstrukcije? Je li to neka suplja ili ima veze sa eventualnim preuzimanjem Mercatora od Konzuma?
funky_baby

#739 Re: Sarajevo Construction

Post by funky_baby »

zatvara se radi renoviranja, a i bilo je vrijeme i to odavno. znas otkad oni pricaju da ce zatvoriti pa su se napokon odlucili.
ja sam pitala sta ce s radnicima, kao prvo dok isprazne sve, pa ce onda svi na kolektivni 15ak dana, kasnije ce biti raspoređeni po ostalim DP i Mercatorima dok su radnici iz tih objekata na godisnjim i posljednje sto ide je punjenje i otvaranje tako da se i nabesa tih tri mjeseca zacas
DaffyDuck

#740 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Eborg wrote:Kakve su ove price da se Mercator na Socijalnom 1. juna zatvara na 3 mjeseca radi rekonstrukcije? Je li to neka suplja ili ima veze sa eventualnim preuzimanjem Mercatora od Konzuma?
Trebali su jos prosle godine renovirati pa su stopirali sa prodajom merkatora... A vala i zrelo je za renoviranja.
Eborg

#741 Re: Sarajevo Construction

Post by Eborg »

Pa nesto ne znam bas za to renoviranje da je toliko potrebno ali eto. Hipermarket je, nije izlozba. :)
DaffyDuck

#742 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

S obzirom na to da se Merkator Socijalno pozicionirao kao "najbolji" za ugođaj kupovine, i vodi se kao da ima "najbolju" klijentelu onda moraju da brinu i o objektu na taj nacin. A kupce privlace i promjenom, koliko ljudi ce doci da vidi sta su to oni mijenjali kad se otvori, pa ce im onda biti ljepse dolaziti u novo, osjecat ce se lijepo... ma nauka citava, ne rade oni nista dzabe :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#743 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

zar to nema veze s konzumom
ja sam čuo da će smanjiti hipermarket
i još nešto da će ubaciti
vala jeste dobar dio hipermarketa neiskorišten
StupskaBitanga

#744 Re: Sarajevo Construction

Post by StupskaBitanga »

pa i u BG je isto stari Mercator renoviran čak i vanjski izgled a pošto će sada Mercator biti Konzum taman će moći to preimenovati u Konzum
drug_profi

#745 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Black swan wrote:zar to nema veze s konzumom
ja sam čuo da će smanjiti hipermarket
i još nešto da će ubaciti
vala jeste dobar dio hipermarketa neiskorišten
Merkator na socijalnom je jedini hipermarket gdje mozes normalno prolaziti da se ne sudaras sa policama i drugim kupcima. Svi drugi objekti ovog tipa u gradu su nakrcani da se ni mimoci sa kolicima ne mozes. Ako naprave kalustrofobican enterijer, zahebace se dobro.
drug_profi

#746 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

StupskaBitanga wrote:pa i u BG je isto stari Mercator renoviran čak i vanjski izgled a pošto će sada Mercator biti Konzum taman će moći to preimenovati u Konzum
Mislim da su svjesni da je Mercator jaci brend od Konzuma, bar u Sarajevu. Sumnjam da ce ime mjenjati.
StupskaBitanga

#747 Re: Sarajevo Construction

Post by StupskaBitanga »

Koliko znam a i ovo potvrđuje da će možda ime centra biti Mercator a hipermarket Konzum
Doznajemo da je ugovorom Agrokora i Konzorcija dogovoreno da će Mercatorov brend ostati na tržištima Slovenije i Srbije, čemu će se pripojiti i Idea (Agrokor u Sloveniji nema ništa, a u Srbiji drži 4%, dvostruko manje od Mercatora), dok će Mercatorove centre i zaposlene u Hrvatskoj te u BiH, gdje je daleko nadmoćniji, preuzeti Konzum. Slovenska POP-TV donosi kako će sjedište Mercatora u idućih 10 godina ostati u Sloveniji, što u Agrokoru nisu htjeli komentirati, kao ni pisanje slovenskih Financa kako će se završetkom transakcije Agrokor podijeliti na dvije tvrtke – Agrokor hranu (Jamnica, Belje, Ledo, PIK Vrbovec...) u kojoj će Todorić biti stopostotni vlasnik te Adria Retail (radno ime za Konzum i Mercator gdje će 51% vlasništva imati Agrokor, a 49% EBRD i One Equity Partners.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/u-dezel ... zum-569975
DaffyDuck

#748 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Ta odluka je davno donesena. Ime merkatora za HR (jer je domace, jel) i za BiH (jer nas nije briga) se mijenja u konzum, u Srbiji ce biti IDEA (konzumov brend jer ne vole hrvatsko) a u Slo merkator.
StupskaBitanga

#749 Re: Sarajevo Construction

Post by StupskaBitanga »

DaffyDuck wrote:Ta odluka je davno donesena. Ime merkatora za HR (jer je domace, jel) i za BiH (jer nas nije briga) se mijenja u konzum, u Srbiji ce biti IDEA (konzumov brend jer ne vole hrvatsko) a u Slo merkator.
ta Srbiju biće Roda
OldMayor

#750 Re: Sarajevo Construction

Post by OldMayor »

DaffyDuck wrote:Ta odluka je davno donesena. Ime merkatora za HR (jer je domace, jel) i za BiH (jer nas nije briga) se mijenja u konzum, u Srbiji ce biti IDEA (konzumov brend jer ne vole hrvatsko) a u Slo merkator.
Ime Mercatora u BiH se nece mijenjati. Mijenja se samo vlasnik.

Ovaj Mercator na Socijalnom im je top topova i sad da ga preimenuju u Konzum? A Konzum nekih 200m dalje? Meni to nema logike. Tek tako unistiti jedan brend. Pa jbt DP kad je kupljen nije preimenovan u Merkator.

Inace neki dan slusam u Srbiji i u Hrvatskoj imaju tacne podatke o tome koliko ce Konzum drzati centara, jer ne smije imati preko 40%, a govori voditeljica u BiH se taj podatak jos ne zna i u toku je proracun. :roll: Sto znaci da ce malo sacekati i lupiti neki procenat. I onda se cudimo sto nas svi poklopise.
Post Reply