All about Milorad Dodik

Post Reply
Danguba

#726 Re: All about Milorad Dodik

Post by Danguba »

Mislim da je Mladicu i Karadzicu posjeta dozvoljena, makar cvijece da im poneses.
Trudili se jesu ali uspjeli nisu, na tvoju zalost tako da, cekaj drugu priliku.
banjaluka078
Moderator

#727 Re: All about Milorad Dodik

Post by banjaluka078 »

Ouch.

LSD

#728 Re: All about Milorad Dodik

Post by LSD »

PixelDrifter wrote: 30/10/2025 10:38
archi_a wrote: 30/10/2025 10:27 Pravni kontinuitet: Republika Bosna i Hercegovina, čiji je sada službeni naziv "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje kao suverena država u skladu s međunarodnim pravom.
Međunarodni položaj: Ostaje država članica Ujedinjenih naroda te može zadržati ili zatražiti članstvo u drugim međunarodnim organizacijama.
Međunarodno priznate granice: Bosna i Hercegovina ima postojeće, međunarodno priznate granice koje se nisu promijenile.

I sve to, unatoč težnjama krivoustog s jedne i klempavog sa druge strane!

Ackosum magarče!
Ona ista drzava gdje slave ratne zlocince i ne hapse politicke optuzenike? Bosna je bolesnik Balkana, vjestacki odrzavana od strane stranih sila. Neka Amerikanci ugase podrsku i ode u sekundi. Ako mislis da ce EU nesto da uradi, grdno se varas, a Srbi i Hrvati cekaju samo to. Srbi imaju Ruse uz sebe, a u eri Donalda Trumpa i Amerikance. Mali je korak ugasiti svjetlo Sarajevu i podijeliti ionako podijeljenu zemlju. Srpski lobi je daleko jaci od bosanskog. Za nas su dzamije, kospe, lokalni jalijasi, naki filmski festivali gdje familija Izetbegovic pere lovu, eventualno odlazak na more sa onim jadnim vozom koji saobraca samo ljeti do Ploca. Ostavimo san o drzavnosti i drzavi ozbiljnim narodima. Mi to nismo.
Image
mishic

#729 Re: All about Milorad Dodik

Post by mishic »

OGLEDALA NARODA NA BALKANU

O žitu i kukolju u njemu nećemo govoriti jer su narodi Balkana kroz svoju turbulentnu prošlost dobro razradili i upamtili poruke koje ta kazivanja nose shvatajući da upravo taj omjer ili odnos žita i kukolja u njemu čini onu suštinu po kojoj se mjeri i određuje kvalitet i upotrebljivost svakoga žita.

Nećemo ni o dalekoj prošlosti jer se vremena mijenjaju a sa tim promjenama mijenja se i odnos naroda prema kukolju iz čega se gradi vlastiti identitet, ponos, rz i obraz po kojem se onda ulazi u povijest sa manje ili više ponosa.

Mi ćemo ovdje govoriti o ovome vremenu i našem današnjem odnosu prema tim vrijednostima koje kao vlastito naslijeđe ostavljamo svojoj djeci i budućim generacijama koje će nas znati, pamtiti i spominjati po tome kako i koliko smo se mi znali ravnati i odnositi prema tim vrijednostima, kako smo svoje lice vidjeli u ogledalu povijesti koje se, koliko god mi to nastojali, naknadno ne može mijenjati i dotjerivati.

Govoriti ćemo o tome koliko je nas i koji procenat nas je prepoznavao i prezirao kukolj u našim redovima a koliko nas je tolerisalo, pružalo podršku i povodilo se za kukoljem pri tome vodeći računa samo o trenutnom vlastitom interesu potpuno zanemarujući univerzalne ljudske, moralne, pravne i svake druge vrijednosti.

Koliko nas je bilo „žito“ a koliko „kukolj“?! Kakvo je naše lice pred ogledalom povijesti?!

Prvi salto mortale Milorada Dodika i njegov put od „daška novog vjetra na Balkanu“ do „ne može nam niko ništa...“ i najcrnijih šovinističkih, primitivnih, fašističkih i prostačkih uvreda, prijetnji i provokacija prema svemu i svakome koga je on smatrao svojim, srpskim i „rs“ neprijateljima dobio je je neprimjerenu i iznenađujuće visoku podršku u narodu koji se pred poviješću trebao iskupljivati i distancirati od počinjenog genocida.

Umjesto tog distanciranja ogroman dio tog naroda pridružio se negiranju genocida i nastavio sa uvredama, provokacijama, prijetnjama i svemu drugom što je Dodik i klika oko njega nametala kao narativ po kome se „kukolj“ umnožavao i njegov procenat narastao do zapanjujuće velikih razmjera iako ni prije toga taj procenat nije bio mali i zanemariv.

U tom srljanju i divljanju, i uzdanjem u tu podršku Dodik je nemilosrdno pljačkajući one za čije branioce i zaštitnike se izdavao prekardašio svaku mjeru i razumnu granicu čime se doveo pod sankcije i restrikcije onih koji su ga i doveli kao „novi dašak vjetra“ i oni su taj njegov kriminal, to širenje zla i korova odlučili zaustaviti izolujući njega, familiju i jedan dio najbližih saradnika u onome što je njima najsvetije a to je lični interes, pljačka i profit koji su postajali sve masovniji i basnoslovniji.

I onda je uslijedio i drugi, novi salto mortale koji je još jednom pokazao kako funkcioniraju pohlepni pojedinci, ljudi bez karaktera, vlastitog principa i svoga „Ja“. Dodik taj zarazni kukolj pretvorio se u „največeg izdajnika srpskog naroda i rs“, u kriminalca i lopova što i jeste ali ovaj put sa podijeljenom podrškom jer uz njega su i dalje oni koji su tu podršku njemu naplatili, unovčili i na kriminalan način i sami stekli pozamašno bogatstvo koje sada treba čuvati i braniti. Taj umnoženi kukolj ozbiljno je zapoganio žito u kome je rastao broj onih kojima je kao i Dodiku lični interes iznad svega, svih vrijednosti i svetinja uključujući i narod, rs, i sve drugo čime su se zaklinjali, lažno kitili i čime su sakrivali svoje pravo lice.

Doduše ta i takva praksa nije ništa novo u ovoj sredini. Iz takvog ambijenta i ponikao je ratni profiter Milorad Dodik. Iz tog ambijenta gledali smo i pratili kojekakve „Dabiće“, uneređene generale koji su pred svjetrsku javnost istupili sa pelenama, neke plačljive „Biljane“ koje su pred svjetskom javnošću glumile „pokajnike“ i priznavale da su bile „dio tog poretka“, da bi se nakon toga opet vraćali „žitu“ koje toleriše, cijeni, slijedi i prihvata svoj kukolj.

U svemu tome oni kao da nikada nisu čuli za jednog Avdu Palića koji je došao pred ratnog zločinca Ratka mladića i predstavio mu se riječima „ja sam taj Avdo Palić koga tražite“!!!

Nije rahmetli Avdo Palić bio nesmotren, nije da nije zano da se tim tzv oficirima JNA ne može vjerovati jer oni su bezbroj puta pokazali i dokazali da nisu oficiri, da nisu časni, ponosni i od rijeći zapovjednici nekom vojskom, nego su monstrumi, ubice, zličinci i genocidaši koji nisu razlikovali vojnike od civila, žene djecu i starce od vojno sposobnih i ljude od neljudi kakvi su oni sami redom bili.

I nije samo Avdo Palić bio ta ljudska gromada nego je pripadao onima koji su u desetinama hiljada takvih časno, ponosno, ljudski i gordo polagali svoje živote ne pristajući da budu kukolj i ne želeći da prljaju „žito“. Bili su i ostali ljudi, branili istinu, čast i dostojanstvo! Nisu se krili ni iza koga ni bilo čega, nisu se povijali pred izazovima, predjevali imena, maskirali bradama i frizurama, bili su i ostali dostojanstveni, čvsti, stameni. Ušli su u povijest kao istinski heroji, uzori i primjeri!

Pitam se, da se kojim slučajem ratni zločinac Ratko Mladić predao oficiru Avdi Paliću da li bi on završio onako kako je završio rahmetli Avdo Palić?! Bili se i za Mladićevim kostima tragalo godinama kao što se tragalo za Palićevim?

To nisu nijanse, nisu sitnice i detalji, to su suštinske ljudske razlike po kojima žito i kukolj razlikuju i odvajaju. To su vječni, univerzalni, općeljudski i suštinski principi po kojima se mjere i vrednuju ljudi i po kojima se oni odvajaju od neljudi i zvjeri. Podržavati jedne ili druge je mjera koja se u brojnosti ili procentima uzima kao pokazatelj vrijednosti kolektiviteta ili odnosu čistog zrna i kukolja u bilo kojem žitu.

Ne tvrdim da ima žita bez kukolja ali status kukolja u žitu i njegova količina bitno određuje kvalitet žita. Individualno i kolektivno stajanje pred ogledalo povijesti neminovno je i kazuje šta i kakvu sliku ostavljamo pred budućim naraštajima i širokom javnošću. Kazuje kakav je naš odnos prema ličnom interesu i univerzalnim, općim i ljudskim vrijednostima. Kazuje zapravo ko smo i kakvi smo mi.
DonieBrasco

#730 Re: All about Milorad Dodik

Post by DonieBrasco »

Bice zanimljvio sada rusko presjedanje u UN-u, ako se ne varam Šmit podnosi neki izvjestaj uskoro, ovi iz RS poslali svoj.
banjaluka078
Moderator

#731 Re: All about Milorad Dodik

Post by banjaluka078 »

Šmit u BL danas, posjetio OHR.
skupljac_zeljeza

#732 Re: All about Milorad Dodik

Post by skupljac_zeljeza »

Došao haman da se oprosti. :mrgreen:

Image
Ludzak

#733 Re: All about Milorad Dodik

Post by Ludzak »

Dodik hebe, ne vadi. Na kraju otjera i Šmita. Čovjek jači od BiH
Mitsu_bitchy

#734 Re: All about Milorad Dodik

Post by Mitsu_bitchy »

Kakve se gluposti pišu na ovom forumu to je nevjerovatno. Ja ne mogu ni zamisliti situaciju gdje Bakir glupiranjem bez ikakvog osnova i bez ikakve političke koristi zaradi sankcije i onda uzme 100 miliona KM od poreskih obveznika da plati ukidanje tih sankcija i da neko od Bošnjaka to još na kraju slavi kao neku pobjedu ili doživljava kao političku vještinu, s tim da niko pojma nema da li je još nešta dio trampe. Forum je pun kukavičjih jaja koji kamuflirani u bosanstvo prosipaju lafinu. Ali neka...
Mitsu_bitchy

#735 Re: All about Milorad Dodik

Post by Mitsu_bitchy »

PixelDrifter wrote: 30/10/2025 11:16 To si ti rekao, meni ne treba ni Sloba, ni Franjo. Ali, ni Alija. Alija je ista strana medalje,
Dobro te je Vukota, odmori malo...
mishic

#736 Re: All about Milorad Dodik

Post by mishic »

PixelDrifter wrote: ↑30/10/2025 12:16
To si ti rekao, meni ne treba ni Sloba, ni Franjo. Ali, ni Alija. Alija je ista strana medalje,
[/quote]

Za koga god je ovaj trio "ista strana medalje" njemu ne samo da povijast i činjenice nisu jasne nego mu treba i psihijatar.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#737 Re: All about Milorad Dodik

Post by sime_cipol »

mishic wrote: 30/10/2025 17:18 Za koga god je ovaj trio "ista strana medalje" njemu ne samo da povijast i činjenice nisu jasne nego mu treba i psihijatar.
Ja bi za takve bljuvotine dijelio trajne banove, pa nek smrad napravi jos jedan klon profil
zilog

#738 Re: All about Milorad Dodik

Post by zilog »

PixelDrifter wrote: 30/10/2025 11:16 To si ti rekao, meni ne treba ni Sloba, ni Franjo. Ali, ni Alija. Alija je ista strana medalje, lik u ogledalu ove dvojice, religiozni penzioner, bivsi robijas, covjek sa ogromnom dioptrijom ("rata nece biti, za rat su potrebne dvije strane"
Ne znam, ko je veci idiot, oni koji denunciraju Aliju, ovakvim citatima, ili oni koji se upecaju, pa zakljuce da Alija nije mislio da moze biti rata... :roll:

Dovoljan je IQ, malo veci od broja cipela, pa skontati da je Patriotska Liga osnovana prije ove izjave!!!
talijan97

#739 Re: All about Milorad Dodik

Post by talijan97 »

Misle pljuvanjem rahmetli Alije nekako osnaziti polozaj stranke ciji je simpatizer .
HelaS

#740 Re: All about Milorad Dodik

Post by HelaS »

mishic wrote: 30/10/2025 13:20 OGLEDALA NARODA NA BALKANU

O žitu i kukolju u njemu nećemo govoriti
Spoiler
Show
jer su narodi Balkana kroz svoju turbulentnu prošlost dobro razradili i upamtili poruke koje ta kazivanja nose shvatajući da upravo taj omjer ili odnos žita i kukolja u njemu čini onu suštinu po kojoj se mjeri i određuje kvalitet i upotrebljivost svakoga žita.

Nećemo ni o dalekoj prošlosti jer se vremena mijenjaju a sa tim promjenama mijenja se i odnos naroda prema kukolju iz čega se gradi vlastiti identitet, ponos, rz i obraz po kojem se onda ulazi u povijest sa manje ili više ponosa.

Mi ćemo ovdje govoriti o ovome vremenu i našem današnjem odnosu prema tim vrijednostima koje kao vlastito naslijeđe ostavljamo svojoj djeci i budućim generacijama koje će nas znati, pamtiti i spominjati po tome kako i koliko smo se mi znali ravnati i odnositi prema tim vrijednostima, kako smo svoje lice vidjeli u ogledalu povijesti koje se, koliko god mi to nastojali, naknadno ne može mijenjati i dotjerivati.

Govoriti ćemo o tome koliko je nas i koji procenat nas je prepoznavao i prezirao kukolj u našim redovima a koliko nas je tolerisalo, pružalo podršku i povodilo se za kukoljem pri tome vodeći računa samo o trenutnom vlastitom interesu potpuno zanemarujući univerzalne ljudske, moralne, pravne i svake druge vrijednosti.

Koliko nas je bilo „žito“ a koliko „kukolj“?! Kakvo je naše lice pred ogledalom povijesti?!

Prvi salto mortale Milorada Dodika i njegov put od „daška novog vjetra na Balkanu“ do „ne može nam niko ništa...“ i najcrnijih šovinističkih, primitivnih, fašističkih i prostačkih uvreda, prijetnji i provokacija prema svemu i svakome koga je on smatrao svojim, srpskim i „rs“ neprijateljima dobio je je neprimjerenu i iznenađujuće visoku podršku u narodu koji se pred poviješću trebao iskupljivati i distancirati od počinjenog genocida.

Umjesto tog distanciranja ogroman dio tog naroda pridružio se negiranju genocida i nastavio sa uvredama, provokacijama, prijetnjama i svemu drugom što je Dodik i klika oko njega nametala kao narativ po kome se „kukolj“ umnožavao i njegov procenat narastao do zapanjujuće velikih razmjera iako ni prije toga taj procenat nije bio mali i zanemariv.

U tom srljanju i divljanju, i uzdanjem u tu podršku Dodik je nemilosrdno pljačkajući one za čije branioce i zaštitnike se izdavao prekardašio svaku mjeru i razumnu granicu čime se doveo pod sankcije i restrikcije onih koji su ga i doveli kao „novi dašak vjetra“ i oni su taj njegov kriminal, to širenje zla i korova odlučili zaustaviti izolujući njega, familiju i jedan dio najbližih saradnika u onome što je njima najsvetije a to je lični interes, pljačka i profit koji su postajali sve masovniji i basnoslovniji.

I onda je uslijedio i drugi, novi salto mortale koji je još jednom pokazao kako funkcioniraju pohlepni pojedinci, ljudi bez karaktera, vlastitog principa i svoga „Ja“. Dodik taj zarazni kukolj pretvorio se u „največeg izdajnika srpskog naroda i rs“, u kriminalca i lopova što i jeste ali ovaj put sa podijeljenom podrškom jer uz njega su i dalje oni koji su tu podršku njemu naplatili, unovčili i na kriminalan način i sami stekli pozamašno bogatstvo koje sada treba čuvati i braniti. Taj umnoženi kukolj ozbiljno je zapoganio žito u kome je rastao broj onih kojima je kao i Dodiku lični interes iznad svega, svih vrijednosti i svetinja uključujući i narod, rs, i sve drugo čime su se zaklinjali, lažno kitili i čime su sakrivali svoje pravo lice.

Doduše ta i takva praksa nije ništa novo u ovoj sredini. Iz takvog ambijenta i ponikao je ratni profiter Milorad Dodik. Iz tog ambijenta gledali smo i pratili kojekakve „Dabiće“, uneređene generale koji su pred svjetrsku javnost istupili sa pelenama, neke plačljive „Biljane“ koje su pred svjetskom javnošću glumile „pokajnike“ i priznavale da su bile „dio tog poretka“, da bi se nakon toga opet vraćali „žitu“ koje toleriše, cijeni, slijedi i prihvata svoj kukolj.

U svemu tome oni kao da nikada nisu čuli za jednog Avdu Palića koji je došao pred ratnog zločinca Ratka mladića i predstavio mu se riječima „ja sam taj Avdo Palić koga tražite“!!!

Nije rahmetli Avdo Palić bio nesmotren, nije da nije zano da se tim tzv oficirima JNA ne može vjerovati jer oni su bezbroj puta pokazali i dokazali da nisu oficiri, da nisu časni, ponosni i od rijeći zapovjednici nekom vojskom, nego su monstrumi, ubice, zličinci i genocidaši koji nisu razlikovali vojnike od civila, žene djecu i starce od vojno sposobnih i ljude od neljudi kakvi su oni sami redom bili.

I nije samo Avdo Palić bio ta ljudska gromada nego je pripadao onima koji su u desetinama hiljada takvih časno, ponosno, ljudski i gordo polagali svoje živote ne pristajući da budu kukolj i ne želeći da prljaju „žito“. Bili su i ostali ljudi, branili istinu, čast i dostojanstvo! Nisu se krili ni iza koga ni bilo čega, nisu se povijali pred izazovima, predjevali imena, maskirali bradama i frizurama, bili su i ostali dostojanstveni, čvsti, stameni. Ušli su u povijest kao istinski heroji, uzori i primjeri!

Pitam se, da se kojim slučajem ratni zločinac Ratko Mladić predao oficiru Avdi Paliću da li bi on završio onako kako je završio rahmetli Avdo Palić?! Bili se i za Mladićevim kostima tragalo godinama kao što se tragalo za Palićevim?

To nisu nijanse, nisu sitnice i detalji, to su suštinske ljudske razlike po kojima žito i kukolj razlikuju i odvajaju. To su vječni, univerzalni, općeljudski i suštinski principi po kojima se mjere i vrednuju ljudi i po kojima se oni odvajaju od neljudi i zvjeri. Podržavati jedne ili druge je mjera koja se u brojnosti ili procentima uzima kao pokazatelj vrijednosti kolektiviteta ili odnosu čistog zrna i kukolja u bilo kojem žitu.

Ne tvrdim da ima žita bez kukolja ali status kukolja u žitu i njegova količina bitno određuje kvalitet žita. Individualno i kolektivno stajanje pred ogledalo povijesti neminovno je i kazuje šta i kakvu sliku ostavljamo pred budućim naraštajima i širokom javnošću. Kazuje kakav je naš odnos prema ličnom interesu i univerzalnim, općim i ljudskim vrijednostima. Kazuje zapravo ko smo i kakvi smo mi.
@mishicu, Sesija kod Adila Kulenovića je u nedjelju u 11 sati, pogriješio si mjesto prezentacije svojih misli
HelaS

#741 Re: All about Milorad Dodik

Post by HelaS »

zilog wrote: 30/10/2025 18:20
PixelDrifter wrote: 30/10/2025 11:16 To si ti rekao, meni ne treba ni Sloba, ni Franjo. Ali, ni Alija. Alija je ista strana medalje, lik u ogledalu ove dvojice, religiozni penzioner, bivsi robijas, covjek sa ogromnom dioptrijom ("rata nece biti, za rat su potrebne dvije strane"
Ne znam, ko je veci idiot, oni koji denunciraju Aliju, ovakvim citatima, ili oni koji se upecaju, pa zakljuce da Alija nije mislio da moze biti rata... :roll:

Dovoljan je IQ, malo veci od broja cipela, pa skontati da je Patriotska Liga osnovana prije ove izjave!!!
Je li "Patriotska Liga" bila legalna organizacija, a oružana je bila?
Point.

#742 Re: All about Milorad Dodik

Post by Point. »

HelaS wrote: 30/10/2025 21:34

Jeste.
Danguba

#743 Re: All about Milorad Dodik

Post by Danguba »

HelaS wrote: 30/10/2025 21:34

Znaci, dotle smo dosli.
Jesmo li ti sj...li plan?

Nije bila legalna kao i ni mnoge druge naoruzane formacije u to vrijeme.
LSD

#744 Re: All about Milorad Dodik

Post by LSD »

Velikosrbina Helasa zanima je li Patriotska liga bila legalna organizacija...zanimljivo.
1Dante1

#745 Re: All about Milorad Dodik

Post by 1Dante1 »

HelaS

#746 Re: All about Milorad Dodik

Post by HelaS »

LSD wrote: 30/10/2025 22:56 Velikosrbina Helasa zanima je li Patriotska liga bila legalna organizacija...zanimljivo.
Velikosrbin Helas je krv pišao da bi mogao pokazivati svoj seljakluk po forumu, jado
mishic

#747 Re: All about Milorad Dodik

Post by mishic »

HelaS wrote: 30/10/2025 21:32 @mishicu, Sesija kod Adila Kulenovića je u nedjelju u 11 sati, pogriješio si mjesto prezentacije svojih misli
Kada nečiji apetiti nadmaše realan status pa sebi umisli da može zapovijedati i tamo gdje ga se ne zarezuje ni 2% onda je to ne samo veliki promašaj nego je i teški blam.
LSD

#748 Re: All about Milorad Dodik

Post by LSD »

HelaS wrote: 30/10/2025 23:07
LSD wrote: 30/10/2025 22:56 Velikosrbina Helasa zanima je li Patriotska liga bila legalna organizacija...zanimljivo.
Velikosrbin Helas je krv pišao da bi mogao pokazivati svoj seljakluk po forumu, jado
Bit cu gospodin i preci peko ovih primitivnih uvreda tipa seljak ili jado.

Nego nam reci gdje si krv pisao ? malo nam detaljnije to opisi.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#749 Re: All about Milorad Dodik

Post by PreWiBa »

HelaS wrote: 30/10/2025 21:32
mishic wrote: 30/10/2025 13:20 OGLEDALA NARODA NA BALKANU

O žitu i kukolju u njemu nećemo govoriti
Spoiler
Show
jer su narodi Balkana kroz svoju turbulentnu prošlost dobro razradili i upamtili poruke koje ta kazivanja nose shvatajući da upravo taj omjer ili odnos žita i kukolja u njemu čini onu suštinu po kojoj se mjeri i određuje kvalitet i upotrebljivost svakoga žita.

@mishicu, Sesija kod Adila Kulenovića je u nedjelju u 11 sati, pogriješio si mjesto prezentacije svojih misli
Prešao sam preko tvojih upisa jer sam shvatio da svako ima pravo na mišljenje.

Ali, isto tako, si ti definitivno zadnja osoba koja nekome može prigovarati da glumi filozofa, kao osoba koja vjerovatno vadi lupu kada joj se kaže da mora da čita između redova...
Peacean

#750 Re: All about Milorad Dodik

Post by Peacean »

Nakon odluke o ukidanju sankcija Dodiku i njegovim saradnicima, američka administracija očekuje konkretne poteze i dosljednost u ispunjavanju preuzetih obaveza, ističe Puljić, pozivajući se na izvor koji je, kako kaže, dugogodišnji diplomata.

- Jedno vrijeme unutar State Departmenta bio je zadužen baš za Zapadni Balkan ili jugoistočnu Evropu. On mi je rekao da američka administracija očekuje od Dodika da ispuni ono što je obećao i da se njegove obveze iz dogovora ne odnose samo na povlačenje iz vlasti i na poništavanje odluka NSRS, nego i na to da ne bi trebao biti vladar iz sjene
Post Reply