Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jean

#726 Re: Vožnja u sarajevskim taxijima

Post by Jean »

Balkanski_sindrom wrote:eh ti bi da se vozas za 5 km i da postavljas uslove voznje.....ne moze i jare i pare....kad bude startna tarifa u taksiju nekih 10-15 km, onda mozes da zahtjevas slicne uslove..Barem je to moje razmisljanje....
Da ali opet je to usluga, po toj logici znaci ako dodjem u kafic i narucim kafu s mlijekom a konobar mi recimo donese obicnu nemam pravo da se bunim jer zaboga kosta samo 2 KM??
Ja razmisljam da ja ipak placam voznju i da mogu zahtjevati gdje i kako da me vozi zar ne?
respo

#727 Re: Vožnja u sarajevskim taxijima

Post by respo »

Balkanski_sindrom wrote:eh ti bi da se vozas za 5 km i da postavljas uslove voznje.....ne moze i jare i pare....kad bude startna tarifa u taksiju nekih 10-15 km, onda mozes da zahtjevas slicne uslove..Barem je to moje razmisljanje....
bas si balkanski sindrom

ako neko trazi da ga vozis na carsiju preko vogosce uradi to
ako to vec trazi vjerovatno je spreman i platiti to
a posebno mi je glupo odbijanje ne voziti po willsu nego glavnom koje idu paralelno
niti ce potrositi vise goriva niti ce nesto izgubiti
a musterija ce platiti po taximetru koliko god to iznosilo

tako da taj argumet od 5 maraka pada u vodu
hadzinicasa

#728 Re: Vožnja u sarajevskim taxijima

Post by hadzinicasa »

respo wrote:
bas si balkanski sindrom

ako neko trazi da ga vozis na carsiju preko vogosce uradi to
ako to vec trazi vjerovatno je spreman i platiti to
a posebno mi je glupo odbijanje ne voziti po willsu nego glavnom koje idu paralelno
niti ce potrositi vise goriva niti ce nesto izgubiti
a musterija ce platiti po taximetru koliko god to iznosilo

tako da taj argumet od 5 maraka pada u vodu
manje će naplatiti ako je vozi preko Wilsa, jer se i stajanje naplaćuje. Tako da je jasno da je htio da ušićari. Po meni, imaš pravo da tražiš da te vozi kojim putem hoćeš u suprotnom promijeniš vozilo.
baustelac

#729 Re: Vožnja u sarajevskim taxijima

Post by baustelac »

Najbolje bi bilo taksi dati novcanik pa nek sam uzme kolko hoce i udarati se onda nogom u guzicu od srece ako se taxo smiluje pa te poveze :dance:

Zadnji put voznja crvenim taksijem od autobuske do aerodroma okruglo 10 KM a kako znamo standardan tarifa sarajevotaksa je 20 KM (ili EUR) pa na gore. Cekati pored sarajevotaksa i uci u crveni taxi... neprocjenjivo
kojeime

#730 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 26/11/2011 19:47, edited 1 time in total.
vade_mecum

#731 Re: Vožnja u sarajevskim taxijima

Post by vade_mecum »

razmisljanje je malo reci ograniceno...musterija je musterija, bez obzira koliko trosi.

on-topic:taksisti na aerodromu su dno dna, ne samo da pucaju neke astronomske cijene, nego su i krkani ljeti kad se izvale na svoje dekice na travnjak ispred aerodroma. trebalo bi prvo to urediit.
Edin H.

#732 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:Ja vazda mimo svijeta :D Nit me ko zapalio,nit me ko pokuso zapalit,nit sam se s kim svadjo :shock: Jes me jedan pakshu od crvenog zapalio za telefon,jebaji ga, pjan bio,ispo mi...smijem se zaklet kod njega u autu...kazu nije,haj reko,pjan,mozda i nije...
Meni taksista iz zutog vratio telefon koji sam posijao ;-)

Opet je od covjeka do covjeka na kraju, nisu svi lopovi :dance:
drndalo

#733 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Edin H. wrote:Opet je od covjeka do covjeka na kraju
Malo ih je u SA-taxiju, koji bi se ovim imenom mogli nazvati... Posebno na aerodromu i autobuskoj stanici...
respo

#734 Re: Vožnja u sarajevskim taxijima

Post by respo »

hadzinicasa wrote: manje će naplatiti ako je vozi preko Wilsa, jer se i stajanje naplaćuje. Tako da je jasno da je htio da ušićari. Po meni, imaš pravo da tražiš da te vozi kojim putem hoćeš u suprotnom promijeniš vozilo.
ma hoce manje ali nije to neka razlika
ako sam trazio dao bi mu i tu razliku od mozda marku dvije koliko vec moze biti razlika
Jean

#735 Re: Vožnja u sarajevskim taxijima

Post by Jean »

:thumbup: razlika bi bila pola marke u vrh glave
respo wrote:
hadzinicasa wrote: manje će naplatiti ako je vozi preko Wilsa, jer se i stajanje naplaćuje. Tako da je jasno da je htio da ušićari. Po meni, imaš pravo da tražiš da te vozi kojim putem hoćeš u suprotnom promijeniš vozilo.
ma hoce manje ali nije to neka razlika
ako sam trazio dao bi mu i tu razliku od mozda marku dvije koliko vec moze biti razlika
Jeff Bingham

#736 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jeff Bingham »

i nek neko nesto kaze u odbranu morona :roll:
direstraits0078

#737 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by direstraits0078 »

Dugo sam (bio) "klijent" u SA Taxiju. Mogu pohvaliti konkretno par ljudi s kojima sam se manje vise redovno vozio:

1. Fini chiko sa standa na Drzavnoj bolnici, vozio je Volvo 740. Uvijek cisto auto, uvijek spreman na fin razgovor ili voznju bez razgovora, zavisno od toga kakva je situacija.
2. Brko koji je vozio crvenog Golfa 4 (u vrijeme kad je Golf 4 bio novo auto), mislim da sada vozi Octaviju. Covjek uvijek spreman za salu, i ispricati vic. Nenametljivo pita moze li da isprica vic, i uvijek isprica ukusan vic, bez nekih perverzija i gluposti. :mrgreen:

Eh, sad moram ispricati i jednu epizodu sa starijim likom koji je dosao na poziv, vozio je tada R19 Europe, zelene boje. Bas kad sam izasao iz stana i otvorio vrata na taxiju, ili nekih 3 sekunde prije toga, lik je ispustio goluba koji bi lako mogao da konkurise iperitu i ostalim bojnim otrovima. :x Ja ga pogledam sa jos otvorenim vratima a on bleji u mene, kao "sta je bilo, u cemu je problem"? Ni izvinite, ni nista. I ja lijepo zatvorim vrata i prozovem ponovno dispecera, objasnim sta je i posalju mi drugi taxi. :D

Savjet za ljude koji se cesto voze: uzmite broj/vizitku od ljudi s kojima vam je bilo ugodno voziti se i nazovite ih direktno kada vam treba taxi. Ako cekate negdje kraj ceste i nemate drugu mogucnost, trudite se da zaustavite vozilo koje izgleda kao da se vlasnik brine o njemu (nebitno koje je godiste, marka i model vozila).
mad mike

#738 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mad mike »

,
Last edited by mad mike on 18/04/2013 12:12, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#739 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Velkoski »

Ne znam za Sarajevo taxi, ali kod ostalih je ista cijena starta.
nedzadrk

#740 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by nedzadrk »

Ista je cijena i za SA taxi
Jon Spencer

#741 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Evo vam jedan dio divljaka koji svakodnevno rade i otimaju ispred nase djece. Ako ima neko ko nije sjeo u neko od ovih vozila njegov komentar je dobro dosao, svi ostali odnosno oni koji su bar jednom sjeli u ova vozila nemaju pravo rijeci i zamolio bi ih da nas postede svojih komentara jer su besmisleni i licemjerni! Hvala, vas taxo.

http://www.youtube.com/watch?v=peuhqMj4 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=pKZIkLB8 ... re=related
Jeff Bingham

#742 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jeff Bingham »

nek vam otimaju, nije da ne otimate od drzave nedovoljno.
Jara

#743 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jara »

U zadnje vrijeme, sa - taxi kao da štrajkuje...jave da dolaze za par minuta i ne pojave se...valjda uzmu nekog usput, što je sigurno, sigurno. :-)
Ako dobro shvatih u Sarajevu je zakonom ( kojim ?) limitiran broj taksista u Kantonu, pa Sarajlije koje se žele baviti taksiranjem se registruju u drugim mjestima a rade ovdje . E njih nazivaju divljacima bez obzira što imaju "papire".
Jon Spencer

#744 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Jeff Bingham wrote:nek vam otimaju, nije da ne otimate od drzave nedovoljno.
Bas lijepo civilizirano i onako kosmopolitsko misljenje puno razumjevanja i tolerancije. Daleko si ispred vremena! Samo se nadam da nece doci taj dan kad ce i tebi poceti otimati. Do tad uzivaj u svojoj bijednoj filozofiji palanke. Nek ti je krava ziva i zdrava!
Jon Spencer

#745 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Jara wrote:U zadnje vrijeme, sa - taxi kao da štrajkuje...jave da dolaze za par minuta i ne pojave se...valjda uzmu nekog usput, što je sigurno, sigurno. :-)
Ako dobro shvatih u Sarajevu je zakonom ( kojim ?) limitiran broj taksista u Kantonu, pa Sarajlije koje se žele baviti taksiranjem se registruju u drugim mjestima a rade ovdje . E njih nazivaju divljacima bez obzira što imaju "papire".
Pa imam i ja papire za Kanton Sarajevo gdje i placam porez, pa ne radim u Mostaru, Banja Luci, Zagrebu, Klagenfurtu, Melburnu.....
Jara

#746 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jara »

Jon Spencer wrote:
Jeff Bingham wrote:nek vam otimaju, nije da ne otimate od drzave nedovoljno.
Bas lijepo civilizirano i onako kosmopolitsko misljenje puno razumjevanja i tolerancije. Daleko si ispred vremena! Samo se nadam da nece doci taj dan kad ce i tebi poceti otimati. Do tad uzivaj u svojoj bijednoj filozofiji palanke. Nek ti je krava ziva i zdrava!
Jon, znaš možda čime je (ako je) limitiran broj taksista u Sarajevu?
Jara

#747 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jara »

Jon Spencer wrote:
Jara wrote:U zadnje vrijeme, sa - taxi kao da štrajkuje...jave da dolaze za par minuta i ne pojave se...valjda uzmu nekog usput, što je sigurno, sigurno. :-)
Pa imam i ja papire za Kanton Sarajevo gdje i placam porez, pa ne radim u Mostaru, Banja Luci, Zagrebu, Klagenfurtu, Melburnu.....
Ima li divljaka da nigdje nisu registrovani i da ništa nikom ne plaćaju?
BHF_Manijak

#748 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by BHF_Manijak »

Na osnovu kojeg zakona/prava taksista odbija da vozi ljude koji se utale, npr 3 nepoznatih ljudi??? Kako on gubi tako? Da pojasnim, ja idem sa Carsije do Otoke npr, na koji nacin taksista gubi tako sto ce jos dvojica ljudi sa mnom ici, a jedan ce izaci na Marijin dvoru, drugi na Pofalicima, na kraju ce ovaj opet imati istu svotu novca, tj koliko kosta put od Carsije do Otoke, ha ova druga dvojica bila ha ne bila sa mnom, a isto tako ne moze se reci da ce mu manja zarada biti jer ova druga dvojica nece garant cekati njega da se vrati s voznje pa da i njih razveze do zeljene destinacije tj on nikakvih gubitaka nema, firma mozda da, ali on ne, a cesto sam vidio da je njima iz nekog razloga mrsko voziti ljude koji se tale a ne da mu je plaho zao firme za koju radi.

I jos jedna stvar koju sam vec pominjao, zaokruzivanje cifre, kako to pravdas Spenseru??? Hladno cifru od 5,70KM naplacuju kao 6! :x :x
blue033

#749 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by blue033 »

Ja imam gadan problem već 5-6 godina ne vozim se divljim taksijem (Sarajevo Taxi ), zaustavljam samo ove druge, i jako ih je malo. Zna mi se desiti da dođem pješke tamo gdje sam pošao, a ne uspijem naći nijednog slobodnog.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#750 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Velkoski »

Jara wrote: Jon, znaš možda čime je (ako je) limitiran broj taksista u Sarajevu?
Pa ne daju nove licence koliko ja znam.
Post Reply