Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
25. divizija SAA uspjela je odbiti teroristički napad u pravcu Saraqiba u jugoistočnom dijelu Idliba. Ponovno je uspostavljena kontrola nad Jobasom i Kafr Battikhom.
Sada se kreću prema Dadihu, na čijem rubu se trenutno vode borbe.
Izvještaji da su teroristi izašli na autocestu M5 su neistiniti. Privremeno je zatvorena zbog borbi.
Brko je opet dosao
Uh djecak ovo me bas vraca u 2016.
Podrska za legitimnu i medjunarodnopriznatu Sirijsku Arapsku Republiku
Ne znam kako se zovu ti zohari Allah ih unistio, godinu dana ginu ljudi u gazi I oni ko ku*ve sute ni metka da ispale a sada se sjetili da udare na asada.
Kakva zamjena teza. Izrael redovno bombarduje Siriju, čak i danas, je li Asadova vojska bar metak ispalila na izrael?
Nije asad nista uradio za palestinu, jedino sto vrijedi jeste da preko asada moze oruzje doci do hezbollaha, ako ovi otpadnici dodju bice blokade
Asad ništa nije uradio za Gazu, sve što radi radi da bi sačuvao svoju guzicu i to je to.
Kakva zamjena teza. Izrael redovno bombarduje Siriju, čak i danas, je li Asadova vojska bar metak ispalila na izrael?
Nije asad nista uradio za palestinu, jedino sto vrijedi jeste da preko asada moze oruzje doci do hezbollaha, ako ovi otpadnici dodju bice blokade
Asad ništa nije uradio za Gazu, sve što radi radi da bi sačuvao svoju guzicu i to je to.
Jes ali preko asada dolazilo je rusko oruzje hezbollahu I djelimicno u gazu. Kad je izrael zapljenio oruzje hezbollahu dosta toga je bilo rusko. Ako ovi otpadnici dodju bice gora situacija jer ce ovi kontrolorati prolaz do libanona a padaju izraelu na koljena.
Zato Nusrici rade za Izrael i konacno rjesenje Gaze puno parom
Nek on uradi za svoju državu, ne mora za Gazu. Zamisli svaki dan ih bombarduju, a ni metka ne smiju da opale na izrael. Ona sirotinja iz Hamasa naoružana nekakvim improviziranim oružjem napravljenim od vodovodnih cijevi je sinonim hrabrosti za njih. Asadova vojska je jedino hrabra kada udara na civile pa ti piši šta god hoćeš ali to je FAKT.
Jes ali preko asada dolazilo je rusko oruzje hezbollahu I djelimicno u gazu. Kad je izrael zapljenio oruzje hezbollahu dosta toga je bilo rusko. Ako ovi otpadnici dodju bice gora situacija jer ce ovi kontrolorati prolaz do libanona a padaju izraelu na koljena.
Zar velesila Iran onda vazdušnim putem ne može dostaviti oružje Hezbollahu?! Valjda im izrael ne bi smio obarati avione
_BataZiv_0809 wrote: ↑28/11/2024 21:26
Vidi Har Tara sto neofirno podrzava teroriste u Siriji
Devet bogova
A ti podržavaš ratne zločince Asada, Putlera i Bibija. Nikada nisi na pravoj strani. Nisi bio ni u Gazi, ni u Libanu, ali ništa neocekivano od tebe kada si uspio ovu trojicu svrstati na "pravu" stranu.
Zar velesila Iran onda vazdušnim putem ne može dostaviti oružje Hezbollahu?! Valjda im izrael ne bi smio obarati avione
Konzulate su im ravnali a ne avione da im ne obaraju.
Ja i dalje pojma nemam koji su koji, samo nek se rokaju, da ih sto manje krenu putem Evrope pa da kasnije vade nozeve i zahtjevaju da im bude kao kod kuce od cega bjeze.
I usput sto vide Rusa da zaplati, Rusi su neprijatelj Bosne i Hercegovine broj 3
ragib wrote: ↑28/11/2024 21:23
Sva prepucavanja i navijanja na stranu, ali ne može čovjek sa podrškom 20 do 30% stanovnistva voditi drzavu i očekivati da sve bude kao u bajci. Meni je žao samo civila koje ubija ko stigne, nažalost.
Sva prepucavanja i navijanja na stranu, ali ne može čovjek sa podrškom 20 do 30% stanovnistva voditi drzavu i očekivati da sve bude kao u bajci. Meni je žao samo civila koje ubija ko stigne, nažalost.
Sad umjesto asada treba neki procionisticki covjek da dodje pa da obara sahide I rakete iznad siriskog neba kao sto to radi arapska gamad. Pa treba blokirati vojni kontigent koji iz Irana ide prema libanonu? I sirija je bila crna na natanjahovoj karti, zasto udovoljavati cionistickoj zelji?
Last edited by ragib on 28/11/2024 21:55, edited 1 time in total.
Dugarry wrote: ↑28/11/2024 21:55
"Russian Military Police and Special Operation Forces have withdrawn from Mennagh Airbase, Tal Rifaat and Aleppo City"
Hoce li ovo Tal Rifaat da plati cijenu dogovora Rusa i Turaka?
Čim Trump dođe, najvjerovatnije se povlači iz Sirije, a onda ide ofanziva na YPG/PKK. Rusi se polako povlače.
Sad umjesto asada treba neki procionisticki covjek da dodje pa da obara sahide I rakete iznad siriskog neba kao sto to radi arapska gamad. Pa treba blokirati vojni kontigent koji iz Irana ide prema libanonu? I sirija je bila crna na natanjahovoj karti, zasto udovoljavati cionistickoj zelji?
Slazem se za arapsku gamad, ali sta je kraljevska porodica Asad uradila na stetu Cionista?
Kakva je uloga njegovog oca u porazu od Izraela 1973?
Dok likovi kao sto je Asad vladaju arapskim drzavama, za Izrael nema zime.
Ragibe, nije tu bitan ni Liban, ni Iran, ni Gaza, bitno je šta sirijski narod želi. I meni je žao Gaze, duša me boli zbog žrtava, ali nije meni Gaza bitnija od BiH, tako nije ni sirijcima bitnija Gaza od njihove države.
Ragibe, nije tu bitan ni Liban, ni Iran, ni Gaza, bitno je šta sirijski narod želi. I meni je žao Gaze, duša me boli zbog žrtava, ali nije meni Gaza bitnija od BiH, tako nije ni sirijcima bitnija Gaza od njihove države.
Islam je globalan I muslimani teze globalnim pitanjima. Imam Mehdi kad se pojavi pojavit ce se na globalnom nivou. Hezbollah je ugrozio prvo sve svoje vodje koje su postali sehidi, pa svoju organizaciju, pa svoje porodice I na kraju samu drzavu libanon radi svoje vjere. Ali nisu izgubili, ostali su dostojanstveni I pokazali su sa 20.000 ljudi da mogu parirati. Ovakvi klosari su skinuli I gadafija pa sad uzivaju u svojoj drzavi.
Few thoughts on opposition current attack in NW #Syria:
-Turkey is not directly involved but accept it, the normalization process isn't satisfactory amid regime’s stubbornness that wasn't solved by Russia nor Arab countries. Turkey's next steps based on what happens on the ground
-regime's military failure is the same for the past 14 years, it could retake the areas it lost but not without massive manpower and Russian air support. Limited numbers of Iranian&Hezbollah skilled fighters will be difficult for the regime.
-years of IDF airstrike on regime’s military industry and Russia being busy in Ukraine can be seen in the lack of rockets, artillery and weapons, this was replaced with FPV drones that won't benefit regime now. Meanwhile opposition didn't use ATGM *yet*
-opposition drones played a huge factor in the success of the attack, years of development can be seen and reminds us of Ukraine, which its involvement is exaggerated. In addition to serious level of OPSEC we haven't seen the opposition doing before.
-It's too early to judge Russian action, it launched airstrikes that killed at least 16 civilians but it couldn't stop the attack, it's definitely less than expected but time will tell how this goes. The war in Ukraine could hinder the ability to provide support for the regime
-possible advance to Anadan and Hraytan in north Aleppo, currently happening, could be an opportunity for Turkey to launch an attack on the joint SDF-Regime pocket in Tal Rifaat which would be a win for Erdoğan but requires direct Turkish military involvement
-the fact that the areas captured by opposition is almost empty is a huge indicator of the status quo in areas captured by Assad regime, only 10-15% of original population because the rest have fled and became IDPs or refugees, which is clear reason for the attack..
Realna slika. Osim proasadovim, proiranskim ii proruskim simaptizerima