Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
sabanss

#726 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by sabanss »

zilla_ wrote:
Jbo ti zubara kojem treba reklama i koji ima 10 pacijenata u sedmici... Ja sam jednom povjerio svoje zube MESARU, tačnije otišao sam na studentsku kliniku kod mesarke LANE koja mi je upropastila skoro zdrav zub, i od tada mi nije žao platit al kad znam da će mi taj neko kako treba uradit zub...
Meni su na studenstkoj vadili zub preko 45 minuta :D

Poslije toga sam mislio da nikad vise u zivotu necu otici kod zubara :D
MissGump

#727 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by MissGump »

zilla_ wrote:Tako i treba kad idete u neprovjerene ordinacije i kod neprovjerenih likova... Idite tamo gdje se ljudi satraše od posla i gdje imaju veliki broj pacijenata... Ja kad sam uzimao termine kod Aščerića uvijek je bilo slobodno tek za nekih 7 dana... Vidim tamo kad upisuje u onu bilježnicu da su mu svi termini popunjeni za najmanje 5 dana... Čovjek se ubi od posla i valjda je to pokazatelj da je taj zubar dobar.... Zadnji put kad sam bio prije mene bio neki stranac iz neke ambasade... Sigurno mu je neko preporučio da tu dođe...

Jbo ti zubara kojem treba reklama i koji ima 10 pacijenata u sedmici... Ja sam jednom povjerio svoje zube MESARU, tačnije otišao sam na studentsku kliniku kod mesarke LANE koja mi je upropastila skoro zdrav zub, i od tada mi nije žao platit al kad znam da će mi taj neko kako treba uradit zub...

i išla sam po preporuci... al eto jbga sad moram opet nekom plaćati za popravku istog zuba uuuužaaaaas
interesimo

#728 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by interesimo »

Zanima me ko u Sarajevu radi kvalitetne ljuskice i po kojoj cijeni ?
Hvala :)
bombašica

#729 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by bombašica »

hava123 wrote:
kamen spoticanja wrote:
zilla_ wrote:Ja sam zbog straha od zubara bio poprilično zapustio zube i prije nekoliko mjeseci skupim svu hrabrost i odem da uradim zube od do... Trebalo je popraviti 13 komada od toga jedan je bio slomljen pa je tu trebala livena nadogradnja i navlaka... Sve to sam odradio u ordinaciji Aščerić na Bjelavama... Inače polomba je 50KM al moje mišljenje je da doktor radi školski i sve po ps-u... Ovaj zub gdje je trebala nadogradnja i navlaka me izašao 400KM (200KM navlaka, 100KM livena nadogradnja i 100KM liječenje)....

Znam da ima i jeftinijih stomatologa al ja dok je ovog hadžije ne idem nigdje drugo 8)
:shock:
jarane pa mi onda za dzaba radimo :-)

ispada da je kod vas sve ovo 200km?! :?
Jarane, jeste taj tvoj hadžija dobar stomatolog....ali neviđeno dere (po džepu). Pravo je merhametli prema pacijentima ali samo na priči...kada se treba platiti, oporavljaš se dvije hevte poslije toga... :run:
petunija

#730 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by petunija »

Sve što vrijedi to i košta ;-)
Amrica35

#731 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Amrica35 »

Dio sam one stare zubarski istraumirane generacije, kojima je odlazak zubaru bio gori od noćne more, a Stomatološki fakultet kao što mnogi vjeruju "zona sumraka u kojoj nestaju zubi". E pa, dragi moji, nije tačno. Meni su za operaciju do besvijesti liječenog i vađenog, ali neizvađenog zuba u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu tražili 150 KM. Na moju sreću postoji ovaj forum i hvala svima koji su preporučili dr. Prohića, koji je prije svega veliki čovjek, a još veći profesionalac koji vas svojim profesionalnim i ljudskim pristupom prije svega smiri, a zatim svoj posao obavi tako da vi iz sale izađete ljuti na sa same sebe zbog straha, brige i neprospavanih noći koje ste proveli razmišljajući o toj kako je narod naziva "klaonici" u koju idete. Odgovorno tvrdim da su mi čistili kamenac i po raznim privatnim ordinacijama, ali pristup dr. Aide me oduševio, jer je krajnje strpljiva, detaljna, spremna da vam objasni sve što treba, da vas savjetima uputi u ono što ne znate, a za njen rad imam samo riječi hvale. Dr. Mersiha Dulić, koja radi na Bolestima zuba, mislim da se odjeljenje tako zove, je još jedan primjer mlade, srdačne osobe, maksimalno posvećene pacijentu, neko ko će vas saslušati i kad od straha počnete pričati o "babama i žabama" a onda polako, dati sve od sebe i do zadnjeg se boriti za svaki zub. Znam da su iskustva različita, ali znam i da bi svima bilo mnogo bolje kad bi svoje povjerenje poklonili tim mladim, školovanim ljudima. Još jednom želim reči da sam od kartoteke, sestrica, doktorica, doživjela samo poštovanje i srdačan, topli, ljudski odnos koji većina nas kupuje u privatnim ordinacijama. Za sve one koji će reči da reklamiram Stomatologiju, da sam uposlenik, ili student, odgovorno tvrdim da nisam.
MissGump

#732 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by MissGump »

uglavnom.... ako netko hoće ali molim vas da hoće barem netko, nek uloži žalbu na stomatologa koji ga je istraumirao, opljačkao, uništio, u zdravstvenu inspekciju... ja sam zvala neki dan i kaže mi teta s druge strane telefona da ima jako puno ljudi koji zovu i žale se a nitko neće pismeno ništa pokrenuti
dovoljno je da počnu stizati pritužbe učestalije i sto posto bi se nešto promijenilo (barem ja tako mislim)... ljudi skulirajte se i počnite se žaliti na stoku koja vas je razorila nije bitno je li stomatolog, ginekolog, dermatolog, whateverolog... bitno je samo da se pokrene nešto... neće nikom ništa biti od pisma koje se pošalje, ja definitivno hoću ako ništa drugo onda zbog bezobrazluka i pljačke :x
MiMi988

#733 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by MiMi988 »

Kakva je Dr. Suanita Merdović?
Uzela sam onaj e kupon pa me zanima... :)
basicm

#734 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by basicm »

Pa ljudi ja ovo iscitah sve i sad sam totalno zbunjen. Ispade da svi valjaju i niko ne valja. Dajte recite jednog da radi fino da nije najskuplji, imace posla kod mene podosta. I naravno da je fine ruke, jer da im volim ici ne bih do ovoga stigao.
faraz1

#735 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by faraz1 »

Ako zelite da odete u strucnu i profesionalnu ordinaciju to je sigurno ordinacija Sulejmanagic. Ljudi imaju tradiciju, svi su porodicno stomatolozi i svi specijalisti. Dr Halid je i prof oralne hirurgije. rade hirurgiju, protetiku doktorica radi sa djecom. meni se radili operaciju na kecevima i poslije ugradili cirkonske krune, prezadovoljan.
nicy

#736 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by nicy »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:
nicy wrote:Amela Kacila Mrzic je najveci lopov koji sam srela...napravila mi je haos u ustima,mijenjala plombe koje nije trebalo mijenjati,lijecila zub koji nije trebalo lijeciti i jedan izvadila koji nije trebalo izvaditi...a uzima pare kapom i sakom! srecom sam imala snimke prije i poslije pa sam joj mogla dokazati da nije uradila kako treba i zamalo nije doslo do suda..elem duga prica,al smatram da je nula i kao zubar i kao covjek

sada idem kod Alije Tresnjo na malti ,super je ciko...i znam jos ljudi kojima je radio..smiren,bez zurbe...a materijal je extra kvalitete ... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

pa ja zato kod nje stranci vecinom dolaze jer je los zubar :D mislim ako americki i britanski ambasador i komplet porodice njihove dolaze onda ja nesto kontam pa tebi i treba tresnjo sa svojom opremom i ordinacijom iz 90/s...nije zvaka za seljaka :D
Ovakav komentar samo mogu napisati primitivci iz dijaspore.....ili seljaci koji su nam zaposjeli grad
mare48

#737 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by mare48 »

Ninano wrote:Da li je neko radio implantat u Sarajevu i kako se krecu cijene, pls? pozzzzzzz
Ja sam prije otprilike 5 godina ugradila dva implantata u gornju vilicu (petica i šestica). Mislim da je kad se sve podvuče cijena jednog bila 1200 KM.
Loulou

#738 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Loulou »

basicm wrote:Pa ljudi ja ovo iscitah sve i sad sam totalno zbunjen. Ispade da svi valjaju i niko ne valja. Dajte recite jednog da radi fino da nije najskuplji, imace posla kod mene podosta. I naravno da je fine ruke, jer da im volim ici ne bih do ovoga stigao.
Ja nisam pročitala (moguće je da mi je nešto promaklo) da se iko požalio na urađeni posao u ordinaciji Dr. Ašćerić.
Pritužbe su na cijene kod njih, ali kako reče petunija - što vrijedi, to i košta. Dok si mogu priuštiti, samo tamo ću i ići.
Što se tiče toga "da su fine ruke", meni su "predivne ruke". I dr. Ašćerić i dr. Sabina. Nemam nikakv strah od zubara nego problem druge prirode, ne da mi se objašnjavat'. :zoka: Ne zamjeri.
teracan

#739 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by teracan »

mare48 wrote:
Ninano wrote:Da li je neko radio implantat u Sarajevu i kako se krecu cijene, pls? pozzzzzzz
Ja sam prije otprilike 5 godina ugradila dva implantata u gornju vilicu (petica i šestica). Mislim da je kad se sve podvuče cijena jednog bila 1200 KM.
Implantate u Sarajevu koliko ja znam radi Prof Sulejmanagić. Pri posjeti njihovoj ordinaciji procitao sam da je covjek i doktorirao na implantatima a njegov sin je takodjer oralni hirurg. Neznam malo proguglajte i ustanovite koliko je ko strucan i kakve ima reference.
sana5

#740 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by sana5 »

Ja sam cula da su cijene dosta poskupile u zadnje vrijeme :cry:
žulijan asanž

#741 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by žulijan asanž »

sana5 wrote:Ja sam cula da su cijene dosta poskupile u zadnje vrijeme :cry:

cijene ne mogu poskupiti - tu osobinu (poskupljivanje) imaju samo proizvodi i usluge. :)
sana5

#742 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by sana5 »

žulijan asanž wrote:
sana5 wrote:Ja sam cula da su cijene dosta poskupile u zadnje vrijeme :cry:

cijene ne mogu poskupiti - tu osobinu (poskupljivanje) imaju samo proizvodi i usluge. :)
Hvala na ispravljanjnu :)
rossonera

#743 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by rossonera »

fancy girl wrote:Stomatoloska ordinacija uz Fa kozmeticki salon stomatolog Alma
:thumbup:
djulsecerka

#744 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by djulsecerka »

petunija wrote:Sve što vrijedi to i košta ;-)
Meni se čini da se na ovom forumu samo hvale (ili kude) privatnici. Zašto ne pohvaliti nekoga ko radi za platu kao što je to učinila Amrica 35
Amrica35 wrote:Dio sam one stare zubarski istraumirane generacije, kojima je odlazak zubaru bio gori od noćne more, a Stomatološki fakultet kao što mnogi vjeruju "zona sumraka u kojoj nestaju zubi". E pa, dragi moji, nije tačno. Meni su za operaciju do besvijesti liječenog i vađenog, ali neizvađenog zuba u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu tražili 150 KM. Na moju sreću postoji ovaj forum i hvala svima koji su preporučili dr. Prohića, koji je prije svega veliki čovjek, a još veći profesionalac koji vas svojim profesionalnim i ljudskim pristupom prije svega smiri, a zatim svoj posao obavi tako da vi iz sale izađete ljuti na sa same sebe zbog straha, brige i neprospavanih noći koje ste proveli razmišljajući o toj kako je narod naziva "klaonici" u koju idete. Odgovorno tvrdim da su mi čistili kamenac i po raznim privatnim ordinacijama, ali pristup dr. Aide me oduševio, jer je krajnje strpljiva, detaljna, spremna da vam objasni sve što treba, da vas savjetima uputi u ono što ne znate, a za njen rad imam samo riječi hvale. Dr. Mersiha Dulić, koja radi na Bolestima zuba, mislim da se odjeljenje tako zove, je još jedan primjer mlade, srdačne osobe, maksimalno posvećene pacijentu, neko ko će vas saslušati i kad od straha počnete pričati o "babama i žabama" a onda polako, dati sve od sebe i do zadnjeg se boriti za svaki zub. Znam da su iskustva različita, ali znam i da bi svima bilo mnogo bolje kad bi svoje povjerenje poklonili tim mladim, školovanim ljudima. Još jednom želim reči da sam od kartoteke, sestrica, doktorica, doživjela samo poštovanje i srdačan, topli, ljudski odnos koji većina nas kupuje u privatnim ordinacijama. Za sve one koji će reči da reklamiram Stomatologiju, da sam uposlenik, ili student, odgovorno tvrdim da nisam.
Ako ne plaćaš iz džepa, već troškove pokriva socijalno, ne znači da ti doktori ne znaju posao.
MissGump

#745 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by MissGump »

ali eto forumi su izuzetno korisni ispostavilo se

Spomenuti zubar je nakon što je saznao da je prozvan došao u moju firmu i vratio mi novac koji je uzeo (naravno napadajući me na radnom mjestu pred šefom jer sam ja kriva za njegovo bahato ponašanje)

Sada ako ništa drugo sam pokrila troškove zuba što mi je radio drugi zubar

:)
pakica_

#746 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by pakica_ »

ne znam da li je spomenut, ali meni je dr. safet asceric (preko puta studentskih domova bjelave) 'vaki :thumbup:
kikicca

#747 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by kikicca »

Je li iko od vas isao kod Indire Logo Čolaković? Meni blizu, a moram kod zubara, na generalku, pa bih da ne hodam puno.
deseta

#748 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by deseta »

Pozdrav,

da li je iko od forumaša sređivao osmjeh krunicama, navlakma? Imam par nepravilnosti koje mi se ne daju rješavati aparatićem, koje su cijene i kome se od doktora obratiti ?!
Krone

#749 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Krone »

Prim. Dr. Ibrahim Huskić - oralni hirurg, super osoba, odličan ljekar, zna šta radi i kako radi (sve vrste stomatoloških usluga).
Grbavička 30, Sarajevo
033/644-519
zilla_

#750 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by zilla_ »

Krone wrote:Prim. Dr. Ibrahim Huskić - oralni hirurg, super osoba, odličan ljekar, zna šta radi i kako radi (sve vrste stomatoloških usluga).
Grbavička 30, Sarajevo
033/644-519
šta ima ibrahime, kako si? :evil: :evil: :evil:
Post Reply