Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ajla je meni sasvim ok sve dok se ne forsira neko izvrtanje rijeci. Kanita je opasno dati, pa to ce je vec u osnovnoj poceti da zezaju, treba se ipak misliti i na to prije nego nekom das ime kanta
Bitte_Halt_ja_ja wrote:Ajla je meni sasvim ok sve dok se ne forsira neko izvrtanje rijeci. Kanita je opasno dati, pa to ce je vec u osnovnoj poceti da zezaju, treba se ipak misliti i na to prije nego nekom das ime kanta
Qanita(kako arapi pisu) zvuci inace lijepo ali na stranim jezicama gdje kanta nije kanta
BSn wrote:Haj' sve, al' Anis. Ja bi' ban popio kad bi' dalje nastavio o tom imenu...
Gore je Enis
Ovaj nas narod da cuje i da postoji ime Motokultivator u nekom jeziku - oni bi ga dali djetetu.
joj, nemoj bas tako...
a sto se anisa tice, neki ljubitelj pastisa mozda i ima dobar razlog da da bas to ime svom djetetu.
ja ne razumijem tu debatu oko imena. neka svako svoju djecu naziva kako hoce. ako se ime djetetu ne svidja moze ga kasnije promijeniti, ili u gorem slucaju moze kad poraste peer pressure postati malo depressivan ili slicno. sve u svemu: sloboda izbora je primarno kod roditelja. i ako je njima anis dobar ili romeo ili pepsicarola, neka. ko im smeta.
znam nekoliko stranaca koji su ludi za ovim "nasim egzoticnim" imenima. upoznala neku djevojcicu, 7 godina joj bilo, zove se nurija bilo je jos takvih imena, ali sam samo ovaj slucaj zapamtila jer znam par nena koje se tako zovu
kanoute wrote:ja sam evo musliman ,a imam lijepo:) slavensko ima (znaci nije tursko,arapsko,perzijsko) nego naše!!
Zlatan
Navedi nam jos nekoliko tih "nasih" imena molim te?
P.S. Stvarno je zanimljivo vidjeti koliko ljudi ima averziju prema svojoj tradiciji, kulturi i obicajima. Mi bi smo se u supak nekome uvukli, mi bi smo sve svoje pogazili..., samo da nas jednom tudjin potapse po ramenu.
minjonja wrote:znam nekoliko stranaca koji su ludi za ovim "nasim egzoticnim" imenima. upoznala neku djevojcicu, 7 godina joj bilo, zove se nurija bilo je jos takvih imena, ali sam samo ovaj slucaj zapamtila jer znam par nena koje se tako zovu
ne znam , meni to nije loshe, moj kolega s posla dao ime curici Zehra , mi ostali , a dobro zvuci
pa nije to "nashe" ime bash mislim moze i neki tvoj kolega iz Iraka reci vidi dali nase ime
kanoute wrote:ja sam evo musliman ,a imam lijepo:) slavensko ima (znaci nije tursko,arapsko,perzijsko) nego naše!!
Zlatan
Navedi nam jos nekoliko tih "nasih" imena molim te?
P.S. Stvarno je zanimljivo vidjeti koliko ljudi ima averziju prema svojoj tradiciji, kulturi i obicajima. Mi bi smo se u supak nekome uvukli, mi bi smo sve svoje pogazili..., samo da nas jednom tudjin potapse po ramenu.
Po čemu to neko ima averziju? Po tome što stvari naziva pravim imenima? Ovo "naše" vjerovatno znači bosansko i ne vidim šta je čovjek pogriješio. Mehmed ili Ahmed nisu i nikad neće biti bosanska imena jer korjeni tih imena leže u drugom jeziku.