Dugo sam (bio) "klijent" u SA Taxiju. Mogu pohvaliti konkretno par ljudi s kojima sam se manje vise redovno vozio:
1. Fini chiko sa standa na Drzavnoj bolnici, vozio je Volvo 740. Uvijek cisto auto, uvijek spreman na fin razgovor ili voznju bez razgovora, zavisno od toga kakva je situacija.
2. Brko koji je vozio crvenog Golfa 4 (u vrijeme kad je Golf 4 bio novo auto), mislim da sada vozi Octaviju. Covjek uvijek spreman za salu, i ispricati vic. Nenametljivo pita moze li da isprica vic, i uvijek isprica ukusan vic, bez nekih perverzija i gluposti.
Eh, sad moram ispricati i jednu epizodu sa starijim likom koji je dosao na poziv, vozio je tada R19 Europe, zelene boje. Bas kad sam izasao iz stana i otvorio vrata na taxiju, ili nekih 3 sekunde prije toga, lik je ispustio goluba koji bi lako mogao da konkurise iperitu i ostalim bojnim otrovima.

Ja ga pogledam sa jos otvorenim vratima a on bleji u mene, kao "sta je bilo, u cemu je problem"? Ni izvinite, ni nista. I ja lijepo zatvorim vrata i prozovem ponovno dispecera, objasnim sta je i posalju mi drugi taxi.
Savjet za ljude koji se cesto voze: uzmite broj/vizitku od ljudi s kojima vam je bilo ugodno voziti se i nazovite ih direktno kada vam treba taxi. Ako cekate negdje kraj ceste i nemate drugu mogucnost, trudite se da zaustavite vozilo koje izgleda kao da se vlasnik brine o njemu (nebitno koje je godiste, marka i model vozila).