Bio za YU? Pa ja ne znam Bošnjaka koju u to doba nije bio za YU, čak i nakon referenduma da se održi neka forma zajednice. Referendum je bio prvenstveno glas protiv ignorisanja BiH kao "vještačke tvorevine", Karađorđeva, množenja Bošnjaka sa nulom, a ne težnja za prekid federalnih odnosa, ZA je bio prkos, a ne "hoćemo dalje sami".dr_Evil wrote: ↑07/07/2026 11:13Covjek je bio protiv raspada Jugoslavije, valjda kao i svako normalan. Otpjevao je jos 1988-e onu nas soliter. Biti za Jugoslaviju, zemlju u kojoj smo se rodili mi i nasi ocevi, djedovi nije znacilo biti na strani onih koji su ogrizli u zlocin, a Balas je valjda to dokazao. Nije mi se svidjalo kada je kasnije izjavljivao "da je valjala ne bi se raspala", ali tesko da mu to mogu zamjeriti.
Krajm osamdesetih je valjda lako bilo biti zbunjen, previse procesa u kratko vrijeme, svi mediji potpuno u rukama vladajucih i okrenuti stvaranju panike. Tek se pocelo da kristalizira nakon Vukovara, a neki valjda jos nisu ni danas shvatili sta su ENV elite uradile i rade.
Bio sam i ja za YU, ali i za nezavisnu BiH koja nešto odlučuje u toj Yu, ne i za poglede koji su dolazili iz Srbije uključujući i njega.