Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nectar

#726 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nectar »

badalpur wrote:Ako zelite da vas kvalitetno osisaju, a da pritom platite koliko vi zelite i jos ucinite dobro djelo svi u nedjelju u BBI :D . Nije reklama, samo odusevljenje projektom Makaze koje zivot znace :)
Za projekat svaka cast a mozda tamo nadjes nekoga ko ce te znati osisati ;-)
suza81

#727 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by suza81 »

Ima li neko iskustva sa novim salonom u VF-u? Usput mi je, al nemam nikoga da pitam za preporuku.
Rimljanka

#728 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Rimljanka »

Ima li neko iskustva s botoksom kose? Dakle, ne brazilsko feniranje, nego samo botoks kose. Navodno je to jedan od prvih koraka brazilskog feniranja, a krajnji rezultat nije potpuno rananje kose, kao kod brazilskog feniranja, nego samo obnova kose.
dudlich

#729 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by dudlich »

da se i ja ukljućim čitam ove komentare što se frizera tiće sve majstori na papiru a kada otiđem da se ošišam ofarbam katastrofa :twisted: sve dok nisam od prijateljice čula da ide na AKADEMIJU BREZAR več sam i prije čula za to ali sam mislilia da su skupi sve dok se nisam sama uvjerila boja je fenomenalna ispala evo ima dvadeset dana kako sam se farbala ništa se nije isprala :-D mislim da rade sa italijanskim farbama Inebrya stvarno su super sve pohvale
Rimljanka

#730 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Rimljanka »

babyline wrote:
Rimljanka wrote:Ima li neko iskustva s botoksom kose? Dakle, ne brazilsko feniranje, nego samo botoks kose. Navodno je to jedan od prvih koraka brazilskog feniranja, a krajnji rezultat nije potpuno rananje kose, kao kod brazilskog feniranja, nego samo obnova kose.
botox je nervni otrov koji bi trebao da obnavlja kosu, to su se cike iz marktinga malo zabunile,
onaj Nivein sampon sa dijamantima daje sjaj kosi itd.

a frizer mi je to toliko nahvalio....
sha_ba

#731 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by sha_ba »

dudlich wrote:da se i ja ukljućim čitam ove komentare što se frizera tiće sve majstori na papiru a kada otiđem da se ošišam ofarbam katastrofa :twisted: sve dok nisam od prijateljice čula da ide na AKADEMIJU BREZAR več sam i prije čula za to ali sam mislilia da su skupi sve dok se nisam sama uvjerila boja je fenomenalna ispala evo ima dvadeset dana kako sam se farbala ništa se nije isprala :-D mislim da rade sa italijanskim farbama Inebrya stvarno su super sve pohvale
onda si imala srece.....
Rimljanka

#732 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Rimljanka »

zato i dodjoh d apitam za iskustva... svi frizeri to zovu botoks kose...
sha_ba

#733 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by sha_ba »

Rimljanka wrote:zato i dodjoh d apitam za iskustva... svi frizeri to zovu botoks kose...
da li mozda mislis na Keratin??
muhanata

#734 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by muhanata »

Jel' puno 60 KM za šišanje ( samo vrhovi ) i farbanje?
Rimljanka

#735 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Rimljanka »

sha_ba wrote:
Rimljanka wrote:zato i dodjoh d apitam za iskustva... svi frizeri to zovu botoks kose...

Pa predpostavljam da je to. Zaista ne znam. Sisala sam se, pa mi je frizer predlozio da uradim botoks kose-tako on to zove, a i na internetu sam procitala da frizerski saloni nude tu uslugu.
Kazao mi je da to nije brazilsko feniranje, nego samo jedan od koraka brazilskog feniranja. Za rezultat ima da obnovi i nahrani kosu,a ne da je trajno ispravi.
kanocale

#736 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by kanocale »

muhanata wrote:Jel' puno 60 KM za šišanje ( samo vrhovi ) i farbanje?
zavisi sa koje strane gledas,ko placa jeste, ko sisa i farba nije. ;-)
sha_ba

#737 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by sha_ba »

Rimljanka wrote:
sha_ba wrote:

Pa predpostavljam da je to. Zaista ne znam. Sisala sam se, pa mi je frizer predlozio da uradim botoks kose-tako on to zove, a i na internetu sam procitala da frizerski saloni nude tu uslugu.
Kazao mi je da to nije brazilsko feniranje, nego samo jedan od koraka brazilskog feniranja. Za rezultat ima da obnovi i nahrani kosu,a ne da je trajno ispravi.
pa mislim i ja da je to to :)
radila sam prije skoro 2 godine... nemoj da ocekujes nesto spektakularno... istina da je bilo lakse fenirati kosu, i da je dobila malo sjaja... al poslije nekoliko pranja isto, jos plus morala sam dosta da se osisam :(
tako da iskreno, je ne bi ponovo radila, preskupo je i nije cemu...
pa eto, nadam se da ce jos neko dati svoje iskustvo
LP
badalpur

#738 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

Odlucila sam da malo "odmorim" od svoje frizerke. Opustila se zena jer joj dolazim godinama i pocela fuseriti pa joj neko vrijeme necu ici. I sad sam u problemimaaa :sad: ..Hajmmo prijedlog frizera za kratku kosu.
muhanata

#739 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by muhanata »

kanocale wrote:

Gledam sa ove strane :P

Kao da mi se učinilo da djevojke sa foruma plaćaju manju cifru, pa bih i ja da mijenjam frizera i cijenu :lol:
Nisrin

#740 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

muhanata wrote:
kanocale wrote:

Gledam sa ove strane :P

Kao da mi se učinilo da djevojke sa foruma plaćaju manju cifru, pa bih i ja da mijenjam frizera i cijenu :lol:

Zavisi od duzine kose, imas li kratku ili dugu kosu---na neku srednju duzinu kose nije puno...u tu cijenu spada i pranje kose, feniranje kose...
dudlich

#741 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by dudlich »

kanocale wrote:
zavisno od dužine meni je do ramena i platila sa 65 km ali sam prezadovoljna komplet uslugom :P pohvala svim uposlenicima Akademije Brezar
dudlich

#742 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by dudlich »

Nellaa01 wrote:
Angel_of... wrote:Akademija Brezar iskustva? Nekoga za preporuciti?:) Spremam se otici prvi put ovih dana:)
ZA 10 BEZ RAZMIŠLJANJA USLUGA AMBIJENT OSOBLJE CIJENA SVE POHVALE OBIŠLJA SAM TOLIKO SALONA ALI OVAKVA USLUGA NIGDJE TRAŽITE IGORA
i ja ču se pridružiti pohvalama i momak je stvarno vrh doduše samo šiša drugi feniraju
*mima*

#743 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by *mima* »

jel to i ti tamo radis?
sha_ba

#744 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by sha_ba »

*mima* wrote:jel to i ti tamo radis?
krenuh pitat...

a tamo vise ne :run:
Ticker

#745 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Ticker »

sha_ba wrote:
krenuh pitat...

zasto? ja upravo rezervisala termin
sha_ba

#746 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by sha_ba »

Ticker wrote:
sha_ba wrote:
krenuh pitat...

zasto? ja upravo rezervisala termin
sa srecom...
la_roux

#747 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by la_roux »

Meni je Ermin iz E.T.-a definitivno najbolji frizer na kojeg sam naletila, i ne namjeravam ga mijenjati.
Čovjek napravi tačno ono što ti hoćeš, sviđalo mu se to ili ne, a zaista kvalitetno ošiša i mjesecima imam dobru frizuru.
Veliki plus mu je i odnos prema mušterijama, ljubazan je i vrlo fleksibilan po pitanju zakazivanja termina.
Nisrin

#748 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 18/12/2017 13:57, edited 1 time in total.
blugirl

#749 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by blugirl »

Nisrin wrote:Zene moje, meni je nekako ova tema pocela ici na zivce i MORALA sam se javiti!!!Svi smo mi razlicite, svi ocekujemo nesto drugo, svi cijenimo drukcije stvari, tretmane, odnose, jedina zajednicka osobina svih nas jeste da za svoj novac zelimo uslugu kakvu zamislimo!
Kvalitet frizera je ocito relativan, ono sto je za mene dobro, nekom drugom nije!

Nedavno sam srela kolegicu koja mi se pohvalila da je bila u jednom X salonu i da ima odlicnu frizuru---kad smo se srele na kafi primjetila sam da je neravno osisana iako ona kaze da "ju je ravno osisala", jednostavno ima repova tu i tamo, ide to malo ukoso i napravila joj je siske koje joj ne stoje- ali to je moj subjektivni dojam, moja kolegica je zadovoljna i sad ja protiv njenon frizera ne mogu nista reci niti ga mogu blatiti, jer svi ti frizeri ZIVE OD TOGA, to im je hljeb...

Neko kao ja voli da izravna kosu maximalno, a neko ne podnosi taj nacin feniranja nego zeli da je kosa uvijena prema unutra sto je ZA MENE tetkasto, ali nekome se svidja, neko kao ja ne voli lokne koje su isfurale sve maturantice, a neko uziva u tome, neko voli kosu razlicitih dimenzija, lude frizure koje prate najnovije trendove, neko ne...

Ja bih vas zaista molila da povedete malo racuna o nacinu komunikacije i prestanete blatiti ljude, jer je preocito da je nekome OK sto drugom nije, ali to nije nacin da uskacete tim ljudima u stomak!

Ne branim nikoga konkretno, ali diskreditacija ni za koga nije dobra!
Ali ne blatis nikoga kazes
blugirl

#750 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by blugirl »

Rimljanka wrote:Ima li neko iskustva s botoksom kose? Dakle, ne brazilsko feniranje, nego samo botoks kose. Navodno je to jedan od prvih koraka brazilskog feniranja, a krajnji rezultat nije potpuno rananje kose, kao kod brazilskog feniranja, nego samo obnova kose.
Imam ja iskustva s tim. I zove se botoks za kosu.
Meni je to super. Nanese ti nakon samponiranja i regeneratora, ima sad razlicitih vrsta, oni stariji se stavljaju po 45 minuta, dok ovi noviji kao obicna maska 5-10 minuta treba da odstoje. Nema veze sa brazilskim feniranjem jer kosa ne ostaje ravna. U biti napuni svaku vlas tako da kosa djeluje bujnija. Nezgodno je to sto relativno skupo a drzi 6-10 pranja. Tako da, ako peres kosu kao ja, svaki 2.dan, ne mozes reci da se isplati. Ali meni je kosa super nakon toga. Pogotovo jer ja dosta tretiram svoju kosu, sa blansom i farbom pa koristim sve sto mogu kako bi izgledala sto zdravija.

Kod brazilskog feniranja je kosa skroz ravna, meni se osobno to ne svidja, kao da se neko objesio na kosu i vuce je dole.
Post Reply