Poligamija se širi Bosnom
- stella_k
Pa vidis...u svijetu u kojem ja zivim, svaka zena je sebi dovoljan bedem. Na uvrede u stanju je sama da odgovori, naravno onako kako joj dolikuje. Ili da ne odgovori uopste. Ako si primjetio, mene ovdje niko ne brani, jer nema potrebe za tim.
Ovo je bilo i ostaje moje misljenje. Da mislim suprotno, vjerovatno bih reagovala. A nisam, mada bi to neko shvatio kao moju ozbiljnost.
Licno meni bi to bilo neozbiljno, jer bih tim uvrijedila djevojku/zenu kojoj su ruzne rijeci bile upucene; u mojim ocima bi izgledalo da je ona nesposobna da brine o sebi. A u muske rasprave i zakazivanje termina fizickog obracuna....ma o tome ne mogu ni da pisem.
Ovo je bilo i ostaje moje misljenje. Da mislim suprotno, vjerovatno bih reagovala. A nisam, mada bi to neko shvatio kao moju ozbiljnost.
Licno meni bi to bilo neozbiljno, jer bih tim uvrijedila djevojku/zenu kojoj su ruzne rijeci bile upucene; u mojim ocima bi izgledalo da je ona nesposobna da brine o sebi. A u muske rasprave i zakazivanje termina fizickog obracuna....ma o tome ne mogu ni da pisem.
-
bolje_grob_nego_rob
Za zakazivanje termina si mozda u pravu, ali mislim da nedostaje malo dosljednosti u taktici obrane zene kao cvrstog bedema !
Naime, itekako si branila taj bedem nazivajuci ga iskoristavanjem kad je rijec o poligamiji !
Zar i tu zena nije bedem, ili je bedem samo kad je psuju i vrijedjaju !
nesto tu ne stima !?!
Naime, itekako si branila taj bedem nazivajuci ga iskoristavanjem kad je rijec o poligamiji !
nesto tu ne stima !?!
- stella_k
Stima. Ja sam govorila o svijetu u kojem ja zivim.bolje_grob_nego_rob wrote:Za zakazivanje termina si mozda u pravu, ali mislim da nedostaje malo dosljednosti u taktici obrane zene kao cvrstog bedema !
nesto tu ne stima !?!
Tu nema poligamije. Prevazidjena. Kao iznosena haljina.
-
bolje_grob_nego_rob
Mozda tebi, ali nekom drugom nije !stella_k wrote:Stima. Ja sam govorila o svijetu u kojem ja zivim.bolje_grob_nego_rob wrote:Za zakazivanje termina si mozda u pravu, ali mislim da nedostaje malo dosljednosti u taktici obrane zene kao cvrstog bedema !
nesto tu ne stima !?!
Tu nema poligamije. Prevazidjena. Kao iznosena haljina.
I gdje je sad tu problem, gdje je tvoj problem sto netko zeli zivjeti u poligamiji ?
I nemoj mi sad, o tvojoj kcerkici i o strahu sta ce bit kad ona naraste !
S obzirom da je ti ne odgajas u islamu, nemas se sta sekirati !
Neke se poligamisu tamo neke bradonje, i mirna Bosna !
Ili bi nametanje trebalo prestati tamo gdje pocinje tvoj stav ?
-
bolje_grob_nego_rob
Ne bih rekao, tvoji postovi su sve kraci !
Mozda nedostatak argumenata ?
Kako bilo , ne vrijedjaj tudje , bit ces mirna sa svojim !
Rece jedna mudra poslovica !
- stella_k
Iskreno, nakon tvojih istupa, moja volja za diskusiju sa tobom je prilicno opala.bolje_grob_nego_rob wrote:Ne bih rekao, tvoji postovi su sve kraci !
Pao mi je jedan pitanjac na pamet, al reko ne smijem, covjek se lako virjedja kad se salim, a tek kad sam ozbiljna...
-
bolje_grob_nego_rob
Jos iskrenije !stella_k wrote:Iskreno, nakon tvojih istupa, moja volja za diskusiju sa tobom je prilicno opala.bolje_grob_nego_rob wrote:Ne bih rekao, tvoji postovi su sve kraci !
Pao mi je jedan pitanjac na pamet, al reko ne smijem, covjek se lako virjedja kad se salim, a tek kad sam ozbiljna...
Da znas raspravljati iskreno i bez licemjerja, mozda bi volja mene jos uvijek drzala !
Ovako...
Imas mahanje !
-
SD-6
ovo je bilo dubokonebi wrote:Izvini,sinoc sam zaspao pa nisam mogao odgovoriti.Zlikavac wrote:tek da poselamim...![]()
& par rijeci
Pa sto ti onda lajes![]()
![]()
![]()
Laje ti babuka...
dere te
i to ne onud kud bi ti volio
ne zamjeri,svom ahbabu
-
bolje_grob_nego_rob
Kako vi kazete madame !stella_k wrote:Ti (vise) nemas.bolje_grob_nego_rob wrote: Jos iskrenije !
Da znas raspravljati iskreno i bez licemjerja, mozda bi volja mene jos uvijek drzala !
Ovako...
Imas mahanje !
-
bolje_grob_nego_rob
vidim neki su i preostali, nazalost !!!Uh wrote:Ovo mi djeluje kao robovlasnicko drustvo ili pak muski muslimani ko oplodni bikovi, a zena sto vise da se mogu oplodit za sto vece i brze sirenje islama.............Bas su neki zaostali.........
-
nebi
sjetim ti se svakog u familiji ko cuci kad pisa.....SD-6 wrote:ovo je bilo dubokonebi wrote:Izvini,sinoc sam zaspao pa nisam mogao odgovoriti.Zlikavac wrote:tek da poselamim...![]()
& par rijeci
Pa sto ti onda lajes![]()
![]()
![]()
Laje ti babuka......dozvoli da konstatujem
![]()
dere te...
i to ne onud kud bi ti volio![]()
![]()
ne zamjeri,svom ahbabu
ti meni slobodno zamjeri....
-
nebi
levat,sto si budan ovako kasno?bolje_grob_nego_rob wrote:Jos iskrenije !stella_k wrote:Iskreno, nakon tvojih istupa, moja volja za diskusiju sa tobom je prilicno opala.bolje_grob_nego_rob wrote:Ne bih rekao, tvoji postovi su sve kraci !
Ovako...
Imas mahanje !
ako ne spavas,ne mozes stici na tvoj masakr.
-
nebi
jadan islam kad ga brane ovakvi.cuje se neka rekla-kazala i uzme kao cinjenica...i jos prica dalje.Zlikavac wrote: zasto slovenci govore o beskamatnom sistemu temeljenom na islamskom poslovanju, zasto socijalne sluzbe na zapadu razmatraju famozni postotak od 2.5% iliti cetrdesetine, zasto avganistanci zive kako su zivjeli oduvijek ako je demokratija dosla na velika vrata
zlato draga, na zapad ide onaj ko vidi materijalisticke prednosti zapada i blagostanja koje moze, a cesto i ne mora nuditi
zasto recimo saudijci ne izbivaju iz zemlje-pa jer imaju svaki cejf pod nosom
ne radi se o sistemu koji ne pase nekome-pogotovo ako govorimo o sistemu koji je Bogom dat a i ostaje takav do Sudnjeg dana
nista od navedenog nije tacno...ni beskamatno poslovanje(i islamske banke posluju za kamatu...samo je drugacije zovu),ni ono za socijalnu pomoc...a ponajmanje o sretnim arapima i afganistancima.ili je afganistanska sreca u prodaji kceri lokalnim mocnicima?
-
Svemirski_Jebach
džaba se ja sjeba pišući...
nema tu pomoći, ja rekoh, a sada odlazim.
nema tu pomoći, ja rekoh, a sada odlazim.