Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

car-x wrote:bilo bi interesantno u neka doba da se vidi (naravno, kad sva frka prodje, posto smo mi narod ponekad sklon i nasilju i sumnjam da bi neki ucesnici ove diskusije mogli zadrzati dostojanstvo i ko "ljudi" diskutovati, a ne sacekati nekog ispred haustora, jer se ne slazu s njegovim stavovima) ko je ko u ovoj prici i na koji nacin su povezani sa fondacijom, a na koji sa "stabom" naucnika..

znanost, ludost, cernica, piramidos, prenj, ludvig, el-bosniaco..
evo da ti ja odmah kazem, nemam nikakve veze s Osmanagicem osim sinocnjeg SMSa podrske...

nemam arheologa u porodici, naime dolazim iz porodice kojoj je jedina zajednicka tacka policija (tatin otac i mamin brat).

vjeciti sam optimista i zato podrzavam Semira i njegov poduhvat.

PS Moj dedo rahmetli je bio rudar, taj ugalj je bio hljeb porodici, ali ipak mislim da nismo osudjeni samo na to :D:D:D:D:D

pozdravlja vas sve TutanmIRCi :D
novalic

Post by novalic »

stickitout wrote:
El-bosniaco wrote:stickout svaka cast za slike jesi ti sliko ovo, jesu li ovo od danas slike ???
Zahvaljujem

Drug jedan slikao juce ujutro

Sve su iskopine na mjestima gdje su sondama otkrili da nesto ima
sve su iskopine na mjestima gdje su sondama otkrili da nesto ima

kontam, onda su sondama otkrili da na drugim mjestima nista nema.. ili..

zasto ne kopaju lijevo i desno od ovih stijana vec iskopanih, ja mislim da bi to u velikoj mjeri odgovorilo na najveci broj pitanja.. i propiramidasa i antipiramidasa...

od pocetka samo ovo sto je do sada nadjeno.. nema nista novo, svjezije..
car-x

Post by car-x »

mIRCerka wrote: evo da ti ja odmah kazem, nemam nikakve veze s Osmanagicem osim sinocnjeg SMSa podrske...

nemam arheologa u porodici, naime dolazim iz porodice kojoj je jedina zajednicka tacka policija (tatin otac i mamin brat).

PS Moj dedo rahmetli je bio rudar, taj ugalj je bio hljeb porodici, ali ipak mislim da nismo osudjeni samo na to :D:D:D:D:D

tuta-nmirci, nisam ni mislio na nas koji se sporadicno javimo.. vise na ove "glasnogovornike" koji na svaki post imaju neki odgovor iz staba.. bas me zanima ko tu koga finansira, i ko je ko, i iz kojih razloga..
novalic

Post by novalic »

car insistira na jos jednoj temi od 300 stranica 8-)
Piramidos

Post by Piramidos »

mIRCerka wrote:
car-x wrote:bilo bi interesantno u neka doba da se vidi (naravno, kad sva frka prodje, posto smo mi narod ponekad sklon i nasilju i sumnjam da bi neki ucesnici ove diskusije mogli zadrzati dostojanstvo i ko "ljudi" diskutovati, a ne sacekati nekog ispred haustora, jer se ne slazu s njegovim stavovima) ko je ko u ovoj prici i na koji nacin su povezani sa fondacijom, a na koji sa "stabom" naucnika..

evo da ti ja odmah kazem, nemam nikakve veze s Osmanagicem osim sinocnjeg SMSa podrske...

ma slobodno samra lakse ces spavati sta ima veze sto si sa semirom :D
kekec

Post by kekec »

stickitout wrote:
El-bosniaco wrote:stickout svaka cast za slike jesi ti sliko ovo, jesu li ovo od danas slike ???
Zahvaljujem
Drug jedan slikao juce ujutro

Sve su iskopine na mjestima gdje su sondama otkrili da nesto ima
Vidi se da si se kasno ukljucio u ovu pricu.
Da si pozljivije pratio, a uporedjujuci slike sa uzorcima
sondaznih busenja, vidio bi da na mjestu gdje je napravljena
ova slika nije vrseno nikakvo busenje.
Na slici je kamen, a iznad njega je oko 1 m povrsinskog tla,
vjerovatno podzol, a nigdje ni traga glinama, pjescarima...
sto je vidljivo sa slika uzoraka busenja.
Ne lupetaj. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Piramidos wrote:
mIRCerka wrote:

ma slobodno samra lakse ces spavati sta ima veze sto si sa semirom :D
Who the fuck is Samra now?
Stari

Post by Stari »

A:
Vidis, tu negdje lezi problem prihvatanja Osmanagicevih teorija. Kritican duh moze prihvatiti promjenu u zvanicnim naucnim teorijama, moze prihvatiti cinjenicu da su piramide starije od 200000 godina, ako se donesu neki dokazi za to, ako se na osnovu drugog niza cinjenica komptetentni ljudi sloze, ako...... Samo, problem sa Osmanagicevim teorijama je to sto se u stvari od javnosti ocekuje da prihvati sve u kompletu. Ne, nije dovoljno da je brdo poplocano, jer "Semov kompletic" podrazumijeva da su piramide poravnate sa kosmickim sjeverom, da je unutrasnjost po svom sastavu drugacija od okolnih brda (znaci, da je ljudskih ruku djelo i sama struktura, odakle one toplotne razlike), da su tri piramide postavljene tako da formiraju istostranicni trokut, da duzine stranica imaju neko simbolicno znacenje. Svi ti elementi otpadaju kad je u pitanju poplocano brdo. I tu je problem kritickog uma da kaze "pa mozda je i u pravu taj Osmanagic", jer njegove teorije ne ostavljaju mjesta za "mozda to i nije to, nego je eto nesto drugo sto je svejedno interesantno
nije vise valjda nikakva tajna da A-ine clanke citam redovno i sa neskrivenim zadovoljstvom pa da vas ne tusim sa uvodom ... Osvrnuo bih se na prvenstveno na ovu misao podebljanu "masnim" slovima.

Jeste A... donekle si u pravu Semir , uprkos vrlo ostroumnom carevom zapazanju da se najvjerovatnije nagutao sedativa, ne odstupa od svojih vizija ni za milimetar....Ali mi Dubravko izgleda jos grdji jer ne samo da nije zgutao ocito prijeko potrebne mu sedative, nego kao toboznji autoritet i "naucni radnik" ...ne odstupa ni za mikrometar niti (sto bi trebalo biti osobina koja krasi nekog naucnika) pokazuje naznake ikakve znatizelje da vidi sta je to nesto sto se nalazi.

Osmanagic ...kakav je - da je (pun tranexa, ansilana, apaurina i td) je ipak iznio tezu ...iznio je i (kakve takve) razloge zbog kojih vjeruje da je teza ispravna.

Lovrenovic na to uzvraca da ne vjeruje u tu pricu ....jer nije uradjena u skladu sa vazecim pravilima o tome kako se takve stvari rade ... dakle nije se postovao red, metodologija i jos ponesto. Jos jednom ponavljam ....tako vidno uzrujan da bi mu svaki ljekar opste praxe u svedskoj savjetovao da se pokusa smiriti, inace ce mu u bliskoj buducnosti sredstva za smirenje biti davana prinudnim mjerama.

Dubravkov stav i nacin ostavlja jos manje mjesta za prihvatanje kompromisa ...tipa: hajd ...eto... biva, nije piramida...al jest nesto... pa daj vidimo sta je to nesto. A po onoj zlatnoj narodnoj : pametniji popusta ...Lovrenovic bi ....kao jelte profesor.dr (a Semir je jelte nizi po cinu jer jos nije ni dr. ), trebao biti taj koji u ovom slucaju voljniji trazenju kompromisa ....ali neee... On kaze nemam ja tebi tu sta kontraargumentirati; drugim rjecima; dovoljno je da ja kazem da to nije piramida i to onda nije piramida i TACKA.
car-x

Post by car-x »

mIRCerka wrote:
Piramidos wrote: ma slobodno samra lakse ces spavati sta ima veze sto si sa semirom :D
samra, ne zaboravi, naucnjaci sve znaju..
novel

Post by novel »

tako vidno uzrujan da bi mu svaki ljekar opste praxe u svedskoj savjetovao da se pokusa smiriti, inace ce mu u bliskoj buducnosti sredstva za smirenje biti davana prinudnim mjerama.
U Austiji bi mu oduzeli vozacku.. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

car-x wrote:
mIRCerka wrote:
Piramidos wrote: ma slobodno samra lakse ces spavati sta ima veze sto si sa semirom :D
samra, ne zaboravi, naucnjaci sve znaju..
ma da je i meni znati ko je Samra, lakse bi mi bilo...
Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote:A:
...
Dubravkov stav i nacin ostavlja jos manje mjesta za prihvatanje kompromisa ...tipa: hajd ...eto... biva, nije piramida...al jest nesto... pa daj vidimo sta je to nesto. A po onoj zlatnoj narodnoj : pametniji popusta ...Lovrenovic bi ....kao jelte profesor.dr (a Semir je jelte nizi po cinu jer jos nije ni dr. ), trebao biti taj koji u ovom slucaju voljniji trazenju kompromisa ....ali neee... On kaze nemam ja tebi tu sta kontraargumentirati; drugim rjecima; dovoljno je da ja kazem da to nije piramida i to onda nije piramida i TACKA.
Vidim da ni tebi nije mrsko uzivanje 'kosmickog sjevera'? :D
Larci

Post by Larci »

Moze li mi neko odgovoriti zasto se piramida nije pocela kopati od vrha prema dnu???
Ako je piramida...to znaci da ima spicast vrh!! Pa to je najlakshe bilo iskopati ...da se vrh nadje pa onda polako prema dole!!! :? :?

Vjerovao sam u piramidu sve do prije 5 min kad mi je ovo palo na pamet!!!
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
car-x wrote: samra, ne zaboravi, naucnjaci sve znaju..
Kopaj malo, moderno je :D
car-x

Post by car-x »

Larci wrote: Moze li mi neko odgovoriti zasto se piramida nije pocela kopati od vrha prema dnu???
Ako je piramida...to znaci da ima spicast vrh!! Pa to je najlakshe bilo iskopati ...da se vrh nadje pa onda polako prema dole!!! :? :?

na vrhu je zasticeni srednjevjekovni grad Visoki.. ;) to kopanja nema..
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote:
car-x wrote: samra, ne zaboravi, naucnjaci sve znaju..
Kopaj malo, moderno je :D
pa i idem druze...
:D i to vodim tebe...ja kopam ti sjedis i pijes kafu...onu anti-anitpiramidalnu... :-D
Larci

Post by Larci »

car-x wrote:
Larci wrote: Moze li mi neko odgovoriti zasto se piramida nije pocela kopati od vrha prema dnu???

Znaci iskopat ce se pola piramide a vrh nece!!!! :roll: :roll: :roll:
car-x

Post by car-x »

Larci wrote:
car-x wrote:
Znaci iskopat ce se pola piramide a vrh nece!!!! :roll: :roll: :roll:[/quote]

pa nesto ce se iskopat.. odnosno, nesto je vec iskopano.. a vrh dolazi na kraju.. :D
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote: pa i idem druze...
:D i to vodim tebe...ja kopam ti sjedis i pijes kafu...onu anti-anitpiramidalnu... :-D
Ili kako su Bosanci zaobisli strogi vizni rezim ...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

a da si se potrudio pa pogledao neke od skica, vidio bi da je OVA PIRAMIDA poput onih meksickih PIRAMIDA ZARAVNJENOG VRHA, tj. nema ebeni spic...
:D zato su i mogli napraviti grad na vrhu...
PS Da ponovim, nisu sve piramide ko keopsova :D
pa-paa
Prenj

Post by Prenj »

A wrote:
car-x wrote:
A mozda bi bilo bolje da su poceli na jednom od onih bridova brda? :roll:
Ne kontam sto uopste kopaju kad je sve vec pokazano i dokazano?
Samo jos treba staviti rampu i poceti naplacivati ... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
samo ti zezaj Prenj...sanjaces nas sve...
kad se otkrije piramida :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

mIRCerka wrote:
Prenj wrote:
samo ti zezaj Prenj...sanjaces nas sve...
Ma vec nas sanja :)
Goran_35

Post by Goran_35 »

Stari wrote: Osmanagic ...kakav je - da je (pun tranexa, ansilana, apaurina i td) je ipak iznio tezu ...iznio je i (kakve takve) razloge zbog kojih vjeruje da je teza ispravna.
a ja bih rek'o :oops: da je Mr. Sam ipak samo normalan,jednostavan covjek,bez kompleksa ,kao neki :oops: ...Otvoren,nema tajni,sve se moze vidjeti cuti procitati i naravno :oops: sa njime o tome diskutovati,kao normalni ljudi bez povisenja tona i dizanja kaziprsta u zrak.

:oops:
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote: samo ti zezaj Prenj...sanjaces nas sve...
Piramida je otkrivena, sad je samo otkopavaju :D
Locked