....piramida more bit' bidne a more bit' ne bidne.
Bosanska piramida Sunca vol.4
- stickitout
Meni se sve cini da trenutna i onako realna situacija ukazuje na to da...

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
znaci u tome je problem...njegova plata ( za koju nam nisi predocio dokaz da ej tolika, vec onako pausalno odredjujes) a ne piramida...terapija wrote:...kako za koga...Saraswati wrote:...al' plata nema
M. Gerussi fino svaki mjesec 2 i po milje dize samo na osnovu FNP, pa ti vidi
- terapija
Izvini, da li sam ja rekao nesto pogresno??mIRCerka wrote:znaci u tome je problem...njegova plata ( za koju nam nisi predocio dokaz da ej tolika, vec onako pausalno odredjujes) a ne piramida...terapija wrote:...kako za koga...Saraswati wrote:...al' plata nema
M. Gerussi fino svaki mjesec 2 i po milje dize samo na osnovu FNP, pa ti vidi
Ovo je opcepoznata cinjenica, gdje si ti bila do sada
-
mIRCerka
izjavio gdje i kad? ako se ne sjecas, tako je i Piramidos tvrdio da je vijece ministara donijelo odluku da se obustave iskopavanja, i kad sam trazila da mi da LINK na bilo sta sto pokazuje na tu odluku, poceo je mene da vrijedja jer nije imao argument...terapija wrote:
Izvini, da li sam ja rekao nesto pogresno??
Ovo je opcepoznata cinjenica, gdje si ti bila do sadaPorices nesto sto je on sam izjavio
:P:P
a sve i da mu je plata 10 milja, ne bunim se jer ipak jos uvijek 1. NESTO RADE za razliku od goFana sto su nam na vlasti a ubiru velike pare za nerad, 2. JOS UVIJEK nisu moje pare u pitanju
- terapija
Pogresno. tvoje pare jesu u pitanju. Kao i moje takodjer, na zalost.mIRCerka wrote:izjavio gdje i kad? ako se ne sjecas, tako je i Piramidos tvrdio da je vijece ministara donijelo odluku da se obustave iskopavanja, i kad sam trazila da mi da LINK na bilo sta sto pokazuje na tu odluku, poceo je mene da vrijedja jer nije imao argument...terapija wrote:
Ovo je opcepoznata cinjenica, gdje si ti bila do sadaPorices nesto sto je on sam izjavio
a sve i da mu je plata 10 milja, ne bunim se jer ipak jos uvijek 1. NESTO RADE za razliku od goFana sto su nam na vlasti a ubiru velike pare za nerad, 2. JOS UVIJEK nisu moje pare u pitanjuko hoce da donira, bujrum...
A sta to rade? Tamo jedino krampaci-volonteri nesto rade koliko sam ja uspio da vidim
GoFna na vlasti (bar teoretski) mozemo mijenjati demokratskim putem, ali GoFna iz FNP?? Kako??
-
mIRCerka
1. Po cemu su to moje pare?terapija wrote:Pogresno. tvoje pare jesu u pitanju. Kao i moje takodjer, na zalost.mIRCerka wrote:izjavio gdje i kad? ako se ne sjecas, tako je i Piramidos tvrdio da je vijece ministara donijelo odluku da se obustave iskopavanja, i kad sam trazila da mi da LINK na bilo sta sto pokazuje na tu odluku, poceo je mene da vrijedja jer nije imao argument...terapija wrote:
a sve i da mu je plata 10 milja, ne bunim se jer ipak jos uvijek 1. NESTO RADE za razliku od goFana sto su nam na vlasti a ubiru velike pare za nerad, 2. JOS UVIJEK nisu moje pare u pitanjuko hoce da donira, bujrum...
A sta to rade? Tamo jedino krampaci-volonteri nesto rade koliko sam ja uspio da vidim
GoFna na vlasti (bar teoretski) mozemo mijenjati demokratskim putem, ali GoFna iz FNP?? Kako??
2. Tuzno je sto svi idete linijom manjeg otpora, jer ko biva ako vlast ne smijemo dirat hajmo onda dirat vamo koga stignemo...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=28124 tu se niko po guzi pocesao nije... i opet ce ovi biti pozicija... ali neka, bolje njatike na piramidu
- terapija
Moje i tvoje pare koje placamo u drzavni budzet kroz poreze.mIRCerka wrote:1. Po cemu su to moje pare?terapija wrote:Pogresno. tvoje pare jesu u pitanju. Kao i moje takodjer, na zalost.mIRCerka wrote: izjavio gdje i kad? ako se ne sjecas, tako je i Piramidos tvrdio da je vijece ministara donijelo odluku da se obustave iskopavanja, i kad sam trazila da mi da LINK na bilo sta sto pokazuje na tu odluku, poceo je mene da vrijedja jer nije imao argument...
2. Tuzno je sto svi idete linijom manjeg otpora, jer ko biva ako vlast ne smijemo dirat hajmo onda dirat vamo koga stignemo...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=28124 tu se niko po guzi pocesao nije... i opet ce ovi biti pozicija... ali neka, bolje njatike na piramidu
Kliknes lijepo na "Sponzori" ako meni eto ne vjerujes
Vlast smijem dirati, zasto ne bih smio. Samo kazem postoje nacini za to (bar teoretski), naravno. Da li ce opet biti pozicija ili ne, to je na zalost vise od nas.
-
mIRCerka
opet cu reci, sve ovo lici na nadrealiste... svi ce glasat za reformiste....terapija wrote: Moje i tvoje pare koje placamo u drzavni budzet kroz poreze.
Vlast smijem dirati, zasto ne bih smio. Samo kazem postoje nacini za to (bar teoretski), naravno. Da li ce opet biti pozicija ili ne, to je na zalost vise od nas.
pa vidi dokle se rasprava o piramidama dovela: macola citira sam sebe
ne znate se opustiti
- terapija
Doci ce u petak. Eno sam ti ostavio komentar na onoj ti temi anamomIRCerka wrote:opet cu reci, sve ovo lici na nadrealiste... svi ce glasat za reformiste....terapija wrote: Moje i tvoje pare koje placamo u drzavni budzet kroz poreze.
pa vidi dokle se rasprava o piramidama dovela: macola citira sam sebei jos se komentarise
nidje veze...
ne znate se opustiti
odo prizivat sunce
-
mIRCerka
znaci da ne prizivam dzabaterapija wrote:Doci ce u petak. Eno sam ti ostavio komentar na onoj ti temi anamomIRCerka wrote:opet cu reci, sve ovo lici na nadrealiste... svi ce glasat za reformiste....terapija wrote: Moje i tvoje pare koje placamo u drzavni budzet kroz poreze.
pa vidi dokle se rasprava o piramidama dovela: macola citira sam sebei jos se komentarise
nidje veze...
ne znate se opustiti
odo prizivat sunce
znas sta me jedino cudi, fakat je kisna godina, kako nije doslo do prosklizavanja terena na visocici...ako nema objekata pod zemljom...
mislim, dovoljno je prekopano da se formira kliziste...sjeti se onog kod hotela GRAND
- terapija
-
mIRCerka
terapija wrote:Znaci da definitivno imamo stepenastu strukturu na visocici, koja ne dozvoljava formiranje klizistamIRCerka wrote:znaci da ne prizivam dzabaterapija wrote: Doci ce u petak. Eno sam ti ostavio komentar na onoj ti temi anamo:D:D:D
znas sta me jedino cudi, fakat je kisna godina, kako nije doslo do prosklizavanja terena na visocici...ako nema objekata pod zemljom...
mislim, dovoljno je prekopano da se formira kliziste...sjeti se onog kod hotela GRAND

- seljak_cojek
Ima. Što pitaš?njonjica wrote:I? Sta bi?
Jel ima piramide il nema?
- uozo
"Dakle, nema piramida ali postoji mnogo fascinantnih i istinskih arheoloskih cuda u Bosni. Na vrhu brda Visocica, koja gleda na Visoko, nalaze se ostaci srednjovjekovne tvrðave koja je sagraðena na rimskim rusevinama te takodjer postoje dokazi Neolitskog osvajanja brda, koje datira prije mozda 5.000 godina."njonjica wrote:I? Sta bi?
Robert Schoch
- seljak_cojek
E jebiga, potopi nam čovjek i nade i temu. O čemu ćemo sad razglabati na ovolikom broju strana. Al' makar nije samo nama. I Japancima je reka da je ovo prirodno nastalo, a oni mu k'o ne vjeruju.B.Medjed wrote:"Dakle, nema piramida ali postoji mnogo fascinantnih i istinskih arheoloskih cuda u Bosni. Na vrhu brda Visocica, koja gleda na Visoko, nalaze se ostaci srednjovjekovne tvrðave koja je sagraðena na rimskim rusevinama te takodjer postoje dokazi Neolitskog osvajanja brda, koje datira prije mozda 5.000 godina."njonjica wrote:I? Sta bi?
Robert Schoch

- terapija
Pa iskreno govoreci, meni ovo i izgleda prilicno prirodno...seljak_cojek wrote:E jebiga, potopi nam čovjek i nade i temu. O čemu ćemo sad razglabati na ovolikom broju strana. Al' makar nije samo nama. I Japancima je reka da je ovo prirodno nastalo, a oni mu k'o ne vjeruju.B.Medjed wrote:"Dakle, nema piramida ali postoji mnogo fascinantnih i istinskih arheoloskih cuda u Bosni. Na vrhu brda Visocica, koja gleda na Visoko, nalaze se ostaci srednjovjekovne tvrðave koja je sagraðena na rimskim rusevinama te takodjer postoje dokazi Neolitskog osvajanja brda, koje datira prije mozda 5.000 godina."njonjica wrote:I? Sta bi?
Robert Schoch
Na osnovu cega tebi ne izgleda??
- seljak_cojek
Ma, vrlo je moguće da je prirodno, ne znam, ali mi je zabavnije razmišljati kako je to neko, nekad, sa nekom svrhom napravio. Ono što mene navodi na pomisao da su ovo vještačke formacije je geometijska pravilnost formi. Takođe se pominju i nekekve stepenice, pa nekakva "glava", pa da ima više sličnih struktura.terapija wrote: Pa iskreno govoreci, meni ovo i izgleda prilicno prirodno...
Na ovom linku imaš neto više o ovom fenomenu i objašnjenjima u vezi nastanka. "Naš" dr. Schoch tvrdi da je prirodna formacija dok japanski naučnici (barem neki, nisam imao vremena sve iščitavati) tvrde da je djelo ljudskih ruku.
- terapija
Pa ove stepenice lice na "stepenice" i po dimenzijama...seljak_cojek wrote:Ma, vrlo je moguće da je prirodno, ne znam, ali mi je zabavnije razmišljati kako je to neko, nekad, sa nekom svrhom napravio. Ono što mene navodi na pomisao da su ovo vještačke formacije je geometijska pravilnost formi. Takođe se pominju i nekekve stepenice, pa nekakva "glava", pa da ima više sličnih struktura.terapija wrote: Pa iskreno govoreci, meni ovo i izgleda prilicno prirodno...
Na ovom linku imaš neto više o ovom fenomenu i objašnjenjima u vezi nastanka. "Naš" dr. Schoch tvrdi da je prirodna formacija dok japanski naučnici (barem neki, nisam imao vremena sve iščitavati) tvrde da je djelo ljudskih ruku.
Ovo se diskreditirati Schoch-a barem ne daj boze da ovo vide u FNP-u
ima da ga popljuju
- seljak_cojek
Ekskluzivno: Visoko u konkurenciji za prestižnu povelju zasluga za turizam
Zahvaljujući priči o piramidama i najvećem geoarheološkom projektu u Evropi, Arheološkom parku: Bosanska piramida Sunca, grad Visoko ušao je u konkurenciju za nagradu za izuzetno interesantan turistički projekat koji dodjeljuje Evropska federacija turističkih novinara.
-
Shoshana
Naravno, kad se ove stepenice stave u perspektivu
[img][img]http://www.slibe.com/imagestumb/1edb3838-yonaguni_stairca.jpg[/img][/img]
dodje se do zakljucka da su pra-japanci bili veoma malecki ljudi
[img][img]http://www.slibe.com/imagestumb/1edb3838-yonaguni_stairca.jpg[/img][/img]
dodje se do zakljucka da su pra-japanci bili veoma malecki ljudi
-
Shoshana
Uuuuh... q q meni, sta ovo moje oci vide
Citirano sa http://www.piramidasunca.ba/default.aspNa Plješevici naiđosmo i na jordanskog arheologa Zakariya Ben Badhana u društvu arheologa iz Beograda Aleksandra Aćimovića. Nakon dvije sedmice provedene u našoj zemlji, upitasmo ga o dokazima o postojanju piramida. Kaže da konkretnih dokaza nema.