NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- alphonse kauders
Ali su se bar riješili Curry-a, za kojeg ne znam šta radi u NBA-u:)al... wrote:Ma kakav McGrady, njih ubi to sto nemaju nista ispod kosa, ali bas nista. Ben Wallace propao, da te bog dragi sacuva. A pustili i Currya i Chandlera da odu gotovo za dzabe, bravo majstori... ko da su skolu scoutinga ucili kod Dine Konakovica... Jos kad se sjetim da su Chandlera dali za fosila P.J. Browna (koji se odmah penzionisao) i J.R. Smitha. Sacuvaj boze...
Onoliki čovjek, a daje 14,8 poena i skače 5,2 puta po utakmici, a uz to ostvaruje sjajne 0,6 asistencije, betonskih 0,5 blokova i nezaboravne 0,2 ukradene lopte po utakmici.
Naravno, momak je uspio zato skupiti i 2,1 izgubljenu loptu/utakmici plus impresivan procenat sa slobodnih bacanja od 57,5%.
Dževdo je za Curry-a Sabonis:)
- Neelix
neki dan kad je hinrich imao triple double, i uz to dodao 3 blokade...i citam nekakav tekst, pita se lik odakle mu tri blokade a playmaker, pa konstatuje da Randolph (PF) u citavoj sezoni dosad nije blokirao toliko suteva 
-
admir karic
lyudi ko ce pricat o poredynyu NBA sa euro kosarkom, neka napravi temu, pa tamo te komentare!!! sta vam ye ba lyudi... u europi se igra kosarka izmedyu 2 trenera, obicnio iz exYU ili exSSSR, koyi igarce vidi samo u teretani i taktici! ispade da u evropi nema igarca koyi smiye sutirat preko ruke, samo neki otvoreni sutovi, a i tad ak niye neki koyeg trener inace forsira, posle promasaya sledi mu griyanye klupe...
da nisu uveli one 24 sec iz NBA koyi to inace "oduviyek" ima, BOG zna da li bi prosirili obruc ili bi gledali nest kao rukomet ... a kad bi stavili tricu na 7,24, eh, onda bi imali 2-3 suta mozda na tekmi...
NBA igrace inace zeza na takmicenyima ta neka "pravila" na koye se oni nemogu naviknut, narocito brzi igraci (zbog koraka), centri zbog tih "yakih" duela, yer se inace hrve po kosem u NBA. A u ostalom vidimo kako se evropski igarci navikavayu na NBA
Mislim da od 100 NAY zakucavanya i poteza svih vremena, 70% ye nad igarcima iz europe...
OVE SEZONE OD 10 NAY ZAKUCAVANYA 9-7 YE NAD KRSTICEM I SKOLOM (mvp eurorige prosle godine)!
YA
da nisu uveli one 24 sec iz NBA koyi to inace "oduviyek" ima, BOG zna da li bi prosirili obruc ili bi gledali nest kao rukomet ... a kad bi stavili tricu na 7,24, eh, onda bi imali 2-3 suta mozda na tekmi...
NBA igrace inace zeza na takmicenyima ta neka "pravila" na koye se oni nemogu naviknut, narocito brzi igraci (zbog koraka), centri zbog tih "yakih" duela, yer se inace hrve po kosem u NBA. A u ostalom vidimo kako se evropski igarci navikavayu na NBA
OVE SEZONE OD 10 NAY ZAKUCAVANYA 9-7 YE NAD KRSTICEM I SKOLOM (mvp eurorige prosle godine)!
YA
- Neelix
jel moze ban za ovog nepismenog?admir karic wrote:lyudi ko ce pricat o poredynyu NBA sa euro kosarkom, neka napravi temu, pa tamo te komentare!!! sta vam ye ba lyudi... u europi se igra kosarka izmedyu 2 trenera, obicnio iz exYU ili exSSSR, koyi igarce vidi samo u teretani i taktici! ispade da u evropi nema igarca koyi smiye sutirat preko ruke, samo neki otvoreni sutovi, a i tad ak niye neki koyeg trener inace forsira, posle promasaya sledi mu griyanye klupe...
NBA igrace inace zeza na takmicenyima ta neka "pravila" na koye se oni nemogu naviknut, narocito brzi igraci (zbog koraka), centri zbog tih "yakih" duela, yer se inace hrve po kosem u NBA. A u ostalom vidimo kako se evropski igarci navikavayu na NBAMislim da od 100 NAY zakucavanya i poteza svih vremena, 70% ye nad igarcima iz europe...
YA
- Neelix
sta ti hosLSD wrote:hahhaha sto bezveze prozivaju frajera...sta vam je ba
...pustite lika da pise kako zeli,ima demokratsko pravo na to zagarantovano ustavom
..samo ti admire sokole pisi Y i zamaraj ljude koji te citaju hahahha...extra furka
![]()
-
sulesavic
Ne treba njemu ni¹ta, ima on sve ¹to mu treba...Neelix wrote:sta ti hosLSD wrote:hahhaha sto bezveze prozivaju frajera...sta vam je ba
...pustite lika da pise kako zeli,ima demokratsko pravo na to zagarantovano ustavom
..samo ti admire sokole pisi Y i zamaraj ljude koji te citaju hahahha...extra furka
![]()
YA
-
glog
Nece nikad biti jaca - u NBA igraju najbolji igraci svijeta i svi potezi su im izuzetno atraktivni, igra se brzo, sa puno poena - i boli ih dupe da li su pobijedili ili izgubili. E zbog ovog zadnjeg ja ne mogu vise da ih gledam, nedostaje mi emocija u igri, nedostaje mi shvatanje "tezine" utakmice. Play off bi trebao ponuditi tu borbu, ali je tu u prvom krugu razlika u kvalitetu uglavnom drasticna tako da ni tu nema te drazi, drugi krug je odredjen povredama iz prvog kruga i sudijskim odlukama koje pokusavaju produziti zivot timovima iz vecih "marketa", tek u trecem i cetvrtom krugu se igra ozbiljnije, ali se tu igra premalo utakmica da bi bilo dovoljno za nekoga kome je bitno da igraci "ginu" na terenu i da im je stalo da pobijede...Kako je krenulo sa pisanjem,ubrzo ce NLB liga biti jaca od NBA... samo trebaju da igraju 48 minuta i da pomjere tricu na 7,25
- Comrad
Kako ti znas je li nekome stalo da pobijedi ili ne. Uostalom, ljudi igraju svako drugu noc tekme po cijeloj SAD, tu su 82 tekme, olaksali sebi malo u smislu da se uvijek ima mjesta za popravku, ovi nasi odigraju 2 u sedmici i pomru, ne mogu da dodju sebi. Ja ne zelim da gledam kako dva tima lome jedan drugoga, igraju odbranu, prave faule na pokusajima zakucavanja i slicno - za to ima evropska kosarka.glog wrote:Nece nikad biti jaca - u NBA igraju najbolji igraci svijeta i svi potezi su im izuzetno atraktivni, igra se brzo, sa puno poena - i boli ih dupe da li su pobijedili ili izgubili. E zbog ovog zadnjeg ja ne mogu vise da ih gledam, nedostaje mi emocija u igri, nedostaje mi shvatanje "tezine" utakmice. Play off bi trebao ponuditi tu borbu, ali je tu u prvom krugu razlika u kvalitetu uglavnom drasticna tako da ni tu nema te drazi, drugi krug je odredjen povredama iz prvog kruga i sudijskim odlukama koje pokusavaju produziti zivot timovima iz vecih "marketa", tek u trecem i cetvrtom krugu se igra ozbiljnije, ali se tu igra premalo utakmica da bi bilo dovoljno za nekoga kome je bitno da igraci "ginu" na terenu i da im je stalo da pobijede...Kako je krenulo sa pisanjem,ubrzo ce NLB liga biti jaca od NBA... samo trebaju da igraju 48 minuta i da pomjere tricu na 7,25
-
admir karic
Et, yesi mi nalozio....LSD wrote:hahhaha sto bezveze prozivaju frajera...sta vam je ba
![]()
a onog neleexa (tak nest), lik ye cuo sa riyec trauma i govori mi to vec myesecima!!! bezze mu furka !!!
DENVER hocu na OBN!
ya
-
glog
Nije tesko vidjeti da li je nekome stalo da pobijedi - od svih danasnjih NBA igraca jedino Kobe, Nash i Nowitzky pokazuju da zele da pobijede. A ako ne zelis da gledas timove koji lome jedan drugog i igraju odbrane onda nisi trebao gledati nekoliko proteklih sezona u kojima su Detroit i San Antonio upravo takvom kosarkom dolazili do titula !Kako ti znas je li nekome stalo da pobijedi ili ne. Uostalom, ljudi igraju svako drugu noc tekme po cijeloj SAD, tu su 82 tekme, olaksali sebi malo u smislu da se uvijek ima mjesta za popravku, ovi nasi odigraju 2 u sedmici i pomru, ne mogu da dodju sebi. Ja ne zelim da gledam kako dva tima lome jedan drugoga, igraju odbranu, prave faule na pokusajima zakucavanja i slicno - za to ima evropska kosarka.
- Comrad
Hocu i ja Denver, dodjavola viseadmir karic wrote:Et, yesi mi nalozio....LSD wrote:hahhaha sto bezveze prozivaju frajera...sta vam je ba
![]()
:):) hehhe
a onog neleexa (tak nest), lik ye cuo sa riyec trauma i govori mi to vec myesecima!!! bezze mu furka !!!
DENVER hocu na OBN!
ya
- Comrad
E jbg sad, ti nabroja tri bolja igraca MVP-a (bice i Kobe valjda ove sezone, ako ga Le Bron ne zezne) i odmah oni zele da pobijede. Po cemu to Kobe vise zeli pobjediti od nekih drugih igraca. To sto zabije svaku tekmu po 30-40 poena nista ne znaci, kad potrosi lopti za 3 igraca. Meni je nekak cudno reci da ne zele da se bore za pobjedu ili slicno, nego jednostavno igraju takav tip kosarke gdje ti je dozvoljeno i 20-ak i vise poraza i da opet budes prvak i gdje nemas vremena da zalis sto si sinoc izgubio jer te ceka sljedeca tekma, pa se sigurno malo izgubi osjecaj, ali mislim da to nema veze sa zeljom za pobjedu. Moglo bi se reci da se igra pod manjim pritiskom, lezernije nego u Evropi.glog wrote:Nije tesko vidjeti da li je nekome stalo da pobijedi - od svih danasnjih NBA igraca jedino Kobe, Nash i Nowitzky pokazuju da zele da pobijede. A ako ne zelis da gledas timove koji lome jedan drugog i igraju odbrane onda nisi trebao gledati nekoliko proteklih sezona u kojima su Detroit i San Antonio upravo takvom kosarkom dolazili do titula !Kako ti znas je li nekome stalo da pobijedi ili ne. Uostalom, ljudi igraju svako drugu noc tekme po cijeloj SAD, tu su 82 tekme, olaksali sebi malo u smislu da se uvijek ima mjesta za popravku, ovi nasi odigraju 2 u sedmici i pomru, ne mogu da dodju sebi. Ja ne zelim da gledam kako dva tima lome jedan drugoga, igraju odbranu, prave faule na pokusajima zakucavanja i slicno - za to ima evropska kosarka.
- Neelix
pusti ba suplju...i pogledaj ovo
The shot that finished the Queens
kad ovako nesto vidis, znas sta je nba 
The shot that finished the Queens
-
glog
Pa ova trojica i jesu MVP-ji jer zele da pobijede - Nash i Nowitzky skoro uvijek igraju na pobjedu, ma koliko ih to kostalo kasnije (Nowitzky je platio danak takvoj igri u proslogodisnjem play off-u), dok Kobe ipak povremeno kalkulise. Ova trojica, Iverson, Ginobili, Duncan i eventualno jos jedan ili dva igraca i tu je prica zavrsena. Nekakve Lebrone, Garnete, Karamele i Bronhije mi nemoj pominjati, to je neka druga sorta igraca. Meni licno ta lezernost u igri ne odgovara - volim gledati takmicenje i rivalitet, borbu do zadnje sekunde i do zadnjeg daha a gladjatorske borbe su zabranjene zadnjih par hiljada godina...
- Neelix
salis se, jeldeComrad wrote:Ma meni je NBA zakon!Narocito era Jordana, nedostaju mi i Carterove vratolomije dok je bio zvijer. Sad opet ima i manje prenosa, no uspijevam kolko tolko pratiti Denver koji ove sezone osvaja prsten.
![]()
- Comrad
Ja, mrtav ozbiljan.Neelix wrote:salis se, jeldeComrad wrote:Ma meni je NBA zakon!Narocito era Jordana, nedostaju mi i Carterove vratolomije dok je bio zvijer. Sad opet ima i manje prenosa, no uspijevam kolko tolko pratiti Denver koji ove sezone osvaja prsten.
![]()
- van Basten
samim tim poređenjem ti je elegantno rekao kolike su šanse da Denver osvoji prsten ove godineComrad wrote:A jbg nada posljednja umire.LSD wrote:Prije ce Igokea uzeti prsten nego Denver...vjeruj meni...eto vidjet ces
p.s. Igokea nije u NBA ligi.
- Neelix
nista se ti ne brini, ako se dodiku htjedne, bice igokea u nbaComrad wrote:A jbg nada posljednja umire.LSD wrote:Prije ce Igokea uzeti prsten nego Denver...vjeruj meni...eto vidjet ces
p.s. Igokea nije u NBA ligi.