ps. imam manje usi nego tihi..
N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
-
mamica papucarka
Da li se mogu poslati igracke i sl. Na koju adresu? ja imam nesto stvari za djecu od 1-2 godine, pa ne znam je li to moze? Nije sad nista pohabano.G.O.D. wrote:Postao sam clan ovog phorooma prije neki dan zato sto me moj dobar prijatelj 100_ka obavijestio o plemenitom cinu koji ce uskoro da se sprovede u dijelo od strane ljudi sa ovog phorooma.Donirao sam sumu i nije bitna kolika je sve dok dolazi od srca.Novac sam predao nepoznatoj osobi,osobi koju prvi put vidim-mirci- ni ne pomisljajuci na to da taj novac moze zavrsiti u necijem dzepu a da ne ostvari svoj cilj!Fortuna ne poznajem te,ali ponekad treba imati vjeru u ljude i ne misliti sve najcrnje bas onako kao sto si ti gore navela...zar mislis da ne postoji neko u Mjedenici ko kontrolise te donacije...Iz prve ruke sam saznao sta je najpotrebnije toj djeci i postirao sam na ovoj temi...zamolio bih te da pogledas spisak i da sama procjenis da li je to roba koja je potrebna nekom od zaposlenih(kojem je to svakodnevnica i sastavni dio cijelog zivota i koji to sebi mogu da priuste) ili toj djeci ciji roditelji nisu u stanju da im priuste bas ono najosnovnije sto se nalazi u domovima svakog od nas,pa i tih zaposlenih u Mjedenici...FortunaBela wrote:E ovako sva ta djeca su sita pomoći koja im se pruža, a do njih ne dopire, to je realnost...da humanitarna pomoć dolazi, ali da uglavnom odlazi u pogrešne ruke....Ja stojim i dalje iza toga da toj djeci(a rečeno je u samom početku akcije, djeci koja nemaju) znači ne govorimo o nekom dupliranju...damo poklon lično u ruke....Dal i paketiće ili igračke, ali da to bude njihovo...
A ne u ruke osoblju, koje će to razgrabiti....Te pare koje se skupe nisu ništa sem jedne kapi u moru....Stojim iza toga da se djeci kupe paketići, onoj djeci koja ih neće primiti....A njih je nažalost jako puno u BiH...
Mjedenica nije osmisljena samo za djecu sa hendikepom,koliko ja shvatam Mjedenica postoji za djecu sa hendikepom ciji roditelji nisu u mogucnosti da im obezbijede najosnovnije stvari u zivotu!bas te cesljeve,papuce,majice,donji ves a o hrani i lijekovima da ne pricam...
Zato bih zamolio Fortunu i sve skeptike koji citaju ovaj Phoroom da pristupe ovoj akciji sa malo vedrijim duhom i sa malo vise vjere u ljude!
Smatram da im nema veceg poklona bas od onoga sto sam naveo kao potrebstine za djecu mjedenice!naravno bice i slatkisa i igracaka , ali to sve zavisi od ljudi koji citaju ovaj Phoroom i od njihove dobre volje da se odreknu pokoje kafe i soka u nekom kaficu ili koje kutije cigareta!
ne bih volio da se neko nadje uvrijedjenim sa ovim postom,ali samo molim da imate malo vise vjere u ljude!
Hvala
-
mamica papucarka
Znate sta? Na jednom hrvatskom forumu redovno se prikupljaju ovakvi prilozi (u novcu, odjeci, hrani, igrackama...) porodicama koje nemaju.G.O.D. wrote:najbolje da se sa mirci dogovoris oko toga...naravno da se moze poslati
Ima i nekoliko mama iz sarajeva koje bi sigurno pomogle i "nasoj" djeci.
Kontaktiracu sa njima pa vam javim.
Vidjet cu i sa ovim svojim prijateljicama u Austriji, samo nam je problem da li ce paket doci do Nove godine.
A moglo bi se skupit, ako nista drugo nego hejbet igracaka i slatkisa.
- Ivy
Sve se moze kad se ima volje i zelje. Paket iz USA stigao u Sarajevo za 5 dana. Vjerujem da se mozete organizovati u dan-dva i poslat autobusom (nasim) za Sarajevo a mi cemo docekat. Mislim da ce se i vozac slozit ako je u humanitarne svrhe. I dobrodoslamama29 wrote:Znate sta? Na jednom hrvatskom forumu redovno se prikupljaju ovakvi prilozi (u novcu, odjeci, hrani, igrackama...) porodicama koje nemaju.G.O.D. wrote:najbolje da se sa mirci dogovoris oko toga...naravno da se moze poslati
Ima i nekoliko mama iz sarajeva koje bi sigurno pomogle i "nasoj" djeci.
Kontaktiracu sa njima pa vam javim.
Vidjet cu i sa ovim svojim prijateljicama u Austriji, samo nam je problem da li ce paket doci do Nove godine.
A moglo bi se skupit, ako nista drugo nego hejbet igracaka i slatkisa.
-
mamica papucarka
sad mi rece kolegica iz Sarajeva da su u Mjedenici zbrinuta djeca od 3 godine pa nadalje. Znaci, odjeca za bebe ne dolazi u obzir. Ona se vec odavno ukljucila u vasu akciju
Vec sam sam kontaktirala jos neke mamice pa cemo sve sastavit u jedan paket i saljemo.
Je li bolje da zamoli brata da vam donese u vase prostorije (nadam se da ih imate), ili da paket posaljemo na vasu adresu?
Vec sam sam kontaktirala jos neke mamice pa cemo sve sastavit u jedan paket i saljemo.
Je li bolje da zamoli brata da vam donese u vase prostorije (nadam se da ih imate), ili da paket posaljemo na vasu adresu?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nazalost jos uvijek nemamo SA-X NGOmama29 wrote:sad mi rece kolegica iz Sarajeva da su u Mjedenici zbrinuta djeca od 3 godine pa nadalje. Znaci, odjeca za bebe ne dolazi u obzir. Ona se vec odavno ukljucila u vasu akciju![]()
hebeno....
-
mamica papucarka
Poslat cu ja paket na svoju kucnu adresu pa nek se moj brat nalazi sa vama. Moze ispred Ekonomije. Kad paket dodje, kontaktirat cemo.mIRCerka wrote:nazalost jos uvijek nemamo SA-X NGOmama29 wrote:sad mi rece kolegica iz Sarajeva da su u Mjedenici zbrinuta djeca od 3 godine pa nadalje. Znaci, odjeca za bebe ne dolazi u obzir. Ona se vec odavno ukljucila u vasu akciju![]()
Je li bolje da zamoli brata da vam donese u vase prostorije (nadam se da ih imate), ili da paket posaljemo na vasu adresu?al ja fakat kontam da to sredimo sa vlasnicima stranice...onda se ne bismo zahebavali sa svime i svacim...ovako ti preostaje da svoje povjerenje das nekom od forumasha, i onda saljes na njegovu adresu....
hebeno....
- uvjek dobar gost
Pozdrav, tek sam se ukljucio inace nisam redovan na ovom forumu, no imam zelju pomoci Vasoj akciji, mogu li Vam se prikljuciti ispred ekonomije i ima li neka lozinka.
Svaka cast...
...eto,.
Svaka cast...
...eto,.
-
mIRCerka
Bujrum dodjiuvjek dobar gost wrote:Pozdrav, tek sam se ukljucio inace nisam redovan na ovom forumu, no imam zelju pomoci Vasoj akciji, mogu li Vam se prikljuciti ispred ekonomije i ima li neka lozinka.
Svaka cast...
...eto,.
lozinke nema, cim vidis vise ljudi kako pricaju u isto vrijeme i stoje u krugu, to smo mi...
- uvjek dobar gost
Hvala, a ja sam uvjek dobar gost, sto pitate
Eto onda se vidimo u cetvrtak u 18.00h ispred ekonomije...
eto...
Eto onda se vidimo u cetvrtak u 18.00h ispred ekonomije...
eto...
- Baghira
Glede kupovine...mislim da bi ste trebali pokusati napraviti paketice sa potrebstinama, ako vec ne mogu slatkise (A zasto? Da li su dijabeticari u pitanju? Ako jesu, zar se ne mogu kupiti dijetalni proizvodi?
) i sa igrackama. Ovo zahtjeva vremena, naravno, jer bi trebali za svako dijete individalni paketic napraviti, i zato je potrebno znati kojih su godina djeca, jer ces onda kupiti odgovarajucu igracku za manju djecu, za vece opet nesto za njihov uzrast....tako bi jednim metkom dva zeca
Ono, djeca bi se obradovala + dobila ono sto im je potrebno
A opet potrebne lijekove uruciti direktno osoblju + tu kafu
Ne zelim pametovati, zaista vjerujem da zahtjeva vremena i truda, i naravno ovisi o konacnoj cifri prihoda, ali pade mi ovo na pamet pa rekoh da kazem dok ne izlapi

-
mIRCerka
danke na idejicrna_pantera wrote:Glede kupovine...mislim da bi ste trebali pokusati napraviti paketice sa potrebstinama, ako vec ne mogu slatkise (A zasto? Da li su dijabeticari u pitanju? Ako jesu, zar se ne mogu kupiti dijetalni proizvodi?) i sa igrackama. Ovo zahtjeva vremena, naravno, jer bi trebali za svako dijete individalni paketic napraviti, i zato je potrebno znati kojih su godina djeca, jer ces onda kupiti odgovarajucu igracku za manju djecu, za vece opet nesto za njihov uzrast....tako bi jednim metkom dva zeca
Ne zelim pametovati, zaista vjerujem da zahtjeva vremena i truda, i naravno ovisi o konacnoj cifri prihoda, ali pade mi ovo na pamet pa rekoh da kazem dok ne izlapi
![]()
ljudi, ja vam odo off, ko me treba cimajte na mob, ja vise blejati u komp ne mogu...
usput cu pokupiti jos neke donacije i et....
-
mamica papucarka
A sto ne mogu slatkisicrna_pantera wrote:Glede kupovine...mislim da bi ste trebali pokusati napraviti paketice sa potrebstinama, ako vec ne mogu slatkise (A zasto? Da li su dijabeticari u pitanju? Ako jesu, zar se ne mogu kupiti dijetalni proizvodi?) i sa igrackama. Ovo zahtjeva vremena, naravno, jer bi trebali za svako dijete individalni paketic napraviti, i zato je potrebno znati kojih su godina djeca, jer ces onda kupiti odgovarajucu igracku za manju djecu, za vece opet nesto za njihov uzrast....tako bi jednim metkom dva zeca
![]()
- Lace
tu su djeca uzrasta do 16 godina (kasna kategorizacija u nekim slucajevima)...mjedenica je za djecu osnovnoskolskog uzrastacrna_pantera wrote:Glede kupovine...mislim da bi ste trebali pokusati napraviti paketice sa potrebstinama, ako vec ne mogu slatkise (A zasto? Da li su dijabeticari u pitanju? Ako jesu, zar se ne mogu kupiti dijetalni proizvodi?) i sa igrackama. Ovo zahtjeva vremena, naravno, jer bi trebali za svako dijete individalni paketic napraviti, i zato je potrebno znati kojih su godina djeca, jer ces onda kupiti odgovarajucu igracku za manju djecu, za vece opet nesto za njihov uzrast....tako bi jednim metkom dva zeca
![]()